top of page

Olemme vahvasti sitoutuneet ympäristöön ja esimerkiksi tuotteiden pakkauksissa ei ole mitään ylimääräistä paperia tai muovia. Pakkaukset ovat myös kierrätettävissä tai poltettavissa.

Jasie käyttää lähetyksissään kierrätettäviä materiaaleja, joten älä ihmettele, mikäli tuotteesi saapuvat jo kertaalleen käytetyssä pakkauksessa.

Väripyörä 14 cm

50173
13.70€
Varastossa
1
Tuotetiedot

Väripyörä on loistava paikka lähteä tutustumaan väreihin. Väripyörässä on kolme pääväriä punainen, keltainen ja sininen. Muut värit ovat näiden yhdistelmiä eli sininen + keltainen = vihreä, punainen + keltainen = oranssi jne.

Väripyörää voi käyttää todella yksinkertaisena oppaana värien yhdistämiseen.


1. Vastavärit

Värit, jotka ovat vastapäätä toisiaan, ovat vastavärejä. Muodissa vastavärien käyttö on yleistä ja tällä yhdistelmällä saa todella näyttäviä ja huomiota herättäviä yhdistelmiä (mm. punainen ja vihreä).

Mikäli käytät vastavärejä, mutta haluat varmasti toimivan ratkaisun, käytä selvästi eri värisävyjä, esimerkiksi tummansininen ja vaalean keltainen.


2. Analogiset värit

Analogiset eli ns. vastaavanlaiset värit ovat väripyörässä vierekkäiset värit, kuten keltainen ja oranssi. Koska värit ovat lähellä toisiaan ne toimivat erittäin hyvin keskenään ja ovatkin ehkä helpoin ja vaivattomin tapa onnistua värien käytössä.

Kun käytät analogisia värejä, suosittelen hyödyntämään vain kahta analogista väriä, sillä useamman värin käyttö voi saada aikaan kunnon sekamelskan. Jos mekkosi on vaaleanvioletti ja takkisi sininen, älä valitse vihreää huvia vaan pidä huivin värit sinisessä tai violetissa perheessä ja hyödynnä eri värisävyjä.


3. Päävärit

Päävärien yhdistäminen on helppo tapa saada paljon kontrastia sisältäviä ja näyttäviä asuja (mikäli väripersoonallesi kuuluu kontrastisuus). Sininen ja punainen on aina pomminvarmoin yhdistelmä. Siniset housut, valkoinen paita ja punainen jakku on todella tyylikäs yhdistelmä.

Yksivärinen kokonaisuus on formaali, mutta todella tyylikäs ja äärettömän helppo toteuttaa.


4. Neutraalit värit

Musta, harmaa, valkoinen ja maanvärit (beige ja ruskea) ovat neutraaleja värejä. Ne ovat väripyörän ulkopuolella ja niillä ei ole vastavärejä.

Neutraalit värit helpottavat pukeutumista merkittävästi. Neutraalit korostavat muita värejä, mutta myös rauhoittavat kokonaisuutta.

Jos haluat turvallisen asun, käytä yhtä väriä ja kahta neutraalia.

Jos haluat käyttää paljon värejä, käytä kahta analogista tai kahta pääväriä, mutta riko kokonaisuus neutraalilla.

Suosittelen pitäytymään aina kahdessa väripyörän värissä ja 1-2 neutraalissa värissä. 3 väriä väripyörästä on ehdoton maksimi ja todella vaikea toteuttaa tyylikkäästi.


Väreistä, niiden sävyjen yhdistelystä ja niiden kontrasteista voit lukea lisää blogistani.

Tallenna tuote myöhempää käyttöä varten

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Tervetuloa mukaan Täydellisen tyylin työkaluihin!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page