• JaSie

Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit


Pantone on jälleen julkaissut värisarjan syksy- ja talvikaudelle 2021-22. Jaan nyt kanssasi ajatuksiani näistä väreistä ja siitä kuka niitä voi parhaiten käyttää.


Pantone julkaisee joka kaudelle kuuden kuukauden välein ne värit, jotka ovat trendivärejä seuraavan kauden aikana. Kaikki vaatteiden, kenkien, sisustajien, huonekalujen yms. valmistajat käyttävät sitten näitä värejä omissa luomuksissaan.


Pantone ilmoittaa sekä New Yorkin että Lontoon trendivärit ja ne voivat hiukan vaihdella keskenään. Tässä postauksessa olevat värit ovat New Yorkin värejä, sillä meille tulee hyvin paljon tuotteita USA:sta.


Trendivärit syksylle/talvelle 2021-2022


Tässä ovat 10 trendiväriä syksylle/talvelle 2021-2022 ja esittelen värit sinulle yksi kerrallaan.


Lisäksi on myös neljä klassista väriä, jotka ovat hyvin neutraaleja ja näin ollen niistä voidaan rakentaa kivasti vaatekaapin perusvärejä. Uusista väreistä ja klassikkoväreistä saat paljon mukavia väriyhdistelmiä.


Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit
Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Väreinä Mykonos Blue, Illuminating, Leprechaun, Fuchsia Fedora, Pale Rosette, Adobe, Fire Whirl, Rhodonite, Spring Lake ja Root Beer.


Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit
Syksyn ja talven 2021-2022 klassikkovärit

Sekä klassikkovärit Coconut Cream, Ultimate Gray, Soybean, Olive Branch.Illuminating

Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Illuminating on yksi vuoden väreistä, joten sitä on näkynyt jo kevään ja kesän aikana. Ja se oli myös kevään ja kesän 2021 kokoelmassa. Se on hyvin kirkas keltainen.


Itse näen, että se olisi jopa hiukan kylmä keltainen, mutta missään nimessä ei ainakaan lämmin kullankeltainen. Siinä on ripaus mustaa, joka saa sen näyttämään jopa vähän tummalta ja likaiselta.


Se on aika epätavallinen väri. Ihmisillä, jotka voivat käyttää sitä, niin että se näyttää hyvältä, on ehdottomasti oltava kylmä ihon pohjaväri eli pinkki-/sinipohjainen iho.


Tätä väriähän ei löydy väripyörästä, mutta tämä käy sellaisille, jotka voivat käyttää hyvin kirkkaita värejä eli Talvelle. Keväälle tämä on ihan liian kylmä väri. Kesä voisi pitää tätä väriä hiukan murretumpana. Jos sinulla on vähänkään tummempi iho ja se vivahtaa jopa hiukan siniseen, on Illuminating todella upea väri sinulle.Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Mykonos BlueMykonos Blue on kaunis mediumsininen ja se näyttää hyvältä melkeinpä kaikkien ihmisten päällä. Ei haittaa, oletko tumma vai vaalea, sillä Mykonos Blue on melkeinpä neutraali väri, vaikkakin se on kylmien värien puolella väriympyrässä.


Se on universaali väri ja sitä voi pitää olipa ihonsävysi sitten kylmä tai lämmin. Se on hyvin imarteleva sävy kaikille.Leprechaun

Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit
Leprechaun on vihreä, mutta se ei ole täysin vihreä, vaan siihen on lisätty ripaus sinistä.


Minusta se on hyvin epämääräinen väri, sillä se ei ole puhdas väri. Se ei ole kauhean kirkas, mutta ei myöskään murrettu. Luulisin, että myös se on hyvin universaali väri ja käy melkeinpä kaikille.


Me on totuttu, että siniset ja vihreät ovat ns. kylmällä puolella väriympyrässä, mutta näitä kahta väriä voisi kuvailla jopa neutraaleiksi.


Jos olet kesä tai syksy, joilla on hyvin murretut värit väripaletissaan, kannattaa kuitenkin olla aika varovainen tämän vihreän suhteen, sillä se voi olla liian voimakas sinulle.
Eli nyt meillä on jo kaksi väriä, jotka sopivat kaikille!


Fuchsia Fedora

Fuchsia Fedora on tavallinen pinkki, joka löytyy väripyörän kylmältä puolelta. Se on kirkas, kylmä pinkki sellaiselle, joka on kirkas ja kylmä ihonsävyltään eli Talvi. Ja se sopii sekä vaaleille, mediumeille että tummille, mutta vaaleiden tulee käyttää sitä harkiten.


En suosittele väriä lämpöiselle iholle enkä Kesälle, sillä se voi olla liian voimakas väri hänelle.
Pale Rosette

Syksyn/talven 2021-2022 - trendivärit

Pale Rosette on hyvin vaalea, jopa kalpea pinkki. Se on hyvin kaunis pinkki ja mielestäni hyvinkin neutraali väri. Luulenpa, että se on neutraalin punainen, johon on lisätty todella paljon valkoista. Joten, jokainen voi pitää sitä, olitpa sitten kylmä tai lämmin ihonsävyltäsi. Se on hyvin vaalea väri, joten jos olet vaalea, sopii se sinulle aivan upeasti.


Tämän värin kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, jotta se ei tee sinusta liian kalpeaa. Pale Rosette ei sovi mediumeille, sillä se on liian vaalea ja väritön heille. Mutta tummille se taas käy oikein hyvin, sillä tumman pitää saada pukeutumiseensa kontrastia ja tällä vaalealla värillä se onnistuu hyvin yhdessä esimerkiksi Rhodoniten kanssa.


Myös tämä väri on hyvinkin universaali.
Adobe

Syksyn/talven 2021-2022 - trendiväritAdobe on toinen lämmin väri. Se on kaunis ja lämmin ruskea väri, joka on melkeinpä ne