top of page
  • Writer's pictureJaSie

LÖYDÄ VÄRISI – LÄMMIN VAI VIILEÄ?


Kylmiä ja lämpöisiä värisävyjä maaleissa ja väriviuhkoissa.
Oletko lämmin vai viileä?


Miksi väreillä on niin paljon merkitystä?

Ero on siinä, näytätkö terveellisemmältä ja parhaimmalta, miltä voit näyttää vaiko harmaalta, sairaalta ja huonolta. Onko sinulla koskaan ollut kokemusta siitä, että ihmiset kysyvät "tunnetko olosi hyväksi?" juuri silloin, kun sinusta tuntuu hienolta ja mahtavalta? Mikäli olet ollut tuossa tilanteessa, ne on värit, jotka ei tee sinulle kunniaa.

Oikeat värit elävöittävät ihosi, saavat sinut näyttämään terveeltä, kiinnittävät huomion takapuolestasi kasvoihisi (jolloin näytät hoikemmalta ja pitemmältä), saavat silmäsi ponnahtamaan näkyviin ja ihosi loistamaan! Et tarvitse olla kiloa pakkelia naamassa eikä rusketusta (feikkiä eikä oikeaa), jotta näyttäisit parhaalta mahdolliselta sinulta.Kuinka tämä toimii?


Prisma heijastaa eri värejä.
Kasvojen lähellä käyttämäsi värit heijastuvat ihollesi muuttaen ihosi väriä.

Mennäänpä takaisin koulun penkille ja fysiikan tunneille - kuten yllä olevassa kuvassa on esitetty. Muistathan jo kouluajoilta oppimasi, että väri heijastaa - joten jokainen käyttämäsi väri heijastuu ihollesi, riippumatta siitä, onko väri imarteleva vai vähemmän imarteleva. Tämä liittyy myös ihosi erilaisiin pigmentteihin, kuten karoteeniin ja melaniiniin eli ihossasi voi olla jo valmiiksi keltaisen sävyjä. Kun kasvojesi lähellä on esimerkiksi punaista, heijastaa väri kasvosi punaiseksi tai jopa vähän oranssiin vivahtavaksi. Mikäli kasvojesi lähellä on mustaa, imee se kaiken värin ja valon kasvoiltasi, sillä musta absorboi valon. Valkoinen taas saattaa näyttäytyä liian kirkkaana ja heijastaa kasvoillesi liiallisen valon (mikäli sävy ei ole oikea).

Ensimmäinen vaihe jokaisessa värikonsultoinnissa on selvittää, onko asiakas väritykseltään lämmin tai viileä, sillä tällä yhdellä askeleella voi olla suurin vaikutus vaatetus-, hiusväri- ja meikkivalintoihin.

Pelkästään lämpöisyyden tai viileyden näkeminen määrittää esimerkiksi valitsemasi meikkipaletin värit, sillä meikki ei ole niin väripainotteinen kuin vaatteet. Meillä on tapana käyttää pehmeämpiä ja vähemmän voimakkaita meikkivärejä kuin, mitä valitsemme vaatteisiimme.Haluatko tietää, onko ihosi lämmin vai viileä?

Parhaan tuloksen saamiseksi hanki peili ja aseta se ikkunalaudalle hyvässä luonnollisessa valossa, ei kuitenkaan suorassa auringonvalossa. Jos olet värjännyt hiuksiasi, sido ne taakse, jotta saat ne pois kasvoiltasi. Joskus on ihan parasta peittää hiukset kokonaan, mikäli olet värjännyt hiuksesi sellaisella värillä, joka ei välttämättä imartele sinua (esimerkiksi musta). Hiusväri voi häiritä ja heijastaa ihollesi väärää väriä.

Laita päällesi valkoinen paita tai joku huivi/pyyhe, jotta vaatteesi eivät häiritse kokeiltavia värejä. Aseta leuan alle muutama kerros värillisiä kankaita, lämmin versio ja sitten samanvärinen viileä versio - esimerkiksi Oliivinvihreä / Männynvihreä, Oranssinpunainen / Kirsikanpunainen, Persikka / Pinkki, kulta / hopea (katso väri-ideoita kuvasta).Viileitä ja lämpöisiä värejä.
Viileitä ja lämpöisiä värejä.

Tarkkaile kasvojasi (ei värejä), siirrä lämmin väri nopeasti pois paljastaaksesi viileä väri, muutoksen hetkellä näet suurimman eron ihosi värin vaikutuksessa. Usein jonkun muun on helpompaa nähdä, joten pyydä ystävääsi tai perheenjäsentäsi auttamaan sinua (tai tietysti voit tavata myös ammattilaisen).Mitä sinun kannattaa tarkastella?

Silmiesi ympärillä olevat alueet - tuoko väri esiin varjoja ja tummia ympyröitä vai katoavatko ne? Suun ympärys - näytätkö saavan varjoja suun ympärille? Kukaan tapaamani nainen ei haluaisi saada! Joskus leuka voi mennä jopa hieman vihreäksi, mikäli värisävy ei imartele ihoasi. Voi olla, että jollakin värillä sinulle tulee kaksoisleuka ja toisella värillä se katoaa.

Katso kasvojasi kokonaisuutena - näyttääkö ihosi tasaisemmalta ja kirkkaammalta vai näyttääkö se läikikkäältä ja harmaalta? Loistaako silmäsi jollakin määrätyllä värillä vai etkö edes huomaa silmiäsi?

Nämä värit voivat kertoa sinulle vaikka kuinka paljon, mutta nythän yrität vain selvittää, onko ihosi lämmin vai viileä. Kun olet saanut selville kumpi olet, on sinun selvitettävä vielä kaikki muut tekijät, onko hiuksesi lämpimät vai viileät, onko silmäsi lämpimät vai viileät, minkälainen värikylläisyys ihossasi, silmissäsi ja hiuksissasi on, paras värien tummuusaste ja paras kontrasti - mutta tämä on jo todella tärkeä lähtökohta.

Mikäli haluat ammatillisen mielipiteeni väreistäsi (samoin kuin kehosi muodosta ja tyylistäsi), tilaa minut paikan päälle ja katsomme värisi kuntoon kerralla!

Lumoudu väreistä!

Jaana


PS. Lue lisäksi myös postaukseni Herää henkiin väreillä!


1 887 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page