top of page
 • Writer's pictureJaSie

11 parasta asustettasi ja asustevinkit

Asusteiden lisääminen on tapa piristää asujasi yhdistämällä ulkoasuusi pienempiä esineitä, kuten koruja ja kenkiä. Muotiasusteet ovat esineitä, jotka voivat palvella myös käytännöllisiä toimintoja

- valitaan täydentämään asun muuta osaa – viimeistelyä. Asusteiden avulla voit lisätä uutta energiaa myös kapselivaatekaappiisi.


Kun viimeistelet asusi, on sinulla valittavana monia erilaisia asusteita. Asusteet ovat kuin kirsikka kakun päällä – ne lisäävät mielenkiintoa ja yksityiskohtia, antavat ripauksen säihkettä tai kiiltoa, jotka tarttuvat valoon tai tekstuuriin ja väreihin, jotka muuten puuttuvat asustasi.


“Kaikkihan me haaveilemme tyylikkäistä asuista.”

 

Yksi tyylikkään pukeutumisen salaisuuksista on käyttää illuusioita - käyttämällä linjoja, muotoiluja, kankaita, värejä, mittakaavaa, tekstuuria, kiiltoa - ja erilaisia häiriötekijöitä eli yksityiskohtia. Kun saat kaikki elementit kohdalleen, vaikutus on kerta kaikkiaan maaginen.

 

Joten, kuinka käytät parhaiten asusteita haluamiesi painopisteiden luomiseen? On niin monia mahdollisia asusteita, joita kannattaa harkita – katsotaanpa 11 parasta, joita kannattaa harkita.


11 parasta asustettasi ja asustevinkit

Tästä artikkelista löydät 11 parasta asustettasi ja asustevinkit11 parasta asustetta ja asustevinkit

 

1.Silmälasit


Silmälasit korostavat kasvojasi ja silmiäsi ja kiinnittävät niihin huomion – varmista, että kehystyylisi on ajankohtainen, sopii omiin väreihisi, kasvojesi muotoon ja kasvojesi piirteisiin.

 

Aurinkolasit ovat tärkeä lisävaruste, joka suojaa silmiäsi kovalta UV-säteeltä – varsinkin kevätauringon aikaan lumisessa maastossa. Muista, kun harkitset aurinkolasien värillisiä linssejä, valitse väri, joka toimii luonnollisen pohjasävysi kanssa – eli aurinkolaseissa – valitse ruskeat/kilpikonnalinssit, jos sinulla on lämmin pohjasävy ja harmaat/mustat/siniset, jos sinulla on viileä pohjasävy.


2. Korvakorut


Korvakorut ovat loistava tapa kiinnittää huomiota kasvoihisi ja korostaa kasvojasi. Korvakorut ovat ihanteelliset, joilla voit luoda keskipisteen kasvoihisi, sillä kun ihmiset katsovat silmiisi, he eivät katso reisiisi!

 

Kun harkitset korvakorujen valintaa, sinun kannattaa miettiä muotoa ja kokoa, kuinka hyvin ne sopivat määrittäviin piirteisiin ja miten ne voivat liittyä kasvojesi muotoon.

 

3. Kaulakorut


Kaulakorut korostavat dekoltee-aluettasi ja vartaloasi sekä kiinnittävät huomiota ylöspäin kohti kasvojasi. Kaulakorun pituus riippuu keskipisteen sijainnista, jopa vatsan alaosasta ylös kaulan juureen asti, riippuen kaulakorun pituudesta ja suunnittelun yksityiskohdista. Nopea vinkki on, että, jos kaulakorusi on rintojen yläpuolella, se kiinnittää huomion kasvoihisi, kun taas pitkät, isot riipukset, jotka roikkuvat rintojen alapuolella, kiinnittävät huomion vatsaasi.

 

Suuret riipukset tai kaulakorut, jotka ovat rintojen yläpuolella, saavat rintakehäsi näyttämään pienemmältä. Tarvitseeko käyttämäsi pääntie kaulakorua? Pääntiesi muoto sanelee pitkälti myös kaulakorusi muodon.

 

Kuinka valita kaulakoru, joka toimii kaula-aukon kanssa
Eri kaula-aukot näyttävät paremmilta tietyillä kaulakorutyyleillä, tässä muutama esimerkki.

 

 • Poolokaulus tai ns. kilpikonnakaulus – paras pitkät kaulakorut


 • Sydänpääntie  – kaareva kaulakoru, jonka leveys tasapainottaa avoimen dekolteen.


 • Epäsymmetriset pääntiet – etsi kaulakoruja, jotka eivät ole symmetrisiä. Epäsymmetria voi toimia hyvin tai vaihtoehtoisesti pitkä nauha erikokoisia ja -muotoisia helmiä voi toimia myös hyvin.


 • Neliönmuotoiset pääntiet – etsi riipuksia, jotka ovat kulmikkaita, jotta koru harmonisoituu kulmikkaan pääntien kanssa.


 • Halterneckkaulus – kaulus luo kapean V-kaula-aukon – joten etsi kapea riipus, jossa on terävämpi V –muotoinen pää.


 • Kauluspaita –leveälle kaulakorulle ei ole paljon tilaa, joten kaulassa kiinni olevat korutyylit toimii, jos sinulla on pitkä kaula. Tai sitten ohuempi riipus, joka on viimeisen avattavan napin yläpuolella.

 

 • Pyöreät kaula-aukot – paras lyhyt kaulakoru

 

 • Syvä pyöreä kaula-aukko – täytä paljas tila useilla helmillä tai suuremmilla riipuksilla

 

 • Olkaimeton – näyttää hyvältä kaulassa kiinni olevien korujen tai lyhyiden riipuksien kanssa, jolloin kaunis dekoltee jää paljaaksi

  

 • V-kaula-aukko – mieluiten kaulakoru, joka sopii V:n muotoon – riippuen siitä, onko se leveä vai kapea V-kaula-aukko.

 

 • Venepääntie – pitkä helminauha tai kaksi helminauhaa on ihanteellinen tähän pääntiehen.

 

 • Putouspääntie – tämä kaula-aukko on jo itsessään hyvin yksityiskohtainen ja siinä on volyymia, joten joko lyhyt ja pieni riipus tai parempi on näyttävät korvakorut kaulakorun sijaan.

 

4. Rintakorut


Rintakorut korostavat hyvin dekoltee-aluettasi, koska ne nostavat katseen rintojesi yläpuolelle. Mitä korkeammalle laitat korun, sitä pitemmältä näytät. Rintakorut ovat loistava vaihtoehto ihmisille, joilla on lyhyt tai paksu kaula tai niille, jotka eivät vain pidä kaulakoruista. Jos olet pieni, käytä rintakorua korkealla – jopa aivan olkapäälläsi - kiinnittääksesi huomion ylöspäin.

 

Pidän itse paljon rintakoruja, mutta niitä käytetään yllättävän vähän nykyisin. Voit käyttää niitä monella eri tavalla, kauluksissa ja hatuissa, pitääksesi huivin kiinni asussasi sekä ihan perinteisesti kauluskäänteessä!

 

5. Kellot ja rannekorut


Kellot, rannekorut ja rannerenkaat korostavat ranteitasi, käsivarsiasi, käsiäsi - ne ovat suorastaan karkkia käsivarsillesi! Vartalonmuodosta riippuen saatat haluta käyttää vain toista puolta, jos olet A-, 8- tai X-muotoinen, jotta korusi eivät levennä lantiotasi vetämällä vaakasuoraa viivaa vartalosi poikki.

 

Rannerenkaat voivat olla todella upeita yhdistäviä osia asuissasi.

 

Kuinka lisäät mielenkiintoa asuusi


 • Käytä kelloa

 • Käytä kelloa, jossa on lisänä rannekoru tai kaksi

 • Käytä rannekorua ylhäällä olkavarressasi

 • Käytä pinoa rannekoruja, yritä yhdistää erilaisia

 • Käytä paitaa, jossa on mielenkiintoinen ranneke

 • Käytä käsineitä turkisreunuksella

 

Muista kuitenkin aina suhteuttaa rannekorujesi koko omaan kokoosi sekä persoonalliseen tyyliisi.

 

6. Sormukset


Sormukset korostavat käsiä ja sormia ja ovat erityisen upeita, jos olet ilmeikäs ja heiluttelet käsiäsi puhuessasi ja sinulla on hyvin tehty manikyyri ja kauniit lakatut kynnet.

 

Kun harkitset, millaisia sormuksia valitset, sinun kannattaa harkita, kuinka persoonallisuuttasi voidaan ilmaista sormuksella - usein juuri tällainen pieni yksityiskohta tekee asustasi upean. Suurikokoinen, näyttävä sormus voi olla myös hyvä keskustelunaihe – jos etsit tapoja aloittaa keskustelu!

 

Itse rakastan sormuksia!11 parasta asustettasi ja asustevinkit

 

Isojen, näyttävien ja säväyttävien sormusten ei tarvitse olla kalliita ja kun niitä käytetään arvokkaimpien pukujesi asusteena, muut olettavat, että se on ainutlaatuinen ja kallis sormus.

 

Anna säväyttävän sormuksen ilmaista persoonallisuuttasi ja anna sen olla asusi sankari, jos asusi on tyyliltään paljon yksinkertaisempaa.

 

Statement -sormus voi lisätä asuun draamaa ja hohtoa ja sitä voidaan käyttää sekä arkisten että muodollisten asujen kanssa - mutta ei ehkä kuitenkaan ulkoiluvaatteiden kanssa.

 

7. Vyöt


Vyöt korostavat vyötäröäsi ja/tai lantiotasi sen mukaan, missä vyö on. Se on loistava keskipisteen luoja, jos sinulla on selkeä vyötärö (A-, 8-, X-muoto) tai haluat määrittää vyötärösi paikan (jotkut I-, V- ja H-muodot) tai käyttää vyötä matalammalla lantiolla, jos olet matalavyötäröinen.


Muista, että usein vaatteen mukana tuleva halpa kangasnauhavyö kannattaa heittää roskikseen ja korvata paremmalla.


 

8. Huivit


Huivit ovat loistava asuste, koska niitä on kaiken muotoisia ja -kokoisia. Ne voivat olla lämpimiä ja mukavia tai kevyitä ja koristeellisia. Huivit korostavat päätäsi, kaulaasi, dekoltee-aluettasi ja vartaloasi - riippuen kankaasta, pituudesta, muodosta ja painosta. Niitä voidaan käyttää kiinnittämään huomiota - kuten kaulakoruilla - tai luomaan pystysuuntaisia yksityiskohtia vartalon pidentämiseksi ja kaventamiseksi.

 

Älä kuitenkaan koskaan kiedo huivia kaulasi ympärille isoksi möykyksi niin, että kaulasi häviää täysin kokonaan ja huivimöykky on jopa päätäsi suurempi – varsinkaan niin, että vaatteesi ovat ns. ohuet sisävaatteet ja huivisi paksu ja tiivis. Tällöin kadotat kaulasi kokonaan ja katse kiinnittyy vain huiviisi ja hävinneeseen kaulaasi.

 

9. Kengät


Toisin kuin muut asusteet, sinun on todennäköisesti käytettävä kenkiä joka päivä. Vaikka on tärkeää, että kokoelmassasi on muutamia neutraaleja jalkineita (esimerkiksi valkoiset/vaaleat lenkkarit, nudet korkokengät, mustat/siniset/harmaat matalat kengät ja mustat/siniset/harmaat tai ruskeat saappaat), näyttävät jalkineet voivat kohottaa ilmettäsi. Etsi kenkiä, jotka ovat hauskoja, mutta mukavia – muuten et koskaan käytä niitä.

 

Kengät korostavat jalkojasi, nilkkojasi ja pohkeitasi. Joten, jos haluat näyttää pitemmältä, yhdistä kengät samalla värillä housuihin, hameen helmaan tai ihoon. Jos haluat luoda keskipisteen eli näyttää nimenomaan jalkasi, valitse vaihtoehtoisen väriset kengät tehdäksesi jaloistasi näyttävät.

 

Kengät voivat todella tehdä asusi! Ajattele vain, kuinka lenkkarit tekevät asusta erittäin rennon, kun taas korkkarit saavat asusi loistamaan.

 

10. Hatut


Hatut ovat loistava asuste, jota voit käyttää myös silloin, kun sitä ei tarvita tai sinun täytyy suojata ihoasi auringolta tai kun on kylmä ja pään lämpimänä pitäminen tekee olostasi paljon mukavamman.


Tai, voit käyttää hattua vain huvin vuoksi lisätäksesi asuusi mielenkiintoisen ja epätavallisemman asusteen. Hattuja on kaikenmuotoisia ja -kokoisia – ja ne voivat myös viestiä persoonallisuuttasi.

 

11. Käsilaukut


Erilaiset laukut - käsilaukuista iltalaukkuihin - sopivat eri tilanteisiin. Jos sinulla on eri tyylisiä ja värisiä käsilaukkuja, sinulla on aina ainutlaatuinen asuste lisättäväksi asuusi.


Käsilaukut eivät ole vain käytännöllisiä, vaan myös muodikkaita ja mukava aksentti ja lisäasuste jokaiseen asuun.

 

Käsilaukut ovat asuste, jolla on myös käytännöllinen tehtävä asun hienostuneisuuden lisäksi. Joten sen varmistaminen, että valitset oikean käsilaukun elämäntyyliisi ja omaan persoonalliseen tyyliisi, on erittäin tärkeää.

 

Lisäksi laukut ovat asusteita, jotka on usein tarkoitettu sijoituksiksi - mutta ei tietenkään mielettömästi. Sijoita ajattomiin kappaleisiin, jotka kestävät vuodesta toiseen. Oikea laukku säästää taatusti aikaa ja rahaa.

 

Varmista, että käsilaukkusi ja myös iltalaukkusi ovat omaan kokoosi, vartalon- ja kasvon muotoihisi sekä persoonalliseen tyyliisi sopivia.

 

Et kanna mukanasi vain välttämättömiä tavaroitasi; käsilaukkusi on osa identiteettiäsi. Käsilaukuista on tullut elintärkeitä tyylisi, tunnelmasi ja yksilöllisyytesi ilmaisemisessa. Laukkusi on rohkea ilmaisu siitä, kuka olet. Se näyttää yksinkertaiselta, mutta käsilaukkusi väri, muoto ja merkki voivat puhua paljon ennen kuin lausut sanaakaan.


Värivalinnat heijastavat usein mielialaa tai persoonallisuuden ominaisuuksia. Kirkas, rohkea väri saattaa tuoda esiin hauskoja ja eloisia puoliasi, kun taas klassinen musta tai ruskea voi merkitä hienostuneisuutta.

 

Muodot ja koot sopivat erilaisiin tarpeisiin ja estetiikkaan. Oletko minimalisti pikkulaukulla vai kaikkeen valmis yksilö tilavalla laukulla?

 

Käsilaukkusi voi myös osoittaa sitoutumisesi eettiseen muotiin. Ympäristöystävälliset materiaalit ja kestävät tuotemerkit ovat yleistymässä ja toimivat arvojesi ilmaisuna.


11 parasta asustettasi ja asustevinkit

Miten asustaa - 4 vinkkiä asusteiden valintaan


Asustamisessa on kyse tasapainosta ja oikeat asusteet voivat tehdä perusvaatteestakin näyttävän tyylikkään.


1. Valitse omaan persoonalliseen tyyliisi sopivat asusteet.

 • Jos asustevaihtoehdot ahdistaa sinua, valitse vain yksi näyttävä asuste, joka saa sinut tuntemaan olosi upeaksi ja jota voit käyttää useiden asujen kanssa.

 • Kun olet valmis lisäämään asusteita, luo tasapaino valitsemalla yksi kappale, joka hallitsee ilmettäsi koon tai värin suhteen ja kerrostele sitten hienovaraisempia asusteita.


2. Ajattele värejä ja kuvioita.

 • Asusteet ovat loistava tapa lisätä väriä yksinkertaiseen asuun. Kirkkaita värejä ja eläinkuvia voi olla vaikea sovittaa vaatekaappiisi, mutta eloisat, hauskat asusteet, kuten kengät, vyö tai huivi, voivat kohottaa ilmettäsi.


3. Käytä asusteita muuntaaksesi asua.

 • Asusteet ovat helppo tapa muuttaa asu toimistolta illalliselle ystävien kanssa. Klassinen pikkumusta tai muu tumma mekko näyttää työhön sopivalta, kun se yhdistetään bleiserin ja matalien kenkien kanssa. Illaksi luovut bleiseristä, vaihdat kengät korkkareihin tai stilettoihin ja lisäät säväyttävät korvakorut ja ison sormuksen - olet valmis illanviettoon.

 • Pidä mukanasi joitakin asusteita niitä hetkiä varten, kun et voi tehdä täydellistä asunvaihtoa.


4. Asusteiden ei tarvitse olla toisiaan vastaavia.

 • Yhteensopivat asusteet voidaan nähdä enemmän konservatiivisena kuin muodikkaina.

 • Jos et ole varma, mitkä värit sopivat yhteen, aloita lisäämällä yksi värikäs asuste neutraalien pohjaan. Käytä sitten väripyörää saadaksesi uusia ideoita rohkeisiin väriyhdistelmiin.

 

Nyt tiedät 11 parasta asustettasi ja asustevinkit, mutta jos olet vieläkin epävarma, lisää asusteita asuusi tehdäksesi siitä mielenkiintoisemman tai houkuttelevamman. Aluksi nämä voivat olla korvakoruja, kaulakoruja, hiusklipsiä, sormuksia, rannekoruja, huiveja tai pikkulaukkuja.

 

"Yleinen nyrkkisääntö asusteita käytettäessä - vähemmän on enemmän."

Sinun ei tarvitse peittää yksinkertaista asuasi liikaa koruilla! Käytä asusi kanssa 2–3 asustetta.

 

Voit valita yhtenäisen ilmeen tai yhden suuremman asusteen, kuten vaikka ison laukun, joka sopii yhteen valkoisen t-paidan ja farkkujen kanssa ja lisätä toisen asuasi pienemmän asusteen, kuten kauniin kellon tai hienot korvakorut.

 

Kun hankit asusteita, sovita aina tyyli omaan persoonalliseen tyyliisi.

 

Muistutuksena - myös kauneus voi olla asuste! Älä unohda punaisia huuliasi tai ranskalaista manikyyriäsi. Tapa, jolla kyntesi on koristeltu, voi vaikuttaa suuresti asuusi.

 

On myös tärkeää huomata, että asusteiden värien ei aina tarvitse olla samat. Jos et ole varma, miten värit sovitetaan yhteen, käytä väriympyrää päättääksesi, mitkä värit täydentävät toisiaan.

 

Asusteiden teho voi lisätä täydellisen viimeisen silauksen mihin tahansa ulkoasuun. Kaikki eivät kuitenkaan osaa täydentää ja varustaa asua kuin ammattilainen. Asusteiden omaksuminen voi viedä hetken, mutta olet hyvässä vauhdissa viimeistelemään ulkonäköäsi ammattimaisesti hetkessä!

 

Täydentääksesi asuasi on hyödyllistä tietää, miten voit luoda myös oman tyylin!

 

 

Mitä asusteita ilman et koskaan poistu kotoasi?

 

11 parasta asustettasi ja asustevinkit

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille väreistään ja tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Lataa itsellesi "Viisi askelta upeaan vaatekaappiin - budjettisi rajoissa" E -kirja ja liity samalla "Täydellisen tyylin työkalut" -viikkokirjeen tilaajaksi. Saat joka keskiviikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.


Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady

11 parasta asustettasi ja asustevinkit

PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi).

Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki tai tarjous.


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page