top of page
  • Writer's pictureJaSie

Miksi musta ei ehkä ole paras ystäväsi - mustan myytin murtaminen


Miksi musta ei ehkä ole paras ystäväsi - mustan myytin murtaminen
Musta ei aina ole paras vaihtoehto vaatetukseen.


Muotilehti muotilehden jälkeen kertoo, että jokaisen naisen vaatekaapissa on välttämätöntä olla mustat housut ja pikkumusta mekko, koska molemmat vaatteet ovat kaikkein imartelevimpia ja eniten hoikentavia.


No eivät ne ole! Aion murtaa tämän mustan myytin nyt!


Mielestäni tähän on täysin selkeä vastaus ja se on:


"Musta imartelee ja hoikentaa sinua vain, jos musta on sinulle sopiva väri."

Mistä tietää sopiiko musta sinulle? Aluksi meidän on tarkasteltava mustan ominaisuuksia - musta on TUMMA, VIILEÄ ja KIRKAS väri, joten jos olet väritykseltäsi lämmin, vaalea tai murrettu, sinun on vältettävä mustaa.Miksi musta ei ehkä ole paras ystäväsi - mustan myytin murtaminen
Talvi

Tämä malli voi käyttää mustaa toppia, koska hän on väritykseltään viileä ja hänellä on tummat hiukset - eli kokonaiskuva on harmoninen eikä musta erotu.Miksi musta ei ehkä ole paras ystäväsi - mustan myytin murtaminen
Lämmin väripersoona.

Tällä mallilla on lämmin väritys ja hän näyttää aivan upealta omissa väreissään - mutta huomaa, kuinka harmonia pysähtyy mustien housujen kohdalla ja kiinnittää huomiosi niihin. Hänen kehonsa näyttää jakaantuneen kahtia, eikä hän näytä yhdeltä pitkältä kokonaisuudelta.


Katsopas kuvaa hetken aikaa ja saatat huomata, että katseesi juuttuu mustiin housuihin! Hän on hoikkanen malli, jolloin ei haittaa, jos huomio kiinnittyy hänen lantioonsa ja takapuoleensa. Jos et halua ihmisten katsovan lantiotasi tai peppuasi, eikä omaan väritykseesi kuulu pukeutua mustaan,


älä käytä mustia housuja - ne eivät hoikenna sinua!


Musta "ikäännyttää"!Miksi musta ei ehkä ole paras ystäväsi - mustan myytin murtaminen


Tiesitkö, että musta on myös hyvin "ikäännyttävä"? Musta heittää varjoja kasvoillesi, saa rypyt ja viivat näyttämään syvemmiltä, heittää varjoja myös silmiesi alle ja saa sinut näyttämään vieläkin väsyneemmältä. Musta luo myös kaksoisleuan. Uskoisitko? Tarkista pelistä!


"Mitä vanhemmaksi tulet, sitä vaikeampaa on pukeutua mustaan ja mitä vaaleammat hiuksesi ja ihosi on, sitä vähemmän se sinulle sopii"

Miksi mustaa pidetään hoikentavana? Jos vaaleat värit suurentavat (saavat sinut näyttämään isommalta) ja tummat värit pienentävät (saavat sinut näyttämään pienemmältä), mikä on kaikkein hoikentavin väri? Kaikkien näiden lehti- ja muotikirjoittajien mukaan se on musta, koska se loogisesti näyttää olevan pimein ja tummin väri, joten sen pitäisi hoikentaa eniten.


Mutta, jos kirkkaat värit suurentavat ja murretut (eli harmalla taitetut) värit hoikentavat, niin mikä on musta?


Musta on itse asiassa kirkas väri, koska siinä ei ole ollenkaan harmaata elementtiä, joten nuo "hoikentavat" mustat housut todella kiinnittävät huomion sinuun ja saavat sinut näyttämään isommalta, ei pienemmältä!


Minkä väriset housut sinun pitäisi ostaa saadaksesi peppusi näyttämään pienemmältä?


Tummanharmaa tai hyvin tummanruskea, jos olet viileä väritykseltäsi. Mikäli olet väritykseltäsi lämmin, suklaanruskea tai syvän oliivinvihreä, ovat molemmat paljon hoikistavampia kuin yhdetkään mustat housut.


Toivon, että ymmärrät nyt, että "musta on hoikentava" on myytti suurimmalle osalle ihmisistä, etkä enää usko kaikkia niitä aikakauslehtien artikkeleita, jotka tukevat mustaa myyttiä.Miten lopettaa mustan ostaminen ja käyttäminen, jos se ei sovi sinulle?Miksi musta ei ehkä ole paras ystäväsi - mustan myytin murtaminen
Musta vanhentaa.

Musta ei ole kaikkein imartelevin väri, jos olet lämmin tai murrettu/pehmeä tai jopa vaalea väritykseltäsi. Tämä johtuu siitä, että musta on:

  • Viileä sävy

  • Tumma/syvä väri

  • Kirkas/puhdas väri


Musta on loistava neutraali, mikäli se kuuluu sinun väriominaisuuksiisi eli väripersoonasi on Talvi. Jos ei, huomaat, että on monia muita hienoja neutraaleja, joista voit valita. Kirjoitan myöhemmin vinkkini oikeanlaisiin, upeisiin neutraaleihin väreihin

  • bruneteille

  • blondeille

  • punapäille

  • hopeaketuille.


Monet asiakkaistani kertovat minulle, että on vaikea olla ostamatta mustaa, koska sitä on usein niin paljon kaupoissa. Tässä siis vinkkini mustan ostamisen välttämiseksi.


1. Teetä väri -analyysi! Olet ehkä teettänyt värianalyysin vuosia sitten, mutta värityksesi (tummuusasteesi) voi muuttua iän myötä ja ajan tasalla oleva oma väripalettisi auttaa sinua löytämään juuri sinulle parhaiten sopivat värit ja neutraalit.


2. Ota väripalettisi mukaan ostoksille! Väripalettisi on työkalu, joka auttaa sinua löytämään sinulle sopivat 50 000 väriä. Kyllä, siinä voi olla vain 30 - 35 väriä, mutta kun löydät jonkun värin ja mietit löytyykö vaatteen väri paletistasi, muista, ettei värin tarvitse olla juuri sama väri. Aseta väri väripalettisi viereen ja jos väri "menee" väripaletin sävyihin, on väri sinulle sopiva. Värien ei siis tarvitse vastata tarkasti yhtä väriä, mutta niiden tulee kuulua samaan väriperheeseen, joilla on samanlaiset väriominaisuudet - pehmeä ja pehmeä, lämmin ja lämmin, kirkas ja kirkas jne.


3. Leiki, että musta on limenvihreä tai sinapinkeltainen tai mikä tahansa väri, jota et koskaan käyttäisi. Opi katsomaan mustien vaatteiden ohi ja ala näkemään lukemattomia muita saatavilla olevia värejä. Monet ihmiset eivät usein näe muita neutraaleja vaihtoehtoja, koska heillä on tapana ostaa mustaa.


4. Etsi sinulle sopivia hienoja neutraaleja, joiden pohjalle voit perustaa vaatekaappisi. Neutraalit ovat kuin kerrostalon pohja -perusta, jolle rakennetaan koko vaatekaapin sisältö ja perustuksen tulee olla vahva ja kunnossa. Näin pääset uusien neutraalien lumoon ja katkaiset tottumuksesi mustaan. Pian huomaat, kun pukeudut mustaan, että se ei olekaan niin imarteleva sinulle kuin ne uudet, upeat värit, joita olet käyttänyt.


Ethän halua luoda kaksoisleukaa mustalla värillä!


"Muista, että musta ei ehkä ole paras ystäväsi!"

Lumoudu väreistä


Tyylilyyli Jaana


P.S. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit varata ajan värianalyysiin ja ostaa sen JaSie Shopista. Mikäli haluat värisi ja tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


Kuvat

https://www.putletti.fi/tuotekuvat/1200x1200/lourdesetu.jpg

https://www.ellos.fi/ellos-collection/housut-jill/7011900-01

https://www.ellos.fi/soaked-in-luxury/kaylee-polyuretaanileggingsit/1524047-01

https://www.ellos.fi/ellos-collection/jade-pusero/7006393-01

https://img.ilcdn.fi/Ebr1B2BKYLP2jv-vNdHc8TjMApE=/full-fit-in/612x/img-s3.ilcdn.fi/757ef99a82d218c2fbe253287b3d5769398d6512ec2cd7a4a32c7a05fd77e207.jpg

https://image.brazilianbikinishop.com/images/products/beachjumpsuits-blueman-aira-3.jpg

https://www.ellos.fi/ellos-collection/tunika-ylva/7013933-01

https://www.ellos.fi/ellos-collection/hupparitunika-maja/7013183-04

https://www.ellos.fi/ellos-collection/neulepusero-pernille/7011919-01

https://funda.fi/wp-content/uploads/2019/10/vmava-musta-4.jpg

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page