top of page
  • Writer's pictureJaSie

Vartalonmuodot – H -muoto eli suorakaide

Kuten varmaan muistat, vartalonmuodot jaetaan kulmikkaisiin ja kaareviin muotoihin ja

H -vartaloinen kuuluu kulmikkaisiin muotoihin.


Tämä on Suomessa tavallisin naisten vartalonmuoto. Se on tasapainoinen lantion ja rinnanseuduilta, mutta Sinulla ei ole selkeää vyötäröä. Sinulla saattaa olla hieman suuremmat rinnat ja takamuksesi voi olla litteä ja painon noustessa se jakautuu tasaisesti koko vartalolle. Tavoitteena on tasapainottaa ylä- ja alavartalosi mittasuhteet oikein ja luoda illuusio vyötäröstä.


Saavuttaaksesi vaikutelman kurvikkaammasta vartalosta, sinun on lisättävä volyymiä sekä ylä- että alaosaan. Voit myös luoda itsellesi kurveja käyttämällä vyötäröä korostavia vaatteita. Nosta hyvät ominaisuutesi esiin: hoikat sääret, leveät hartiat, kaunis rinnanseutu jne.Vartalonmuodot – H -muoto eli suorakaide
Lisäämällä volyymia sekä ylä- että alaosaan, saat vyötärösi esiin.


Tavoitteenasi on näyttää pidemmältä, hoikemmalta ja muodokkaammalta!


Lantiosi ja hartioittesi leveys on suunnilleen sama (voit mitata ne, jos haluat tarkistaa), mutta vyötärösi ei tosiaan erotu lainkaan. Jotta vyötärösi näkyisi, pitäisi sen olla vähintään parikymmentä senttiä pienempi kuin lantiosi / hartioittesi mitat.

Joten tosiasia on, että sinulla ei siis ole vyötäröä ja riippumatta siitä, kuinka paljon laihdutat, sinulla ei koskaan tule olemaan sitä.


Vartalonmuodot – H -muoto eli suorakaide
H -muotoiselta ei löydy vyötäröä.

Miksi näin on? Luustosi vuoksi - satutko muistamaan sen luiden joukon, joka on ihosi alla? Jos tunnet rintakehäsi ja löydät alimmaisen kylkiluusi ja sitten menet kehoasi alaspäin, kunnes löydät lantioluusi (se luu, joka työntyy lantion etuosaan). Kuinka kaukana ne ovat toisistaan?


Mitä lähempänä luut ovat toisiaan, sitä vähemmän vyötäröä sinulla voi olla, koska vyötärölle ei kerta kaikkiaan ole tilaa. Kaikilla niillä pitkillä, vyötäröllä varustetuilla X -vartaloisilla ja A -vartaloisilla on monen monta senttiä välissä ja ainoat vyötärön luut ovat selkäranka, rintakehä ja lantio. Sinulla ne ovat kaikki melkein päällekkäin, mikä lyhentää vyötäröäsi.Mutta älä huoli, me voimme yhdessä hiukan fuskata silmää.....illuusiollaSe, miten puet kehosi, muuttaa kaiken. Tavoitteenasi on luoda illuusion avulla vyötärö itsellesi kiinnittämättä huomiota sen puutteeseen.


Joten pikasäännöt ovat - ei yksityiskohtia vyötärölle - ei vöitä vyötäröllä (ei esimerkiksi trenssitakkeja), ei napapaitoja, ei taskuja vyötärön kohdilla!

Etsi sellaisia toppeja ja puseroita, jotka menevät vyötärön yli lantiolle asti ja jotka tekevät ylävartalosi kurvikkaamman näköiseksi ja korostavat vyötäröäsi joko normaalisti tai heti rintojen alapuolelta. Niiden on oltava muotoiltuja luodakseen illuusion siitä, että sinulla on enemmän vyötäröä, joten älä pue päällesi mitään laatikkoa.


Mallit eivät kuitenkaan saa korostaa vyötärön aluetta. Toppien ja paitojen pituus lantioluun kohdilla tai hieman alempana, jos reitesi eivät ole leveämmät kuin takapuolesi ja sinulla on kohtalaisen pitkät jalat. Puseroidesi pääntie voi olla avara, olkapään paljastava, venepääntie, U- tai V-mallinen riippuen kasvojesi muodosta.

Ohjaa huomiota vyötäröltä pois ylöspäin kasvoja kohti laittamalla yksityiskohtia rintojen yläpuolelle. Käytä koruja tai huiveja, jotka vetävät huomion kasvoihin. Ylä- ja alaosa on hyvä olla samaa väriä. Valitse olkapäitä korostavia vaatteita; kuviot, olkatoppaukset, puhvi- tai lepakkohihat – korosta hartioitasi! Käytä koruja, shaaleja tai volangeja rinnanseudulla luodaksesi enemmän muotoja yläosaan (ellet ole suuririntainen).


Mekkojen/tunikoiden on hyvä olla empirelinjaisia, koska juuri rinnan alapuolella on kapein kohta kehossasi. Korosta tätä kohtaa, mutta katso, että empirelinjainen mekko/tunika on vyötärön kohdalta muotoiltu. Kietaisumekko tai -paita EI ole sinulle, koska se saa sinut näyttämään laatikolta.Vartalonmuodot – H -muoto eli suorakaide
Kietaisumekko saa sinut näyttämään laatikolta, joten vältä niitä.

Takkien ja jakkujen tulee olla ilman päällitaskuja ja myös niiden tulisi olla muotoiltuja vyötärön kohdalta. Yksirivinen napitus on paras. Takit voivat olla pituudestasi riippuen 3/4 tai pidempiä.


Käytä alaosia, jotka luovat sinulle muotoja ja saavat vartalosi näyttämään tiimalasilta.

On todennäköistä, että sinulla on pitkät jalat - ellet ole aivan pienikokoinen - joten näytä jalkasi!


Hameet, joissa on epäsymmetrinen helma, rypytetty helma, suorat hameet, hameet, joiden kuviot tai yksityiskohdat ovat lantion alapuolella, sopivat sinulle mainiosti.


Housut voivat olla suorat, bootcut -lahkeiset, jopa leveät - sinulla on enemmän valintoja kuin monella muulla. Mikä on mairittelevin, riippuu jalkojesi pituudesta ja reisiesi muodosta. Vapaa-ajan housuissa voi olla suuret etu- ja takataskut lantion kohdalla. Jos sinulla on tiukat farkut tai trikoot, valitse huomiota herättävät kengät tasapainottaaksesi lantiota.Vältä näitä


  • Matalavyötäröisiä farkkuja, jotka saavat ylävartalosi näyttämään liian pitkältä

  • Kapeita leninkejä, joissa ei ole muotoja

  • Ylisuuria vaatteita, jotka hävittävät illuusion muodokkaasta vartalosta

  • Lyhyitä yläosia, napapaitoja

  • Rinnan alta leikattuja tunikoita ja mekkoja, mikäli niissä on rypytystä

  • Korkeavyötäröisiä housuja ja hameita

  • Rypytyksiä vyötäröllä

  • vöitä

  • kaksirivisiä takkeja/jakkuja, jotka tekevät sinusta laatikon


Nyt vain mittailemaan kehoasi ja mikäli olet H -vartaloinen, katso vaatekaappiasi uusin silmin ja poista sieltä sellaiset vaatteet, jotka eivät imartele vartaloasi!Lumoudu tyylistä


Tyylilyyli Jaana

PS. Haluatko tietää vartalotyyppisi ja saada täydelliset pukeutumisohjeet itsellesi? Tilaa STYLE ME -tyylianalyysi. Tyylianalyysi voidaan tehdä myös verkossa. Voit samalla varata ajan myös COLOR ME -värianalyysiin ja saat koko paketin kerralla kaikkine ohjeineen. Tilaa Täydellinen paketti tästä


Kuvat

https://doreendove.com/2015/02/body-shape-2/
1 722 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa uutiskirjeemme

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

bottom of page