• JaSie

Vinkki osa 2 - Haluatko välttää ryppyjä?

Aurinko helottaa jo aika kirkkaana täällä pohjoisen taivaalla, eikä ulos kestä mennä ilman aurinkolaseja, vaikka ei paistaisikaan. Lumihanget hohtavat niin valkoisina, että aivan häikäisee. Ei siinä mitään, sehän on vain ihanaa, mutta pitää muistaa ne aurinkolasit ja aurinkosuojavoide, myös pilvisellä kelillä!


Puhutaanpa ensin ruskettumisesta ja ihon palamisesta. Ruskettuminen on ihon oma puolustus-mekanismi UV -säteitä vastaan ja UV-säteilyn vaikutuksesta iho muuttuu paksummaksi, pigmentintuotanto lisääntyy ja olemassaoleva pigmentti tummenee.Haluatko välttää ryppyjä?
Muista käyttää aurinkolaseja ja aurinkosuojavoiteita!


Jos auringossa oleskellaan liian pitkään, iho palaa. Palamisoireet näkyvät iholla vasta tuntien kuluttua varsinaisen palamisen tapahduttua. Lievä palaminen näkyy ihon punoituksena. Jos iho palaa pahasti, iholla ilmenee turvotusta ja iholle nousee rakkuloita. Palaminen lisää selvästi ihosyövän riskiä, erityisesti ihon toistuva palaminen lapsena tai nuoruudessa lisää riskiä sairastua melanoomaan. Tämän vuoksi lasten suojaaminen auringolta on tärkeää.


"Tämän päivän kaunis rusketus on huomisen ryppyjä ja ihosyöpää."