• JaSie

Vinkki osa 1- Haluatko välttää ryppyjä?


Rusketuksen saaminen nähtiin hienona asiana silloin, kun olin vielä teini-ikäinen (josta siis on ikuisuus). Itse asiassa siihen aikaan aikakauslehtien aurinkotuotteiden mainonta koski enemmänkin sitä, kuinka tummaksi voit paahtaa itsesi, sen sijaan, että suojaisit ihoasi ihosyöpäriskiltä. Koulussakin istuimme ulkona niin välitunnit kuin lounasajan, yrittäen imeä itseemme niin monta auringon sädettä kuin vaan pystyimme.


Tuon kauniin kullanruskean ihon saaminen tarkoitti, että ei tarvinnut paljoa istua auringossa - varsinkaan kevätauringossa - kun iho oli jo palanut. Tällöin melanoomariski on todella suuri, joten suojavoiteen käyttö olisi ollut aiheellista. Siihen aikaan suojavoiteita ei juurikaan ollut, joten oli alettava suojautumaan auringolta muulla tavoin ja luovuttava rusketuksen tavoittelusta.


Sittemmin aikuisella iällä olen lukenut kuinka 80% rypyistä johtuu auringon vahingoittamasta ihosta ja jopa 90% ihon näkyvistä ikääntymisen muutoksista johtuu itse asiassa auringonvalosta.


"80% rypyistä johtuu auringon vahingoittamasta ihosta ja jopa 90% ihon näkyvistä ikääntymisen muutoksista johtuu itse asiassa auringonvalosta."

Joten siitä hetkestä lähtien päätin, että käytän aurinkovoidetta kasvoillani joka päivä ja lämpiminä vuodenaikoina ulkona ollessani myös käsissäni ja jaloissani auttaakseni hidastamaan omaa ikääntymistäni. Ja olen melko varma, että se on osasyynä, että näytän ikäistäni nuoremmalta. Tai no, niin minulle ainakin on sanottu.Vinkki - Haluatko välttää ryppyjä?
28 vuoden aurinkovauriot<