top of page
  • Writer's pictureJaSie

Vartalonmuotojen ymmärtäminen - kehonmuodon määrittävät pisteet

Vartaloita on olemassa kaikkia eri muotoja ja kokoja. Se on osa sitä, mikä tekee meistä jokaisesta ainutlaatuisen kauniin tyypin.

Sinun on hyvin tärkeää tietää, että ei ole olemassa "keskiarvo" kehoa tai "tyypillistä" kehoa. Jotkut meistä ovat muodokkaampia, joillakin meistä on kapeampi lantio tai leveämmät hartiat - olemme kaikki hieman erilaisia. "Ihanteellista" kehon muotoa ei ole olemassa, riippumatta siitä, mitä jotkut saattavat sinulle sanoa.


Silti vartalomme voidaan luokitella kehonmuotojemme mukaan muutamaan eri kategoriaan. Mikä tahansa kehon muoto sinulla onkaan, muista vain: olet kaunis.Jokainen on kaunis!

Erilaisia vartalonmuotoja on olemassa paljon.
Vartalonmuodot

Mietit varmaankin, mitkä ovat ne määrittävät pisteet, joilla kehon muodot selvitetään. Tunnistamalla oman vartalonsa muodon jokainen nainen voi oppia pukeutumaan niin, että oman vartalon parhaimmat puolet korostuvat entisestään.

Mitkä tekijät vaikuttavat kehosi muotoon?


Jotkut kehosi osat määräytyvät luittesi rakenteen mukaan. Joillakin ihmisillä on esimerkiksi kaarevampi, pyöreämpi peppu ja kaarevuutta selkärangassa. Toisilla voi olla leveämpi lantio, lyhyemmät jalat, leveät hartiat tai pidempi yläosa. Kuinka pitkä tai lyhyt olet, vaikuttaa myös kehosi yleiseen muotoon.

Aikuisuuteen mennessä luittesi rakenne ja mittasuhteet ovat pitkälti vakiintuneet - vaikka ympärysmittasi muuttuisivatkin painon noustessa tai laihduttaessa. Genetiikalla on myös oma roolinsa, sillä geenisi määrittävät kuinka kehosi kerää ja varastoi rasvaa. Ja monissa tapauksissa kehon rasva ei jakaudu tasaisesti. Jotkut saattavat huomata, että he yleensä varastoivat rasvaa keskiosaansa, kun taas toiset saattavat saada lisäkilonsa ensin lantiolle, jalkoihin tai käsivarsiin.

Kuinka määrittelet kehosi muodon?


Onko ne rinnat, vyötärö ja lantio vai olkapäät, vyötärö ja lantio? Ja mistä kohtaa lantio määritellään - reiden vai pakaran yläpuolelta?

Olen varma, että osa on eri mieltä, mutta minä käytän mittana hartioiden leveyttä, vyötäröä ja lantion leveintä kohtaa (olipa kyse sitten korkealla tai matalalla oleva lantio).

En halua määritellä vartalonmuotoasi rintojesi perusteella, sillä rinnat ovat niin sanottu "kehon vaihteleva osa". Kaikenlaisilla kehon muodoilla voi olla suuret tai pienet rinnat ja me voimme suurentaa rintamme tai jopa menettää rintamme elinaikanamme useista eri syistä (imetys, rintasyöpä, rintojen suurennus tai pienennys), mutta tämä ei muuta vartalomme muotoa. Rinnat toki määrittävät osaltaan montakin eri kehon muotoa, mutta ne ei kuitenkaan muuta kehomme muotoa millään lailla.

Kehon muoto perustuu luiden rakenteeseen - jos meillä on leveät hartiat, se johtuu siitä, että luut ovat yleensä leveitä. Kyllä, voimme tietenkin tehdä töitä isoilla painoilla ja muuttaa kehomme muotoa - jossakin määrin - mutta emme voi koskaan muuttaa lantiota kauemmaksi rintakehästä (ilman kylkiluiden poistoa) riippumatta siitä, kuinka kovaa treenaat. Tai siirtää lantioiden luita, jotta lantiosi olisi leveämpi kuin hartiasi.

Kuinka mittaat vartalosi muodon?V-muotoisella vartalolla on kapeampi lantio kuin hartiat.
V- muotoinen vartalo

Esimerkiksi tässä on V -muotoinen vartalonmuoto ja voit nähdä, että hartioiden ulkoreunasta mitattuna hartiat ovat leveämmät kuin lantio.
X-muotoisen vartalon levein kohta on alalantiolla.
X -muotoinen vartalo

Tässä kuvassa on X -muotoinen keho, jonka hartiat ja lantio ovat saman levyiset.
Tästä näet, että vyötärö on vartalon kapeimmassa kohdassa, joka on yleensä juuri siinä, mihin kylkiluut loppuvat. Lantion kohta - joka on levein kohta - on 8 -muotoisella korkealla ja X -muotoisella alhaalla aika matalalla reiden päällä.

O-muodot ovat voineet olla H:ta tai 8:a tai jopa V:tä, he ovat paljon pienemmällä todennäköisyydellä olleet X-muotoisia.


Paras tapa selvittää oma kehonmuotosi on katsoa eteenpäin peiliin alusvaatteissa tai muissa tyköistuvissa vaatteissa ja katsoa, miltä ääriviivat näyttävät. Missä leveimmät ja kapeimmat pisteet ovat ja kuinka kaukana ne ovat toisistaan.

Mitkä tahansa mittausohjeet ovat oikeastaan vain ehdotus, koska jotkut ihmiset ovat pyöreämpiä ja toiset elliptisiä, mikä voi vaikuttaa paljonkin kehon muotoon.

Lue kaikki selitetyt kehonmuodot tulevista postauksistani.


Haluatko saada selville vartalonmuotosi ja persoonallisen tyylisi?Lumoudu väristä, tyylistä ja luonnollisesta kauneudesta!


Jaana


LISÄÄ LUETTAVAAAiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page