top of page
 • Writer's pictureJaSie

7 vinkkiä, miten teet upean ja helpon silmämeikin

Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö meikeillä leikkiminen olisi hauskaa.


Mutta, jos olet aloittelija, luomiväri voi tuntua hankalalta osalta meikkiä ja aloittelijoille suunnatun meikkaamisen oppiminen voi olla hieman pelottavaa. Erityisesti luomimeikin tekeminen voi aiheuttaa paljon turhautumista, varsinkin, kun yrität yhdistää useita sävyjä ja siveltimiä häivytykseen. Loppujen lopuksi, kun on niin monia eri värejä - siveltimistä puhumattakaan. Onneksi - vaikka olisit vasta aloittamassa meikkien käyttöä - luomivärien valitseminen ja levittäminen voi olla myös helppoa.


Tämän helpon "7 vinkkiä, miten teet upean ja helpon silmämeikin" avulla sinun ei tarvitse pelätä varjostuksia, sillä se helpottaa meikkiongelmiasi ja opit levittämään luomiväriä ikään kuin olisit tehnyt sitä jo vuosikausia.

7 vinkkiä, miten teet upean ja helpon silmämeikin


7 vinkkiä, miten teet upean ja helpon silmämeikin


Päivittäiseen meikkiin, jota voit käyttää töissä tai vapaapäivinä ystävien kanssa, kannattaa kokeilla luonnollista silmämeikkiä. Jotta voit tehdä onnistuneen silmämeikin, sinun pitäisi tietää muutama perusasia luomiväreistä. Jo nämä pienet perusasiat auttavat sinua saavuttamaan täydellisen lookin joka kerta. Voit jopa oppia luomaan oman luomiväripaletin, jos haluat.


Käytä aluksi jauhemaista luomiväriä, sillä kermamaiset luomivärit peittävät todella hyvin, mutta niitä on vaikeampi levittää. Onneksi puuteriluomivärit ovat ylivoimaisesti yleisin vaihtoehto ja niitä löytyy mistä tahansa meikkikaupasta. Mineraaliluomivärit ovat myös jauhemaisia, joten niitä voi kokeilla, mikäli haluaa täysin luonnollisia aineita ihollensa.


1. Luomivärien värit


Luomivärejä on saatavilla sadoissa eri väreissä ja sävyissä. Ne voivat olla pehmeää laventelia, syvän violettia, mutaisen ruskeaa tai kiiltävän mustaa. Vaaleammat sävyt sopivat päiväsaikaan ja tummemmat taas iltapukeutumiseen.


Pysy kohtuullisen neutraalissa paletissa, kun olet vasta opettelemassa luomivärien käyttöä. Valittavana on niin monia vaihtoehtoja, joten voi olla houkuttelevaa hypätä heti sisään ja alkaa leikkiä kirkkailla, rohkeilla väreillä. Nämä sävyt ovat kuitenkin helposti havaittavissa, jos tekniikkasi ei ole kunnossa. Harjoittele neutraaleilla väreillä, kuten valkoinen, kerma, beige tai kastanja ja leiki sitten seikkailunhaluisemmilla sävyillä, kun hallitset tekniikan.


Jos olet vaaleaihoinen, käytä vaaleita, kimaltelevia värejä korostaaksesi silmiäsi. Harjoittele kiinnittämään huomiota silmäsi eri osiin nähdäksesi, mikä näyttää parhaalta omien silmiesi muodossa. Esimerkiksi kiiltävä valkoinen tai kermanvärinen varjo silmäsi keskellä kiinnittää huomion iirikseesi, kun taas korostus kulmakarvojen alla saa silmäsi näyttämään kohotetuilta.


Silmän sisäkulman korostaminen saa silmäsi näyttämään suuremmilta ja avoimemmilta. Vaaleat sävyt sopivat parhaiten korostamiseen, koska ne heijastavat valoa. Tähän sopii hyvin myös valokynä tai jauhemainen valopuuteri. Vältä hohtavien sävyjen sijoittamista minne tahansa, varsinkaan kohtaan, missä on ryppyjä, sillä se korostaa niitä.


Violetti luomiväri näyttää erityisen upealta vihreitä ja ruskeita silmiä vasten. Purppuraa voidaan käyttää savuisen silmän luomiseen sekoittamalla siihen silmän ulkokulmassa olevaa mustaa luomiväriä.


Iltareissua varten harkitse eloisia, heleitä sävyjä. Voit myös valita neutraaleja, vaimeita sävyjä. Jos olet epävarma siitä, mitä sävyjä käyttää, voit varata meikkausopastuksen, jossa katsotaan juuri sinulle sopivat ja oikeat värisävyt kaikkeen meikkaamiseen ja samalla opetetaan, miten meikataan.


Muista kuitenkin, että valitset aina omaan ihosi pohjasävyyn sopivat värit.


2. Luomivärin levitys


Luomiväriä levitettäessä on useita tapoja saavuttaa paras look. Voit joko käyttää useita eri värejä tai pysyä neutraaleissa sävyissä. Joka tapauksessa tärkeintä on käyttää oikeita työkaluja. Yleisin työkalu luomivärien levittämiseen on luomivärisivellin.


Mitä työkaluja tarvitset luomivärien kanssa työskentelemiseen?


Ensinnäkin sinun kannattaa varmistaa, että sinulla on hyvä sarja ammattimaisia meikkisiveltimiä. Jotkut kauneusasiantuntijat kuitenkin suosittelevat sormen käyttöä varjon levittämiseen, mutta se voi olla aloittelijalle aika vaikeaa.


Erilaisia siveltimiä on pilvin pimein, mutta tässä muutamia perussiveltimiä, mitä tarvitset.


Litteä luomivärisivellin on ehdottomasti sellainen, jonka haluat kokoelmaasi – luonnollisia karvoja jäljittelevät synteettiset harjakset ovat oikea tapa levittää väri tarkasti ja tasaisesti luomeen. Keskikokoinen koko sopii kaikille silmien muodoille ja poimii täydellisen määrän luomiväriä tasaiseen käyttöön.


Pienet siveltimet ovat kuin meikkisiveltimien unohdettu lapsi – ne ovat aliarvostettuja, mutta niitä ei voi muuta kuin rakastaa. Voit käyttää niitä korostusvärin laittamiseen silmien sisäkulmiin, alempien ripsien varjostamiseen tai pehmeään rajaukseen, terävyyden lisäämiseen silmien reunoille, peitevoiteen lisäämiseen juuri tarvitsemaasi kohtaan tai kynärajan häivyttämiseen.


Rajaussivellin on myös yksi tarpeellisista siveltimistä. Vino sivellin on ihanteellinen kulmakarvojen huolitteluun ja silmänrajauksiin. Vino sivellin sopii myös luomivärin levittämiseen silmäluomen pienemmille alueille, mihin tarvitaan terävä raja.


Häivytyssivellin on luomivärisivellin, joka on kaarevan muotoinen, siinä on pidemmät harjakset ja se antaa täydellisen lopputuloksen luomivärien häivytykseen. Sopii ihanteellisesti varjostusten häivyttämiseen tai Smokey Eye -tyylin luomiseen.


7 vinkkiä, miten teet upean ja helpon silmämeikin

3. Miten levität luomivärin?


Ennen kuin levität mitään meikkiä, varmista, että ihosi ja meikkisiveltimesi ovat puhtaat.


Jokainen luomivärin levitys alkaa liikkuvasta silmäluomesta. Levitä aina suljetuille luomille varmistaaksesi, että mitään ei joudu silmiin.


Kun käytät sivellintä, älä täytä sitä koskaan täyteen, sillä silloin luomiväri leviää vain silmiesi alapuolelle. Ota luomiväriä siveltimeen ja napauta sen jälkeen sivellintä luomivärirasian kulmaan tai vaikka kädenselkämykseesi. Näin siveltimessä on vain tarpeellinen määrä luomiväriä. Mikäli ottamasi ei riitä luomellesi, toista aikaisempi vaikka useamman kerran. Muutoinkaan paksu kerros jauhetta luomillasi ei ole oikein hyvän näköistä.


4. Häivyttäminen


Yksi ensimmäisistä askeleista luomivärin levittämisessä on varmistaa, että yhdistät häivyttämällä luomivärin eri sävyt. Tämä vaatii paljon kärsivällisyyttä ja harjoittelua. Kun kehität tätä tekniikkaa, olet kuitenkin matkalla ammattilaiseksi. Yhdistäminen ja häivyttäminen tekee väreistä yhtenäisen eikä mikään väri hyppää silmille.


Ensimmäisenä levität valitsemaasi (vaaleaa) väriä koko silmäluomen päälle litteällä luomivärisiveltimellä.


Toinen vaihe luomivärin levittämisessä on suuren häivytyssiveltimen käyttö, jolla levität niin sanotun varjostusvärin luomivakoosi – voit tehdä sen joko normaalilla siveltimellä tai suoraan häivytyssiveltimellä.


Häivytyssiveltimellä ”vatkataan” sivellintä edestakaisin varjojen mukaisesti muutamia kertoja silmän ulkokulmasta sisäkulmaan ja takaisin. Luomiväriä levitettäessä levitä vain pieni määrä kerrallaan ja sekoita se kunnolla luomivaon ja kulmaluusi väliselle alueelle. Voit käyttää lisää luomiväriä jokaisen kierroksen jälkeen. Tämä varmistaa, että väri sekoittuu hyvin eikä teräviä värireunoja ole näkyvissä.


Luomivärien häivyttäminen vaatii hieman kärsivällisyyttä ja harjoittelua. Kun olet oppinut perusasiat, voit levittää suosikkiluomivärisi helposti.


"Luomivärien oikea häivyttäminen on ensimmäinen askel kohti meikkiammattilaista."

Mikäli haluat, voit vielä lisätä niin sanotun korostusvärin luomiisi. Useimmiten tämä ”väri” on neutraali tai sama väri kuin varjostuksessa, mutta voit lisätä myös täysin eri värin, joka korostaa silmiäsi.


Tämä kolmas korostusväri laitetaan pienellä litteällä siveltimellä tai vinolla teräväpäisellä siveltimellä luomen ulkokulmaan. Voit aluksi opetella sen laittamista kolmiona – kuten luomen ulkokulma jo luonnostaan on - ja sitten häivyttää värit toisiinsa. Tai, voit laittaa tämän värin luomen ulkokulman luomivakoon.


7 vinkkiä, miten teet upean ja helpon silmämeikin

5. Oikean luomivärisävyn valitseminen ihonsävyllesi


On olemassa muutamia tekijöitä, jotka on otettava huomioon valittaessa luomiväriä ihon sävyllesi.


Ensimmäinen tekijä on ihosi pohjasävy. Jos sinulla on viileä ihon pohjasävy, kannattaa välttää liian tummaa sävyä. Tummat pohjasävyt voivat saada sinut näyttämään siltä, kuin silmäsi olisivat mustelmilla. Valitse sen sijaan vaaleampi sävy, joka erottuu ihoasi vasten olematta liian intensiivinen.


Mikäli sinulla on viileä pohjasävy ja viileän väriset silmät, valitse AINA vain viileitä sävyjä. Samoin, mikäli sinulla on lämmin pohjasävy ja lämpimän väriset silmät, valitse AINA vain lämpimiä sävyjä. Mutta, jos sinulla on viileä ihon pohjasävy ja lämpimän väriset silmät (tai toisinpäin), voit valita kumpia sävyjä tahansa riippuen siitä, haluatko korostaa ihoasi vai silmiäsi.


6. Oikean luomivärin valitseminen silmiesi värille


Toinen tekijä on silmien väri. Luomivärin valitseminen silmien värin perusteella helpottaa silmien muotoon sopivan sävyn löytämistä.


Pääperiaate on, että valitset lämpimiä värejä, kuten persikka, karamelli, kulta ja maitosuklaa, jos sinulla on lämpimän sävyjä ihossasi ja silmissäsi. Valitse kylmempiä sävyjä, kuten taupe, harmaa ja tumma suklaa, jos pohjasävysi ja silmäsi ovat viileitä.


Mikä tahansa näistä sävyistä näyttää luultavasti hyvältä, jos pohjasävysi on neutraali.


Luomiväriä valittaessa kannattaa aloittaa silmäluomen pohjan vaaleasta sävystä. Tämä pohja tasoittaa luomen ja auttaa muita sävyjä sulautumaan saumattomasti yhteen. Voit myös käyttää vaaleampaa sävyä silmäsi sisäkulmiin, jotta silmäsi näyttävät isommilta. Kun olet valinnut silmäluomen värin, voit valita pohjaa täydentävän luomivärin, jolla teet varjostuksen. Lisäksi voit valita vielä näihin sopivan korostusvärin.


Olen tehnyt sinulle taulukon, mistä näet, mitkä värit sopivat silmiesi väriin ja mitkä vastavärit saavat silmäsi oikein pompsahtamaan esiin.


7 vinkkiä, miten teet upean ja helpon silmämeikin

Voit tehdä silmämeikin myös väreillä, jotka ovat kontrastia ihonvärisi kanssa. Jos olet vaaleaihoinen, muotoile silmäsi tummemmilla väreillä saadaksesi sille haluamasi muodon. Jos sinulla on tummempi iho, valitse vaaleita värejä silmäsi määrittelemiseksi ja kontrastin lisäämiseksi. Jos ihosi on esimerkiksi vaalea, korostamalla luomiasi taupen- tai kahvinvärisellä varjolla, saat silmäsi näyttämään ”kireämmiltä”.


Myös tumman varjon lisääminen silmäsi ulkokulmiin voi auttaa naamioimaan hienoja juonteita.


Näiden kanssa täytyy olla todella varovainen, sillä voit äkkiä näyttää siltä, että olet jäänyt täryjyrän alle.


7. Luonnollisen silmämeikin tekeminen


1. Valitse neutraali tai ihosi pohjaväriin sopiva väri ja tummempi sävy. Tarvitset yksinkertaisen, luonnollisen luomimeikin tekemiseen vain 2 luomiväriä – pohja, joka on samanlainen kuin ihosi väri ja toinen, joka on muutaman sävyn tummempi. Vaikka voit valita minkä tahansa värin, ihosi sävyyn sopiva neutraali sävy näyttää luonnollisimmalta.

 • Jos sinulla on vaalea iho, käytä perussävyä, joka on vain hieman ihonväriäsi tummempi. Jos ihosi on tummempi, valitse ihoasi hieman vaaleampi väri varmistaaksesi, että se ponnahtaa esiin.

 • Jos ihosi on esimerkiksi vaalea, voit valita pohjaväriksi samppanjan- tai vaalean beigen luomivärin ja toiseksi sävyksesi vaaleanruskean tai harmaanruskean luomivärin. Jos sinulla on tummempi iho, valitse pohjaksi karamellivärinen sävy ja korosta se tummalla kuparivärillä.

 • Pyyhkäise siveltimellä kevyesti pohjavärin läpi. Pidä luomivärisivellintä hallitsevan kätesi peukalon, etusormen ja keskisormen välissä ja vedä sitten harjasten kärki kevyesti perusvärin poikki, jotta osa siveltimen pigmentistä irtoaa. On parempi aloittaa pienemmällä määrällä tuotetta ja lisätä sitä, joten älä paina sivellintä väriin liian lujasti.

 • Useimmissa luomiväripaleteissa on sieni-sivellinapplikaattori tai voit käyttää erillistä harjaksilla varustettua luomivärisivellintä, jos sinulla on sellainen. Koska tämä on yksinkertainen silmämeikki, saat samanlaisen vaikutuksen riippumatta siitä, minkä tyyppistä sivellintä käytät.

 • Jos sinulla ei ole sivellintä, käytä sen sijaan vanupuikkoa tai sieniapplikaattoria.

 • Poista ylimääräinen jauhe napauttamalla sivellintä. Joskus pieniä luomivärijauheen pilkkuja voi tarttua siveltimesi pintaan. Tämä voi johtaa epätasaiseen levitykseen. Voit välttää tämän ongelman napauttamalla varovasti siveltimen luomiväripaletin kylkeä, työtasoa tai jopa toisen kätesi selkää vasten.

 • Tee tämä riippumatta siitä, käytätkö sieniharjaa tai sivellinharjaa.

 • Levitä pohjaväriä koko silmäluomen alueelle, ylös kulmakarvoihin asti. Pyyhkäise siveltimellä edestakaisin silmäluomen poikki aloittaen ripsien linjasta ja sekoittuen kulmakarvoihisi. Levitä tarvittaessa hieman enemmän luomiväriä siveltimeen varmistaaksesi, että saat tasaisen värin, mutta muista keskittää väri ripsien linjalle. Levitä sivellin ylöspäin, liikkuen edelleen edestakaisin, aivan kulmaluun alapuolelle.

 • Värin tulee haalistua hieman, kun se nousee korkeammalle kohti kulmakarvoja. Tämä luo pohjan muulle meikille.


7 vinkkiä, miten teet upean ja helpon silmämeikin

2. Pyyhi siveltimellä tummempaa luomiväriä ja taputtele ylimääräinen jauhe pois. Kun olet levittänyt luomivärin perusvärin, pyyhkäise siveltimelläsi tummemman värisi yli. Koska tummempi luomiväri näkyy yleensä paremmin kuin perusväri, yritä poimia tummempaa sävyä vähemmän siveltimeesi.

 • Suuri litteä sivellin sopii hyvin ensimmäisen sävyn levittämiseen, mutta sen jälkeen voit vaihtaa pienempään siveltimeen korostussävyä varten.

 • Levitä tumma varjo kulmakarvojen ja silmäluomen väliseen kohtaan, aivan kulmaluusi päälle. Etsi siis kulmaluusi ennen värin laittoa. Pyyhkäise sivellin puolikuun muotoisena, joka kulkee silmäsi ulkokulmasta noin 3/4 silmäluomea alaspäin. Älä kuitenkaan laita tummaa sävyä silmäsi sisäkulmaan, sillä se saa silmäsi näyttämään pienemmiltä. Tämä on niin sanottu Banaanivarjostus.

 • Pyyhkäise harjaa edestakaisin, jotta väri sekoittuu, tai pyyhkäise sormillasi aluetta useita kertoja, jos haluat. Älä jätä jyrkkiä viivoja kohtaan, jossa väri loppuu.

 • Jos sinulla on laskeutuvat silmäluomet, yritä sijoittaa tummempi sävy juuri kulmaluun yläpuolelle luodaksesi illuusion siitä, että yläluomesi näkyvät paremmin.

 • Toista toimenpide toiselle silmälle. On parempi keskittyä yhteen silmään kerrallaan sen sijaan, että vaihtaisit edestakaisin. Kun teet toista silmää, yritä saada luomivärisi näyttämään mahdollisimman läheltä ensimmäistä silmää. Vertaa silmiäsi lopussa varmistaaksesi, että ne täsmäävät ja tee tarvittavat muutokset.

 • Varmistaaksesi, että saat saman värin molemmille silmille, muista puhdistaa kaikki ylimääräinen väri siveltimestä. Voit tehdä tämän pyyhkäisemällä siveltimen paperipyyhkeeseen tai kämmeneesi.

 • Jos luomivärisi ei näytä samalta molemmissa silmissä, pyyhi sormella, siveltimellä tai vanupuikolla pois osa luomiväristä silmästä, jossa on hieman enemmän. Näin saat luonnollisemman tuloksen kuin, jos lisäät enemmän luomiväriä.


3. Voit tehdä tämän myös niin sanotulla häivytystekniikalla.


 • Ota häivytyssivellin ja ota siihen väriä, pudistele ylimääräinen pois ja ala ”vatkaamaan” sivellintä edestakaisin alkaen luomivaon ulkokulmasta luomivakoa pitkin silmän sisäkulmaan. Nouse jokaisella edestakaisella liikkeellä hieman ylemmäs ja viimein olet kulmaluun kohdalla. Väriä pitäisi olla eniten luomivaossa ja luomivaon ulkokulmassa ja väri vähenee kulmaluuta kohti mentäessä.


Kun käytät luomiväriä, käytä kevyttä kättä ja lisää väriä vähitellen. Levitä vaaleaa sävyä ensin koko luomeen. Käytä sitten tummempaa väriä luomen ulompaan kolmannekseen ja ripsien rajaa pitkin. Sekoita hyvin välttääksesi kovia viivoja. Kirkastaaksesi lisää katsettasi, sipaise hohtava korostus sisäkulmiin ja kulmakarvojen alle.


Päälle vielä yksi kerros ripsiväriä ripsien määrittelemiseksi. Luomiväripuuteri voi tarttua ripsiin, jolloin ne näyttävät normaalia vaaleammilta. Voit estää tämän laittamalla ripsivärin päälle.


"Nyt vain harjoittelemaan helpon luomimeikin tekemistä!"

 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka keskiviikkoaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.


Lumoudu kauneudestasi


Tyylilady

7 vinkkiä, miten teet upean ja helpon silmämeikin
PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki.Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page