top of page
  • Writer's pictureJaSie

Miten online -värianalyysi tehdään?

Tiedän, että virtuaalinen online -värianalyysi voi tuntua jotenkin hämärältä. Sitä se oli minullekin aivan alussa! Joten tänään ajattelin selittää ja näyttää sinulle tarkalleen, kuinka online

-värianalyysipalveluni toimii.

 

Minulle tuli yhtenä päivänä mieleen, että sinulle voi tosiaan olla aika mysteeri, miten online-värianalyysi käytännössä tehdään. Tiedätkö… ilman, että olen kanssasi… ilman, että olet tässä lähelläni.

 

Värianalyysi verkon välityksellä eli online eli virtuaalinen eli nettivärianalyysi  – rakkaalla lapsella on monta nimeä - ja haluan nyt kertoa sinulle, miten niitä tehdään online.

 

Moni on nimittäin väittänyt, että värianalyysiä ei voi tehdä valokuvien perusteella, sillä jokaisen kamerassa, kännykkäkamerassa ja näytössä on eri värit.

 

Mutta, tänään kerron sinulle kaiken - lue loppuun saakka - näytän sinulle kaiken taikuuteni ja kuinka ammun alas tuon väitteen!

 

Miten online -värianalyysi tehdään

Tässä artikkelissa kerron sinulle, miten onlinevärianalyysi tehdään Lumoudu väreistäsi™ –värianalyysin menetelmällä.


 

Online -värianalyysi

 

Onlinevärianalyysi on samanlainen kuin henkilökohtainen värianalyysi. Arvioin lähettämiesi kuvien ja väriohjelmani avulla ihosi pohjasävyn sekä hiustesi ja silmiesi värin, jotta voin määrittää imartelevimmat värit vaatteillesi, meikeillesi ja asusteillesi. Onlinevärianalyysin avulla saat oman virtuaalisen vuodenajan väripaletin, joka sisältää valikoiman värejä, jotka parhaiten täydentävät ja parantavat luonnollisia piirteitäsi ja persoonallista tyyliäsi.

 

Perinteisesti värianalyysin tekee henkilökohtaisesti koulutettu värikonsultti tai stylisti, joka käyttää fyysisiä kangasliinoja asiakkaan kasvojen edessä ja tarkkailee, kuinka eri värit vaikuttavat asiakkaan ihoon, hiuksiin ja silmiin. Teknologian edistymisen ja virtuaalisten alustojen nousun myötä koulutettu ammattilainen voi kuitenkin nyt suorittaa värianalyysin onnistuneesti verkossa.

 

Itse olen käynyt Aileen Lane's Schoolin koulutuksen ”Take Your Image Business Online Today!” vuonna 2022 ja tehnyt siitä lähtien virtuaalisia värianalyysejä. En tosin ollut aivan tyytyväinen koulutuksessa käytettyihin virtuaalisiin värihuiveihin, joten kehitin täysin oman väriohjelmani.

 

Mitä Lumoudu väreistäsi™–onlinevärianalyysiin kuuluu?

 

  • Väripersoonasi määritys virtuaalihuivien avulla

  • Tummuusasteesi määrittely

  • 32 värin digitaalinen väripaletti, jonka voit tallentaa puhelimeesi ja näin väripalettisi on aina mukana.

  • Väripaletin käyttöopastus

  • Omat henkilökohtaiset värisi sekä niiden vastavärit (kontrastit)

  • Parhaat metalli- ja koruvärisi

  • Parhaat neutraalit värisi

  • Parhaat hiusvärisi sekä värjäysneuvot tarvittaessa

  • Parhaat silmälasiesi värit

  • Parhaat meikkivärisi

  • Saat kattavat PDF muistiinpanot väreistäsi ja niiden käyttämisestä mahdollisimman tehokkaasti.

  • Ohjeistus peruspuvuston rakentamiseen omilla väreilläsi

  • Vaatekaapin perusvaatteiden analyysiopastus

  • Palauteistunto

    • Kun olen kirjoittanut raporttisi ja lähettänyt sen sinulle, pidämme palauteistunnon joko Zoomissa tai Teamsissa.

    • Kerron sinulle kirjoittamani asiat läpi, katsomme yhdessä värihuiveja ja voimme keskustella niistä. Voit myös tehdä vielä tarkentavia kysymyksiä minulle.


Mitä Lumoudu väreistäsi™ –onlinevärianalyysiin tulijan tulee tietää?

 

Värianalyysin kuvat otetaan ilman meikkiä hyvässä valaistuksessa – mielellään luonnonvalossa. Ihon pohjasävyä ei saa selville, mikäli iholla on meikkiä. Ripsiväri ei haittaa.

 

Mikäli otat valokuvat normaalissa huonevalaistuksessa peilin edessä, tulee kuvista liian ”keltaisia” ja ”lämpöisiä” ja tämä voi vaikuttaa lopputulokseen. Kuvista tulee parhaat, kun seisot ikkunan edessä kasvot ikkunaan päin ja otat kuvan siten, että kamerasi/puhelimesi ei peitä kasvoillesi tulevaa valoa.

 

Hiusten värjäämistä lähiaikoina ennen analyysiä ei suositella. Koska Lumoudu väreistäsi™ –onlinevärianalyysi tehdään aina oman hiusvärisi perusteella, tulisi hiuksissasi näkyä oma värisi, jotta saadaan oikea lopputulos. Riittää, että hiustesi juuressa on noin 1-1,5 cm omaa hiusväriä ja se näkyy selvästi kuvissa.

 

Mikäli ihosi on ruskettunut, se ei haittaa, sillä katson pintaa syvemmälle eli ihosi pohjavärin.

 

Väripalettisi perustuu ihosi, hiustesi ja silmiesi väriin ja niistä kaikkein perustavanlaatuisin on ihosi väri. Seuraavaksi tärkein on hiustesi väri ja sitten silmiesi väri, mutta katson aina kokonaisuuden eli yksinään mikään noista ei ole täysin ratkaiseva.


Miten online -värianalyysi tehdään?

 

Kuvien lähettäminen

 

Annan sinulle luettelon tarvittavista kuvista ja pyydän, että toimitat itsestäsi laadukkaita kuvia, mieluiten luonnollisessa valaistuksessa ja ilman meikkiä tai suodattimia. Kuvien tulee kuvata selvästi kasvosi, hiuksesi ja silmiesi värin.

 

Persoonallisuuskysely

 

Jokainen asiakkaani - sekä henkilökohtaisesti että virtuaalisesti - vastaa useisiin kysymyksiin antaakseen minulle paremman käsityksen heidän persoonallisuudestaan ja mieltymyksistään sekä heidän tavoitteistaan. Usko tai älä, jokaisen ihmisen ainutlaatuinen väritys liittyy hänen luonnollisiin persoonallisuuspiirteisiinsä.

 

Ihonvärin, hiusten ja silmien värin arviointi

 

Kun olen saanut kaikki tarvittavat kuvat ja tiedot sinulta, teen virtuaalisten ihonvärihuivien avulla arvion ihosi pohjasävystä.


Virtuaalisissa ihonvärihuiveissa on samat värisävyt kuin fyysisissä ihonvärihuiveissa.


Miten online -värianalyysi tehdään

Ensimmäinen kuva on valkoisella pohjalla, joka neutralisoi kuvan värejä. Mikäli en näe ihonsävyäsi ylemmästä kuvasta, voin lisätä nuo samat värit myös huuliisi, jolloin saan vieläkin paremmin selville ihosi pohjavärin. Tässä vaiheessa ei ole niin tarkkaa, jos huulipuna menee vähän yli.


Miten online -värianalyysi tehdään

Näetkö sinä, mikä ihonvärihuivi on paras tälle henkilölle?


Voin vielä tarkistaa saamani tuloksen hopean ja kultaisen värisellä värihuivilla.


Miten online -värianalyysi tehdään

Kun saan ihonvärin selville, otan virtuaalisen hiusväriskaalan ja katson hiustesi värin. Vaikka ihosi olisi esimerkiksi viileä, voi hiuksesi olla silti lämpimän sävyiset, joten katson molemmat lämpöisyysasteet.


Miten online -värianalyysi tehdään

Tämän jälkeen tutkin silmiesi värin siihen tarkoitetulla virtuaalisella skaalalla. Samoin kuin hiuksissa, myös silmäsi voivat olla kumpaa tahansa lämpöisyysastetta, joten molemmat skaalat käytössä.

Miten online -värianalyysi tehdään

Tässä vaiheessa tiedän, kuulutko kylmiin vai lämpöisiin vuodenaikoihin.

 

Seuraavaksi katson virtuaalisilla vuodenaikahuiveilla tarkasti, kummat värit saavat sinut loistamaan – kirkkaat vai murretut. Myös tässä voin lisätä "huulipunan", mikäli on vaikea nähdä, kummat värit ovat paremmat. Testattavia värejä on toki paljon enemmän kuin vain sininen ja punainen. Tässä vaiheessa ainutlaatuinen vuodenaikasi määräytyy.


Miten online -värianalyysi tehdään

Kun värivuodenaikasi on selvillä, tutkin virtuaalisilla tummuusasteskaaloilla ihosi, hiustesi ja silmiesi tummuusasteet sekä kontrastitasosi.


Miten online -värianalyysi tehdään

 

Näin olen saanut tietooni sekä värivuodenaikasi että tummuusasteesi ja olet jokin 12 Lumoudu väreistäsi™ -väripersoonasta. Analyysin perusteella saat jonkin 12 digiväripaletistani.


Toki minulla on vielä pari työkalua takataskussani, mutta ihan kaikkea ei voi paljastaa.


"Oletko sitä mieltä, että myös valokuvien perusteella voi tehdä värianalyysin?"

 

Värisuositukset


Kun olen saanut värianalyysin tehtyä, kirjoitan sinulle henkilökohtaisia suosituksia vaatteista, meikistä, hiustenväristä ja asusteista, jotka vastaavat vuodenaikasiväripalettia. Ja tietenkin saat selville myös omat parhaat neutraalit ja muut värit.

 

Onlinetapaaminen


Henkilökohtaisessa onlinetapaamisessa keskustelemme tuloksista, vastaan kysymyksiisi ja neuvon, miten värejä yhdistetään ja sovitetaan yhteen, luodaan asuja ja sisällytetään suositellut värit olemassa olevaan vaatekaappiin.


Kannattaako onlinevärianalyysiä ostaa?


Virtuaalinen värianalyysi voi olla hyödyllinen sinulle, joka haluat uudistaa tyyliäsi, parantaa ulkonäköäsi ja rakentaa yhtenäisemmän ja imartelevamman vaatekaapin, mutta lähelläsi ei ole sopivaa värikonsulttia tai olet kovin kiireinen tai et vain halua käyttää aikaasi värianalyysissä.


Online -värianalyysin tavoitteena on vahvistaa luonnollista kauneuttasi ohjaamalla sinua kohti värejä, jotka täydentävät ihonsävyäsi ja saavat sinut näyttämään heleältä ja eloisalta.

 

Vaikka on olemassa monia sovelluksia ja verkkosivustoja, jotka tarjoavat tee-se-itse-värianalyysejä, ammattimaisen värianalyytikon kuuleminen tuottaa ehdottomasti tarkempia tuloksia verrattuna pelkkään automatisoituihin virtuaalityökaluihin.

 

Värianalyysi on tieteenala - jonka harjoittelu voi kestää vuosia - jotta voidaan nähdä tarkasti ja hioa ihmisen yksilöllisten ominaisuuksien hienoja yksityiskohtia. Jos et ole koskaan tehnyt ”värejäsi” tai siitä on jo aikaa, haluaisin olla online -värianalyytikkosi!


Toki, mikäli epäilet vieläkin, että digitaalisista valokuvista ei voi tehdä värianalyysiä, niin silloin sinun kannattaa käydä henkilökohtaisessa värianalyysissä.

 

Nyt on täydellinen aika tehdä värianalyysi ennen vaatekaappisi kokoamista. Varaa oma värimatkasi TÄSTÄ ostaaksesi Lumoudu väreistäsi™ -onlinevärianalyysisi jo tänään ja rakennetaan yhdessä värikäs vaatekaappisi!


"Nyt tiedät, miten online -värianalyysi tehdään ja miten löydän ne värit, jotka saavat sinut loistamaan ja hehkumaan!"

Mikäli olet itse kiinnostunut opettelemaan värianalyysien tekemisen, kurkkaa koulutusohjelmaani.

 

Miten online -värianalyysi tehdään

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille väreistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Lataa itsellesi "Viisi askelta upeaan vaatekaappiin - budjettisi rajoissa" E -kirja ja liity samalla "Täydellisen tyylin työkalut" -viikkokirjeen tilaajaksi. Saat joka keskiviikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.


Lumoudu väreistäsi


Tyylilady

Miten online -värianalyysi tehdään





PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi).

Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki tai tarjous.


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page