top of page
  • Writer's pictureJaSie

Mitä päälle pikkujouluihin?

Liikaa paljastava mekko ei ole kaunis juhla-asu.
Punainen mekko pikkujouluihin?

Nyt kun marraskuu on jo yli puolen välin, alkavat pikkujoulut häämöttämään jo aivan kulman takana. Pikkujouluja löytyy jokaisen makuun, mutta usein pukeutuminen on kaikilla hyvin juhlavaa. Harva menee juhliin työ- tai vapaa-ajan vaatteissaan.


Jos et ole vielä päättänyt, mitä haluat laittaa päällesi pikkujouluihin - ei hätää. Kokosin tähän postaukseen muutaman vaihtoehdon, mitä voit pukea päällesi pikkujouluihin. Ylipukeutuminen on nimittäin pikkujouluissa parempi vaihtoehto kuin alipukeutuminen.


Iätön, ajaton ja aina tyylikäs pikkumusta

Yksinkertainen ja ajaton pikkumusta on yksi suosituimmista vaihtoehdoista pukea päälle pikkujouluihin. Eikä mikään ihme, sillä se näyttää todella hyvältä monilla, vartalonmuodosta riippumatta. Oman vartalotyyppisi ja tyylisi mukaan voit valita mieleisesi laajasta pikkumustien joukosta. Musta kotelomekko on klassinen, mutta voit löytää paljon muitakin tyylikkäitä mekkoja.


Mikäli musta ei kuulu väripalettiisi, muista laittaa jotain oman väripalettisi väriä kasvojesi lähelle, sillä musta voi saada sinut näyttämään sairaalta ja väsyneeltä. Ja sitähän et suinkaan juhliessasi halua!
Pikkumusta päällään ei ole koskaan yli- tai alipukeutunut eli se on turvallinen valinta. Yleensä pikkumustan kanssa suositellaan värikästä - usein punaista - laukkua ja korkokenkiä, jotta saat pirteyttä ja väriä asuusi.

Itse kyllä hieman kritisoin tätä kokonaisuutta! Mikäli haluat, että olet juhlissasi harmonisen näköinen ja ihmiset muistavat jälkeenkin päin kuka ja minkä näköinen olet, et laita punaisia kenkiä. Mietipä hetki! Jos itse näet naisen, jolla on esimerkiksi musta kotelomekko päällä, punainen pikkulaukku ja punaiset kengät, mihin kiinnität huomiota, kun näet hänet? Aivan oikein, niihin kenkiin se katse menee! Ja kun sinulta viikon päästä kysytään, minkä näköinen tämä nainen oli, muistat vain, että hänellä oli punaiset kengät. Et siis muista edes minkä väriset hiukset hänellä oli!

Laita siis jalkaasi mustat kengät ja mustat sukkikset - tällöin näytät myös huimasti pidemmältä, kun punaiset kenkäsi eivät katkaise pituuttasi vaakasuunnassa. Toki voit laittaa myös ihonväriset sukkikset ja samanväriset kengät. Punainen pikkulaukku on ok ja kiva väriläiskä asuusi, mutta se yksistään ei riitä. Mikäli haluat, että sinut muistetaan ja haluat punaista käyttää, niin laita jotain punaista kasvojesi lähelle - huivi, helmet, samettipanta kaulaan jne. Ja tietenkin kunnon puna huuliin!


Klassinen kirkkaanpunainen vai joulunpunainen?

Punainen on upea väri, mutta vaatii hiukan osaamista ja hienostuneisuutta, jotta asu ei mene tyylittömäksi. Kannattaa miettiä ja varmistaa, että mekon punainen väri on juuri oikea sinulle. Älä siis laita oranssiin vivahtavaa mekkoa päällesi, mikäli olet iholtasi viileä henkilö (tee testi) tai siniseen vivahtavaan mekkoa, mikäli olet iholtasi lämmin (tee testi). Aivan peruspunainen eli neutraali joulunpunainen sopii kaikille.

Myös mekon leikkauksia ja linjoja muutoinkin kannattaa miettiä omaan vartalotyyppiinsä sopivaksi. Lisäksi täytyy oma persoonallinen tyyli ottaa huomioon mekkoa ostaessasi. Kannattaa miettiä tarkkaan, mitä vartalonosia paljastaa, jotta kokonaisuudesta tulee tyylikäs.
Punainen huulipuna on pikkujoulujen ykkösjuttu.
Pikkujouluihin sopii kunnon punahuulet.

Kimalletta ja säihkettä

Bling, bling eli kaikki kimaltava ja pikkujoulut kuuluvat ehdottomasti yhteen! Paljettimekko tai pusero on tyypillinen valinta pikkujoulujen aikaan. Mikäli et halua pukea päällesi mekkoa, on leveälahkeiset housut ja paljettipusero aivan yhtä sopiva ja juhlava pikkujouluasu. Mikäli valitset blingisi väriksi hopean tai kullan, tarkista aina myös oma värilämpötilasi - oletko siis viileä vai lämmin. Rohkeimmat bilettäjät kimaltelevat päästä varpaisiin, mutta pikkujouluhuumassa kannattaa kuitenkin muistaa myös klassinen tyylikkyys.
Myös korut, sukat, kengät ja laukut kuuluvat juhla-asuun ja tekevät asustasi tyylikkään ja piristävät asuasi. Verkkosukat tai jopa lurex -sukkahousut voi huoletta pukea kauniiden avokkaiden kanssa. Valitse kengiksesi sama väri, mikä on sukissasi - näin saat sääresi näyttämään pidemmiltä. Korkokengät ovat aina erinomainen valinta eritoten mekkojen kanssa, mutta näyttävät upeilta myös housujen kanssa.

Valitsemalla asuusi ja tilaisuuteen sopivan laukun, voit vaikuttaa paljon yleisilmeeseesi. Laukku kannattaa pikkujoulujuhlissa pitää pienenä ja juhlapuvun tyyliin sopivana. Voit räväyttää väreillä, mutta varmista kuitenkin, että pukusi ja laukkusi värilämpötila on sama. Mikäli käytät värillistä laukkua, laita samaa väriä myös kasvojesi lähelle joko koruina tai huivina, jotta katseet kohdistuvat kasvoihisi.

Korut kuuluvat juhla-asuun ja pidäkin huoli, että korusi kimaltavat, sillä pikkujoulut ovat juuri sitä bling bling -aikaa, jolloin voi käyttää vaikkapa suuria kimaltavia statement -koruja. Hopeakorut ovat erinomainen vaihtoehto viileää ihonsävyä vasten, kun taas lämpöiseen ihonsävyyn sopivat kultaiset korut. Muista kuitenkin, että liika on liikaa - ethän halua näyttää joulukuuselta.Kengät, laukut ja korut kuuluvat naisen juhla-asusteisiin.
Asusteita pikkujoulujuhliin.

Juhlakampaus tietysti kruunaa kaiken. Muista siis laittaa hiuksesi juhlakuntoon.

Miesten juhlapukeutumisen parhaimmistoa on tietysti puku ja sekin mieluummin tummana. Jos se tuntuu turhan viralliselta, voi pikkutakin yhdistää astetta rennompiin vaatteisiin, mutta farkkuja en itse kyllä suosittele. Farkut kuuluvat vapaa-aikaan, ei juhliin. Mikäli puku tosiaan ahdistaa, voit valita kivan pikkutakin, suorat housut ja vaikka vaimosi laukun värisen kauluspaidan.


Hauskoja pikkujouluja sinulle!Lumoudu väreistä, tyylistä ja luonnollisesta kauneudesta


Jaana


Kuvat:
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page