• JaSie

Vaatekaappi - et pidä sitä, mitä et näe, osa 2


Kuvittele vaatekaappisi omaksi "vaatekaupaksi, josta voit tehdä ostoksia". Pidä se siis järjes-tyksessä, jotta sinun on helppoa tehdä sieltä "ostoksia" joka päivä.


Tämän artikkelin osassa 1 jaoin joitain henkilökohtaisia esimerkkejä järjestetystä "tee ostoksia vaatekaapistasi" (minun). Ja miksi järjestetyn vaatekaapin käyttö on niin tärkeää - itse asiassa välttämätöntä - , jos haluat saada kaiken irti kaapistasi.


Tämän sarjan toisessa ja samalla viimeisessä artikkelissani, jaan tärkeimmät vinkkini organisoidun vaatekaapin luomiseksi, josta voit tehdä "ostoksia" helposti. Nämä kaikki esimerkit ovat omista kokeiluvirheistäni - tässä ei ole mitään teoriaa takana.


Nämä kaikki vinkit ovat siis peräisin omasta kokemuksestani huollettavan, toimivan, käyttökelpoisen ja kauniin kaappitilan luomisessa - sellaisen, jossa haluat "tehdä ostoksia"!


Vaatekaappi - et pidä sitä, mitä et näe
Järjestele vaatteesi eri kategorioihin.

Parhaat vinkit organisoidun kauniin vaatekaapin luomiseen, josta voit tehdä "ostoksia"1. Järjestä tyypin mukaan


Ei ole mitään parempaa tapaa luoda tilaa, jossa on helppo liikkua (mikäli sinulla on vaatehuone) tai vaatekaappia, josta löytää kaiken, kuin sen kunnolla järjestäminen.


Ensinnäkin, järjestä tuotetyypin mukaan - kaikki t-paidat yhteen, kaikki puserot yhteen, kaikki pitkähihaiset neuleet yhteen, kaikki hameet yhteen, kaikki housut, kaikki takit, kaikki mekot - sait varmaan kiinni ajatuksesta.


Muista alaluokittaa, jos sinulla on paljon tuotteita yhdessä kategoriassa. Sanotaan vaikka, että sinulla on paljon hameita. Ryhmittele lyhyet hameet, pitkät hameet, työhameet, kuvioidut hameet, kapeat hameet jne. - mitä tahansa vaatteita sinulla on, jotka soveltuvat helpoimmin alaluokkaan. Sama kaikille muille kategorioille, joista sinulla on melko paljon vaatteita - mekkoja, housuja, takkeja, puseroita, toppeja. Suurkategorioiden ryhmittely alaluokkiin tarkoittaa, että näet hel-pommin ja paremmin kussakin alaluokassa olevat vaatteet.


Kun menet johonkin vaatekauppaan, huomaat, että siellä vaatteet on järjestetty tyypin mukaan, vai mitä? Paitsi, jos kyseessä on alennushylly, jossa kaikki tarkoituksella sekoitetaan yhteen. Myymälöissä olevat vaatteet on järjestettyaina tyypin mukaan - yhdessä paikassa/tangolla on mekot, puserot toisessa, farkut kolmannessa ja niin edelleen.


Joten, jos kerran kaupat tekevät niin, on hyvä idea lainata samaa systeemiä omaan vaatekaappiinkin.


"Suurkategorioiden ryhmittely alaluokkiin tarkoittaa, että näet helpommin ja paremmin kussakin alaluokassa olevat vaatteet."

Ja KYLLÄ, tällä tavalla järjestäminen tarkoittaa pukujen hajottamista - ei henkaripukuja yhteen! Laita puvustasi mekko-osa mekkoihin, takki muihin takkeihin, hame muihin hameisiin ja pukuhousut räätälöityihin housuihisi. Yksinkertaista, eikö?


Saat TONNEITTAIN enemmän irti puvuistasi tällä tavalla - sen eri osissa on valtava "mix and match" -potentiaali!Vaatekaappi - et pidä sitä, mitä et näe
Vaatekaupat asettelevat tuotteensa malleittain ja väreittäin.


2. Järjestä värin ja kuvioiden mukaan.


Kun olet järjestänyt vaatteesi eri kategorioihin, on seuraava askel järjestää ne värien ja kuvioiden mukaan. Joten, järjestä esimerkiksi puserosi värin mukaan - kaikki valkoiset yhteen, kaikki punaiset yhteen, kaikki siniset yhteen ja niin edelleen. Sama kaikille muille kategorioille ja alaluokille - kun ne on ryhmitelty tyypin mukaan, järjestä ne uudelleen värin mukaan.


Kuviollisissa vaatteissa kannatan niiden yhdistämistä omaan "kuviolliset" -ryhmään enkä niiden erottelua väreihin. Mikäli sinulla on vain vähän kuviollisia vaatteita, niin mielestä toimii paremmin, jos lajittelet ne mukaan väreihin, se on ihan ok. Kun laitat ne eri väreihin, valitse väri, jota on kuvioissa eniten. Esimerkiksi leopardi -kuvioinen menee ruskeisiin.


Mikäli esimerkiksi eläinkuosit ovat osa sinun persoonallista tyyliäsi ja sinulla on niitä paljon - koska rakastat niitä - , suosittelen ryhmittelemään ne omiin luokkiinsa. Joten esimerkiksi pitkähihaiset puserot - ryhmittele ensin värilliset ja sitten vielä kuviolliset omiin ryhmiinsä. Sama koskee takkeja, puseroita ja muita vaatteita.


Väripyörä on kätevä tapa järjestää vaatteesi väreittäin - siniset vihreiden vieressä, sitten keltaiset, sitten appelsiinit, punaiset ja violetit. Mutta kaikki eri variaatiot järjestämisessä toimivat, jos ne ovat sinulle itsellesi mieleisiä ja toimivia.


"Näin järjestettynä vaatekaappisi ei näytä vain upealta, vaan sieltä on myös helppo löytää vaatteita ja asusteita aamuin illoin tai aina, kun pukeudut."

Haluatko esimerkiksi tänään käyttää tummaa kapeaa hametta ja värillistä pitkähihaista puseroa? Helppo paikantaa: tässä ovat tummat kapeat hameet - luulen, että käytän tänään laivastonsinistä - ja tässä ovat värilliset pitkähihaiset puserot - oranssi kutsuu minua. Nopeaa. Stressitöntä. Yksinkertaista.


Tämä tarkoittaa myös, että näet kerralla kaiken, mitä sinulla on yhdessä tietyssä kategoriassa - sinun ei tarvitse miettiä, mitähän nyt satut omistamaan.


Kun järjestät vaatekaappisi ensin eri kategorioihin, sitten värin ja kuosin mukaan, voi se jo tarkoittaa sitä, että vähennät jatkossa ostoksiasi, varsinkin, jos sinulla on taipumus shoppailla ihan huviksesi. Mikäli olet hullaantunut vaikkapa eläinkuoseihin, voit helposti jättää ylimääräiset ostoksesi tekemättä, kun näet, kuinka paljon sinulla niitä jo on kaapissasi.


Tyypin, värin ja kuosin mukaan järjestettynä voit vaatekaapistasi nähdä, kuinka monta sinulla on jo ennestään. Kun olet vaatekaupassa ja törmäät ihanaan takkiin, jossa on eläinkuosi, voit nopeasti palauttaa mieleesi oman vaatekaappisi ja kuinka monta tämän kategorian tuotetta sinulla jo on. Myös valokuva puhelimessa auttaa muistamaan kaikki kaapissasi olevat vaatteet.


"Tämä on sekä taloudellista että erittäin ekologista!"

3. Tee tilastasi niin kaunis kuin pystyt


Vaateliikkeissä he laittavat kaiken kauniisti esille (ellei se ole edullinen myymälä, joka houkuttelee sinua uskomaan, että heidän kaikki tuotteensa ovat edullisia nimenomaan siksi, etteivät tuotteet ole esteettisesti esillä).


Myymäläsuunnittelijat suunnittelevat myymälän mahdollisimman houkuttelevaksi, he lisäävät ominaisuuksia, jotka tekevät siitä visuaalisesti kauniin, jolloin liikkeessä on ilo olla.


He tekevät kaiken tämän, jotta sinä pysyisit heidän kaupassaan kauemmin ja ostaisit lisää tavaraa, mikä ei useinkaan ole niin ekologista. Mutta samaa periaatetta, jonka mukaan omasta vaatekaapistasi tulee mahdollisimman upea, sovelletaan tässä - haluat viettää enemmän aikaa omassa vaatekaapissasi!


Joten mieti joitain juttuja, joilla voit tehdä omasta vaatekaapistasi mahdollisimman kauniin, ihanan ja houkuttelevan - lisää sitten nämä elementit vaatekaappiisi. Se on tila, jossa vietät päivittäin aikaa, joten kannattaa tehdä siitä mahdollisimman miellyttävä itsellesi.Vaatekaappi - et pidä sitä, mitä et näe
Tee omasta vaatekaapistasi kaunis!

Varmista ainakin, että tila on puhdas (tämä on vähimmäismäärä) ja siisti ja että henkarit ovat kaikki samaa tyyppiä jokaiselle vaatteelle. Pelkästään tämä tekee tilastasi käyttökelpoisemman ja helpottaa myös jatkuvaa ylläpitoa.


Yksi perusasia on käyttää mahdollisimman monia järjestelytyökaluja, jotta tilasi toimii sujuvasti. Edullisissa tavarataloissa keittiöosastolla on paljon hyviä ideoita (kuten kaiken kokoisia ja muotoisia koreja, usein pinottavia), joita voit käyttää kaapissasi. Monet kaupat antavat sinulle runsaasti ideoita tilasi järjestämiseksi paremmin. Ne ovat vierailun arvoisia paikkoja jo pelkästään saamiesi ideoiden vuoksi, mikäli et voi ostaa hienoja järjestelytyökaluja omaan vaatekaappiin.


Perusasioiden lisäksi ei ole mitään rajaa - vain mielikuvituksesi on rajana - siitä, miten voit tehdä vaatekaappitilastasi mahdollisimman houkuttelevan ja tehdä siitä tilan, jossa haluat viettää aikaa.Lumoudu tyylistä


Tyylilyyli Jaana


PS. Mikäli haluat ammattiapua vaatekaappisi raivaamiseen, tilaa minut paikalle ja ratkaisemme ongelmat yhdessä.

292 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa uutiskirjeemme

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!