top of page
  • Writer's pictureJaSie

Miten värianalyysi tehdään?

Minulta kysytään usein, että miten se värianalyysi tehdään. Useimmat värikonsultit haluavat pitää menetelmänsä "salassa", mutta minä aion nyt kertoa sinulle, miten se tehdään. Kuten monessa muussakin työssä, niin myös tässä työssä pitää olla ammattilainen, jotta värianalyysin pystyy tekemään oikein eli mukana on monia teknisiä juttuja, jotta värianalyysi onnistuu. Jos tämä tekniikka puuttuu tekijältä, ei värianalyysin tekeminen näillä ohjeilla onnistu. Lisäksi värianalyysimenetelmiä on useita ja jokaisessa on omat "niksinsä".


Tässä artikkelissa kerron sinulle, miten värianalyysi tehdään Lumoudu väreistäsi™ –värianalyysin menetelmällä.



miten värianalyysi tehdään


Henkilökohtainen värianalyysi

 

Monet ihmiset aliarvioivat värien voiman! Henkilökohtaisena värianalyysikonsulttina ja väritaiturina, jolla on yli 7 vuoden kokemus värianalyysien tekemisestä, ymmärrän, että värejä on kaikkialla ja ymmärrän myös, kuinka tämä voima voidaan vapauttaa.


"Monet ihmiset aliarvioivat värien voiman!"

 

Ei nimittäin ole olemassa sellaista asiaa kuin yksi punainen – se voi olla kirkas, vaalea, tumma, murrettu, paahdettu, sävytetty, lämmin tai viileä – wau!!! Miellyttävimmät värisi saavat sinut säihkymään ja hehkumaan – kuulen tämän kerta toisensa jälkeen asiakkailtani, jotka saavat lukemattomia kohteliaisuuksia, kun ovat alkaneet käyttää oman persoonallisen palettinsa värejä.

 

Monet asiakkaistani ovat aiemmin tehneet värianalyysin eri menetelmällä, mutta ovat huomanneet, että värit eivät välttämättä ole toimineet heille. Kun he tekevät värianalyysin Lumoudu väreistäsi™  avulla, he kokevat vihdoin löytäneensä oikeat värit käytettäväksi. Ja se varmaan johtuu siitä, että Lumoudu väreistäsi™  -värianalyysissä katson myös tummuusasteesi ja sitä ei muissa värianalyysisysteemeissä tehdä.

 

Tämä järjestelmä sisältää tummuusryhmiä, joita ei ole muissa järjestelmissä. Väritys muuttuu iän myötä ja jos olet tehnyt värianalyysin yli 10 vuotta sitten, on todennäköisesti aika tehdä uusi. Itse väripersoonasi ei muutu elämäsi aikana, mutta tummuusasteesi muuttuu ja näin ollen myös väripalettisi voivat muuttua vuosien saatossa.


Mitä Lumoudu väreistäsi™ –värianalyysiin kuuluu?

 

  • Kahvi/tee sekä mukavaa ja rentoa rupattelua

  • Väripersoonasi määritys huivien avulla

  • Tummuusasteesi määrittely

  • n. 35 värin väripaletti, jossa jokaisessa luiskassa on kaksi vaaleampaa sävyä eli värisävyjä paletissa on jopa 105 (arvo 72,35 €)

  • Väripaletin käyttöopastus

  • Omat henkilökohtaiset värisi sekä niiden vastavärit (kontrastit)

  • Parhaat metalli- ja koruvärisi

  • Parhaat neutraalit värisi

  • Parhaat hiusvärisi sekä värjäysneuvot tarvittaessa

  • Parhaat silmälasiesi/aurinkolasiesi värit

  • Meikkiopastus eli parhaat meikkivärisi peruspäiväkäytössä ja itsensä meikkaaminen Barefaced Beautyn mineraalimeikeillä (arvo 56 €).

  • Saat kattavat muistiinpanot väreistäsi ja niiden käyttämisestä mahdollisimman tehokkaasti.

  • Pieni opastus väripsykologiaan

  • Ohjeistus peruspuvuston rakentamiseen omilla väreilläsi

  • Vaatekaapin perusvaatteiden analyysiopastuksen


Mitä Lumoudu väreistäsi™  –värianalyysiin tulijan tulee tietää?

 

Värianalyysiin tullaan ilman meikkiä. Mikäli sinulla on meikkiä, saat poistaa sen antamillani luonnonkosmetiikan tuotteilla. Ihon pohjasävyä ei saa selville, mikäli iholla on meikkiä. Ripsiväri ei haittaa.

 

Hiusten värjäämistä lähiaikoina ennen analyysiä ei suositella. Koska Lumoudu väreistäsi™  –värianalyysi tehdään oman hiusvärisi perusteella, tulisi hiuksissasi näkyä oma värisi, jotta saadaan oikea lopputulos. Riittää, että hiustesi juuressa on noin 1-1,5 cm omaa hiusväriä.

 

Mikäli ihosi on ruskettunut, se ei haittaa, sillä katson pintaa syvemmälle eli ihosi pohjavärin.

 

Väripalettisi perustuu ihosi, hiustesi ja silmiesi väriin ja niistä kaikkein perustavanlaatuisin on ihosi väri. Seuraavaksi tärkein on hiustesi väri ja sitten silmiesi väri, mutta katson aina kokonaisuuden eli yksinään mikään noista ei ole täysin ratkaiseva.


Miten Lumoudu väreistäsi™ -värianalyysi tehdään?

 

Ihon pohjavärin määrittely

 

Teen värianalyysejä kotistudiossani ja minulla on oma ”värihuone” sitä varten.

 

Aluksi juomme kahvit ja tutustumme toisiimme eli kyselen hiukan sinulta väreistäsi, mitä käytät, mikä on lempivärisi, mitä tiedät väreistä jne. Kerron sinulle värianalyysin tarkoituksesta ja merkityksestä vaatekaappiisi. Käyn läpi myös 12 paletin värianalyysijärjestelmäni.

 

Sen jälkeen laitan sinulle valkoisen kapan, joka suojaa vaatteitasi sekä tuo valoa kasvoillesi eli poistaa kaikki mahdolliset värit ja varjot kasvoiltasi. Mikäli on pimeätä tai hämärää, laitan käyttämäni päivänvalolampun päälle. Valo on hyvin kirkas, joten silmillä menee hetken aikaa tottua valoon. Hiukset laitetaan piiloon hiuspannan avulla ja mikäli se ei riitä, peitämme hiuksesi kokonaan valkoisella suojamyssyllä. Tämä siksi, että hiustesi väri – vaikka se olisi täysin oma värisi – ei ole häiritsemässä ihosi värin määritystä.

 

Alkuvalmistelut tehtyämme, päästään itse asiaan. Aloitan värianalyysin tekemisen niin sanottujen ihonvärihuivien avulla. Näitä ihonvärihuiveja ei ole vanhoilla, perinteisillä värianalyysien tekijöillä käytössä, mutta omasta mielestäni niillä saa paljon tarkemman lopputuloksen kuin pelkillä vuodenaikahuiveilla.


Mikä näistä huiveista on paras? Kirjoita kommentteihin...


Käytän kolmea ihonvärihuivia - punaista, keltapunaista ja pinkkiä – jotka laitan vuorotellen kasvojesi eteen. Nämä huivit eivät saisi muuttaa ihoasi millään tavalla eli ei saa tulla punaisuutta, tummia silmänaluksia, muita viiruja tai tummia kohtia tai yleensä muuttaa yhtään mitään kasvoissasi. Mikäli se tekee jotakin ihollesi, on se väärän ihonsävyn huivi.

 

Teen tämän kohdan poissulkien aina sen huivin, joka aiheuttaa muutoksia kasvoillesi. Mikäli jäljelle jää kaksi hyvää huivia, on niistäkin valittava toinen paremmaksi, koska sillä voi olla merkitystä väripersoonasi valintaan. Tämän vaiheen jälkeen tiedämme ihosi pohjasävyn eli oletko kylmä vai lämmin väripersoona.

 

Ihonväriä katsoessani asiakkaani usein sanovat, että he eivät tykkää esimerkiksi pinkistä tai punaisesta tai poltetusta oranssista. Tässä vaiheessa huivin värillä ei tavallaan ole mitään merkitystä sen värin kanssa, vaan näillä väreillä katsotaan vain ihosi pohjaväri eli väripaletissasi ei välttämättä näy juuri sitä väriä, mikä on sinulle tässä vaiheessa paras.


Ihonväri voidaan vielä varmistaa kultaisella ja hopeisella huivilla, sillä ne näyttävät heti, mikäli jompi kumpi ei sovi.


Kulta vai hopea? Kirjoita kommentteihin.....


"Ja ei, et pysty näkemään verisuonistasi, oletko viileä vai lämmin – se on pelkkä myytti."

 

Silmien ja hiusten värimäärittely

 

Silmien väri katsotaan sitä varten tehdyllä skaalalla, jossa toisella puolella on lämpimät silmänvärit ja toisella puolella kylmät silmänvärit. Katson yleensä molemmat puolet vuorotellen, jotta saan varman tuloksen. Vaikka ihonvärisi olisi kylmä, voivat silmäsi silti olla lämpimät ja toisinpäin.



Valkoinen myssy ja panta otetaan pois ja hiustesi väri tutkitaan samanlaisella skaalalla kuin silmänvärisikin. Hiuksistasi pitää tosiaan näkyä oma värisi, sillä värianalyysi perustuu sinun oikeisiin väreihisi. Hiuksesi voidaan toki värjätä, mutta itse analyysissä ei värjätystä hiuksesta oteta analyysiä.



 

Näiden kolmen värin tuloksena määritellään, oletko kylmä vai lämmin.

 

Värivuodenajan määrittäminen

 

Kun lämpimyysaste on saatu tietoon, aloitetaan katsomaan se oikea värivuodenaika omilla huiveillaan. Yleensä käytän asiakkaallani vielä niitä niin sanottuja väärän värivuodenajan huiveja kasvojen edessä, jotta asiakaskin näkee, että ne eivät todellakaan sovi hänelle.


Sopiiko nämä huivit mielestäsi hyvin vai huonosti? Laita kommentteihin....


Kun ihonvärihuivien kohdalla ihossa ei saanut tapahtua mitään, niin vuodenaikahuivien kohdalla on juuri päinvastoin eli näiden huivien pitäisi saada sinut loistamaan. Katson vuorotellen kummankin vuodenajan huivit ja jos tuntuu, ettei sitä oikeaa meinaa löytyä, laitan kahden eri vuodenajan huivit vierekkäin, jolloin eron näkee yleensä hyvinkin selvästi. Olit sitten lämmin tai kylmä, niin värivuodenajoissa on aina toisessa kirkkaat, puhtaat värit ja toisessa murretut värit. Talvi puhtaat värit/Kesä murretut värit ja Kevät puhtaat värit/Syksy murretut värit.




 Mikä tai mitkä huivit ovat sinun mielestäsi parhaita? Laita kommentteihin....


Tummuusasteiden määrittäminen

 

Kun värivuodenaika on saatu määritettyä, päästään katsomaan tummuusasteesi. Tähän on suunniteltu oma skaala, jolla nämä katsotaan. Tämä on analyysin tekijälle jännä määritys, sillä nyt pitää muuttaa oma näkökantansa mustavalkoiseksi. Eli, jos sinulla on tumma, ruskettunut iho, niin se ei välttämättä ole minun silmin tumma, vaan katson tämänkin vähän sieltä syvempää. Musta-valkoisella katseellani näen paremmin kontrastisi.




 Tummuusasteet katsotaan ihosta, hiuksista sekä silmistä ja voit siis olla joko tumma, mediumtumma tai vaalea. Tämän jälkeen määritellään lopullinen värivuodenaikasi ja katsotaan sinulle oikea väripaletti.

 

Nyt tiedät, miten värianalyysi tehdään ja miten löydän ne värit, jotka saavat sinut loistamaan ja hehkumaan!


Suuret kiitokset mallilleni Jannalle - Jaatukauppaan


miten värianalyysi tehdään

 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille väreistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Lataa itsellesi "Viisi askelta upeaan vaatekaappiin - budjettisi rajoissa" tai "35 tapaa siivota vaatekaappisi" E -kirja (tai vaikka molemmat)ja liity samalla "Täydellisen tyylin työkalut" -viikkokirjeen tilaajaksi. Saat joka keskiviikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.


Lumoudu väreistäsi


Tyylilady

Miten värianalyysi tehdään





PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi™  -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi™  -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi).


Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki tai tarjous.

 

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page