top of page
 • Writer's pictureJaSie

Mitä vartalonmuotosi kertoo?

Päivitetty 21.6.2023

Mitä vartalonmuotosi kertoo?
Erilaisia vartalon muotoja

Ihmiset näyttävät olevan pakkomielteisiä oman vartalonmuotonsa ymmärtämisessä. He kokevat, että jos he vain tietäisivät oman vartalonmuotonsa, niin he tietäisivät kuinka pukeutua täydellisesti. Valitettavasti vartalonmuoto on vain yksi elementti pukeutumisessa, sillä siinä on myös paljon muita näkökohtia, kuten kehon mittasuhteet, vartalon eri vaihtelut (esim. isot rinnat, siro, herkullinen peppu jne.), hartioiden, rinnan, vyötärön ja lantion väliset keskinäiset mittasuhteet, persoonallisuus ja väri, jotka kaikki on otettava huomioon pukeutumisen yhteydessä ulkonäön parantamiseksi.

Tässä postauksessa kerron Sinulle kahdeksan eri vartalonmuotoa

Koska niin monet ovat kiinnostuneita omasta vartalonmuodostaan, kerron tässä blogissa kahdeksasta eri vartalonmuodosta. Käyn tässä vain suurpiirteisesti läpi eri vartalonmuodot ja syvennyn myöhemmissä postauksissani jokaiseen erikseen.

Tilaa siis uutiskirjeeni!


Yin ja Yang ovat kaiken perusta


Mitä vartalonmuotosi kertoo?
Yin ja Yang edustavat nais- ja miesenergiaa

Aasian mantereella puhutaan kahdenlaisesta energiasta - Yinista ja Yangista. Olet luultavasti kuullut niistä joskus. Käytämme monesti näitä kahta sanaa selittämään eri vartalonmuotoja. Yin on naisenergiaa ja Yang on miesenergiaa eikä nyt puhuta naisten ja miesten vartaloista tai niiden eroista, vaan nais- ja miesenergiasta samassa kehossa. Jokaisessa kehossa on kahdenlaista energiaa Yinia ja Yangia, niitä on vain eri määräisesti eri kehoissa - eri prosenttimäärä jokaisella.

Meillä jokaisella on sekä vartalonmuoto että kasvojen muoto, jotka tekevät meistä enemmän joko Yinin tai Yangin. Kaikki ympärillämme; maisema, huonekalut, arkkitehtuuri ja värit pitävät sisällään piirteitä joko Yinistä tai Yangista. Jopa vaatteilla on erilaisia piirteitä, jotka ilmentävät Yiniä tai Yangia ja se selittää miksi tietyt vaatteet ”tuntuvat enemmän omilta”.
Mitä vartalonmuotosi kertoo?
Marilyn Monroe on muodoiltaan Yin

Yin


 • Kaarevat kasvojen muodot

 • Kaarevat vartalonmuodot

 • Vaaleat, pehmeät värit

 • Pienet kontrastit

 • Pehmeä, helposti lähestyttävä ja epämuodollinen

 • Kurvikkaat linjat

 • Pyöreät muodot

 • Pehmeät vaatteiden linjat

Mitä vartalonmuotosi kertoo?
Keira Knightley on muodoiltaan Yang
Yang


 • Kulmikkaat kasvojen muodot

 • Suoremmat vartalonmuodot

 • Selkeät, tummat värit

 • Vahvat kontrastit

 • Autoritäärinen, tiukka ja muodollinen

 • Suorat linjat

 • Kulmikkaat muodot

 • Tarkka pukeutumiskoodi

Tiedätkö Sinä oman vartalonmuotosi?

Vartalonmuodot ovat:


Vartalonmuotoja on monenlaisia
Tiimalasivartalo eli ”8-muoto”,

Tiimalasivartalo eli ”8-muoto”, jolla on hyvin pyöreät muodot eli on enemmän Yin -tyyppi.Vartalonmuotoja on monenlaisia.
Terävä tiimalasi eli ”X-muoto”,

Terävä tiimalasi eli ”X-muoto”, jonka muodot ovat edelleenkin aika pyöreitä, mutta esimerkiksi kasvoista, olkapäistä ja jopa lantiolta voi löytyä terävämpiä linjoja eli hänessä on osa myös Yangia. Ja jo nimikin kertoo terävämmistä maskuliinisista piirteistä.Vartalonmuotoja on monenlaisia.
V-kolmion muotoinen vartalo ”V-muoto”,

V-kolmion muotoinen vartalo eli ”V-muoto”, jonka muodot ovat jo hyvinkin teräviä eli tässä vartalonmuodossa on reippaasti enemmän Yangia kuin Yiniä. Tässä muodossa hartiat on leveämmät suhteessa kuin kapea vyötärö tai lantio.Vartalonmuotoja on monenlaisia.
Soikea vartalo ”O-muoto"

Soikea vartalo eli ”O-muoto”, joka on toinen niin sanotuista "itse hankituista" muodoista. Tämän vartalonmuodon alla voi olla X-vartalo, V-vartalo, H-vartalo tai jopa I-vartalo. Eli oikea vartalonmuoto voi olla joko enemmän Yiniä kuin Yangia, mutta voi olla myös toisinpäin. Useimmiten O-vartaloisen alta löytyy kuitenkin joko V- tai H-vartalo. O-vartalossa on toki enemmän pyöreitä muotoja eli on enemmän Yin kuin Yang.


Vartalonmuotoja on monenlaisia.
Timantinmuotoinen vartalo

Timantinmuotoinen vartalo on toinen näistä "itse hankituista" muodoista ja siinä pätee samat säännöt kuin O-vartalossa eli alta voi löytyä joko X-vartalo, V-vartalo, H-vartalo tai jopa I-vartalo. Timantinmuotoisella on kuitenkin pyöreät naiselliset muodot eli hänessä on enemmän Yiniä kuin Yangia.


LUE MYÖS TÄMÄ: Timantinmuotoinen vartalo


Vartalonmuotoja on monenlaisia.
Suora vartalo eli ”H-muoto”

Suora vartalo eli ”H-muoto” on tavallisin suomalaisen vartalon muoto ja kuten nimikin jo kertoo, on tässä vartalonmuodossa paljon suoria maskuliinisia muotoa ja ei juurikaan naisellisuutta.Vartalonmuotoja on monenlaisia.
Kapea suora vartalo eli ”I-muoto”.

Vartalonmuodolla Kapea suora vartalo eli ”I-muoto” on myös hyvin terävät ja maskuliiniset muodot kuten H-muodollakin, mutta I -muotoinen on paljon pienempi ja sirompi kuin H. I -muotoiset ovat hyvin usein niitä, joita nähdään muotinäytösten malleina ja jos katsot muotinäytöksiä, huomaat, että he ovat myös todella maskuliinisen näköisiä.Mitä vartalonmuotosi kertoo?

A -muotoinen "päärynä" on aivan ehdottomasti Yin -tyypin nainen. Hänellä on hyvin naiselliset pyöreät muodot, varsinkin pepun ja reisien kohdalla. Päärynällä on huomattavasti kapeammat hartiat kuin lantio.


LUE MYÖS TÄMÄ: A -muotoinen "päärynä"

Onko pituudellasi mitään merkitystä?


Ehdottomasti on, sillä niin sanotulla vertikaalisella muodolla tarkoitetaan vartalosi alapuoliskon mittasuhdetta verrattuna vartalosi yläpuoliskoon. Voimme erottaa toisistaan kolme vertikaalista vartalotyyppiä:


1. Tasapainoiset vertikaaliset mittasuhteet

2. Lyhyet jalat / Pitkä vartalo

3. Pitkät jalat / Lyhyt vartalo

Löysitkö näistä oman vartalonmuotosi?


Mitä vartalonmuotosi kertoo?


Kuten huomaat lukiessasi jokaisesta vartalonmuodosta, kehon muoto on tärkeä vain yksityiskohdille ja hieman vaatteiden muodoille, mutta ei oikeastaan ota huomioon vaatteiden pituutta, käytettyjen kankaiden rakennetta, tekstuuria, kiiltoa tai kuvioita eikä sinun persoonallisuuttasi.


Jopa sellaisia asioita ei oteta huomioon, kuin mitä pukea päälle - jos sinulla on suuret tai pienet rinnat - mikä ei ole mikään tekijä kehon muodon määrittämisessä. Eli pelkät vartalonmuodot eivät siis kerro mitään siitä, miten sinun tulisi pukeutua, jotta näyttäisit parhaalta itseltäsi.

Muista silti aina, että oman ulkonäkösi kohentamiseksi ei tarvita laihdutuskuuria tai kauneusleikkausta. Voit muuttaa omaa ilmettäsi ja pukeutumistasi vaikka tänään, kun vain opit korostamaan parhaita puoliasi ja peittämään niitä piirteitä, joista et pidä. Olen itsekin "satakiloinen keijukainen" ja pukeudun siitä huolimatta oman tyylini mukaisesti.

Haluaisin saada kommenttisi ja palautteesi kehon muodoista ja kaikista muistakin elementeistä, jotka kuuluvat kauniiseen kehoosi! Kerro minulle, mitä sinun vartalonmuotosi kertoo.

Voit käydä lukemassa postaukseni väriteoriasta, jotta opit myös väreistä, jotka sopivat juuri sinulle.Lumoudu tyylistäsi

Mitä vartalonmuotosi kertoo?
Lähteet:

https://kohokohdat.fi/helsinki/marilyn-monroe-casino-helsinki/

https://www.cbsnews.com/pictures/keira-knightley-2014/11/


1 002 katselukertaa1 kommentti

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page