top of page
  • Writer's pictureJaSie

Mies - kulmikkaat kasvonmuodot!



Mietitkö koskaan, minkä muotoiset kasvot sinulla on?


Kasvojesi määrittämiseksi sinun on tarkasteltava useita tekijöitä: kasvojen leveys, kasvojen pituus ja luiden rakenne. Muut tekijät, kuten rasvan määrä poskissa ja hiusrajan sijainti, voivat myös vaikuttaa merkittävästi miehen kasvojen muotoon.


Helpoin tapa selvittää, mikä muotoiset kasvosi ovat, on tarkastella valokuvia ja piirtää yhtä-läisyyksiä. Kasvosi muodon tunteminen on myös hyödyllistä, kun mieti, mitkä hiustyylit, silmälasit, vaatteet, asusteet tai hatut sopivat sinulle parhaiten.


Kasvojen perusmuoto määräytyy siis sekä luuston rakenteen että sen mukaan, miten lihakset ja rasva ympäröivät luustoa. Ihmisen perusmuoto säilyy koko aikuisiän ajan, mutta toki ikääntyminen sekä mahdolliset huomattavat painonvaihtelut tuovat muutoksia myös kasvoihin.


Kasvonmuodon määrittelemiseksi vertaillaan kasvojen pituutta ja leveyttä toisiinsa, etsitään kasvojen levein ja kapein kohta, tarkastellaan poskipäiden leveyttä, nenän pituutta, hiusrajaa sekä kasvojen kehyslinjaa eli onko kasvot kaarevat vai kulmikkaat.


Tässä postauksessa käydään läpi kulmikkaita kasvonmuotoja miehillä. Mikäli sinulla on kulmikkaat kasvonmuodot, tulisi kulmikkuus jatkua myös pukeutumisessasi, jotta olisit harmonisen näköinen.




Mies - kulmikkaat kasvonmuodot?
Mietitkö koskaan, minkä muotoiset kasvot sinulla on?



Miksi kasvonmuodot ovat tärkeitä myös miehille?


Jos kiireinen herrasmies miettii yhtä asiaa, mihin kannattaa varata yksi minuutti, on se hänen kasvonsa. Kasvojesi tunteminen ja ymmärtäminen on elintärkeää, jos haluat näyttää harmoniselta ja parhaimmalta itseltäsi.


Parhain hiusmalli tai partatyyli liittyvät olennaisesti omien kasvojesi muotoon. Esimerkiksi tietyt aurinkolasit saattavat näyttää hyvältä ystävälläsi, mutta aivan hirveältä sinulla.


Kasvomme ovat uskomattoman tärkeitä - ei vain meille itsellemme vaan myös kaikille tapaa-millemme henkilöille. Toki, voit tuomita miehen kenkien perusteella, mutta asiakkaasi ei katso kengännauhoihisi, kun kättelee sinua.


"Voit tuomita miehen kenkien perusteella, mutta asiakkaasi ei katso kengännauhoihisi, kun kättelee sinua."


Kun sanon, että kasvomme heijastavat kaiken meistä ulkomaailmaan, en tarkoita vain sinun kenties poikamaista ulkonäköäsi. Myös karaktääri ja charmi ovat elintärkeitä asioita - varsinkin miehelle.


Kaikesta huolimatta saatat tuntea kärsiväsi omasta ulkonäöstäsi. Meillä kaikilla on joskus sellaisia päiviä, ei voi mitään. Hämmästyisit, jos tietäisit, kuinka jo olemassa olevaa voidaan hyödyntää ja näin voit saada aikaan jopa dramaattisen muutoksen. Pienellä tietämyksellä voit ottaa asian hallintaan .



Harmonisoi kasvonmuotosi


Kasvomme visuaalinen puoli eroaa sen mittasuhteista ja muodosta, mutta ei ole aina helppoa ottaa askelta taaksepäin ja suunnitella asioita eteenpäin. Silti jokaisella meistä on tiettyjä piirteitä, joita haluaisimme joko korostaa tai ehkä salata.


"Valitse kulmikkaita yksityiskohtia myös vaatteisiisi, kun valitset esimerkiksi kelloa, vyönsolkia, kenkiä, paidan kauluksia tai vaatteita, joissa on kuvioita."

Määrittämällä omat kasvosi, pystyt tunnistamaan nämä ominaisuudet paremmin ja ymmärtämään parhaan mahdollisen tavan hyödyntää näitä ominaisuuksia. Kasvosi muodot vaikuttavat paljon siis hiusmalliisi, mutta myös partasi tai viiksiesi malliin ja jopa omaan vaatetukseesi. Mikäli sinulla on kulmikkaat kasvonmuodot, pitäisi sinun valita kulmikkaita yksityiskohtia myös vaatteisiisi, kun valitset esimerkiksi kelloa, vyönsolkia, kenkiä, paidan kauluksia tai vaatteita, joissa on kuvioita. Kuvioiden tulisi sinulla olla enemmän kulmikkaita kuin kaarevia.



Kulmikkaat kasvonmuodot - 6 muotoa



Timantinmuotoiset kasvot



Mies - kulmikkaat kasvonmuodot?
Johnny Depp

Timantin muotoiset kasvot ovat leveimmät poskipäiden kohdalta. Leukalinja ja otsa ovat suurin piirtein saman levyiset, mutta silti kapeammat kuin poskipäiden leveys. Leuka on usein kärkevä ja luinen. Tämä kasvojen muoto on todella harvinainen ja näille kasvoille sopivatkin useat asusteet.


Monet ihmiset sekoittavat timanttikasvot ja sydämenmuotoiset kasvot, mutta on suhteellisen yksinkertainen tapa määrittää, kumpi on kumpi. Niillä, joilla on timanttikasvot, on yleensä kapea hiuslinja, mikä luo illuusion timantista.


Timantin muotoiset kasvot eivät siis ole kovinkaan yleiset ja tästä syystä ihmiset usein tulkitsevat, että timantin muotoiset kasvot olisivat mysteeriset tai ärsyttävät. Osan mielestä tällaisilla ihmisillä olisi manipuloiva luonne. Tiedä sitten, vaikuttaako kasvojen muoto lainkaan luonteeseen. Monet timanttikasvoiset toimivat kuitenkin jonkinlaisina johtajina ja ottavat hanakasti kantaa erilaisiin puheenaiheisiin.


Timanttisille kasvoille sopivat parhaiten hiusmallit, jotka ovat juuri leuan alapuolelle ylettyvät - jopa miehille. Tämä malli pehmentää terävää leukaa, joka on ominainen piirre näille kasvoille. Pitkätkin hiukset sopivat, mutta silloin hiusten kannattaa olla kerrostetusti leikatut. Pehmeät mallit ja kiharat sopivat hyvin pehmentämään kulmikkuutta. Kannattaa välttää korkeata hiustyyliä ja kulmikkaita leikkauksia sekä otsahiuksia. Lyhyet hiukset pitäisi olla ennemmin leveät kuin korkeat eli tasoittaa hiuksen ja poskipäiden välistä kohtaa.


Valitse paitoihisi ja pukuihisi kauluksia, joissa on terävät kulmat, jotka toistavat kasvojesi kulmi-kasta muotoa. Valitse myös vaakasuoraa linjaa, joka leventää leukalinjaasi. Esimerkiksi neuleisiin valitse mieluummin leveä kuin syvä V- kaula-aukko.


Silmälasien kehyksissä tulisi olla kulmikas muoto sekä mielellään terävä vaakasuora linja ala-reunassa.




A -kolmion muotoiset kasvot



Mies - kulmikkaat kasvonmuodot?
Henry Cavill

Onko otsasi leveys pienempi kuin leuan leveys? Jos näin on, sinulla on todennäköisesti A-kolmion muotoiset kasvot.


A -kolmion muotoiset kasvot ovat sydämen muotoisten kasvojen vastakohta eli otsa ohuempi ja leuka leveämpi. Leukalinja ja leuka on neliömäinen. Hiusten linjalla on paljon tekemistä tämän kasvomuodon kanssa, koska niillä, joilla on kaareva hiusviiva, on usein enemmän kolmion muotoisia piirteitä. Leukalinja on leveämpi kuin hiusviiva, leuka työntyy sisäänpäin luomaan ainutlaatuisen kulmikkaan, pienoisen päärynän muodon.


Vaikka useimmat ihmiset pitävät tätä miehisenä ja houkuttelevana kasvojen mallina, monet tällä kasvomuodolla varustetut miehet pyrkivät etsimään tapoja minimoida leuan leveämpi ulkonäkö kulmikkaamman ilmeen luomiseksi.


Valitse paitoihisi ja pukuihisi kauluksia, joissa on terävät kulmat, jotka toistavat kasvojesi kulmik-kuutta sekä villapaitoihisi selkeä V -kaula-aukko - mieluusti hieman syvempi - joka kaventaa leukalinjaa.


Silmälasinkehykset tuli olla kulmikkaat ja ylhäältä leveämmät kuin alhaalta. Vältä ohuita kehyksiä, jotka ovat liian epäsopusuhtaiset.




V -kolmion muotoiset kasvot



Mies - kulmikkaat kasvonmuodot?
Keith Urban


V -kolmion muotoiset kasvot ovat juuri päinvastaiset kuin A -kolmion muotoiset eli otsalinja on leveä ja hiuslinja yleensä neliömäinen. Leukalinja on kapea ja leuka voi olla jopa terävä.


Valitse paitoihisi ja pukuihisi kauluksia, joissa on terävät kulmat, jotka toistavat kasvojesi kulmik-kuutta sekä vaakasuora linja, joka leventää leukaasi. Villapaidoissasi tulisi olla selkeä V -kaula-aukko - mieluusti hieman syvempi ja leveämpi - joka kaventaa leukalinjaasi.


Silmälasinkehykset tuliai olla kulmikkaat ja niiden tulisi olla enemmän suorakulmion kuin neliön malliset.




Suorakaiteen muotoiset kasvot



Mies - kulmikkaat kasvonmuodot?
Arnold Schwarzenegger

Miehet, joilla on suorakaiteen (suorakulmaiset) muotoiset kasvot, näyttävät yleensä neliön ja pitkänomaisten kasvojen sekoitukselta, mutta kasvot ovat terävämmät ja kulmikkaammat. Suorakaiteen muotoiset kasvot näyttävät pidemmiltä, eivätkä niin leveiltä kuin muut. Leukaluut ovat kulmikkaat, otsan hiusraja ja kasvojen sivut ovat suorat.


Ensisijainen ero suorakaiteen muotoisten ja pitkänomaisten kasvojen välillä on, että edellisellä on enemmän kulmikkaita, neliön muotoisia ominaisuuksia. Niillä, joilla on tämä kasvomuoto, voi olla vahva leukalinja ja leveämpi leuka. Jos mittaat kasvosi ja otsasi, poskipääsi ja leukalinjasi ovat suurin piirtein saman levyiset ja kasvosi ovat neliötä pidemmät, sinulla on todennäköisesti suora-kaiteen muotoiset kasvot.


Vältä pitkiä hiuksia, ellet halua niiden pidentävän kasvojasi entisestään.


Valitse kauluksia, joissa on kulmikkaat, leventävät kulmat, jotka toistavat kasvojesi kulmikkuutta. Neuleissa paras on V -kaula-aukko, mutta se ei saa olla liian syvä.


Silmälasinkehyksissä tulisi olla kulmikkaat ja niissä tulisi olla voimakas vaakasuora linja, joka lyhentää kasojesi pituutta.



Neliön malliset kasvot



Mies - kulmikkaat kasvonmuodot?
Sebastian Stan

Neliönmuotoiset kasvot on yksi helpoimmin tunnistettavista ja kaikki mitat ovat suunnilleen samat tai lähellä samoja lukemia. Niillä, joilla on neliömäiset kasvot, on poikkeuksellisen kulmikkaat ja terävät piirteet, joissa on näkyvä leuka, leveämpi otsa ja vahva leukalinja.


Neliönmuotoiset kasvot ovat yleensä yhtä leveät kuin ne ovat pitkät. Toki ne voivat silti olla muo-doltaan hiukan pidemmät. Sanotaan, että ne, joilla on neliönmuotoiset kasvot ilmaisevat tunteitaan selkeästi, ovat älykkäitä ja loogisia. Osan mielestä tällaiset henkilöt ovat perfektionisteja, mutta silti he ovat mielenkiintoisia, kun heille vain antaa mahdollisuuden päästä tutustumaan.


Kiharat hiukset ovat sinulle hyvä vaihtoehto! Rikotut latvat, pitkät kerrostetut hiukset. Nämä mallit hävittävät teräviä leukaluita. Lyhyiden hiusten malli riippuu hyvin paljon hiusrajasi linjasta.


Valitse kaulukset, joissa on selkeä V -kaula-aukko ja jotka pidentävät kasvojasi. Myös kauluskäänteet saavat olla pidemmän malliset. Neuleissa tulisi olla syvempi V -aukko.


Silmälasien kehykset tulisi olla kulmikkaat ja niissä pitäisi olla mielellään pystysuoraisia linjoja, jotka pidentävät kasvojasi. Vältä liian ohuita kehyksiä, sillä ne näyttävät kasvoillasi epä-sopusuhtaisilta.



Leveät A -kolmion muotoiset kasvot



Mies - kulmikkaat kasvonmuodot?
Val Kilmer

Leveät A -muotoiset kasvot ovat kuten muutoinkin A -muotoisilla, mutta leukalinja on normaalia vieläkin leveämpi. Jos muotosi olisivat kaarevat, puhuttaisiin ns. päärynämuodosta, mutta sinulla piirteet ovat huomattavasti terävämmät. Otsasi on siis huomattavasti kapeampi, kuin posket tai leuka. Sinulle sopivat lyhyemmät rikotut hiukset, joissa huomio keskittyy otsan ja posken kohtaamis-pisteeseen häivyttäen leveyseroa. Jos haluat häivyttää leukaasi, pitkät hiukset, jotka laskeutuvat poskiasi pitkin, peittäen leveyttä leuassa ja poskissa, on hyvä vaihtoehto.


Valitse paitoihisi ja pukuihisi kauluksia, joissa on terävät kulmat, jotka toistavat kasvojesi kulmikkuutta sekä selkeä V -kaula-aukko, joka pienentää leukalinjasi leveyttä. Neuleissa tulisi aivan ehdottomasti olla syvempi V -aukko.


Silmälaseissa tulisi olla kulmikas muoto ja niiden tulisi olla ylhäältä leveämmät kuin alhaalta. Vältä liian ohuita kehyksiä, sillä ne näyttävät kasvoillasi epäsopusuhtaisilta.



Lumoudu tyylistä


Tyylilyyli Jaana


Kuvat


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Коментарі

Оцінка: 0 з 5 зірок.
Ще немає оцінок

Додайте оцінку

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page