• JaSie

Tunnetko värit?


Aurinko paistaa ja meren pinta kimaltaa kauniisti. Aurinko on meidän valonlähteemme.
Auringonpaiste merellä

Väri on valoa ja tärkein valonlähteemme on aurinko, jonka valon käsitämme valkoiseksi.

Tunnetko värit?

Oletko koskaan ajatellut mistä ja miten värit tulevat? Jos et tiedä mitään väreistä, on hyvin hankalaa ajatella omaa pukeutumistaan, sillä koko värianalyysi perustuu väriteoriaan. Jos et ymmärrä väreistä mitään, voit sekoitella vaatteitasi keskenään niin, että värit eivät luo harmoniaa ja saatat näyttä jopa suttuiselta homssulta. Kun värit sointuvat keskenään vaatteissasi, asusteissasi, meikissäsi ja hiuksissasi, näytät tasapainoiselta, yhtenäiseltä ja harmoniselta.

Tässä postauksessa kerron sinulle perusasiat väreistä, jotta ymmärrät värejä paremmin

Voin niin samaistua Sinuun. Kun itselleni tehtiin ensimmäinen värianalyysi, en ymmärtänyt väreistä enkä myöskään väriteoriasta juuri mitään. Ihmettelin vain, miksi minun pitäisi luopua rakastamastani mustasta - kuulutko sinäkin muuten mustiin tyyppeihin? - ja alkaa käyttämään jotain vaaleansinistä tai vaaleanpunaista. Yök.

Mutta, kun kävin värianalyysikoulutuksen ja opin, mitä värit ovat, alkoi oma värimaailmani aukeamaan. Onhan väriteoriaa käyty läpi joskus koulussa, mutta eihän se silloin kiinnostanut. Uskon, että myös Sinä ymmärrät paremmin värejä sen jälkeen, kun olet lukenut tämän postauksen, vaikkakin käyn väriteoriaa läpi aika pintapuolisesti.