top of page
  • Writer's pictureJaSie

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin?

Bleiserit ovat vaatekaapin perusvaatteita. Täydellisen istuvuuden saaminen voi kuitenkin olla melkoinen haaste.


Bleiserikausi on aina, mutta kevät ja kesä ovat täydellistä aikaa käyttää bleiseriä, koska se tarjoaa juuri oikean määrän lämpöä - tyylistä puhumattakaan - viileämpiin päiviin, jolloin et halua käyttää oikeaa takkia.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Tässä artikkelissa käyn läpi erilaisia bleiserityylejä ja annan nopeita vinkkejä bleiserin sovittamiseen.Miten valitset oikeanlaisen bleiserin?


Bleiseri on täydellinen vaihtoehto, kun haluat näyttää hieman fiksummalta.

 

Voit yksinkertaisesti pukea bleiserin vaikka farkkujesi ja t-paitasi kanssa ja saat välittömästi tyylisi yhden askeleen ylemmäksi.

 

Mutta, jos bleiserisi ei istu kunnolla, voi se saada asusi näyttämään vanhentuneelta ja kaikkea muuta kuin fiksulta. Liian suuri bleiseri voi lisätä myös ei-toivottua leveyttä. Liian pieni taas – no, sinusta voi tuntua, että vietät päiväsi jossain laatikossa, koska et pysty liikuttamaan käsiäsi kunnolla.


Kuinka sovittaa bleiseriä ja mikä bleiseri sinun pitäisi hankkia?

 

Usein monipuolinen tyylien, leikkausten ja värien valikoima sekä kaunis viimeistely ulkoasuusi voi olla hieman hämmentävää.

 

Mutta, tarvitset bleiseriisi oikean istuvuuden ja usein kaupan telineestä ostettu bleiseri ei istu sinulle parhaalla mahdollisella tavalla tai ei imartele sinua niin hyvin kuin voisi.

 

"Räätälöinti - yksi parhaista vaatekaappi-investoinneista, joita voit tehdä - on avainasemassa parhaan ulkoasun luomisessa."

 

Mietitäänpä ensin muutama asia.

 

1. Hartiat


Bleiserin olkapään saumojen tulee päättyä luonnolliseen olkapäähäsi – ei yli eikä ali. Myöskään toppaukset eivät saa mennä ali eikä yli.

 

2. Hihan pituus


Naiset ovat onnellisemmassa asemassa kuin miehet valitessaan bleisereitä, koska voit valita joko täyspitkän hihan tai 3/4 pituuden. Varmista vain, että hihan pituus ei ole liian pitkä tai lyhyt, jos valitset pitkän hihan tyylin.

 

3. Tyyli


Valittavana on monia eri bleiserityylejä ja jokainen niistä on imarteleva eri vartalon muodoille. Harkitse, mikä näyttää parhaalta juuri sinun päälläsi – esimerkiksi löysempi poikaystävätyyli vai solmittava vyötäröbleiseri.

 

4. Milloin käytät bleiseriä?


Etsitkö bleiseriä työhön, laittaaksesi bleiserin iltapuvun päälle vai laittaaksesi sen farkkujen kaveriksi saadaksesi rennon ilmeen? Voit halutessasi valita kaapistasi juuri oikean tyylisen bleiserin.


Bleiserien tyypit

 

Katsotaanpa nyt joitain bleiserityylejä, joista voit valita itsellesi sopivimman.

 

Joustava puuvillainen bleiseri

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Yksi henkilökohtaisista suosikeistani on tavallinen puuvilla- tai villajoustobleiseri.

 

Tämä bleiseri tekee asusta hieman klassisemman - niin täydellinen käytettäväksi farkkujen kanssa ja luo rennon tyylikkään lookin - ja jousto varmistaa, että se on mukava päällä ja istuu nätisti.

 

Avoin bleiseri


Avoimissa bleisereissä ei ole nappeja, millä sen saa kiinni. Niissä on yleensä hienostunut vaikutelma ja ne ovat erittäin imartelevia naisille, joilla on isot rinnat. Voit kokeilla yksinkertaista tyyliä, kuten Culturen Eloise -bleiseri (alla).

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Yksirivinen bleiseri


Yksirivisessä bleiserissä on yksi rivi nappeja bleiserin sulkemiseksi. Yksiriviset bleiserit ovat yleensä imartelevia, kunhan istuvuus on hyvin räätälöity. Nappeja on joko yksi tai useampi päällekkäin.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Kaksirivinen bleiseri


Kaksirivisessä bleiserissä on kaksi riviä nappeja, joiden avulla bleiserin toisen puolen materiaali kulkee toisen puolen yli.

 

Kaksiriviset bleiserit ovat yleensä hieman tyylikkäämpiä, mutta ne voivat myös lisätä massaa, joten niitä on hieman vaikeampi käyttää. Oma temppunsa on valita kaksirivinen malli, jossa napit alkavat leveämmin ja sitten kapenevat vyötäröä kohti (kuten kuvassa), koska tämä luo imartelevan vaikutelman.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Vyöllinen bleiseri


Vyöbleisereissä ei yleensä ole nappeja ja ne heijastelevat rakenteellisempaa avointa bleiseriä.

 

Erona on nimensä mukaisesti se, että ne voidaan sitoa kiinni vyöllä. Vyöbleiserit voivat luoda joko suoran tai peplum -tyylin siluetin, jotka molemmat voivat olla erittäin hyödyllisiä luomaan illuusion kapeammasta vyötäröstä.

 

Nämä ovat yleensä erityisen suosittuja tiimalasin muotoisten naisten keskuudessa, koska ne korostavat heidän vyötäröään entisestään. Myös suorakaiteen muotoiset naiset pitävät niistä, koska se antaa heille enemmän muotoa.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Sivusolmullinen bleiseri


Uusi, moderni bleiserityyli antaa vyötärölle näyttävyyttä solmittavalla nauhalla - lisäämällä sivusolmu vyön sijaan.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Poikaystäväbleiseri


Jos haluat lisätä asuusi rennomman tyylin, väljempi, poikaystävälle sopiva bleiseri voi olla vastaus. Tämä tyyli on erityisen imarteleva suorakaiteen muotoiselle vartalolle. Pidä loput ulkoasustasi räätälöitynä ja kohtalaisen kapeana luodaksesi tasapainon.


Käytä esimerkiksi ylisuuria bleiseriä pillifarkkujen kanssa saadaksesi tasapainoisemman siluetin.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Suora bleiseri


Voit valita bleiserin, joka on istuva ja joka istuu vyötäröllesi tai joka laskee vartaloasi suorassa tyylissä, kuten Onlyn LIFE -bleiseri (alla).

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Hihaton bleiseri


Kesä- tai kevätkuukausina voit lisätä asuun kerroksen lisäämättä liikaa lämpöä valitsemalla hihattoman bleiseri. Talveksi voit pukea alle lämpimän villapaidan.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Peplum bleiseri


Peplum -tyyli on täydellinen, jos haluat esitellä vyötäröäsi tai haluat luoda illuusion sellaisesta.

 

Peplum-tyylissä on valtava valikoima värejä, joten sinun pitäisi löytää suosikkisi. Mielestäni Peplum bleiseri näyttää erittäin korkeatasoiselta ja tyylikkäältä.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Hupparibleiseri


Rennon tyylin saamiseksi voit valita bleiserin ja neuletakin välisen risteyksen. Tämä voisi olla täydellinen matkustamiseen, koska se ei rypisty.

 

Voit myös pukea hupparibleiserin farkkujen ja tennarien kanssa helpottaaksesi eleganssia arkipäivinä.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Pellavableiseri


Kesällä kannattaa varmistaa, että valitsemasi kankaat eivät ole liian raskaita. Pellava bleiseri rypistyy hieman, mutta mielestäni se on osa sen viehätysvoimaa.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Vetoketjullinen bleiseri


Vaikka saatat yleensä ajatella, että bleiseri on avoin tai siinä on napit, voit myös kokeilla eri tyyliä lisäämällä vetoketjun. Atelier Goldner -tyyli (alla) voisi näyttää hyvältä leveiden housujen kanssa.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Lyhennetty bleiseri

 

Lyhennetyt bleiserit näyttävät parhailta, kun ne yhdistetään housuihin tai hameisiin, joissa on korkeampi vyötärö.

 

Vaihtoehtoisesti, kun käytät niitä pidempien toppien kanssa, saat myös pidentävän ilmeen.

 

Ne ovat myös täydellinen kumppani hyvin istuvan mekon kanssa ja näyttävät erityisen hyvältä leveälahkeisten housujen kanssa käytettäessä.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

Erittäin pitkä bleiseri

 

Erikoispitkät bleiserit ovat usein ”poikaystävä” (ylisuuri) -tyylisiä bleisereitä, jotka ovat erityisen hyviä kerrospukeutumisessa. Kun käytät poikaystävä -tyylistä bleiseriä, avainasia - useimmille vartalotyypeille - on tasapainottaa ylimitoitettu ilme istuvamman alaosan kanssa.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin


6 avainasiaa, jotka sinun tulee ottaa huomioon, kun etsit parhaiten istuvaa bleiseriä:

 

  1. Rintojen alue

  2. Napitus

  3. Kaulukset

  4. Pituus

  5. Hartiat

  6. Mihin bleiserisi hihan tulisi päättyä?

 

1. Kuinka sovittaa rintojen alue

 

Rintojen alue on usein yksi bleiserin haastavimmista kohdista. Sekä bleiserisi koosta että rintojesi koosta riippuen voit päätellä bleiserin, joka on joko melko tiukka tai löysä rintojen kohdalta.

 

Alan standardi on, että bleiserin kummankin puolen on kyettävä kulkemaan puolen rinnan yli. Napittamisen ei pitäisi saada bleiseriäsi näyttämään tai tuntumaan tiukalta ja luomaan liian tiukkaa ilmettä.

 

Toisaalta taas bleiserisi ei saisi olla rintojen kohdalta niin löysä, että napitus luo liian löysän ilmeen tai huomattavan määrän ryppyjä.

 

2. Mikä on bleiserin paras napitustyyli ja missä nappien pitäisi olla?

 

Korkein kohta, jossa bleiserisi napit ovat, vaikuttaa myös valintaan. Vartalotyypillesi parhaiten sopivan bleiserin kohdalla sinun tulee ehdottomasti kiinnittää huomiota tähän. Tyypillisesti, mitä korkeammalle napitus menee, sitä enemmän nappeja löydät bleiseristäsi. Ja mitä korkeammalle ja leveämmälle ne asettuvat, sitä suuremmilta rintasi näyttävät.

 

Bleiserissä saattaa olla esimerkiksi kolme nappia, kun taas toisessa bleiserissä vain yksi nappi. Yksi tärkeä asia pitää mielessä on, että jos sinulla on suuret rinnat, saatat löytää paremman istuvuuden kahden tai kolmen napin bleiserillä.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

3. Kaulukset

 

Vaikka se ei ehkä olekaan ensimmäinen ajatuksesi, kauluksen tyyli ja istuvuus ovat tärkeitä bleiserisi yleisilmeen kannalta.

 

Mitä leveämpi kaulus, sitä enemmän massaa se luo yläosaasi ja sitä vähemmän se pidentää ulkoasuasi. Yleensä, mitä sirompi olet, sitä enemmän kannattaa välttää suuria kauluksia.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

4. Bleiserin pituus

 

Bleisereitä valmistetaan lukemattomia eri pituuksia. Perinteisen bleiserin pituus on lantion kohdalla. Ne ovat yleensä imartelevia useimmille vartalonmuodoille.

 

Pidemmät ja lyhyemmät bleiseripituudet voivat myös olla tyylikkäitä vaihtoehtoja ja riippuvat mieltymyksistäsi, siitä, missä käytät bleiseriäsi, tämänhetkisistä trendeistä ja vartalonmuodostasi.

 

Riippumatta siitä, minkä pituuden valitset, muista pitää yleisilmeesi mittasuhteet mielessäsi luodaksesi sinulle parhaan siluetin.

 

Tämä on aihe, josta keskustelen pitkään tyylianalyysissä, jossa annan asiakkaalleni helppoja vinkkejä ja esimerkkejä, joiden avulla hän voi saavuttaa ns. kultaisen leikkauksen yleispukeutumisensa kanssa juuri hänen vartalotyyppinsä mukaan.

 

Perinteisen pituiset bleiserit, kuten edellä mainittiin, putoavat lantiota pitkin ja ovat imartelevia useimmille muodoille.

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin

7. Hartiat


Bleiserisi ei saa missään tapauksessa tuntua niin kireältä hartioillasi, että et pysty nostamaan käsiäsi tai liikkumaan mukavasti.

 

Vaikka ulkoasun ja tuntuman tulisi olla istuva, et halua liian löysää istuvuutta hartioiden kohdalle - ellei tyyliä ole tarkoituksella leikattu sillä tavalla - mikä ei ole yleisesti imartelevaa.

 

Tavoitteena on, että hartioiden saumat ovat mahdollisimman lähellä olkapään päätä. Jos takin sauma ei ulotu olkapään päähän, se voi olla liian tiukka. Jos se menee olkapääsi yli, saat olkavarsiisi ryppyvaikutuksen, mikä ei ole kovin imartelevaa.

 

Suosittelen myös, että et luovu ajatuksesta käyttää olkatoppauksia. Niillä on erittäin tärkeä tehtävä ja tarkoitus olkapäiden muodon ja istuvuuden ylläpitämisessä.

 

8. Mihin bleiserisi hihan tulisi päättyä?

 

Myös bleiserin hihat on tärkeää ottaa huomioon bleiseriä ostettaessa tai mitoittaessa.

 

Ihannetapauksessa bleiserien hihojen tulisi päättyä ranteen luuhun. Aina on kuitenkin eri pituuksia - kuten edellä jo todettiin - mikä saattaa vaikuttaa siihen, kuinka ja mihin kohti käsivarttasi hiha osuu.

 

Yksi asia on pidettävä mielessä - jos aiot hakea ammattimaista ulkoasua, ei ole hyödyllistä, että hihat päättyvät käsivarren keskiosaan tai eivät ulotu aivan ranteeseen.

 

Muutoin sallitaan melkein minkä tahansa pituiset hihat, kunhan ulkoasu on imarteleva vartalonmuotoosi. ¾-pituinen hiha toimii melko hyvin esimerkiksi lyhennettyjen bleiserien kanssa.


Nyt tiedät miten valitset oikeanlaisen bleiserin itsellesi. Ovatko bleiserit osa omaa tyyliäsi? Mitkä ovat suurimmat haasteesi oikean istuvuuden saamisessa?


 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille väreistään ja tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Lataa itsellesi "Viisi askelta upeaan vaatekaappiin - budjettisi rajoissa" E -kirja ja liity samalla "Täydellisen tyylin työkalut" -viikkokirjeen tilaajaksi. Saat joka keskiviikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksestaLumoudu tyylistäsi


Tyylilady

Miten valitset oikeanlaisen bleiserin


PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi).

Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki tai tarjous.
KuvatAiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

댓글

별점 5점 중 0점을 주었습니다.
등록된 평점 없음

평점 추가

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page