Minun tarinani

Tervetuloa tutustumaan minuun!

Olen Jaana Sierilä ja olen syntynyt Tikkakoskella Jyväskylässä, mutta olen matkannut perheeni mukana ristiin rastiin Suomenmaata päätyen asumaan Rovaniemelle vuonna 1969. Ja se oli muuten minun pienen elämäni 13. paikkakunta. 

 

Olen käynyt kouluni ja viettänyt nuoruuteni siis Rovaniemellä. Peruskoulun jälkeen lähdin ammattikouluun vaatetustekniselle opintolinjalle ja jo sillon tutustuin ensimmäisen kerran väreihin ja muodin maailmaan. Minusta tuli siis ompelija ja pääsin töihin tehtaalle, jossa reilun kolmen vuoden ajan ompelin vetoketjuja takkeihin. 

 

Jatkuva istumatyö ei kuitenkaan sopinut vartalolleni ja niinpä kouluttauduin tarjoilijaksi. Reippaana tyttönä nuoruuden huumassa kävin sanomassa legendaarisen Pohjanhovin ravintolapäällikölle, että tulen heille töihin. Siellä ei kuulema tarvittu työntekijöitä, mutta niin vain aloitin tammikuussa 1984 siellä tarjoilijana. Parin vuoden päästä siirryin hovimestariksi ja se olikin unelmieni työ. Mutta aikansa kutakin! 

 

Vuonna 1990 veri veti takaisin Keski-Suomeen ja niinpä päädyin pitämään ravintolaa Tikkakoskelle, synnyinmaisemiin. Mutta, se kuuluisa 90 -luvun lama iski. Ja vaikka ei olisi iskenytkään, niin pankit laittoivat meidät yrittäjät maksumiehiksi ja kaatoivat ihan tahallaan yrityksiä. Niinpä omakin yritykseni sai lapun luukulle vajaan kolmen vuoden jälkeen. Siinä meni asunto-osake ja kaikki. Velkaa jäi noin 2,5 miljoonaa markkaa ja ainoa ihminen, joka kävi luonani kahvilla, oli ulosottomies.

jasie-alakoulussa.png

Jäin siis työttömäksi, mutta en makaamaan. Kävin kouluttautumassa esimieheksi ja kokiksi ja palasin kotimaisemiin Rovaniemelle. Lystiä ei kauan kestänyt, kun sain ravintolapäällikön paikan Raahesta, joten taas lähdettiin. Kaikki palkka, mitä tuli, meni ulosottoon. Sain toisen lapseni enkä enää mennyt päällikköhommiin, sillä ei ollut mitään järkeä painaa 16-18 -tuntisia päiviä ja saada siitä vain ulosoton jälkeen suojaosuus tilille rahaa.....eikä aina sitäkään. 

 

Vuonna 1996 törmäsin ensimmäisen kerran verkostomarkkinointiin ja kuten siihen aikaan kehuttiin, sillä pääsee rikkauksiin alta aikayksikön. Niin minäkin kuvittelin ja lähdin mukaan. Tässä vaiheessa olin jo muuttanut pikkukylälle 50 kilometrin päähän Ranuasta. Ei ollut autoa, ei ollut edes puhelinta (en saanut, koska olin luottokiellossa) eikä siihen aikaan oikein vielä tuo nettikauppakaan ollut joka naisella käytettävissä. Joten, voitte kuvitella, kuinka minun verkostobisnekselle kävi. Ei tullut miljoonia, ei!

 

Olin henkisesti aivan rikki, kunnes vasta vuonna 2000 sain tehtyä velkajärjestelyhakemuksen ja pääsinkin siihen. Silloin mietin, että mitä ihmettä teen elämälläni, onko se tätä samaa kurjuutta koko loppuelämän vai voinko tehdä asialle jotakin. Ja silloin päätin, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä ylöspäin, vaikka olinkin kahden lapsen yksinhuoltaja. 

 

Hain kouluun - kaksoistutkintoon - lukio ja datanomi. Minä datanomikoulutukseen, minä, joka en ollut koskaan koskenut tietokoneeseen. Mutta niin vain opin senkin värkin ja vuonna 2004 kirjoitin ylioppilas-datanomiksi hyvin arvosanoin. 

 

Minut pyydettiin töihin Rovaniemelle opettamaan ATK:ta ja tokihan sieltä Ranualta jo halusinkin pois. Kipinä opiskeluun jäi ja välivuoden jälkeen lähdin lukemaan restonomiksi työn ohella. Restonomin paperit sain 2009 ja siitä jatkoin ammatilliseksi opettajaksi. Kävin kahta koulutusta yhtä aikaa - näyttömestaritutkinto oli suoritettava, jotta sai ottaa näyttöjä vastaan. 

 

Elämä alkoi olla mallillaan, velkajärjestely loppui 2007 ja sen jälkeen piti odotella kaksi vuotta mahdollisia valituksia, mutta 2009 lopussa olin vihdoinkin vapaa kaikista veloistani. Opettajan työ oli ihanaa, mutta jostakin syystä ravintola-ala veti minua puoleensa ja niinpä löysin itseni jälleen Pohjanhovista, nyt ravintolapäällikkönä. Siellä ollessani jouduin kiusaamisen kohteeksi ja sairastuin. Tai olin ollut jo aikaisemmin sairas - jo parin, kolmen vuoden ajan -  mutta en siinä työn ja opiskelun tuoksinnassa sitä vain tajunnut. Minulta löytyi 2010 kasvain aivoista, paha kilpirauhasen vajaatoiminta sekä fibromyalgia. 

 

Se pysäytti hetkeksi.....

Kaksi-kolme seuraavaa vuotta kirjaimellisesti makasin sängyssä kipuineni, paitsi silloin, kun piti käydä lääkärissä. En jaksanut mitään, en hoitaa kotia, en itseäni enkä mitään. Mutta, vuonna 2011 joulumarkkinoilta löysin Magneettikorut ja olin myyty! 

 

Perustin yritykseni JaSien helmikuussa 2012 siksi, että sain ensimmäisen magneettirannekoruni joululahjaksi mieheltäni ja ihastuin siihen välittömästi. Halusin alkaa heti esittelemään näitä vaikuttavia tuotteita, joilla sain kovat kipuni vähemmiksi, etten tarvinnut enää käyttää hirveitä päätä sekoittavia lääkkeitä. 

 

Jossain vaiheessa lähdin jatkamaan opintojani ylempään ammattikorkeakouluun, mutta se ei enää tuntunut omalta ja lopetin sen jo ensimmäisen puolen vuoden jälkeen. Olin tässä välillä tehnyt myös montaa eri verkostoa henkeni ja lasteni hengen pitimiksi, mutta nyt aloin hommaan ihan kunnolla. Valitettavasti aina kaikki ei mene niin kuin Strömsössä ja pian huomasinkin, että minun ja yrityksen arvot eivät aivan kohdanneet. Sain "tarpeekseni" magneettikoruista ja halusin elämääni jotain muuta. 

 

Keväällä 2016 en tehnyt mitään, sillä hain jotain, josta en vielä itsekään tiennyt. Liityin kevään aikana muutamaan verkostomarkkinointi-firmaan mukaan, mutta kaikissa oli jotain, mistä en tykännyt. Oli sääntöjä, ei saanut mainostaa, ei saanut kertoa julkisesti hintoja, ei saanut myydä tuotteita vaan etsiä käyttäjiä ja rakentaa vain verkostoa, tuotteet eivät olleetkaan hyviä, vaan ne sisälsivät sellaisia ainesosia, joita en itse halunnut käyttää. Koko ajan kieltoja ja kieltoja ja niinpä ajattelin, että ei minulle löydy sitä oikeaa. Kerta toisensa jälkeen petyin, petyin oikein kunnolla! Vaikea on yrittää, jos verkostofirma kieltää yrittämästä! Ja niin sanottuihin "oikeisiin hommiin" en enää kokemani vapauden jälkeen halunnut.. 

Olin aina vannonut, että minua ei saa mukaan mihinkään kosmetiikkafirmaan, minähän en mitään kosmetiikkaa tai meikkejä ala kaupittelemaan! Vuosien varrella on tullut laitettua vaikka minkälaista tököttia kasvoihinsa ja ihoonsa, mutta jotenkin minulle oli ekologisuus ja luonnonmukaisuus alkanut nostamaan päätään jo pidemmän aikaa. Sitten huomasin, että omat kämmeneni olivat aina pienillä vesikellukkeillä ja siitä parin viikon päästä syvillä verestävillä haavoilla ja aloin tutkimaan asioita. Löysin vian aiheuttajan - metyyli-isotiatsolinoni - päivittäiskosmetiikan säilöntäaine, joka on erittäin allergisoiva. Myöhemmin löytyi lisää allergian aiheuttajia eli en voi käyttää myöskään tuotteita, joissa on Sodium Laureth Sulfaattia tai Formaldehyvin vapauttajia.

 

Aloin siis etsiä sellaista kosmetiikkaa, jota voisin itse käyttää pelkäämättä saavani noita kosmetiikan yleisiä ja allergisoivia myrkkyjä itseeni. 

 

Viimein ja vihdoin löysin elokuussa 2016 COSMOPHARMAN -ruotsalaisen luonnollista kosmetiikkaa ja meikkejä myyvän verkostofirman - ja olin saman tien aivan "myyty". Ruotsalainenhan on melkein kotimainen. Onnekseni joku mainos iski silmiini Facebookissa ja mietin, että mikähän se tällainen firma oikein on. Ja mikä parasta, ei mitään sääntöjä!!! 

 

Saan tehdä ja mainostaa omaa työtäni juuri niin kuin itse haluan!

jasie-ylioppilas.jpg
jasie-2015.jpg
jasie-iskelmafestarit-2019-cosmotar.jpg

No eipä potkinut onni kovin kauan aikaa tämänkään firman kanssa!

Aloitin Cosmopharman siskoni kanssa yhdessä, mutta tulin hyvin pian huomanneeksi, että kateus vie vedetkin kaivosta! 

Kaikki alkoi Cosmopharman vuosikonferenssista tammikuussa 2018, kun satuin voittamaan kaikkien kategorioitten ensimmäisen palkinnon sekä Cosmopharman tärkeimmän palkinnon eli CosmoStarin. Sitä siskoni ei näköjään kestänyt.

Siskoni kateus meni siihen pisteeseen asti, että hän mustamaalasi minua sekä Cosmopharmalle, omalle sponsorilleni sekä hänen alapuolellaan oleville jälleenmyyjilleni. Keväällä 2019 hänen alapuolellaan olevat ihmiset eivät enää pitäneet minuun yhteyttä eivätkä juurikaan tehneet töitä enää.

Kaiken kruunasi Cosmopharman oma toiminta, sillä he ilmoittivat täysin puskista 30.9.2019, että he lopettavat kokonaan verkostomarkkinointiosan firmastaan ja jatkavat tavallisena nettikauppana. En siis enää pidä hemmottelukutsuja enkä käy messuile-massa, vaan myyn kosmetiikkatuotteita verkkokaupassani.

No mitäpä siinä ehtii tai edes voi tehdä? Eli neljän vuoden kova työ vessasta alas yhdessä yössä. Siinä meni melkein kaikki tulot ja kaiken lisäksi Cosmopharma vei myös kaikki kirjaamani asiakkaat. Eli he tekivät todella törkeästi ja laittavat nyt myyntiviestejä minun asiakkailleni. Saa siinä ihmetellä, miksi oma kauppa ei käy.

 

Onneksi elämä ei kuitenkaan lopu tällaiseen, vaan tekee meistä vahvempia ja minusta vieläkin sinnikkäämmän. Vaikka olenkin tällä hetkellä täysin kyllästynyt kaikkiin verkostomarkkinointifirmoihin, liityin kuitenkin mukaan uuteen ruotsalaiseen luonnon-kosmetiikkafirmaan Madame Chiciin sekä doTerraan. Näistä voit lukea lisää sivuiltani.

 

Olen tällä hetkellä aika pettynyt verkostomarkkinointiin, joten nyt en enää rakenna kaikkea toimeentuloani yhteen verkostofirmaan enkä ainakaan alalinjaani, vaan panostan täysin omaan yritykseeni. Kesän 2020 aikana rakensin yritykselleni nämä nettisivut sekä nettikaupan. Etsin kauppaani koko ajan lisää hyviä, luonnollisia ja lähellä tuotettuja kosmetiikkatuotteita.

jasie-cosmopharma-cosmostar.png

Myyntityön lisänä olen kouluttautunut myös meikkaamisen ammattilaiseksi (mineraalimeikit) sekä väri- ja tyylianalyysien tekemiseen eli STYLISTIKSI. 

Olen vuoden 2021 aikana kehitellyt oman väri- ja tyylianalyysin ja ne ovat nimeltään Lumoudu väreistäsi -värianalyysi sekä Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysi. Meikkikoulutukseni ja ihonhoito-opastukseni käyttävät nimeä Lumoudu kauneudestasi.

 

Olen myös meikkikouluttaja, LUMOUDU VÄREISTÄSI -värianalyysikouluttaja sekä LUMOUDU TYYLISTÄSI-tyylianalyysikouluttaja.  Pidän LUMOUDU KAUNEUDESTASI - meikkikursseja sekä konsulteille että asiakkaille. Käyn kouluilla ja tapahtumissa luennoimassa väristä ja tyylistä ja lähdenpä kaveriksesi shoppailemaankin, mikäli niin haluat. 

 

Kauan etsin, mutta vihdoin löysin itselleni ammatin, jota rakastan. Tätä nykyä kuljen siis ympäri Suomen maata uusia väri- ja tyylianalyysin tekijöitä kouluttaen. Tuotemyynnin hoitaa nettikauppani.

 

PS. Oletkin jo varmaan huomannut, että yritykseni nimi JaSie pohjautuu omaan etu- ja sukunimeeni. Tosin olen asiakkailtani saanut siitä myös uuden version eli kunnolla lappilaisittain: mie Ja Sie.

PSS. Lisää koulutuksistani voit lukea täältä

Ja kenties jotain muuta mukavaa on vielä tulossa.