top of page
  • Writer's pictureJaSie

Värianalyysi - Kun värianalyysisi tulos ei ole sitä, mitä odotit

Värianalyysisi ja tyylisi


Oletko käynyt henkilökohtaisessa värianalyysissä etkä ole varma väreistäsi - tai ne ovat hyvin erilaisia kuin odotit? Ehkä värit eivät ole yhtä kirkkaita kuin ne, joita olet käyttänyt? Ehkä ne ovat vaaleampia tai niiden pohjasävy on päinvastainen. Tai sitten on vain joitakin värejä, joita rakastat ja jotka näyttävät todella hyviltä ja toisia, joista olet enemmänkin innostunut.


Tai epäilet, että koko värianalyysisi on tehty väärin.


Värianalyysi - Kun värianalyysisi tulos ei ole sitä, mitä odotit
"Väärä" väri ei saa sinua loistamaan.

Saat täysin erilaisen väripaletin kuin, mitä sinulle on aiemmin kerrottu.


Sinulle on siis tehty uusi värianalyysi jokin aika sitten ja nyt sinulle on kerrottu, että sinulla on vastakkainen pohjasävy – et olekaan viileä, vaan lämmin tai toisin päin.......hups.


Näin voi käydä, kun järjestelmä, jolla sinut on analysoitu, on puutteellinen (monissa vanhoissa vuodenaikajärjestelmissä ei ole ollut vaihtoehtoja). Ehkä se, mihin olet tähän asti luottanut, ei ole ollutkaan sinulle optimaalinen.


Kokemukseni mukaan monet naiset, joilla on lämmin vaalea hillitty väritys, on usein diagnosoitu kesiksi, koska Kesän paletista ei ollut lämpimän väristä vaihtoehtoa värianalyysin alkuaikoina. Samalla tavalla kuin useimmat naiset, joilla on hyvin tummanruskeat tai ruskeanmustat hiukset, on diagnosoitu kaikki Talvi-vuodenajoiksi. Jälleen siksi, että värianalyysijärjestelmässä ei ole ollut heille oikeasti sopivaa vaihtoehtoa.


Nykypäivänä meillä on enemmän vaihtoehtoja ja tämä tarkoittaa paljon vivahteikkaampia palettivaihtoehtoja, joista valita.


Mutta, jos sinulle on yhtäkkiä annettu täysin erilainen paletti kuin mitä odotit - saa se pääsi varmasti pyörälle. Kestää aikansa sopeutua ajatukseen erilaisesta paletista ja se on täysin ymmärrettävää!


Asiassa voi toki olla sekin puoli, että värianalyysisi tekijä ei ole saanut kunnon koulutusta ja on tehnyt analyysisi väärin. Yleensä koulutukset kestävät vain päivän tai korkeintaan muutaman päivän ja voi olla, että jotkut eivät ehdi tuossa ajassa omaksumaan kaikkea sitä määrää opetusta, mitä koulutuksissa annetaan.


Lumoudu väreistäsi –värianalyysikoulutuksessa vaaditaan 20 hyväksyttyä harjoitustyötä ennen kuin värikonsultti pääsee itsenäisesti tekemään värianalyysejä. Harjoitustyöt käy kouluttaja aina läpi ennen hyväksymistä.


Värianalyysi - Kun värianalyysisi tulos ei ole sitä, mitä odotit
Mikä tai mitkä värit saavat tämän Ladyn hehkumaan?

Värit ovat hillitympiä ja vaikuttavat tylsiltä ja yksitoikkoisilta


Tämä on yksi yleisimmistä tunteista, sillä värit muuttuvat iän myötä, joten myös värivalikoima muuttuu.


Värit todellakin muuttuvat ikääntymisen myötä - hiukset harmaantuvat, iho harmaantuu ja muuttuu vähemmän kirkkaaksi ja silmätkin menettävät pigmenttiä ja haalistuvat - kirottu luontoäiti! Muista, että


värianalyysin tavoitteena on tehdä sinusta tähti - saada luontainen kauneutesi loistamaan.

Kun käyttämäsi värit ovat sinulle liian kirkkaita, ne ottavat vallan ja vetävät huomion pois (luoden vartalokeskeisyyden). Kun ne ovat hillittyjä, ne luovat tasapainon ja kokonaisuuden tunteen. Sinusta tulee kokonaisvaltainen paketti, ei vain pää, joka leijuu jonkun värikappaleen päällä.


Omat värisi saavat sinut näyttämään eloisammalta ja elävämmältä.


Sinusta tulee nuorekkaampi ja hehkuvampi - myös silloin, kun värit ovat hillitympiä.


"Sinusta tulee kirkas ja säteilevä!"

Tai sitten sinulle sopivat kirkkaat, energiset värit, mutta pidät kuitenkin mieluummin hillitymmistä väreistä, koska ne vetävät sinua puoleensa pehmeämmän persoonallisuutesi vuoksi. Nämä hillityt värit näyttävät kuitenkin tylsiltä, ikäviltä ja vanhentavilta.


Voit saada sinua imartelevat värit näyttämään kirkkaammilta tai pehmeämmiltä riippuen siitä, miten sekoitat niitä muihin väreihin, eikä kyse ole vain väreistä, vaan myös kangas, rakenne ja tyyli vaikuttavat tähän yhtälöön.Mitä tehdä, kun sinulla on uusi väripaletti?


Aluksi, älä osta mitään vain siksi, että se kuuluu uuteen palettiisi. Jos vaate ei vastaa tyyliohjeistustasi tai vartaloa imartelevia ohjeita, se, että se on värivalikoimassasi, ei tee vaatteesta loistavaa ostosta.


Jos ostat vaatteen, koska se kuuluu palettisi väreihin, mutta se ei imartele sinua, on hyvin helppoa syyttää väriä - eikä jotain muuta, joka ei sovi sinulle. Itse asiassa tämä saattaa saada sinut vihaamaan väriä - vaikka se ei ole värin vika!


Haluat olla huolellinen valintojesi suhteen ja käydä ostoskriteerit läpi kaikkien uusien vaatteiden kanssa jo ostovaiheessa!


Jos et pidä uudesta paletista kokonaisuutena, mutta pidät joistakin väreistä, aloita ensin niistä. Etsi vaatteita väreistä, joista pidät ja jätä huomiotta ne, joista et todellakaan ole innostunut!


Varmista, että pidät myös vaatteiden tyylistä ja että myös kontrasti toimii sinulle.


Värianalyysi - Kun värianalyysisi tulos ei ole sitä, mitä odotit
On helppoa aloittaa oikeasta huulipunan sävystä.

Aloita huulipunasta ja poskipunasta, etenkin, jos olet käyttänyt väärän sävyisiä huulipunia. Vaikka mielenkiintoista kyllä, olen usein huomannut, että asiakkaani, jotka luulivat olevansa vastakkaisen sävyisiä, käyttivät poskipunassa ja huulipunassa oikeaa sävyään, joten he tiesivät omat värinsä luonnostaan koko ajan. Oikeat meikkivärit todella sulautuvat ja näyttävät luonnollisilta ihosi kanssa, kun taas väärät meikkivärit pompsahtavat iholtasi esiin ja erottuvat paljon selvemmin.


Vaikka rakastaisitkin palettiasi, jotkin värit vaan sopivat sinulle paremmin kuin toiset


Tämä johtuu siitä, että olet ihminen ja yksilö ja väripaletti on yleinen työkalu, joka auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivat värit.


Tämän vuoksi omat henkilökohtaiset värisi eroavat toisesta henkilöstä, jolla on sama paletti.


Yksi asia, jonka huomaan valitessani asiakkaille henkilökohtaisia värejä, on se, että joskus, vaikka kahdella eri henkilöllä olisi lämmin värimaailma, on molempien henkilökohtaiset värit täysin erilaisia. Se johtuu siitä, että sekä ihosi, hiustesi että silmiesi värit ovat jotain ihan muuta kuin toisella lämpöisellä tyypillä. Ne ovat niitä juuri sinun värejäsi.


Tarkista siis, mitä värejä sinulle on valittu parhaiksi henkilökohtaisiksi väreiksi - tämä voi selittää, miksi oranssi ei näytä sinusta hyvältä - ja vaikka sinulla on nyt lämmin paletti, oranssi ei ehkä ole paras värisi! On täysin OK, jos vältät joitakin värejä.


Se voi johtua siitä, että ne eivät tunnu oikeilta – minä esimerkiksi en käytä koskaan, ikinä mitään ruskeita värejä, vaikka niitä minun paletissani onkin. Se, että se on paletissasi, ei tarkoita, että sitä on pakko käyttää!


“En käytä koskaan keltaista - vaikka paletissani on keltaista.”


Kontrastilla on väliä


On tärkeää muistaa, että väri- ja tummuusastekontrasteilla on edelleen merkitystä. Parhaat henkilökohtaiset värisi eivät välttämättä näytä upealta päälläsi, mikäli ne eivät ole tasapainossa sinulle sopivien kontrastien kanssa!


Tämä on usein yksi syy siihen, että huomaan ihmisten hylkäävän palettinsa - ikään kuin koko paletti olisi väärässä sen sijaan, että muistaisit, että sinun on valittava vaatteet, jotka eivät vain sovi väritykseesi, vaan myös sinulle parhaiten sopiviin kontrasteihin.


Useimmat meistä näyttävät parhaimmilta, kun sekoitamme värejä jossain kontrastiversiossa. Jos löydät itsellesi sopivia kontrastiprinttikankaita, voit näyttää paljon helpommin upealta ilman, että sinun tarvitsee yhdistellä monia vaatekappaleita saadaksesi parhaan yhdistelmän.


Ihanteellinen tummuusasteesi on tärkeää


Jälleen kerran, aivan kuten värikontrasti, ihanteellinen tummuusasteesi eli värit, joilla on samanlainen tummuusaste kuin hiuksillasi on oltava merkittävä osa asuasi. Paletissasi on vaaleampia ja tummempia värejä, jotka eivät ole sinulle yhtä upeita, koska ne eivät vastaa ihannetummuusastettasi.


Väripalettisi on työkalusi


Tämä on tärkein muistettava asia - väripalettisi on työkalu - siinä on joitakin suuntaviivoja, jotka auttavat sinua löytämään valtavan värivalikoiman, josta voit valita värejä. Se ei ole lopullinen sääntökirja, jonka mukaan vain tietty joukko paletin värejä on niitä, joita voit käyttää. Maailmassa on yli 16 miljoonaa digitaalista värisävyä ja periaatteessa neljäsosa niistä on sinun käytettävissäsi – tummuusasteesta ja värianalyysistä riippuen. On olemassa myös 16 eri väripersoonan analyysejä, mutta niissä väripersoonat ja värit sekoittuvat jo niin toisiinsa, että se on tavalliselle värien kuluttajalle todella hankala systeemi. Lumoudu väreistäsi - värianalyysissä on vain neljä värivuodenaikaa ja jokaisessa niissä kolme eri tummuusastetta - vaalea, medium ja tumma - hyvin selkeää!

Värianalyysi - Kun värianalyysisi tulos ei ole sitä, mitä odotit
Värejä on miljoonittain, sinun pitää vain löytää omasi.


Ota kuvia asuistasi


Asukuvat ovat paras keino nähdä objektiivisemmin, mikä toimii ja mikä ei. Kun laitat kuvat vierekkäin, alat nähdä, mitkä asusteet, värit ja kontrastit toimivat sinulla todella hyvin ja mitkä eivät ole yhtä onnistuneita. Valokuva voi antaa objektiivisemman näkökulman kuin peiliin katsominen. On vaikea nähdä itseään peilistä niin kuin näemme muut - aivomme eivät ole asennoituneet katsomaan itseämme sillä tavalla.


Kokeile ottaa vaatekaapistasi esiin vaatteita, jotka sopivat palettiisi ja kuvata itsesi niissä. Hae sitten vaatteet, jotka eivät liity palettiisi lainkaan ja kuvaa itsesi niissä. Laita kuvat vierekkäin ja sinun pitäisi alkaa nähdä, miten käytät vaatteita - parhaissa väreissäsi.Vaikka rakastat väriä, jota ei löydy väripaletistasi, se ei tarkoita, ettet voisi käyttää sitä elämässäsi.


Minulla oli joku vuosi sitten asiakas, joka rakasti oranssia. Hän todella, todella rakasti sitä. Itse asiassa hänellä oli parikymmentä oranssia hametta, joita hän käytti koko ajan. Surullinen asia oli se, että hän oli värivuodenajaltaan viileä, joten oranssi ei todellakaan rakastanut häntä.


Miksi hän rakasti sitä niin paljon? Muutaman tarkentavan kysymyksen jälkeen sain selville, että hänen lapsuuden makuuhuoneensa oli maalattu oranssiksi ja että hänellä oli monia onnellisia muistoja lapsuudestaan. Oranssi merkitsi hänelle vapautta, ei velvollisuuksia ja paljon hauskaa, Totta kai hän rakasti sitä ja halusi olla sen lähellä! Eikä väriä voi olla lähempänä kuin silloin, kun se on itsesi päällä!


Mitä hän teki? Hän pitää edelleen oranssia - joka sai hänet näyttämään sairaalta - mutta jota hän rakasti niin paljon? Ei. Sen sijaan hän osti itselleen kauniin auringonlaskun maalauksen, jossa oli paljon oranssin sävyjä ja laittoi sen olohuoneensa seinälle, jotta hän voisi katsella ja nauttia tuosta väristä, jota hän niin paljon rakasti. Hän sai oranssin värin antaman tunteen myös ilman, että hän piti sitä yllään!


Toki hän olisi voinut käyttää noita hameita edelleenkin, sillä ne olivat kuitenkin alaosia eikä siten suoraan hänen kasvojensa lähellä, mutta sitten olisi ollut vaikea valita yläosaa, joka ei riitelisi sekä oman värityksen että oranssin alaosan kanssa.


Moraalinen opetus on se, että elämässäsi voi silti olla rakastamiasi värejä, jotka eivät saa sinua loistamaan - sisusta niillä, osta auto kyseisellä värillä, hanki puhelimen kotelo sillä värillä, maalaa seinät sillä värillä...... lista jatkuu!


Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille väreistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Lataa itsellesi "Viisi askelta upeaan vaatekaappiin - budjettisi rajoissa" E -kirja ja liity samalla uutiskirjeen tilaajaksi. Saat joka keskiviikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.


Lumoudu väreistäsiTyylilady


PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki tai tarjous.


Kuvat

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page