top of page
  • Writer's pictureJaSie

Vaatekaappi - et pidä sitä, mitä et näe, osa 1


En ole käynyt ammattimaisen järjestäjän koulutusta, mutta luulisin voivani silti järjestää vaatekaappeja, koska olen järjestänyt erinäisiä vaatekaappeja jo pidemmän aikaa stylistina. Lisäksi olen luonnollisesti taipuvainen järjestykseen, siisteyteen ja yleensä järjestelmällisyyteen ja se jopa kiehtoo minua jollain tasolla.


Koska pidän oman vaatekaappini järjestyksessä, on se yksi tärkeimmistä asioista, minkä vuoksi olen voinut olla ostamatta uusia vaatteita jo melkein kahden vuoden ajan. Jos vaatekaappini ei olisi järjestetty niin hyvin kuin se on, joutuisin varmaan ostelemaan uusia vaatteita tämän tästä.Vaatekaappi - et pidä sitä, mitä et näe, osa 1
Vaatekaapin sisältö voi olla myös kauniisti esillä.

Et pidä sitä, mitä et näe


Uskon, että hyvin järjestetty vaatekaappi on välttämätöntä kaikille naisille, mutta erityisen tärkeää se on sinulle, mikäli olet tietoinen ekologinen kuluttaja. Jatkuva vaatteiden ostaminen ei ole ekologista. Jos ostat vaatekaappiisi vaatteita yhtä paljon - ellet jopa enemmän - kuin kauppojen hyllyillä on, et löydä vaate kaapistasi yhtään mitään - ainakaan, jos se ei ole täydellisessä järjestyksessä.


"Yksinkertainen totuus on, että emme käytä sitä, mitä emme näe."

Jos sinun täytyy etsiä vaatteitasi arpomalla tai purkaa vaatteitasi hyllyittäin pois tieltä löytääksesi jotain, et löydä määrättyjä vaatteita koskaan tai et ainakaan säännöllisesti. Jos joudut tappelun kanssa etsimään koko vaatekaapin läpi löytääksesi määrätyt housut, mekon tai takin, et pysty käyttämään määrättyjä vaatteita täysipainoisesti.


Jos joudut lajittelemaan kasoja lattialle ja koreihin tai tavoittelemaan esineitä, jotka ulottumattomillasi korkealla olevilla hyllyillä, ovat kyseiset vaatteet pahasti alikäytettyjä.Jos et näe sitä, jos et pääse käsiksi siihen - et silloin käytä sitä.Ainakaan et siinä laajuudessa kuin voisit, jos voisit nähdä vaatteen ja löytää sen helposti vaatekaapistasi.


Tässä kaksiosaisessa postauksessa jaan tärkeimmät vinkkini vaatekaappisi järjestämiseksi, jotta löydät aina kaikki vaatteesi helposti ja hermojasi menettämättä.


Mutta ensin joitain henkilökohtaisia esimerkkejä siitä, miten olen järjestänyt omat vaatteeni kaappeihini.


Vaatekaappi - et pidä sitä, mitä et näe, osa 1
Tästä kaapista et löydä mitään!


Henkareissa olevat vaatteet


Minulla on kaksi normaalin kokoista (á 60 cm) vaatekaappia, jossa on ripustustilaa sekä hyllyt ylä- ja alapuolella. En tiedä, onko kaikilla näin paljoa tilaa vai liekö paljon enemmän.


Yksi tärkeimmistä avaimista tämän tilan hyödyntämiseksi on, että hankkii sopivia henkareita eri vaatetyypeille. Olen ripustanut kaikki takit ja jakut samanlaisille valkoisille puuhenkareille, joissa ne pysyvät ryhdikkäinä. Puuhenkarit ovat sopivan leveitä, jotta jakkujen olkapäihin ei jää jälkiä henkarista, vaan henkarit päät osuvat juuri olkaipäiden oikeaan kohtaan. Jakut eivät niin sanotusti "roiku" henkareissa. Puuhenkarit ovat myös ekologisempia kuin muovihenkarit, jotka ovat myös liian isokokoisia.


Kaikki hameet ja housut olen ripustanut täsmälleen samantyyppisiin niille tarkoitettuihin teräshenkareihin, jotka eivät vie tilaa. Aikaisemmin minulla oli käytössä henkarit, joihin voi laittaa vaikka viidet housut - jokainen omalle tasolleen. Mutta nämä henkarit eivät olleet päivittäisessä käytössä kuitenkaan järkeviä, koska oli hyvin vaikea etsiä niitä alimmaisia housuja, joista näkyi vain pieni pilkahdus.


Kaikki topit, paidat ja mekot olen ripustanut laadukkaille, erittäin ohuille (eivät vie tilaa) samettipäällysteisille henkareille. Näitä henkareita minulla on kahta väriä - toisille paidat ja muut ja toisille mekot. Samettipäälliset henkarit ovat hyviä, sillä ne pitävät vaatteet paikallaan eikä ne pääse putoilemaan pitkin vaatekaapin lattiaa.


Henkarivaatekaapissani ei ole sekasortoa - kaikki henkarit ovat identtisiä.


Toisessa vaatekaapissani ovat kaikki puu- ja housuhenkarit ja toisessa nämä samettipäällysteiset pienet henkarit. Sen lisäksi, että kaappini näyttää hyvältä, ne säästävät myös tilaa ja pitävät vaatteeni kauniisti esillä.


Näin ollen kaapissani on vähemmän rypistyneitä vaatteita, eikä minun tarvitse silittää niitä uudelleen - jo itsessään yksi silityskerta on tarpeeksi, mutta että joutuisin tekemään sen kahdesti - huonon vaatekaapin järjestyksen vuoksi - ei tulisi mitään!Vaatekaappi - et pidä sitä, mitä et näe, osa 1
Kestävät ja ekologiset teräshenkarit kaikille hameille ja housuille.

Hyllyillä olevat vaatteet


Myös hyllytila on kaapissani hyvin järjestetty - ensinnäkin vaatetyypin (pitkähihaiset t-paidat, hihattomat paidat, farkut jne.) ja sitten värin mukaan.


Mikäli vaatteita on todella paljon, voi käyttää myös ns. hyllylaajennuksia eli hyllyjen alapuolelle ripustettavia korihyllyjä - ne ovat tosi käteviä. Ne lisäävät korkeutta yhdelle hyllylle ja jakavat tilaa useammaksi. Niiden käytöllä vältät myös Pisan kaltevaa tornia! Mikäli sinulla on iso pino vaikkapa

t-paitoja, jotka kaikki on pinottu päällekkäin, vaikeuttaa se jonkin määrätyn vaatteen ottamista esille ja vaatepino kaatuu helposti. Korihyllyillä saat paita- ja housupinoja pienemmiksi vaikka värin mukaisesti lajiteltuna.


Vaatekaapissani on myös ihana pussukallinen tuoksuvaa laventelia (kuivattua laventelia ja pari tippaa eteeristä öljyä, jota aina välillä lisään), joka pitää vaatteeni raikkaan tuoksuisena.Vaatekaappi - et pidä sitä, mitä et näe, osa 1
Onko sinulla Pisan torni?

Kengät


Kengät ovat todellinen kiusaus minulle ja varmaan monille muillekin naisille. Lisää 'kenkä' ja 'alemyynti' yhteen ja saat reseptin naisten joukkohysteriaan.


Itselläni on hyvin rintava ja leveä jalka, joka on kokoa 42 eli minun on vaikea saada hyviä ja kauniita kenkiä itselleni. Senpä vuoksi ostankin aina useamman parin kaappiini jemmaan sellaisia kenkiä, jotka ovat hyvät jalassa. Olen nimittäin kerran joutunut olemaan kaksi talvea ilman saappaita, kun mistään ei löytynyt sopivankokoisia kenkiä (toki olen vähän kranttu mallin ja värin suhteen).


Kenkäni pyrin pitämään kenkätelineessä, jotta näkisin kaikki kenkäni helposti ja pääsen niihin myös helposti käsiksi (kesäksi nostan siihen kesäkengät ja talveksi tietenkin talvikengät jne.). Säilytyksessä pidän kenkiäni vaatekaappini alahyllyllä, josta ne on helppo vaihtaa kauden mukaan.


Ja huomaa, että minulla on vain yksi kenkä täysin näkyvissä - sen kumppanin laitan alimmalle hyllylle. Ja syy on se, että minun ei tarvitse nähdä molempia kenkiä! Tiedän, että kumppani on siellä alahyllyllä, joten minun tarvitsee nähdä vain toinen kenkä. Näin jää tilaa useammalle eri kengälle ja näen ne kaikki helposti.


Tällainen kenkien järjestäminen ei silti tuplaa tarvittavan kenkätilan määrää, vaikka molemmat kengät eivät viekään arvokasta silmätilaa. Kenkätelineeseen menee edelleen ihan yhtä monet kengät.


Vaatekaappi - et pidä sitä, mitä et näe, osa 1
Laita kauniit kengät esille!

Koru, huivit ja muut tarvikkeet


Minulla on suhteellisen pieni tila vaatekaapissani lisävarusteita varten, joten olen hyödyntänyt sitä vain roikkuville koruilleni ja pitämällä sen erittäin hyvin järjestyksessä. Olen laittanut vaatekaapin oveen pari listaa, johon olen ruuvannut nätit ruuvit ja näihin ruuveihin olen järjestänyt kaikki kaulakoruni. Saan yhdellä silmäyksellä selville, mitä kaulakoruja minulla on ja olen ne järjestänyt myös värien mukaan, joten valinta on aina helppoa.


Sormukseni ovat lahjaksi saamassani korupuussa, mutta haluaisin niille jonkun paremman säilytystavan, sillä puun oksilla alimmaisena olevia sormuksia on hankala ottaa käyttöön ja siksi ne jäävät usein käyttämättä. Toki olen ne laittanutkin niin, että alimmaisena ovat ns. juhlasormukset. Korupuu on kuitenkin näyttävä sisustuselementti makuuhuoneeseeni.


Käytän melko paljon erilaisia pieniä, kirkkaita muovilaatikostoja kaapissani, sillä minulla on todella paljon koruja (olen aikoinani myynyt koruja ja muutamia löytyy vielä nettikaupastanikin).


Rannerenkaille en ole löytänyt muuta sopivaa säilytystä kuin nämä laatikostot. Laatikostot ovat kirkasta, laadukasta muovia ja ne ovat täydellisiä rannekoruilleni; tekee myös niihin pääsyn erittäin helpoksi.


Rasioissa ovat myös korvakoruni sekä muutama rintakoru. Tykkään pitää korujani näissä laatikoissa, sillä matkustelen paljon asuntoautolla, joten korut on helppo napata myös reissuun mukaan.


Jokapäiväisille koruilleni on makuuhuoneen lipaston päällä kolmikerroksinen kakkuteline - kyllä. lasinen kakkuteline - johon voin kivasti laittaa koruni, kun riisun ne päältäni pois. Arkielämässä pidän hyvin usein samoja koruja, joten tämä tyyli sopii minulle - alimmaiseen osaan rannerenkaat, keskimmäiseen sormukset ja ylimmäiseen korvakorut. Kakkuteline on myös kiva koriste makuuhuoneeseen, kun sen lasihyllyt koristelee makuuhuoneen väreihin sopivalla liinalla tai kankaalla.


Huivejani pidin aikaisemmin ns. roikkuvana, mutta ne veivät liikaa tilaa eikä minulla ollut sopivaa paikkaa niille. Käärin kaikki huivini kauniisti rullalle ja laitoin rullat värijärjestykseen koreihin. Korit löysivät paikkansa kätevästi henkarikaappieni ylähyllyltä.Vaatekaappi - et pidä sitä, mitä et näe, osa 1
Järjestele korusi kauniisti, niin löydät aina oikean korun oikeaan tilanteeseen.


Kiitos, että olet mukana - lisää seuraavassa osassa


Tässäpä pieni minikierros minun vaatekaappiini. Olen todella iloinen ja tunnen vilpittömästi meneväni "ostoksille", kun avaan vaatekaappini. Saan jokainen aamu luoda itselleni uuden ja mielenkiintoisen vaatetuksen kauniista ja siististä kaapistani ja tuntuu, ettei minulla koskaan loppuisi valinnanvara kaapistani.


Muista, että riippumatta siitä, kuinka monta vaatekaappia sinulla on tai mikä tämän hetkinen tilanteesi on, on mahdollista luoda upea, toimiva vaatekaappi, jonka edessä rakastat olla. Et tarvitse siihen suurta "walk -in -closetia"


Tämän postauksen toisessa osassa annan sinulle parhaat vinkit vaatekaappisi järjestämiseen.


Tyylikkäin terveisin


Jaana


PS. Mikäli haluat ammattiapua vaatekaappisi raivaamiseen, tilaa minut paikalle ja ratkaisemme ongelmat yhdessä.


1 118 katselukertaa2 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

2 comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
Miembro desconocido
30 mar 2021

hyvin kerrottu ja kivat ideat, jotkut niistä otan heti käyttöön :)

Me gusta
JaSie
JaSie
30 mar 2021
Contestando a

Kiitos , kiva juttu, jos saat näistä kirjoituksista vinkkejä omaan vaatekaappiisi ❤️

Me gusta

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page