top of page
 • Writer's pictureJaSie

Vinkki - Asusteiden voima

Olen miettinyt viime aikoina paljon tyyliä ja sitä, mikä tekee naisesta tyylikkään.


Tähän kysymykseen liittyy paljon ja viime kädessä se on syvästi henkilökohtainen kysymys. Se, mikä minusta on tyylikästä, voi olla sinusta räikeää, tylsää tai hullua.


Mutta yksi asia, joka on tehnyt minuun vaikutuksen, on se, miten tärkeitä yksityiskohdat ovat. Maut, mausteet, tuoksut, jotka erottavat yhden naisen tyylin toisesta.


Sinulla ja minulla voi olla täsmälleen samat vaatteet, mutta se, miten yhdistämme lookkimme, voi saada vaatteet näyttämään toisistaan täysin erilaisilta. Ja erilaiset tyylimme näkyisivät - olisi selvää, mikä on minun tyylini ja mikä sinun.


Ja se on ihana asia.


"Ilman yksityiskohtia, makua, mausteita ja tuoksuja pukeutuminen olisi todella tylsää."

Mistä yksityiskohdista minä puhun? No asusteista tietenkin!


Vinkki - Asusteiden voima
Asusteissa on voimaa!

Asusteiden voima


Valitsin tarkoituksella realistisen näköisiä naisia - joilla on vaatteita, joita useimmilla meistä on vaatekaapissamme ja joita käytämme - havainnollistamaan tätä asiaa. Valitsin myös tarkoituksella yksinkertaisen esimerkin, jotta näet, kuinka helppoa on käyttää asusteita ja kuinka vähän voi vaatia, jotta tylsästä asusta tulee kiinnostavampi.


Katsotaanpa siis.


Alla olevassa kuvassa näet, miten paljon eroa jo yksi tai kaksi pientä asustetta voi saada aikaan muuten yksinkertaisessa asussa. Vasemmalla olevalla naisella ei ole asusteita - paitsi yksi kaulakoru, joka sekin luo hiukan nostetta ja vaikka hänen asunsa on täysin toimiva, siinä ei ole mitään etäisesti kiinnostavaa tai tyylikästä. Naisen vaatetuksesta ei voi sanoa muuta kuin että "hän ei ole alasti". Hän on todella kuin tyhjä kangas.


Oikealla olevalla naisella on yksi (tai kaksi, riippuen siitä, miten ne luokitellaan) asuste. Pelkästään laukun lisääminen tuo nostetta ja mielenkiintoa lähes samaan asuun kuin vasemmalla olevalla naisella. Jos katsot, että takki on asuste, voit nähdä, miten asusteiden tuplaaminen lisää todellista nostetta. Lisänä vielä takin sävyyn sopivat kengät. Nyt sitä voidaan kutsua "asuksi" eikä vain "vaatteeksi".


Vinkki - Asusteiden voima
Jopa yksi tai kaksi yksinkertaista lisävarustetta voi tehdä eron.

Ero, joka tekee eron


Asusteet ovat se ero, joka tekee eron. Tyyli löytyy näistä pienistä yksityiskohdista. Tyyli voi olla hienovaraista, räikeän ilmeistä tai jostain siltä väliltä.


Tärkeintä on, että se on yksilöllinen. Se on henkilökohtainen. Se on ilmaus sinusta itsestäsi, valitsemallasi tavalla.


Mikä asusteissa on niin tärkeää?


Asusteet tuovat asuusi mielenkiintoa ja sitovat koko lookin yhteen. Ne voivat luoda jännittäviä yksityiskohtia, kun vaatteet ovat yksinkertaisia tai tavallisia ja ne voivat lisätä persoonallisuutta ulkoasuun. Kun asusteita vaihdellaan, voit käyttää samoja perusvaatteita yhä uudelleen, mutta ihmiset luulevat, että sinulla on paljon suurempi vaatekaappi, koska sinulla on erilaisia asuja.


"Ajattele vaatteitasi kakuksi ja asusteita kuorrutteeksi!"

Tyypillinen virhe, jonka monet naiset tekevät asusteiden hankinnassa?


Yleisin virhe, jonka minä näen, on se, että ihmisillä ei ole täyspitkää peiliä, joten he eivät koskaan näe asuaan kokonaisuutena. Silloin he käyttävät samoja kenkiä kaikkien vaatteiden kanssa ja nämä kengät heikentävät asua kokonaisuutena. Niinpä tavalliset housujen kanssa pidettävät kengät hameen tai mekon kanssa ovat melko yleisiä.


Vinkki - Asusteiden voima
Hanki kunnon iso peili, jotta näet kokonaisuuden pukeutuessasi.

Hyviä syitä asusteiden hankkimiseen


Asusteet tuovat asuusi mielenkiintoa. Ilman niitä on vaarana, että vaatekaappisi käy tylsäksi ja asusi näyttävät tylsiltä, koska ne ovat aina samanlaisia.


Asusteet pidentävät vaatteiden ja tuttujen asukokonaisuuksien käyttöikää. Asusteiden vaihtamisella voit saada asuun uutta puhtia ja siitä voi tulla taas uusi ja raikas (tai siis uudenlainen asu). Se voi saada uutta puhtia ja uuden paikan myös vaatekaapissasi.


Asusteet sitovat kokonaisuuden yhteen. Ne luovat mielenkiintoisia yksityiskohtia sinne, missä vaatteet ovat yksinkertaisia tai tavallisia. Asusteet lisäävät persoonallisuutta asuusi ja antavat sinulle mahdollisuuden ilmaista ainutlaatuista persoonallista tyyliäsi.


Asusteet lisäävät monipuolisuutta. Asusteita vaihtamalla voit käyttää samaa kokonaisuutta yhä uudelleen, mutta se näyttää ja tuntuu erilaiselta, koska olet lisännyt erilaisia asusteita ja luonut erilaisen ilmeen.


Parhaat vinkit asusteisiin


Harkitse asusteiden lisäämistä jokapäiväiseen asuusi tai ainakin korosta asusteita yhdellä tai jopa kahdella asusteella.


Jotkut asiantuntijat varoittavat liiallisesta asusteiden lisäämisestä ja koristelusta, mutta itse näen paljon, paljon enemmän päinvastaista: liian vähän asusteita. Asuja, jotka ovat niin turvallisia, että niistä uhkaa tulla tylsiä. Itse asiassa ne ovat tylsiä. Kutsun niitä tyylimaailman laastareiksi - asuja, jotka ovat toimivia, mutta eivät upeita (myös ja erityisesti niiden kantajan kannalta). Suomalainen nainen ei juuri edes koruja käytä – se on hienostelua. Mutta meillehän onkin pienestä asti toitotettu, että rumat ne vaatteilla tai koruilla koreilee.


Kun olet pukeutunut, seiso täyspitkän peilin edessä. Sulje silmäsi 3 sekunniksi ja avaa ne sitten. Mikä on ensimmäinen asia, jonka näet? Se on "keskipisteesi". Jos et oikeastaan huomaa mitään, sinulla ei ehkä ole määriteltyä polttopistettä - käytä asusteita luodaksesi polttopisteen, joka ohjaa katseen sinne, minne haluat ihmisten katsovan. Se on loistava tapa kääntää huomio pois kehosta, johon et ole tyytyväinen ja kiinnittää huomio joko kasvoihisi tai kehon kohtaan, josta pidät.


Usein naiset laittavat pikkumustan kanssa punaiset kengät ja punaisen pienen olkalaukun - varsinkin pikkujouluihin -, jolloin katse kiinnittyy niihin kenkiin. Tanssikavaljeerisi ei välttämättä edes muista, minkälaiset kasvot ja hiukset sinulla on, mutta muistaa, että sinulla oli punaiset kengät. Joten, jos käytät kirkkaan värisiä kenkiä, laita jotain samaa väriä tai joku muu näyttävä koru tms., joka vetää huomion kasvoihisi.


Onko sinulla upea vyötärö? Määrittele sitä vyöllä. Onko sinulla suuri rintakehä? Käytä suurikokoisia kaulakoruja, jotka kiinnittävät huomion ylöspäin ja poispäin rintakehästäsi. Tuntuuko sinusta, että sinulla on poikamainen vartalo? Käytä paljon rannekoruja kiinnittääksesi huomiota ranteisiisi ja käsiisi ja luodaksesi yksityiskohtia.


Jos asu ilmaisee sitä, kuka olet, on lähes mahdotonta käyttää liikaa asusteita.


Se on luonnollista


Asusteiden lisääminen ei ole jotain, jota tehdään vain hyvää varten - asusteiden lisääminen on jokapäiväistä. Kun pääset vauhtiin, asusteiden lisääminen tuntuu luonnolliselta tavalta täydentää asua.


Ja juuri niin se on - mikään asu ei ole todella täydellinen ilman asusteita. Ennen asusteiden lisäämistä asu on keskeneräinen, vain osittain valmis kangas.


Riippumatta siitä, mitä päiväsi tuo tullessaan, harkitse ainakin yhden asusteen käyttämistä, vaikka työskentelisitkin kotona ja olisit vain sinä, näppäimistö ja kissa tai koira.


Asusteet tuovat makua ja vipinää rentoihin kokonaisuuksiin. Usein et tarvitse kuin yhden lisävarusteen, jotta asu saa tyyliä.


Avain asusteisiin


Avain onnistuneeseen asusteiden hankkimiseen on sen lisäksi, että otat asusteet tavaksi käyttää niitä joka ikinen päivä, löytää ja käyttää oman tyylisi mukaisia asusteita. Ja jokaiselle naiselle ja jokaiselle tyylille on olemassa tyyli, joka sopii - olipa se sitten kuinka yksilöllinen tahansa.


Jos minä olen ihan pinkki/violetti, abstraktikuvioinen ja isoja koruja rakastava ja sinä pidät luonnon väreistä ja käsin kudotuista vaatteista, minun mieleisteni asusteiden käyttäminen ei yksinkertaisesti sovi sinulle. Tämän vuoksi niin monet naiset välttelevät asusteita - he luulevat virheellisesti, että kyse on siitä, että pitää käyttää tavaroita, jotka joku toinen nainen valitsisi.


Näin ei kuitenkaan ole.

Onnistunut asusteiden käyttö on sitä, että käytät vain sellaisia asusteita, jotka sopivat sinulle.


Esimerkkejä

Näissä kuvissa olevat naiset käyttävät kaikki asusteita, eikä heidän tyylinsä voisi olla erilaisempi kuin toistensa.


Vinkki - Asusteiden voima
Erilaisia tyylejä ja erilaisia asusteita!

Kannustan sinua aloittamaan kuvien keräämisen sen tyylisistä asusteista, joita rakastat. Asusteita, jotka tuntuvat sinulta.


Asusteita, jotka saavat sydämesi laulamaan, joita pidät mielelläsi ja jotka kertovat kaiken, mitä haluat niiden kertovan, eivätkä enempää.


Ja ennen kaikkea kannustan sinua käyttämään asusteita, jotka sinulla jo on.Mitkä ovat asusteita?


Mistä tarkalleen ottaen puhumme, kun sanomme "asusteet"?


Asusteita on monenlaisia.

Kaulakorut, korvakorut, rannekorut, rannerenkaat, sormukset, varvassormukset, korvanapit, rintaneulat ja nastat. Lisäksi kaikki vyöt, kaulahuivit, päähuivit/turbaanit, vartalohuivit (pashminat ja kääreet), hiusneulat ja -kammat ja hatut.


Heittäisin mukaan vielä nämä tarvikkeet, jotka ovat myös asusteita:

 • käsilaukut

 • lompakot

 • pienet juhlalaukut

 • meikkilaukut ja huulipunakotelot

 • kynät ja kynäkotelot

 • käyntikorttikotelot

 • silmälasikotelot (myös luku- ja ajolasit sekä aurinkolasit)

 • itse silmälasit

 • sateenvarjot

 • avaimenperät

 • kuntosalilaukut

 • juomapullot

 • kengät – voidaan laskea myös vaatteisiin

 • sukat

 • pitkät sukat ja sukkahousut


Tyylihaasteeni sinulle


Tässä on tyylihaasteeni sinulle seuraavan kuukauden ajaksi: käytä joka päivä vähintään yhtä asustetta sen lisäksi, mitä sinulla on tällä hetkellä päälläsi.


Arvioi päivän mittaan, kuinka hyvältä tai huonolta sinusta tuntuu käyttää kyseistä asustetta (tai asusteita) ja joko pidä/käytät niitä enemmän, uudistat niitä tai luovut niistä tarpeen mukaan.


"Asusteet ovat se ero, joka tekee eron. Tutki, mitä rakastat asusteissa - pidä hauskaa ja leiki, ole luova ja katso, mitä voit löytää."

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka maanantaiaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta. Myös nettikaupan viikon tarjous tulee samassa kirjeessä.Lumoudu tyylistäsiTyylilady JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page