top of page
  • Writer's pictureJaSie

10 periaatetta toimivan vaatekaapin luomiseen


Vaatekaapissa on kaikki hyvässä järjestyksessä
Täydellinen vaatekaappi?

Joku aika sitten mietin tällaista: Jos kaikki vaatteet katoaisi vaatekaapistasi yön aikana - jos kadottaisit kaikki vaatteesi jossakin ihmeellisessä onnettomuudessa tai veisit kaikki vaatteesi pesulaan ja pesula palaisi myöhemmin tai jotkut avaruusoliot sieppasivat vaatteesi tai kaappisi tai sinulla olisi mahdollisuus päästä eroon kaikista vaatteistasi (joka ainoasta) ja aloittaa kaikki alusta - mitä laittaisit ensimmäisenä tyhjään vaatekaappiisi?


Minusta tämä on mielenkiintoinen kysymys. Vaikka pidän hyvin epätodennäköisenä sitä, että avaruusoliot sieppaisivat kaikki vaatteeni, mietin ja pohdin kuitenkin vaatteitani kaapissani. Välillä tuntuu, ettei haittaisi mitään, jos joku ne veisikin.Haluaisitko sinä polttaa vaatekaappisi sisällön ja aloittaa puhtaalta pöydältä?


En usko, että tekisit niin - huolimatta siitä, että olet vuosien varrella tehnyt tajuttomiakin ostoksia ja että luopuisit vaatteistasi, jotka sinulla on nyt. Vaatekaappisi olet kuitenkin itsellesi huolella ja rakkaudella luonut ja se varmaankin toimii sinulle.


Mutta leikitään, että voisit aloittaa uudestaan puhtaalta pöydältä. Mitä haluaisit ehdottomasti olevan uudessa vaatekaapissasi?


Ennen kuin alat luettelemaan yksittäisiä tuotteita, jotka laittaisit kaappiisi aloittaaksesi aivan uuden vaatekaapin rakentamisen, kannattaa kuitenkin miettiä muutamia periaatteita.


Koska ilman näitä periaatteita ostaisit vain sokeasti kaikkea, ostaisit miten sattuu ja mahdollisesti ostaisit aivan tajuttomasti vaatteita. Ja se olisi virhe, jota en halua sinun koskaan tekevän!


Ennen kuin pääsen kertomaan 10 periaatetta upean toimivan vaatekaapin luomiseksi, tässä on kaksi olettamusta (joiden oletamme olevan totta):


Olettamukset

  • Välität näistä asioista. Olet kiinnostunut ja investoinut vaatteisiisi, tyyliisi, hyvään ulkonäköösi ja hyvään mieleesi. Jotkut ihmiset eivät ole - heille pukeutuminen on vain joku käytännön välttämättömyys, vaikka se ei vie enemmän aikaa, energiaa tai huomiota kuin hampaiden harjaus. Mutta sinua kiinnostaa - nämä pukeutumisasiat ovat todella mielenkiintoisia ja tärkeitä sinulle.


  • Olet valmis panostamaan upean ja toimivan vaatekaapin luomiseen. Vaatekaappisi sisältö on avainasemassa, vaikka vaivaa tulee tavalla tai toisella - joko alussa, kun luot vaatekaappiasi - (mukaan lukien fyysinen vaatekaappisi ja miten järjestät vaatteesi ja miten pääset niihin käsiksi) - tai joka päivä, kun pukeudut ja sinun on lajiteltava huonosti toimiva (ja mahdollisesti epäjärjestyksessä oleva) vaatekaappisi. Voit valita, mihin panostat.


Olen käynyt läpi olettamukset ja olet nyt valmis toimivan ja upean vaatekaapin rakentamisen 10 periaatteeseen!Onko vaatekaappisi toimiva?
Mitä vaatteita sinä laittaisit upeaan, toimivaan vaatekaappiisi, jos saisit aloittaa puhtaalta pöydältä?10 periaatetta toimivan ihanan vaatekaapin rakentamiseen1. Elämäntapa


Ymmärrät sen, että kaappisi on täynnä niitä vaatteita ja asusteita, jotka tukevat sinua elämään nykyistä elämääsi. Ei elämää, jota elit aiemmin tai elämää, jota saatat elää tulevaisuudessa. Tätä elämää. Sitä, joka sinulla on juuri nyt, kun luet tätä. Älä luo vaatekaappiasi mihinkään muuhun elämään kuin siihen, mikä sinulla on nyt.2. Tapahtumat ja tekemäsi asiat


Minkä tekemisessä vietät aikasi? Mistä toiminnoista päiväsi, iltapäiväsi, iltasi muodostuu?


Kaapin tulee olla täynnä vaatteita, jotka tukevat sinua näiden asioiden tekemisessä - vaatteita, jotka helpottavat pukeutumistasi eri toimintoja varten. Vaatteita, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi tärkeäksi näitä asioita tehdessäsi. Vaatteita, jotka saa sinut tuntemaan olosi upeaksi, kun teet asioitasi pukeutuneena sellaisiin vaatteisiin kuin juuri sinä olet ja vaatteita, joista on helppo huolehtia.


Ei ole syytä luoda vaatekaappia, joka on täynnä vaatteita ja asusteita, joita ei voida käyttää nyt tekemissäsi toiminnoissa.3. Persoonallisuus ja tunteet


Tässä kyse on siitä, että vaatekaappisi on täynnä vaatteita ja asusteita, jotka tuntuvat "omilta" ja joita yksinkertaisesti rakastat. Ilman tätä vaatekaappisi on vain käytännöllinen ja toimiva, mutta ei inspiroiva. Haluat, että luomasi vaatekaappi on täynnä vaatteita ja asusteita, joita rakastat käyttää - ei vain sitä, että voit käyttää.


Joten sinun on mietittävä sitä, mikä sinulle sopii. Mikä herättää kysymyksiä siitä, kuka olet? Ja, kun sinulle tulee jonkinlainen tunne jostakin vaatteesta tai asusteesta, lisää silloin vaatekaappiisi vain vaatteita, jotka sopivat siihen kuka olet.


On yksi ja ainoa kriteeri, joka jokaisella kaapissasi olevalla vaatteella ja asusteella pitäisi olla - olipa kyseessä sitten juuri ostettu uusi vaate vai vanha vaate - jota mietit jopa pois heittäväsi - on: rakastanko tätä vaatetta?4. Fyysisyys ja kehon eri tekijät


Tiedätkö, mikä sopii sille vartalollesi, joka on sinulla nyt. Kehomme muuttuu ajan myötä - ei mitään uutta kenellekään yli 40-vuotiaalle naiselle - mutta joskus unohdamme, että vaatevalintojemme on mukauduttava kehon muutoksiin.


Joten tietosi kehosi muodosta ja suhteista sekä väristäsi on tässä avainasemassa. Kun tiedät nämä asiat, voit luoda toimivan vaatekaapin, joka sisältää vain ne tuotteet, jotka imartelevat kehosi yksilöllisyyttä.


Kehosi yksilöllisyyden tunnistaminen ja kunnioittaminen on uskomattoman tärkeää. Miksi? Koska maailmalla on niin paljon viestejä siitä, millainen kehomme pitäisi olla jossakin mielettömässä idealisoidussa maailmassa. Voi olla, ettemme tunnista omaa kehomme, jos se eroaa tästä ihanteesta. Tai tunnemme olomme huonoksi, jos kehomme ei olekaan sitä, mitä ihanteet vaativat.


Unohda kaikki tämä - opi tuntemaan ja rakastamaan vartaloasi ja pukeutumaan siihen niin, että se näyttää ja tuntuu upealta!5. Käytännöllisyys ja logiikka


Luo vaatekaappi, joka toimii oman elämäsi käytännön olosuhteissa, mukaan lukien sää ja myös ilmasto, jossa asut. Lisäksi kaikki muut käytännön kysymykset, kuten esimerkiksi , miten peset vaatteesi.


Varmista, että sinulla on oikeat vaatteet asuinpaikkaasi nähden. Ja myös niitä paikkoja varten, joissa vierailet usein (voi olla, että et koskaan tarvitse lumikenkiä tai et ehkä koskaan tarvitse sarongia ja voit tarvittaessa vaikka vuokrata ne). Varmista myös, että vaatekaapissa olevat vaatteet on helppo huoltaa, esim. pyykkäys, silitys, tuuletus jne.


Käytännöllisyyden lisäksi kannattaa miettiä, mikä on järkevää. Onko loogista kerätä tähän upeaan vaatekaappiin valtava määrä työvaatteiksi sopivia vaatteita - vaikka et edes käy töissä? Mieti siis tarkkaan, mitkä vaatteet on käytännöllistä ja loogista sisällyttää täydellisesti toimivaan vaatekaappiisi.6. Määrä ja riittävyys


Kysy itseltäsi, kuinka paljon todella tarvitset - mikä on oikea määrä vaatteita sinulle omaan upeaan vaatekaappiisi? En usko, parhaissa vaatekaapeissa on määrätty määrä vaatteita - sinulla voi olla 77 vaatetta, minulla voi olla 177 vaatetta ja joillakin muilla voi olla 477 vaatetta omassa täydellisesti toimivassa vaatekaapissaan. Sinun on vain löydettävä oma määräsi.


Siksi sinun on myös harkittava, mikä määrä vaatteita riittää ja mikä on oma henkilökohtainen tarpeellinen määräsi - mieti, miltä tuntuu, kun on juuri oikea määrä vaatteita, joita omistat?7. Varastointi ja organisointi


Tämän upean toimivan vaatekaapin, jonka luot, on otettava huomioon myös säilytyspaikat. Mihin kukin vaatteesi sijoittuu asunnossasi? Onko sinulla tilaa kaikille? Pystytkö näkemään, löytämään ja käyttämään vaatteitasi helposti?


Nämä ovat tärkeitä tekijöitä, sillä jos vaatteillasi ei ole oikeaa paikkaa, ei niitä näe eikä niitä silloin tule puettua myöskään päällensä. Jos sinulla ei ole paikkaa kaikille vaatteillesi tai kaappitilaa ei voida helposti järjestää lisää, laitat vaatteitasi esimerkiksi laatikoihin ja tällöin ne jäävät käyttämättä.


Joillekin vaatteillesi ei kirjaimellisesti ole tilaa kaapissasi eikä niitä tule siis sisällyttää vaatekaappisi valikoimaan!8. Rahaa ja kohtuuhintaisuutta


Jos haluat luoda upean toimivan vaatekaapin, sinulla on oltava varaa sen tekemiseen. Enkä puhu maagisesta muovirahasta nyt - et halua käyttää luottoa (velkaa) upean ja toimivan vaatekaappisi luomisen rahoittamiseen - se ei yksinkertaisesti ole kivaa, jos et loppujen lopuksi edes itse omista sitä, mitä kaapissasi on (mikä on todellisuus tilanteessa, kun ostat luotolla).


Sinun on harkittava jokaisen uuden vaatteen kohdalla: Onko minulla rahaa käteisenä tai säästöinä tämän maksamiseksi? Tuntuuko tämä mukavalta taloudelliselta ostokselta vai käytänkö liikaa rahaa tähän vaatekappaleeseen? Minkä arvoinen tämä vaate on minulle omassa elämän energiassani (se on rahaa, mitä vaihdat ostamiisi tuotteisiin)?9. Monipuolisuus ja koordinointi


Minkä muun kanssa tämä vaate sopii? Missä muualla voin käyttää tätä? Nämä ovat avainkysymyksiä monipuolisuudesta ja koordinoinnista, joihin jokaisen luomasi ihanan vaatekaappisi vaatteen on vastattava.


Jokaisen vaatteen ja asusteen - koruja myöten - tulisi olla monikäyttöinen: sen tulisi olla käytettävä missä tahansa tilanteessa, tekemällä mitä tahansa toimintaa, jota elämässäsi teet. Kaapissasi pitäisi olla hyvin vähän yksittäisiä esineitä - josko ollenkaan. Ja jokaisen vaatteen tulisi sopia yhteen vähintään 3 muun olemassa olevan vaatteen kanssa, ellei jopa kaikkien muidenkin kaapissasi olevien vaatteiden kanssa.


Itse asiassa uskon, että 3 on aivan liian pieni määrä - vaadin, että kaikki vaatteesi sopivat yhteen vähintään 10 muun tuotteen kanssa, jotka ovat jo olemassa ja jotka ovat kaapissani nyt (ts. ei uusiin tuotteisiin, joita voisit ostaa).10. Allekirjoita oma tyylisi


Voitko allekirjoittaa oman persoonallisen tyylisi? Onko tämä vaate, joka on osa valitsemaani tyyliä? Jotta voit luoda upean toimivan vaatekaapin, sinun on otettava huomioon oma persoonallinen tyylisi ja omaan tyyliisi liittyvät tuotteet. Nämä ovat vaatteita ja asusteita, jotka tekevät tyylistäsi ainutlaatuisen ja jotka voidaan heti tunnistaa omaksesi tai tunnistaa sen henkilökohtaisen tavan, jolla käytät vaatteitasi ja asusteitasi.


Kuten kohdassa 3 kerron, vaatekaappisi voi olla toimiva ja käytännöllinen, mutta tylsä ​​ja innostamaton. Tarvitset oman tyylisiä vaatteita kaappiisi, jotta ne eivät ole vain toimivia vaan upeita.


Persoonallinen tyyli on jotain, jota kehität ajan myötä, se on aluksi vain löydettävä ja sitä voi parantaa kaiken aikaa. Et voi vain valita jotain satunnaisesti omaan tyyliisi, tyylisi on paljon hienostuneempaa ja monipuolisempaa. Se on keksimistä, etsimistä, kaivamista - se on koko tyylimatka.


Persoonallinen tyylisi paljastaa niin paljon kuin haluat ja kokemuksesi siitä kehittyy ajan myötä, kun opit yhä enemmän tyylistäsi ja siitä, miltä sinusta vaate päällä tuntuu, kun käytät sitä.Yhteenveto


Nyt sinulla on tietoa, tyyliystäväni - kattava luettelo 10 periaatteesta, joiden perusteella upea ja toimiva vaatekaappi luodaan.


Toivon todella, että avaruusoliot eivät sieppaa kaappisi sisältöä tai pyykkejäsi.


Mutta jos huomaat, että vaatteesi on viety tai olet luonut vaatekaapin, jonka haluat paitsi toimivan, mutta olevan myös upea, nämä periaatteet auttavat sinua tekemään siitä totta.


Nyt vain rakentamaan upeaa ja toimivaa vaatekaappiasi!Lumoudu väristä, tyylistä ja luonnollisesta kauneudesta!


Jaana


PS. Lue myös nämä:


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page