top of page
  • Writer's pictureJaSie

Ihonhoito - Kasvohoitotuotteiden oikea järjestys


HUOM! Sisältää linkkejä tuotteisiin.


Tiedäthän, että ihonhoidossa tärkeintä on säännöllisyys. Ihosi uusiutuu noin neljän viikon välein ja tämän vuoksi ihonhoitotuotteidesi teho tai tehottomuus paljastuu aikaisintaan neljän viikon säännöllisen käytön jälkeen. Jos ihonhoitotuotteesi ovat laadukkaita, osa tuloksista näkyy välittömästi ihosi tasoittumisena, pehmentymisenä ja heleytymisenä.


Sanotaan, että 10 vuoden päästä näet sen, mitä olet tänään tehnyt kasvoillesi.Ihonhoito - Kasvohoitotuotteiden oikea järjestys
Tee päivittäisestä ihonhoidostasi rutiini!


Päivittäiset rutiinitViikottaiset rutiinit

3. Naamio1. Puhdistus


Puhdista kasvosi aamuin illoin. Aamulla kasvot puhdistetaan yön jäljiltä ja et kyllä usko, miten paljon likaa lähtee. Yön aikana kenties hikoilet, nuhraat kasvojasi tyynyä vasten ja kasvoillasi on aamuisin vielä yövoiteen rippeet. Puhdista kasvosi illalla päivän pölyistä ja meikistä sekä valmistele ihosi yön lepoa varten.


Voit puhdistaa kasvosi kasvoille tarkoitetulla Micellar -vedellä, geelillä, moussella tai puhdistusmaidolla. Kaikkien näiden jälkeen pitää käyttää vielä kasvovettä, joka balansoi kasvojesi pH:n.


Jos haluat käyttää kahden vaiheen puhdistusta eli Cleansing Milkkiä (puhdistusmaito) tai Gleansing Geliä tai Gleansing Foamia ja Toneria (kasvovesi), toteutetaan nämä aina tässä järjestyksessä. JaSielta löytyy omat puhdistustuotteensa myös rasvaiselle ja akneiholle, mikäli sinulla on sellainen iho.


Puhdistusmaito on varsin tehokas liuottamaan pois epäpuhtauksia ja kasvovesi, joka joissakin tapauksissa sisältää myös alkoholia, puhdistaa, desinfioi ja poistaa puhdistusmaidon jäänteet, balansoi ihosi pH:n sekä valmistaa ihosi vastaanottamaan hoitotuotteet.

Jos käytät kahden vaiheen puhdistusta, TULEE MYÖS AINA käyttää kasvovettä, muuten ihosi voi jäädä tahmean ja rasvaisen tuntuiseksi. Paitsi kasvovesiä, nykyisin löytyy myös kasvosuihkeita, joita voit lisäksi käyttää virkistävänä suihkeena päivän aikana.


Jos haluat käyttää yhden vaiheen puhdistustapaa, suosittelen Cosmopharman Micellar Wateria, joka sisältää niin puhdistuksen kuin kasvoveden. Micellar Water on hyvin tehokas puhdistamaan kaiken meikin - niin silmämeikin (ei vedenkestävää ripsaria) kuin kasvomeikinkin.


Itse olen täysin rakastunut Micellar -veteen!

Micellar on niin sairaan helppo ja nopea - varsinkin aamuisin ja reissussa. Pyyhi kuivat kasvosi, silmäsi ja huulesi Micellar Waterilla kostutetulla vanulapulla. Ei tarvitse hieroa, vaan pyyhi kasvosi ja kaulasi kevyin yhdensuuntaisin vedoin poistaen kaikki epäpuhtaudet. Micellar Wateria ei tarvitse huuhdella pois.Ihonhoito - Kasvohoitotuotteiden oikea järjestys
Puhdista kasvosi huolella!

Illalla poistan kaiken meikkini Madame Chicin Cleansing Milkillä, sillä se poistaa todella tehokkaasti myös silmämeikin, ripsiväriä myöten. Jos silmämeikkiä on todella paljon tai ripsarini on vedenkestävää, poistan sen Madame Chicin Foaming Make Up Removerilla. Kasvovetenä käytän Madame Chicin Skin Tonic Mild -kasvovettä.


Metodista riippumatta ihosi tulee puhdistaa sekä aamulla että illalla. Iltaisin peset pois ilmansaasteita sekä meikin ja päivävoiteen jäänteet ja aamuisin poistat epäpuhtauksia ja yövoiteen jäämät. Kannattaa myös muistaa, että öisin kehosi puhdistuskoneisto työskentelee voimakkaimmin ja silloin lika ja epäpuhtaudet tulevat ulos huokosista.2. Kuorinta


Kuorintaa ei ehdottomasti tehdä joka päivä, mutta kun kuoritaan, se tehdään heti puhdistuksen jälkeen. Kuorinta on paikallaan ihotyypistä riippuen 1-2 kertaa viikossa tai 1-2 kertaa kuukaudessa.


Kuorinta-aineita on sekä ns. mekaaninen kuorinta - jossa on jonkinlaisia "rakeita", jotka kuorivat ihosi - että entsyymikuorintoja. Mekaanisessa kuorinnassa käytetään vieläkin muovisia mikrorakeita, jotka päätyvät vesistöihin. En siis suosittele sinulle sellaisia tuotteita, jotka sisältävät mikrorakeita.


Me Naiset: " Kosmetiikassa käytetyt mikromuovit ovat noin 0,1–0,5 millimetrin kokoisia muovihelmiä. Niitä lisätään varsinkin pois pestäviin kosmetiikkatuotteisiin kuten kuorintavoiteisiin, suihkugeeleihin, hammastahnoihin ja parranajogeeleihin. Muovihelmiä lisätään, koska niiden ominaisuudet ovat varsin hyviä: ne kuorivat ja poistavat värjäytymiä, ovat tasalaatuisia eivätkä naarmuta ihoa."

JaSien verkkokaupan tuotteissa ei ole mikrorakeita, joten voit käyttää kaikkia tuotteita turvallisesti. Mekaaniseen kuorintaan suosittelen kasvoillesi Madame Chicin Scrub Cremeä.


Glykolihappo on tehokkain ja se, jolla on pienin molekyylikoko kaikista AHA-hapoista, mikä tarkoittaa, että se kuorii ihon parhaiten. Glykolihappo voi tunkeutua ihon läpi ja stimuloida kollageenia ja elastaania, mikä parantaa ihon kiinteyttä ja rakennetta.


Maitohappo on myös yksi AHA -hapon tyyppi ja se on valmistettu hapanmaitotuotteista, hedelmistä ja vihanneksista. Myös sitä käytetään kuorivana aineena vanhojen, kuivien ihosolujen poistamiseen, uusien solujen stimulointiin, ihon tasoittamiseen ja kosteuden lisäämiseen. Tuloksena on, että ihon ylin kerros ohenee, se tulee pehmeämmäksi, näyttää raikkaammalta ja pystyy ottamaan vastaan muita aineita helpommin. Happamuus on sinänsä hyödyllistä, koska terve iho on lievästi hapan. Sillä on myös antibakteerisia ominaisuuksia.


Entsyymihappokuorinta on kasvojen kuorinta-aine, joka kuorii ja irrottaa nopeasti kuolleet ihosolut samalla kosteuttaen ja täyttäen kasvojen juonteita. Se pitää ihon sileänä, pehmeänä ja puhtaana. Entsyymikuorinta on hyvin lempeä iholle, sillä siinä ei rasiteta ihoa mekaanisesti.


Cosmopharman x3- Triple Action Peelingillä saat terveellisen hehkun kasvoillesi ja pääset eroon liasta ja ylimääräisestä ihokerroksesta helposti ja tehokkaasti.3. Kasvonaamio


Ihonhoito - Kasvohoitotuotteiden oikea järjestys
Kultanaamio on ylellinen!


Kasvonaamio tulisi aina laittaa puhdistetulle (ja kuoritulle) iholle. Kuorinta ennen naamiota varmistaa sen, että iholla ei ole kerrosta kuolleita ihosoluja naamion tiellä ja naamion tehoaineet pääsevät tunkeutumaan kunnolla ihoosi.


JaSielta löytyy sekä Cosmopharman upeaakin upeampi ja ylellinen x3 - 24K Gold Mask sekä Madame Chicin erittäin kosteuttava Maximum Hydration Mask.


Suosittelen kasvonaamiota noin kerran viikossa ja sen pitäisi vaikuttaa noin 10-30 minuuttia ennen huuhtelua pelkällä vedellä tai Micellar Waterilla.4. Silmänympärysvoide


Mikäli olet yli 25-vuotias, tarvitset myös silmänympärysvoiteen, joka on muita voiteita kevyempi ja sopii siksi herkälle, helposti venyvälle silmänympärysiholle.


Silmien ympärillä oleva ihosi on aivan erilainen kuin muualla kasvoissasi. Silmänympärysiho turpoaa helposti, sillä silmänympärysiho on rakenteeltaan erittäin ohut. Se tarvitsee siksi paljon ohuemman tuotteen kuin muut kasvonosat. Paksut ihonhoitotuotteet turvottavat ja venyttävät silmänalusalueesi ihoa liikaa. Jos silmienympärysihoasi venytetään liian raskailla tuotteilla päivittäin, iho saattaa näyttää entistäkin vanhemmalta ja ryppyiseltä sekä pusseja voi ilmaantua silmien ympärille. Käytä siksi silmien alueelle silmänympärysiholle räätälöityjä, kevyitä hoitotuotteita.


Hyvä silmänympärysvoide kosteuttaa ihosi tehokkaasti ja valaisee silmänalustojesi tummuutta. Syväkosteutettu silmänympärysiho näyttää aina nuoremmalta ja sileämmältä kuin hoitamaton iho.

Päiväkäyttöön sopivat esimerkiksi Cosmopharman x3 - Advanced Eye Serum tai Madame Chicin Eye Creme For Sensitive Skin ja yökäyttöön antamaan lisää boostia rypyille Madame Chicin Eye Night CremeIhonhoito - Kasvohoitotuotteiden oikea järjestys
Muista huolehtia solmienympäryksestäsi!

5. Seerumi


Seerumi on ylimääräistä ravintoa, joka työntyy syvälle ihoosi. Ihosi on aina puhdistettava niin, että seerumilla on avoin reitti ihosi pohjakerroksiin. Käytä päivä- tai yövoiteen alle.


Päivittäisen hoidon lisäämiseksi voit lisätä seerumia ihollesi. Seerumi on voimakas tiiviste, joka menee syvemmälle ihoosi kuin voide ja joka voi parantaa päivittäisen hoidon vaikutusta jopa kolminkertaisesti. Seerumi sisältää enemmän aktiivisia ainesosia kuin muut ihonhoitotuotteet. Seerumin avulla saat aikaan näkyviä tuloksia nopeammin kuin muilla ihonhoitotuotteilla.


Seerumeita on erilaisia, sillä niitä on kehitetty eri tarkoituksiin; ihoa kirkastamaan, aknea hoitamaan ja ihon ikääntymistä hidastamaan.


Levitä seerumi kasvoveden jälkeen (tai kuorinnan ja naamion jälkeen), mutta ennen päivävoidetta / yövoidetta. Levitä seerumi aina hyvin puhdistetulle iholle hierovin liikkein. Hieronta auttaa tuotetta imeytymään paremmin.


Seerumin jälkeen ihosi pitäisi tuntua samettisen pehmeältä sen intensiivisen kosteutuksen vuoksi.6. Päivävoide tai yövoide


Päivä- ja yövoiteet EIVÄT ole sama asia, joten ne eivät ole vaihtoehtoisia.


Päivävoiteen tehtävä on muun muassa suojata ja yövoiteen tehtävä on muun muassa antaa iholle ravintoa. Joten yksinkertainen sääntö on: Kun menet nukkumaan, käytä yövoidetta, muulloin käytä päivävoidetta!


Päivävoide


Päivävoiteen tehtävänä on ihosi kosteuttaminen, ihosi suojaaminen kosteuden haihtumiselta sekä ihosi suojaaminen ulkoisilta stressitekijöiltä. Päivävoiteen tuleekin kosteuttaa ihoasi tehokkaasti ja sen vuoksi nykyisissä päivävoiteissa on usein hyaluronihappoa. Hyaluronihappo sitoo jopa tuhatkertaisen määrän kosteutta omaan molekyylimassaansa verrattuna. Hyvin kosteutettu ihosi näyttää tasaisemmalta ja kiinteämmältä kuin kosteuttamaton ihosi. Hyvä kosteusvoide häivyttää myös juonteita ja epätasaisuuksia.


Auringon UV-säteet aiheuttavat pääosan ihosi ikääntymismuutoksista ja siksi päivävoiteessa tulee olla aina aurinkosuoja. Suomen oloissa suojakerroin 15 riittää miltei koko vuoden ympäri, mutta keväisin ja kesäkuukausina kasvot tarvitsevat korkeamman suojakertoimen, varsinkin jos aikaa vietetään suorassa auringonvalossa.


Uusimmissa päivävoiteissa löytyy myös HEV -sinivalosuoja tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden sinivaloa vastaan.


JaSielta löytyy päivävoiteita jokaiselle ihotyypille; kuivalle iholle, herkälle iholle, sekaiholle, rasvaiselle iholle, akneiholle sekä aikuiselle iholle.Yövoide


Yövoiteet on yleensä paljon paksumpia ja tuhdimpia kuin päivävoiteet. Näin ne ravitsevat kasvojesi ihoa tehokkaasti unesi aikana. Yövoide on erittäin tärkeä osa päivittäistä ihonhoitoa, koska juuri yöllä ihosi on vastaanottavaisimmillaan ja ihosi uusiutuminen on vilkkaimmillaan, joten tätä luonnollista ihosi uusiutumista kannattaa tehostaa hyvällä yövoiteella.


Jos ihosi on kuiva ja tarvitsee lisäkosteutusta, voit laittaa yövoidetta reilun määrän ja antaa sen imeytyä yön aikana. Aamulla puhdista kasvosi kuten tavallista, kohdan 1 ohjeen mukaan.


Myös yövoiteita löytyy eri ihotyyppien mukaisesti; kuivalle iholle, herkälle iholle, sekaiholle sekä aikuiselle iholle. Rasvainen iho eikä akneiho tarvitse välttämättä yövoidetta.


Mikäli haluat saada päivittäisiin rutiineihisi sopivat perustuotteet edullisemmin, löytyy JaSielta myös valmiita ihonhoitopaketteja, jotka on jaoteltu ihotyypin mukaan: kuivalle iholle, herkälle iholle, sekaiholle, rasvaiselle iholle, akneiholle sekä aikuiselle iholle.
Ihonhoito - Kasvohoitotuotteiden oikea järjestys
Rakasta itseäsi ja huolehdi ihostasi - sinulla on vain yksi iho!Luonnollisin terveisin


Tyylilyyli Jaana


PS. Mikäli pidit postauksestani, muistathan jakaa sen muillekin luettavaksi alla olevista kuvakkeista!


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page