top of page
  • Writer's pictureJaSie

Mitä äidille lahjaksi - 10 vinkkiä

Äitienpäivän historia


Äitienpäivän juuret ulottuvat Yhdysvaltoihin. Ensimmäisiä äitienpäivää muistuttavia tapahtumia vietettiin 1870-luvulla sodassa kaatuneita miehiään surevien aktivistien aloitteesta. Yksi näistä aktivisteista oli Ann Reeves Jarvis, jonka tytärtä Anna Jarvisia pidetään modernin äitienpäivän luojana.


Äidin kuolema inspiroi Anna Jarviksen järjestämään ensimmäisen äitienpäivätilaisuuden vuonna 1908. Päivä saavutti nopeasti laajempaa suosiota, ja vuonna 1914 Yhdysvaltain presidentti Woodrow Wilson julisti juhlapäivän viralliseksi ajankohdaksi toukokuun toisen sunnuntain. Pian sen jälkeen äitienpäivä nousi merkittäväksi kaupalliseksi sesongiksi ja levisi maailmalle. (Lähde: National Geography)
Mitä äidille lahjaksi - 10 vinkkiä
Valkovuokot ovat äitien lempikukkia!


Äitienpäivä Suomessa


Ei mennyt montaakaan vuotta, kun äitienpäivä rantautui maailmalta meille. Suomessa äitienpäivää on juhlittu vuodesta 1918 lähtien, ja se on virallinen liputuspäivä. Vuonna 2018 äitienpäivää on siis juhlittu Suomessa 100 vuoden ajan. Päivää kaikkien äitien kunniaksi vietetään myös meillä yhdysvaltalaisen tradition mukaan aina toukokuun toinen sunnuntai, vaikka monessa muussa maassa ajankohta on toinen.


Juhlapäivän perinteisiin kuuluu äitien muistaminen ja hemmotteleminen. Monissa perheissä äiti herätetään vuoteeseen tarjoilulla aamiaisella. Päiväkodeissa ja kouluissa askarrellaan äideille kortteja ja muita taideteoksia. Erityisesti varttuneemmat lapset ja lastenlapset muistavat äitejä kukilla ja pienillä lahjoilla. Yhdysvalloissa äitienpäivänä on alkuperäinen annettu valkoisia neilikoita, jotka olivat Anna Jarviksen äidin lempikukkia. Suomessa äidille kerätään usein valkovuokkoja, jotka toukokuun alussa ovat kauneimmillaan. (Lähde: https://laatukoru.fi/blogs/blogi/aitienpaiva).Toukokuun toinen sunnuntaiÄitienpäivä onkin jo ihan kulman takana eli ensi sunnuntaina. Mikäli sinulla on vielä lahja hankkimatta äidillesi, kannattaa ottaa tästä tuoreet vinkit lahjan hankintaan. Äitienpäivänä myös puoliso voi muistaa lastensa äitiä ikimuistoisella tavalla.


Mikä sen kivempaa, kuin onnistua yllättämään oma äiti juuri äitienpäivänä mieluisalla lahjalla. Toki yllätyksen keksiminen voi olla joskus vaikeaa ja siksi annankin sinulle 10 vinkkiä lahjan etsintään.


Kaikkien aikojen paras lahja äidille ei välttämättä ole uusi auto tai suurin timanttisormus, joka kaupasta löytyy. Pienikin on kaunista ja yksinkertaisista eleistä syntyy ikimuistoisimpia lahjoja. Useimpien äitien mielestä itse tehty lahja on ehdottomasti paras lahja ja etenkin lapsilta ja lapsenlapsilta saadut itse tehdyt lahjat ovat suosittuja.Mitä äidille lahjaksi - 10 vinkkiä


Kaunis kukkakimppu tai ruukkuruusu ovat äitienpäivän suosikkilahjoja, mutta voit yllättää äitisi myös jollakin muulla kauniilla kukkakimpulla tai ruukkukukalla. Ja toki oikea kunnon lahja kukkakimpun kera kruunaa äitisi tärkeän päivän.1. Jalkahemmottelu lahjapaketin kera


Mikäli omat kädet eivät taivu mieleisen lahjan tekemiseen, yllätä äiti pienellä hemmottelulla. Jokainen äiti tarvitsee omaa aikaa ja rentouttavat ja rauhoittavat elämykset tarjoavat tähän oivan mahdollisuuden.


Tarjoa äidillesi vaikka jalkahemmottelu - anna ensin lahjapaketti, joka sisältää jalkakylpyyn tarvittavat luomutuotteet, kuten esimerkiksi Cosmopharman Organic -Bath Salts, jolla äitisi jalat pehmentyvät kivasti jalkakylvyssä. Laita pakettiin myös jalkojen kuorinta-aine Cosmopharma Organic - Peeling Scrub Melon/Kiwi, jolla äidin jaloista lähtee kaikki kovettumat pois.


Mikäli et jostakin syystä halua kovin käsitellä äitisi jalkoja hemmottelun yhteydessä, on Madame Chicillä siihen helpompi ratkaisu. Foot Bath pehmentää kovettumia ja vanhoja kynsinauhoja, sillä tiiviste on erittäin tehokasta. Kaadat vain 2 dl lämmintä vettä pakastepussiin, jonka koko on 5-6 litraa. Lisää 1 tl Foot Bathia pussiin ja sekoitat. Pyydät äitiäsi laittamaan molemmat jalkansa pussiin, käärit pyyhkeen hänen jalkojensa ympärille ja avot. Annat vaikuttaa 10-15 minuuttia ja hierot vaikka äitisi hartioita sen aikaa. Tämän jälkeen pyyhit vain äitisi jalat kuivaksi huuhtelematta niitä.


Parhaan tuloksen saamiseksi voitelet äitisi jalat tämän jälkeen AHA Rough Skin Removerilla, joka kuorii / poistaa kuolleen, kovettuneen ihon. Jalat tarvitsevat myös jalkavoidetta ja siihen sopii mainiosti joko Cosmopharman Foot Butter tai Madame Chicin Foot Creme.


Kaiken kruunaa kaunis kortti, johon olet kirjoittanut pyhän lupauksesi tehdä kyseisen jalkahemmottelun.Mitä äidille lahjaksi - 10 vinkkiä
Tee äidillesi rentouttava jalkahemmottelu!


"Kaiken kruunaa kaunis kortti, johon olet kirjoittanut pyhän lupauksesi tehdä kyseisen jalkahemmottelun."


2. Kosmetiikka


Kaikki äidit käyttävät kosmetiikkaa ja yleensä myös rakastavat saada laadukkaita tuotteita lahjaksi.


Mikäli et tiedä, mitä tuotteita äitisi käyttää, voit yllättää hänet täysin uusilla tuotteilla. Kaikkein helpoin on hommata niin sanottu täydellinen paketti äidille, sillä se sisältää kaikki mahdolliset tuotteet, mitkä äitisi tarvitsee kasvojensa hoitoon. JaSie Shopista löytyy Madame Chicin luonnollista kosmetiikkaa valmiina paketteina eri ihotyyppien mukaan.


Voi olla ehkä vaikeaa miettiä, minkälainen iho äidilläsi on, mutta yleensä suomalaisilla naisilla on herkkä iho tai mikäli äitisi on jo neljänkympin ylittänyt, voi aikuisen naisen paketti olla paikallaan.


Mikäli et halua sijoittaa täydelliseen kasvojenhoitopakettiin, voit valita kevyemmän vaihtoehdon eli Kolmen Askeleen aloituspaketin, josta siis löytyy puhdistustuote, kasvovesi sekä päivävoide. Tästäkin löytyy jokaiselle ihotyypille oma pakettinsa.


Mikäli haluat jotakin täsmätuotetta, mitä tiedät äidilläsi olleen aikaisemmin, voi valita JaSie Shopin valikoimista minkä tahansa tuotteen. Olen tehnyt valmiiksi muutamia paketteja Cosmopharman x3 -sarjan tuotteista, joten myös niitä on helppo valita.
Mitä äidille lahjaksi - 10 vinkkiä

3. Meikit


Äidit rakastavat myöskin meikkejä ja varsinkin luomumeikkejä. Barefaced Beautyn mineraalimeikit ovat 100 % luonnollisia ja vegaanisia meikkejä.


Ammattitason BareFaced Beauty mineraalimeikit koostuvat luonnollisesti esiintyvistä mineraaleista, joita on käytetty kosmetiikassa jo tuhansia vuosia. Niissä on erityistä valoa taittavaa hohdetta, joka antaa kasvoille kauniin hehkun ja saa aikaan terveen ja nuorekkaan ilmeen.

Näitä mineraaleja louhitaan eri puolilta maailmaa, jonka jälkeen ne puhdistetaan ja jauhetaan hienoiksi jauheiksi. Maamineraalit ovat tuoksuttomia, sillä ne eivät tuoksu miltään. Tuotteet eivät sisällä synteettisiä ainesosia, sillä puhtaisiin mineraalimeikkeihin eivät kuulu parabeenit, mineraaliöljyt, alkoholi, talkki, hajusteet, karmiini eikä vismuttioksikloridi.


Tuotteet ovat erittäin hyvin siedettyjä ja sopivat yleensä myös allergikoille.Mitä äidille lahjaksi - 10 vinkkiä


4. Hajuvesi


Hajuvedet ovat suosittuja lahjoja, mutta kannattaa varmistaa, että tunnet äitisi maun riittävän hyvin. JaSie Shopista löytyy kaksi hajuvettä Madame Chic- Roll-On Edp Breeze Ja Madame Chic - Roll-On Edp Cotton. Ne ovat mukavassa roll-on -muodossa, joten ne on helppoja ottaa vaikka mukaan käsilaukkuun.


Mikäli haluat tutustua suomalaisiin tuoksuihin, suosittelen tutustumaan parfymööri Max Perttulan laajaan valikoimaan.Mitä äidille lahjaksi - 10 vinkkiä5. Magneettiripset


Monilla nykyäideillä on tekoripset, jotka pitää huoltaa joka neljäs tai viides viikko. Tekoripsien liimat ovat hyvin allergisoivia, joten esimerkiksi itse en pysty näitä "liimaripsiä" ottamaan.


Liimaripsien lisäksi markkinoilla on tekoripsiä, jotka myös laitetaan paikoilleen liiman avulla. Nämäkään eivät sovi kaikille, joten onneksi on tullut vaihtoehtoja myös ripsimarkkinoille.


Tällä viikolla löysin mahtavat magneettiripset, joissa löytyy valikoimaa jokaiselle äidille. Kaksiosaiset ripset kiinnitetään pienten magneettien avulla ja joku onkin sanonut, että täytyy olla taikuri, joka saa ripset paikoilleen kauniisti.


Näitäkin on toki erilaisia, mutta itselleni aion tilata ns. helpot magneettiripset. Eli nämä laitetaan paikoilleen magneettisen eyelinerin avulla, eyelineri oikeaan kohtaan ripsien tyveen, annetaan kuivua ja ripsien magneetit tarttuvat helposti eyelineriin kiinni. Kätevää, eikö ja varmasti äiti tykkää.

6. VärianalyysiParasta, mitä äiti voi saada, on värianalyysi!


Värianalyysi ei ole mitään hömppää, vaikka niin usein ajatellaankin. Jos et ole varma, tietääkö äitisi omat värinsä, kannattaa varata aika värianalyysiin. Oikeilla väreillä äitisi korostaa parhaita puoliaan. Väärät värit saavat hänet näyttämään samealta, kirjavalta, väsyneeltä ja jopa vanhalta.


Oikeissa väreissä äitisi näyttää aina kauniilta, upealta, hehkeältä, fressiltä, nuorekkaalta ja hyväkuntoiselta. Kun hän pukeutuu oikeisiin väreihin, hän ei tarvitse niin paljoa meikkiä ja hänen hiustensa oikea väri saa hänen kasvonsa loistamaan.


Kun äitisi tietää omat värinsä, hänen vaatekaappinsa ei ole läheskään niin täynnä kuin ennen eikä hänen tarvitse ostella jatkuvasti uusia vaatteita. Värianalyysi on siis ekoteko. Näin äitisi rahat myös säästyvät ja hän voi käyttää ne johonkin muuhun.Mitä äidille lahjaksi - 10 vinkkiä
Värianalyysi on ekoteko!


"Parasta, mitä äiti voi saada, on värianalyysi!"


7. TyylianalyysiTyylianalyysi on toinen aivan "must" juttu äidille!


Tyyli on värianalyysin ohella suurin ja tärkein osa itsevarmaa ja hyvin pukeutunutta, kun yhteen laitetaan laatu, linjat ja muotoratkaisut.


Tyylianalyysissä katsotaan äitisi kasvojen ja vartalon linjoja ja käytämme tyylin rakentamisessa myös optista illuusiota. Tarkoituksena on tuoda esiin vartalon hyvät puolet ja piilottaa vähemmän hyvät. Kasvojen ja vartalon linjojen lisäksi etsimme henkilön oikean tyylin.


Tyylianalyysin avulla äitisi oppii kokoamaan itsellesi toimivan peruspuvuston. Tyylianalyysin jälkeen hänen ei tarvitse enää miettiä minkälaiset, korut ,silmälasit tai millainen hiusmalli hänelle sopii parhaiten. Ja helpottaa se sinuakin uusien lahjojen valinnassa, vink, vink.


Mikäli haluat nähdä äitisi tyylikkäänä, on tässä hänelle todella upea lahja.Mitä äidille lahjaksi - 10 vinkkiä
Tyylianalyysin avulla rakennat toimivan peruspuvuston.

8. KorutKorut ja huivit ovat nekin perinteisiä äitienpäivälahjoja. Lisäät äitisi hyvinvointia, kun valitset äidillesi vaikuttavan korun eli magneettikorun.


Magneettien voimat vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme. Luonnossa esim. linnut ja valaat suunnistavat maan magneettikenttien avulla ja magneettikentät ovat myös kiinteä osa ihmiskehoa.


JaSie keskittyy kaupassansa luonnolliseen kosmetiikkaan, joten kaikki magneettikorut ovat poistomyynnissä.Mitä äidille lahjaksi - 10 vinkkiä


9.Henkilökohtainen stailauspäiväHenkilökohtainen stailauspäivä on todellinen tyylikylpy ja parasta hemmottelua, mitä äitisi voi saada!


Stailauksesta on äidillesi iloa ja hyötyä pitkäksi aikaa, sillä päivän aikana hän löytää omat värinsä, oppii korostamaan parhaita puoliaan, saa varmuutta asuvalintoihin sekä oppii rakentamaan oman tyylinsä mukaisen vaatekaapin, josta löytyy aina päälle laitettavaa. Loppujen lopuksi äitisi näkee itsensä aivan uusin silmin.


Oikean malliset ja väriset vaatteet saavat äitisi säteilemään ja lisäävät hänen itsevarmuuttaan. Henkilökohtaisessa stailauksessa käydään kaikki mahdollinen läpi, mitä äitisi tarvitsee näyttääkseen upealta ja itsevarmalta.


Tähän muuttumisleikkiin kuuluvat siis sekä väri- että tyylianalyysi, meikkailua ja lisäksi vielä shoppailua yhdessä stylistin kanssa.


Äitisi tulee muistamaan päivän aivan varmasti, sillä se on todellinen muuttumisleikki!10.Lahjakortti


Lahjakortti on aina loistava lahjaidea - myös äitienpäivänä! Anna äidille lahjaksi vapaus valita mitä tahansa JaSie Shopista. Lahjakortti on myös helppo lähettää sähköpostitse, mikäli äitisi asuu hieman kauempana.
Mitä äidille lahjaksi - 10 vinkkiä


Lahjarikasta äitienpäivää kaikille äideille, äitipuolille, äidiksi haluaville, mummoille, isomummoille, puolimummoille ja kaikille, jotka tuntevät itsensä äidiksi"
Lumoudu tyylistä


Jaana

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page