top of page
  • Writer's pictureJaSie

Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit


Pantone on jälleen julkaissut värisarjan syksy- ja talvikaudelle 2021-22. Jaan nyt kanssasi ajatuksiani näistä väreistä ja siitä kuka niitä voi parhaiten käyttää.


Pantone julkaisee joka kaudelle kuuden kuukauden välein ne värit, jotka ovat trendivärejä seuraavan kauden aikana. Kaikki vaatteiden, kenkien, sisustajien, huonekalujen yms. valmistajat käyttävät sitten näitä värejä omissa luomuksissaan.


Pantone ilmoittaa sekä New Yorkin että Lontoon trendivärit ja ne voivat hiukan vaihdella keskenään. Tässä postauksessa olevat värit ovat New Yorkin värejä, sillä meille tulee hyvin paljon tuotteita USA:sta.


Trendivärit syksylle/talvelle 2021-2022


Tässä ovat 10 trendiväriä syksylle/talvelle 2021-2022 ja esittelen värit sinulle yksi kerrallaan.


Lisäksi on myös neljä klassista väriä, jotka ovat hyvin neutraaleja ja näin ollen niistä voidaan rakentaa kivasti vaatekaapin perusvärejä. Uusista väreistä ja klassikkoväreistä saat paljon mukavia väriyhdistelmiä.


Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit
Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Väreinä Mykonos Blue, Illuminating, Leprechaun, Fuchsia Fedora, Pale Rosette, Adobe, Fire Whirl, Rhodonite, Spring Lake ja Root Beer.


Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit
Syksyn ja talven 2021-2022 klassikkovärit

Sekä klassikkovärit Coconut Cream, Ultimate Gray, Soybean, Olive Branch.Illuminating

Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Illuminating on yksi vuoden väreistä, joten sitä on näkynyt jo kevään ja kesän aikana. Ja se oli myös kevään ja kesän 2021 kokoelmassa. Se on hyvin kirkas keltainen.


Itse näen, että se olisi jopa hiukan kylmä keltainen, mutta missään nimessä ei ainakaan lämmin kullankeltainen. Siinä on ripaus mustaa, joka saa sen näyttämään jopa vähän tummalta ja likaiselta.


Se on aika epätavallinen väri. Ihmisillä, jotka voivat käyttää sitä, niin että se näyttää hyvältä, on ehdottomasti oltava kylmä ihon pohjaväri eli pinkki-/sinipohjainen iho.


Tätä väriähän ei löydy väripyörästä, mutta tämä käy sellaisille, jotka voivat käyttää hyvin kirkkaita värejä eli Talvelle. Keväälle tämä on ihan liian kylmä väri. Kesä voisi pitää tätä väriä hiukan murretumpana. Jos sinulla on vähänkään tummempi iho ja se vivahtaa jopa hiukan siniseen, on Illuminating todella upea väri sinulle.Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Mykonos BlueMykonos Blue on kaunis mediumsininen ja se näyttää hyvältä melkeinpä kaikkien ihmisten päällä. Ei haittaa, oletko tumma vai vaalea, sillä Mykonos Blue on melkeinpä neutraali väri, vaikkakin se on kylmien värien puolella väriympyrässä.


Se on universaali väri ja sitä voi pitää olipa ihonsävysi sitten kylmä tai lämmin. Se on hyvin imarteleva sävy kaikille.Leprechaun

Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit
Leprechaun on vihreä, mutta se ei ole täysin vihreä, vaan siihen on lisätty ripaus sinistä.


Minusta se on hyvin epämääräinen väri, sillä se ei ole puhdas väri. Se ei ole kauhean kirkas, mutta ei myöskään murrettu. Luulisin, että myös se on hyvin universaali väri ja käy melkeinpä kaikille.


Me on totuttu, että siniset ja vihreät ovat ns. kylmällä puolella väriympyrässä, mutta näitä kahta väriä voisi kuvailla jopa neutraaleiksi.


Jos olet kesä tai syksy, joilla on hyvin murretut värit väripaletissaan, kannattaa kuitenkin olla aika varovainen tämän vihreän suhteen, sillä se voi olla liian voimakas sinulle.
Eli nyt meillä on jo kaksi väriä, jotka sopivat kaikille!


Fuchsia Fedora

Fuchsia Fedora on tavallinen pinkki, joka löytyy väripyörän kylmältä puolelta. Se on kirkas, kylmä pinkki sellaiselle, joka on kirkas ja kylmä ihonsävyltään eli Talvi. Ja se sopii sekä vaaleille, mediumeille että tummille, mutta vaaleiden tulee käyttää sitä harkiten.


En suosittele väriä lämpöiselle iholle enkä Kesälle, sillä se voi olla liian voimakas väri hänelle.
Pale Rosette

Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Pale Rosette on hyvin vaalea, jopa kalpea pinkki. Se on hyvin kaunis pinkki ja mielestäni hyvinkin neutraali väri. Luulenpa, että se on neutraalin punainen, johon on lisätty todella paljon valkoista. Joten, jokainen voi pitää sitä, olitpa sitten kylmä tai lämmin ihonsävyltäsi. Se on hyvin vaalea väri, joten jos olet vaalea, sopii se sinulle aivan upeasti.


Tämän värin kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, jotta se ei tee sinusta liian kalpeaa. Pale Rosette ei sovi mediumeille, sillä se on liian vaalea ja väritön heille. Mutta tummille se taas käy oikein hyvin, sillä tumman pitää saada pukeutumiseensa kontrastia ja tällä vaalealla värillä se onnistuu hyvin yhdessä esimerkiksi Rhodoniten kanssa.


Myös tämä väri on hyvinkin universaali.
Adobe

Syksyn/talven 2021-2022 - trendiväritAdobe on toinen lämmin väri. Se on kaunis ja lämmin ruskea väri, joka on melkeinpä neutraali, eikä sitä löydy väripyörältä.


Se näyttää parhaimmalta sellaisella, joka on lämmin ja tummuusasteeltaan joko medium tai tumma eli Keväälle ja Syksylle. Vaalealle se voi olla yksistään hiukan liian rohkea, mutta yhdistettynä toiseen lämpimään, vaaleaan väriin, se voi sopia vaalealle mainiosti.

Fire Whirl

Syksyn/talven 2021-2022 - trendiväritFire Whirl on tomaatinpunainen, joka ei ole kovin kirkas, mutta ei myöskään murrettu. Se on tummuusasteeltaan mediumin luokkaa.


Se sopii sekä kirkkaita että murrettuja värejä pitävälle, mutta aivan ehdottomasti se on vain lämpimän ihosävyn omaaville eli Keväälle tai Syksylle.


Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

RhodoniteRhodonite on hyvin, hyvin tumma kuninkaallisen sininen (Royal Blue), jossa on pikkuisen jopa violettia sävyä. Mykonos Blue on hiukan lämpimämpi kuin Rhodonite ja jos laittaisit ne vierekkäin, huomaisit, että Mykonos Blue menee pikkuisen jopa vihreän puolelle ja Rhodonite tosiaan vähän violetin puolelle. Joten Rhodonite on hyvin kaunis, syvä ja tumma kuninkaallinen sininen.


Se on hyvin kylmä väri ja sopii siis vain sellaisille, joilla on kylmä ihonsävy. Tämä väri ei ole missään nimessä lämpöisen ihonsävyn omaaville ihmisille. Rhodonite sopii kaikille Talville - varauksella jopa vaalealle - sekä tummalle ja kenties jopa medium Kesälle.Spring Lake

Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit


Spring Lake on tavallaan harmaan sininen tai siniharmaana paremmin tunnettu. Mielestäni tämäkin väri on hyvin neutraali, vaikka siinä onkin sinistä aika paljon. Mielestäni tämä väri sopii parhaiten Kesälle, jolle käyvät murretut kylmät värit.


En usko, että se on yksinään kovinkaan imarteleva heillä, joilla on lämmin ihonsävy, mutta yhdistettynä toiseen, lämpöiseen väriin, se voi olla hyvänkin näköinen.


Spring Lake näyttä vähän jopa vaalealta Denimiltä.Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Root BeerRoot Beer on kaunis ruskea, mutta mielestäni se näyttää enemmän kylmältä kuin lämpimältä sävyltä. Adobe on lämmin ruskea ja nyt meillä on myös kylmän ruskea Root Beer!


Jos sinulla on kylmä ihonsävy ja etsit ruskeaa, on tämä täydellinen väri sinulle. Tämä sopii sekä Talvelle että kesälle, koska se ei ole liian kirkas. Ja se on sen verran tumma, että suosittelen sitä vain mediumeille ja tummille.


Sitten syksyn/talven paletissa on vielä neljä neutraalia väriä.

Syksyn/talven 2021-2022 klassikkovärit


Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Tämä on kokoelma klassisia värejä, jotka on suunniteltu sopimaan kaikkien värien kanssa. Osa niistä on kylmiä tai neutraaleja värejä ja osa lämpimiä, mutta ne on suunniteltu käyttäytymään kuten neutraalit värit. Kaikki nämä värit sopivat erittäin hyvin toimivan vaatekaapin rakentamiseen. Väreinä ovat siis Coconut Cream, Ultimate Grey, Soybean ja Olive Branch


Syksyn/talven 2021-2022 - trendiväritCoconut Cream on hyvin, hyvin vaalea väri ja mielestäni se näyttää todella hyvältä vain sellaisilla henkilöillä, jotka tarvitsevat pukeutumiseensa vaaleita kontrasteja. Tämä väri sopii parhaiten siis tummalle, kirkkaita värejä käyttävälle Talvelle.


Väri on niin vaalea, että sen voi rinnastaa jopa valkoiseen, joten se sopii kyllä muillekin, esimerkiksi vaalealle Kesälle sekä Medium Kesälle tai Talvelle, mikäli toiseksi väriksi laitetaan samaa sävyä oleva tummempi vaate oman palettinsa mukaisesti joko kirkkaana värinä tai murrettuna.Syksyn/talven 2021-2022 - trendiväritUltimate Grey on hyvin neutraali, medium harmaa ja kaikille, jotka etsivät hyvää neutraalia harmaata, se on sopiva vaihtoehto. Kaupoissa on tänä syksynä ollut aika paljon harmaata. Ultimate Grey sopii mainiosti siis myös sellaiselle, jolla on lämmin ihonsävy. Tämä harmaa on helppo yhdistää moniin muihin väreihin.


Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit


Soybean on hvyin lämmin, vähän khakimainen väri. Tämä ei siis käy Talvelle ja Kesälle, mutta Syksylle ja Keväälle se on oikein mainio neutraali väri. Mielestäni tämä väri sopisi käytettäväksi lämpimälle iholle varsinkin yläosissa ja se sopiikin oikein hyvin esimerkiksi huppareihin, mutta myös housuihin, kenkiin, laukkuihin jne. Tämä on sellainen neutraali väri, joka sopii kaikkeen mahdolliseen vaatetukseen.


Väri on kuitenkin sellainen, että se voi saada ihon punoittamaan, joten kannattaa käyttää varovasti sitä yksinään yläosissa eli kannattaa yhdistää se johonkin muuhun väriin.


Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Olive Branch on nätti, lämmin oliivin väri. Jos otetaan puhdas keltainen ja lisätään siihen mustaa, saadaan kaunis oliivinvihreä, usko tai älä. Tämä väri on pikkuisen eri kuin oliivinvihreä ja näenkin, että tähän on lisätty sekä keltaista että mustaa, joka tekee siitä lämpöisen värin. Se sopiikin parhaiten sellaiselle, jolla on lämmin ihonsävy. Mutta, tätä väriä voi käyttää myös muiden värien kanssa, koska se on sen verran neutraali. Olive Branch voi olla hyvännäköinen jopa kylmien värien kaverina ja voit todellakin käyttää sitä neutraalina värinä, kunhan et laita sitä yläosaan.

Yhteenveto


Nyt on kaikki värit ja klassikot käyty läpi ja laitankin tähän loppuun vielä kuvat sekä lämpöisistä että kylmistä uutuusväreistä.


Tässä kylmät uutuusvärit Talvelle ja Kesälle! Mitähän ihania väriyhdistelmiä näistä saakaan?

Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Ja tässä lämpöisille eli Keväälle ja Syksylle tarkoitetut värit!

Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Tässä yksi hyvä esimerkki lämpimälle iholle, miten näitä syksyn 2021 ja talven 2022 värejä voi yhdistellä.


Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit
Uusia trendivärejä vaatekaappiin!

Kirjaudu mukaan uutiskirjeen lukijaksi ja saat viikottain vinkkejä pukeutumiseesi ja kauneudenhoitoon. Ensi viikolla kerron uuriskirjeessä lisää, miten näitä uutuusvärejä voi käyttää.Lumoudu väreistä


Tyylilyyli Jaana


PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit varata ajan värianalyysiin ja ostaa sen JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page