top of page
  • Writer's pictureJaSie

Värianalyysi – Voiko värivuodenaikasi muuttua?

Tästä artikkelista opit, voiko värivuodenaikasi muuttua? Opit, miten pystyt säätämään omia värejäsi sopivaksi, mitä tummuusasteet ovat saat muutaman vinkin väriesi säätämiseen ja pääset miettimään, onko sinun värisi arvioitu oikein.

Voiko värivuodenaikasi muuttua?
Iän myötä värit vaalenevat ja hailakoituvat.


Monet värianalyysissä käyvät asiakkaani – ja moni muukin - kysyvät minulta usein, että muuttuuko värivuodenaika, kun heidän hiuksensa harmaantuvat?


Sinulle on nyt hyvä uutinen, sillä värivuodenaika ei muutu iän myötä.


Jos sinulle on tehty tarkka värianalyysi, pysyt värivuodenaikasi sisällä, vaikka harmaantuisit. Pysyt Keväänä, Kesänä, Syksynä tai Talvena – mikä värivuodenaikasi onkaan.


Ihonvärisi määräytyy geneettisesti. Olitpa lämmin tai viileä, saat ihonvärisi syntyessäsi ja se pysyy osana sinua koko elämäsi ajan.


Tästä syystä värikonsultit tekevät mielellään värianalyysejä teini-ikäisistä parikymppisiin, koska silloin ihmisen väritys on kirkkainta. Jos olit Kevät nuoruudessasi, pysyt Keväänä loppuun saakka.


Väriesi säätäminen sinulle sopiviksi


Iän myötä hiuksesi ja ihosi vaalenevat ja silmiesi väri muuttuu hailakammiksi. Nämä värityksen asteittaiset muutokset vaikuttavat siihen, mikä näyttää parhaalta päälläsi, mutta värivuodenaika pysyy samana.


Vaikka oletkin samaa vuodenaikaa, värimuutokset voivat saada sinut muuttumaan tummuusasteiltasi eli et välttämättä enää olekaan esimerkiksi Kontrastinen (tumma), et ehkä edes Medium, vaan olet muuttunut Vaaleaksi.


"Jos aiemmin toimineet värit eivät enää näytä yhtä imartelevilta, sinun on ehkä vaihdettava tummuusastettasi."

Jokaisessa, niin Kevään, Kesän, Syksyn kuin Talven vuodenajoissa on kolme tummuusastetta, jotka tarjoavat laajemman värivalikoiman. Jokaisella tummuusasteella on "oikeat" tai alkuperäiset värit, mutta paleteissa on hienovaraisia eroja sekä pohjasävyssä että intensiteetissä. Jokaisessa tummuusasteessa on hieman lämpimämpiä, hieman viileämpiä, hieman kirkkaampia tai hieman pehmeämpiä sesongin värejä.


Tummuusasteen vaihtamiselle ei ole tiukkaa sääntöä, se riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä. Jos sinusta tuntuu, että nuoruudessa käyttämäsi värit ovat nyt sinulle liian kirkkaita tai tummia, voit vaihtaa tummuusasteesi tyyppiäsi vaaleampaan tai pehmeämpään.


Kuningatar Elisabeth on hyvä esimerkki tummuusasteen muuttumisesta iän myötä.


Voiko värivuodenaikasi muuttua?
Kuningatar Elisabeth tummana nuorena ja vanhempana valkohiuksisena.

Tämä kuuluisa kaunotar oli Kontrastinen Talvi reilu parikymppisenä, kun hänet kruunattiin kuningattareksi. Vuosien mittaan hänen hiuksensa muuttuivat vaaleammiksi ja vaaleammiksi ja hänen koko värityksensä vaaleni, vaikka hänen ihonsävynsä pysyi kylmänä. Hän oli edelleen Talvi, mutta hänen värityksensä oli siirtynyt vaaleaan Talveen.


Kylmän, Kontrastisen Talven tummat ja kirkkaat värit olivat hänelle loppuaikoina liian intensiivisiä, mutta hän piti silti hyvin voimakkaita talven värejä. Hänen vaihtoi vaalean talven sävyihin, jotka sopivat hänelle huomattavasti paremmin, koska kontrastisuutta ei ollut enää niin paljoa havaittavissa.


Pieni kokeilu auttaa sinua päättämään, tarvitseeko sinun vaalentaa tai pehmentää värejäsi. Kun katsot peiliin, näetkö ensin kasvosi vai päälläsi olevan värin?


Jos haluat säätää vuodenajan värejäsi, muista tutustua kauden väripaletteihini, jotka ovat saatavilla 12 eri sävyissä. Tiedän, että minulla on sellainen, joka sopii sinulle.


Vinkkejä värien säätämiseen


Kun värisi vaalenee, saatat tuntea olevasi näkymätön tai vanhempi kuin olet. Säädä oma väripalettisi omaan tummuusasteeseesi sopivaksi ja olet jälleen pirteän ja nuoremman näköinen, sillä liian tummat tai liian kirkkaat sävyt vanhentavat.


Päivittäinen meikkirutiini kirkastaa kasvosi ja piristää ihoasi. Parhaiden värien käyttämisen meikissä ja vaatteissa pitäisi olla tärkeintä näyttääksesi viehättävältä ja nuorekkaalta. Mikäli et ole löytänyt uutta tapaa meikata, voin opastaa sinua kevyemmän ja oikeanvärisen meikin tekemisessä.


Iän myötä ihosi, silmiesi ja hiustesi välinen kontrasti pienenee ja yleinen väritys vaalenee. Saatat huomata, että näytät paremmalta keskisävyissä tummien värien sijaan. Ja kontrastin vähentäminen asuissasi voi myös olla imartelevampaa.


Väriesi arviointi


Valitettavasti monet ihmiset luokiteltiin vääriin vuodenaikoihin 1980-luvulla, koska silloisille värianalyytikoille ei ollut kunnon koulutusta. Värianalyysien tekijät eivät selvästikään ole ymmärtäneet ihon pohjasävyä tai värien intensiteettiä silloin aikoinaan.


"Jokaisen, joka kokee analyysinsä epäonnistuneen, tulisi arvioittaa värinsä uudelleen."

Blogistani löytyy kaikkien vuodenaikojen Talven, Kevään, Kesän ja Syksyn värioppaat, joiden pitäisi olla loistava resurssi sinulle parhaan värivuodenajan vahvistamiseen tai määrittämiseen.


Jos et ole vieläkään varma, saattaa olla hyvä idea saada toinen mielipide koulutetulta värikonsultilta. Analyysitekniikat ovat parantuneet viimeisten 30 vuoden aikana, mikä on nyt johtanut tarkempaan luokitukseen. Ja tekniikan ansiosta virtuaalinen värianalyysi on tullut suositummaksi.


Iästäsi tai hiustesi väristä riippumatta olet ainutlaatuinen kaunotar ja oman värityksesi kanssa sopusoinnussa olevien värien käyttö antaa todellisen kauneutesi loistaa.


Nyt tiedät, että värivuodenaikasi ei muutu, vaikka värityksesi voi vanhemmiten muuttua. Tiedät, että voit säätää värejäsi, mikäli ne vaalenevat toiseen tummuusasteeseen ja tiedät, että sinun kannattaa arvioittaa värityksesi uudelleen, mikäli epäilet, ettei värianalyysiäsi ole tehty oikein.Jos edelleenkin tarvitset apua värivuodenaikasi määrittelyyn, varaa itsellesi joko henkilökohtainen tai verkkoanalyysi sillä se saattaa olla sinulle paikallaan.


Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka keskiviikkoaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.


Lumoudu tyylistäsi

Tyylilady JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki.
Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page