top of page
  • Writer's pictureJaSie

10 asiaa, joita sinun ei enää yli viisikymppisenä tarvitse käyttää!

Jos olet yli viisikymppinen nainen, saatat miettiä, pitäisikö sinun muuttaa vaatekaappisi sisältöä.

 

Ja vaikka voit käyttää ihan mitä vaatteita haluat, olen koonnut yhteen 10 asiaa, joita sinun ei enää yli viisikymppisenä tarvitse käyttää!

 

Tässä siis tyylin kehittyvään maailmaan tutustumista niille, jotka ovat sulavasti ylittäneet 5- kympin rajan. Iän mukana tulevan viisauden vuoksi on aika arvioida vaatekaappisi uudelleen ja tehdä strategisia muutoksia, jotka kuvastavat kypsyyttäsi ja kehittyviä tyylimieltymyksiäsi.

 

10 asiaa, joita sinun ei enää yli viisikymppisenä tarvitse käyttää!

 

Tässä artikkelissa paljastan 10 parasta asiaa, joista sinun kannattaa harkita eroa nyt, kun olet yli 50-vuotias, ja ehdotan tyylikkäitä vaihtoehtoja, jotka sopivat paremmin elämäsi matkalle. Sukella siis tähän tyylimuutokseen ja opi pukeutumaan itsevarmasti ja upeasti aikuisen naisen vuosinasi.


10 asiaa, joita sinun ei enää yli viisikymppisenä tarvitse käyttää

#1. Liikaa meikkiä


Kun omaksumme iän mukana tulevan viisauden ja kokemuksen, on tärkeää priorisoida se, mikä elämässämme on todella tärkeää. Yksi alue, josta voi hyötyä ripauksella yksinkertaisuutta - on meikkirutiini.

 

Vähemmän on enemmän - minimalistinen meikkipussi

 

Takana ovat ne ajat, jolloin laatikot ja pussukat olivat täynnä meikkituotteita. Nykyään kyse on hyvin virtaviivaisesta meikkipussista, joka sisältää vain välttämättömät asiat. Minimoimalla meikkipussisi sisällön säästät aikaa ja energiaa, mutta näytät silti upealta.


Muuten, pysy kuulolla tulevasta uuden meikkisarjan paljastamisesta, joka lupaa yksinkertaistaa rutiinejasi vielä entisestään - tulossa kevään 2024 aikana.

 

Ajattele meikkirutiinisi uudelleen

 

Iän myötä prioriteettimme muuttuvat. Sen sijaan, että viettäisit tuntikausia peilin edessä vedellen meikkiä kasvoihisi, keskity yksinkertaiseen, helppoon rutiiniin, jonka avulla voit omistaa enemmän aikaa asioille, joilla on todella merkitystä elämässä.


Tämä ei ole mainos, mutta suosittelen joka tapauksessa tutustumaan myös meikkiesi sisältämiin ainesosiin – sieltä voi löytyä aikamoisia teollisia myrkkyjä. Mieti siis myös sitä, että olisiko aika siirtyä vähemmän myrkyllisiin tuotteisiin.


Hyväksy yksinkertainen kauneus


Matka yksinkertaisuuden omaksumiseen meikkirutiinissamme on mieltymystemme ja tarpeidemme ymmärtäminen. Tyhjentämällä ja putsaamalla meikkikokoelmamme sekä omaksumalla minimalistisen lähestymistavan, voimme nauttia täyteläisemmästä ja merkityksellisemmästä elämästä 50 vuoden jälkeen.

 

#2. Korkeat korot


Kun vanhenet ja samalla tulet viisaammaksi, opit usein asettamaan mukavuuden etusijalle ja tyylin edelle, etenkin jalkineissa.

 

Jätä hyvästit korkokengille

 

Kakkosena listallani ovat korkokengät - nuo erittäin korkeat ja ihanat, mutta ah, niin epämukavat kengät. Todistettuasi epämukavien jalkineiden - kuten vaivaisenluiden, vasaravarpaiden ja suonikohjujen - käytön mahdolliset seuraukset, olet oppinut ymmärtämään jaloistasi ja yleisestä mukavuudesta huolehtimisen tärkeyden.

 

Nauti mukavista kengistä

 

Nykyään itse asetan mukavuuden etusijalle omissa jalkinevalinnoissani ja suosittelen sitä sinullekin. Olen hylännyt suurimman osan korkokengistäni ja säilyttänyt vain muutaman parin noin 8 sentin korkokengistäni.


"Kyllähän niitä jalassa pitää, mutta ei niillä enää juuri kävellä."

 

Muu kenkäkokoelmani koostuu mukavista kengistä, joiden avulla voin tuntea oloni kotoisaksi koko päivän. Koska olen koko ikäni rakastanut ja käyttänyt hyvin korkeita kenkiä – johtuen varmaan lyhyestä 179 senttimetrin rungostani – en pysty käyttämään täysin korottomia kenkiä. Minun ”korkeat” korot ovatkin nykyisin noin 4-5 senttiä.

 

Liity ”Mukavien Kenkien Clubiin”

 

Olen utelias tietämään, oletko sinäkin siirtynyt mukavampiin kenkiin. Ole hyvä ja jaa omat ajatuksesi ja kokemuksesi alla oleviin kommentteihin.


Juhlitaan mukavuuden ja hyvinvoinnin kauneutta yhdessä - jatkaessamme tietoisten valintojen tekemistä - etusijalla terveytemme ja onnellisuutemme.


10 asiaa, joita sinun ei enää yli viisikymppisenä tarvitse käyttää

 

#3. Muotitrendit

 

Kun saat lisää kokemusta elämästä, opit usein henkilökohtaisen tyylin arvon jatkuvasti muuttuvien muotitrendien seuraamisen sijaan.

 

Päästä irti muotitrendeistä

 

Kolmanneksi listallani on trendit. Sinun ei enää tarvitse jahdata jokaista muotilehtien tai brändien määräämää uutta trendiä. Olet nähnyt lukemattomia trendejä tulevan ja menevän, joten keskity pukeutumaan sellaisiin vaatteisiin, jotka saavat sinut tuntemaan olosi mukavaksi, luottavaiseksi ja onnelliseksi.

 

Hyväksy oma persoonallinen tyylisi

 

Sen sijaan, että seuraisit sokeasti trendejä, käytä vaatteita, joita aidosti rakastat ja joissa voit hyvin - mukaan lukien värit, jotka sopivat ihollesi ja saavat sinut tuntemaan olosi kauniiksi. Uskon, että on tärkeää omaksua oma ainutlaatuinen tyylinsä ja keskittyä siihen, mikä saa sinut tuntemaan olosi parhaaksi versioksi itsestäsi.

 

Oma persoonallinen tyyli ei kuitenkaan tarkoita, että kulkisit vanhassa T-paidassa ja pieruverkkareissa. Mutta, jos tyylisi on Bohomainen, pukeudu siten – älä sen mukaan, mitä sinun ikäiseltä naiselta odotetaan. Siitä huolimatta voit olla tyylikäs ja oikeisiin väreihin pukeutunut, joten loistat ja kukoistat sekä tunnet olosi kauniiksi.

 

Päivitä vaatekaappisi oikealla tavalla

 

Jos pidät muotitrendeistä, se on hienoa. On kuitenkin tärkeää, ettet aseta mitään paineita omaksua jokainen nouseva trendi. Päivitä sen sijaan ajoittain vaatekaappiasi uusilla vaatteilla, jotka todella resonoivat tyyliisi ja tuovat iloa elämääsi.

 

#4. Pukeutuminen muita varten


Kasvaessasi ja kehittyessäsi olet ymmärtänyt, kuinka tärkeää on pukeutua itselleen ja asettaa henkilökohtaiset mieltymyksesi muiden mielipiteiden edelle.

 

Toisten puolesta pukeutumisen paine

 

Nuorempana pukeuduin usein ystävieni mukaisesti tai pukeuduin asuihin, joista tiesin poikaystäväni tai mieheni pitävän. Listallani neljäs asia on pukeutuminen muita varten – josta olen jo ajat sitten luopunut priorisoidakseni omaa onnellisuuttani.

 

Omaksu ainutlaatuinen tyylisi

 

Käytä siis vaatteita, joita rakastat aidosti ja joissa voit hyvin, riippumatta siitä, mitä muut ajattelevat. Sen sijaan, että etsisit ulkopuolista vahvistusta, aseta etusijalle oma onnellisuutesi ja tyytyväisyytesi asuja valitessasi. Pukeudu itsellesi ja ole tyytyväinen ihmiseen, jonka näet peilistä päivittäin.

 

Oma henkilökohtainen tyylisi

 

On hyvä tunnustaa, kuinka tärkeää on hyväksyä oma ainutlaatuinen tyylisi ja asettaa itseilmaisu muiden mielipiteiden edelle. Näin toimimalla tunnet olosi itsevarmemmaksi ja mukavammaksi vaatteissasi ja kasvatat vahvempaa itseluottamusta ja itsekunnioitusta.

 

#5. Vaatteet, jotka eivät saa tuntemaan oloasi hyväksi

 

Vältä ostamasta vaatteita, joissa et tunne olosi hyväksi.

 

Viidenneksi listallani ovat vaatteet, jotka eivät tee sinulle hyvää oloa. On tärkeää vastustaa kiusausta ostaa vaatteita vain siksi, että ne näyttävät muiden mielestä hyvältä tai koska tunnet velvollisuudeksesi ostaa ne. Keskity sen sijaan sellaisten vaatteiden valintaan, joissa tunnet olosi mukavaksi ja luottavaiseksi.

 

Pukeudu itseäsi ja onneasi varten

 

Kun valitset vaatteita, aseta etusijalle se, miltä vaatteesi saavat sinut tuntemaan, kun katsot peiliin. Sinun pitäisi tuntea olosi onnelliseksi ja luottavaiseksi sen henkilön kanssa, joka katsoo sinua. Muista käyttää vaatteita, joista saat todella hyvän olon.

 

#6. Hankalat ja vaivalloiset kampaukset

 

Mitä tulee kampauksiin, vähän huoltoa vaativien leikkausten valitseminen voi säästää aikaa ja stressiä. Numero kuusi listallani on välttää hankalia ja vaivalloisia kampauksia, jotka vaativat liiallista muotoilua ja ylläpitoa.


Papiljotit ja kihartimet voivat luoda ihania kiharoita, mutta vaativat myös huomattavan aikainvestoinnin. Sen sijaan pidä hiusrutiinisi yksinkertaisena ja tehokkaana.

 

Vaivaton tyyli kiireisiin päiviin

 

Niille, jotka haluavat viettää enintään kolme minuuttia hiustenlaittonsa kanssa, on tarjolla runsaasti helppoja kampauksia. Valitsemalla tyylin, jonka voit laittaa helposti aamulla, olet valmis koko päivän ajaksi. Tämä on erityisen hyödyllistä kiireisille henkilöille, joilla ei ole aikaa puuhata hiuksiaan pitkin päivää.

 

Nopeasti suhautettu hiuslakka voi virkistää ilmettäsi, mikäli olet menossa illalliselle. Jos hiuksesi häiritsevät sinua, pidä ne paikoillaan ponnarilla, pannalla tai klipseillä. Voit välttää jatkuvasta hiusten hoidosta aiheutuvan stressin ylläpitämällä suoraviivaista hiusrutiinia.

 

Ota käyttöön minimalistiset hius- ja kauneusrutiini

 

Kuten minimalistisen meikkirutiinin omaksuminen, vähän huoltoa vaativien kampausten valitseminen vapauttaa aikaa ja energiaa muuhun elämääsi. Voit nauttia rennommasta ja huolettomasta elämäntavasta keskittymällä yksinkertaisuuteen ja mukavuuteen. Päästä siis irti monimutkaisista ja aikaa vievistä kampauksista ja omaksu vähän huoltoa vaativan hiusrutiinin helppous.


10 asiaa, joita sinun ei enää yli viisikymppisenä tarvitse käyttää

#7.Ostat vaatteita, jotka eivät ole tyyliäsi

 

Yksi yleisimmistä haasteista, joita ihmiset kohtaavat vaatekaappia rakentaessaan, on vaatteiden ostaminen, jotka eivät sovi heidän henkilökohtaiseen tyyliinsä. Seitsemäs kohta listallani keskittyy ainutlaatuisten tyylimieltymystesi ymmärtämisen ja noudattamisen tärkeyteen. Näin luot monipuolisen, helposti yhdistettävän vaatekaapin, joka todella edustaa sinua.

 

Tyylisi tuntemisen edut

 

Sinulle sopivan vaatekaapin rakentaminen on helpompaa, kun tunnet tyylisi. Yhtenäinen tyyli tarkoittaa, että kaikki vaatteesi voidaan yhdistää vaivattomasti, mikä moninkertaistaa asuvaihtoehtosi.

 

On täysin normaalia, että on eri mieltymyksiä eri päivinä, mutta jatkuvasti muuttuva vaatekaappi voi tehdä joka päivä pukeutumisesta haastavampaa.

 

Esimerkiksi vaihtaminen boheemin, klassisen ja rennon ulkoasun välillä saattaa vaikeuttaa yhteensopivien kappaleiden löytämistä ja yhdenmukaisen henkilökohtaisen brändin ylläpitämistä. Harkitse sen sijaan keskittymistä yhtenäiseen tyyliin, joka heijastaa persoonallisuuttasi ja saa sinut tuntemaan olosi mukavaksi.

 

10 asiaa, joita sinun ei enää yli viisikymppisenä tarvitse käyttää

Luo yhtenäinen ilme rajoittamatta itseäsi

 

Tietyn tyylin omaksuminen ei tarkoita, että sinun täytyy lokeroida itsesi yhteen muotigenreen. Keskity sen sijaan etsimään vaatteita, jotka ovat sopusoinnussa henkilökohtaisen brändisi kanssa ja saavat sinut tuntemaan olosi omaksesi. Kun yrität käyttää vaatetta, kysy itseltäsi, sopiiko se hyvin muiden vaatekaappisi vaatteiden ja asusteiden kanssa ja edustaako se ainutlaatuista tyyliäsi.

 

Tyylillesi uskollisena pysyminen yksinkertaistaa vaatekaappiasi ja antaa sinun ilmaista itseäsi autenttisemmin. Mikäli haluat päästä syvemmälle vaatekaappisi sielunelämään ja rakentaa kapselivaatekaappia, tutustu E -kirjaani, joka tarjoaa lisää neuvoja yhtenäisen kapselivaatekaapin rakentamiseen.

 

#8. Aurinkovoiteiden, vauvaöljyjen tai jodin käyttäminen

 

Aurinkosuoja ja ihonhoito - terveellisempi lähestymistapa rusketukseen

 

Numero kahdeksan listallani koskee rusketuksen ja aurinkosuojan lähestymistavan muuttamista.


Monet meistä - varsinkin ne - jotka kasvoivat 1980-luvulla, saattavat muistaa käyttäneensä vauvaöljyä ja jopa jodia rusketuksen saamiseksi. Tämä käytäntö sisälsi vauvaöljyn sekoittamisen jodin kanssa ja seoksen levittämisen iholle, mikä johti punertavaan ja läikikkääseen rusketukseen.

 

Jotkut jopa käyttivät peilejä tai makasivat lähellä uima-allasta maksimoidakseen auringonoton ja saavuttaakseen syvemmän rusketuksen. Tiedämme kuitenkin nyt, että tämä lähestymistapa on kaukana terveellisestä.

 

Aurinkosuojan merkitys

 

Nykyään on tärkeää priorisoida ihon terveyttä ja välttää liiallista rusketusta.

 

Itse olen sitä mieltä, että se aurinko ei välttämättä olekaan se pahis, joka sitä ihosyöpää aiheuttaa. Vaan – oletko koskaan lukenut sen aurinkovoiteesi ainesosalistaa – ne myrkyt, jota nuo teolliset aurinkovoiteet sisältävät.

 

Itse en ole koskaan käyttänyt teollisia aurinkovoiteita, sillä nuorena käytin vain porkkanaöljyä (ja käytän vieläkin, jos sitä jostakin löydän) ja nyt vanhempana olen käyttänyt luonnonkosmetiikan aurinkovoiteita eli ns. fysikaalisia voiteita.  Fysikaalisen aurinkosuojan teho perustuu luonnollisiin mineraalioksideihin, jotka heijastavat auringonsäteet pois iholta.

 

Näitäkään voiteita en käytä kotomaassa, vaan ainoastaan ulkomailla, jossa aurinko tuntuu paljon kuumemmalta kuin meillä täällä pohjolassa. Kesällä väriä tarttuu jonkun verran, mutta en aktiivisesti etsi rusketusta.

 

Yksi suosikki aurinkovoiteistani on suihkutettava tuote, joka tuntuu kosteuttavalta suihkeelta. Se on uskomattoman helppo levittää eikä jätä valkoisia juonteita tai jäämiä iholle. Suosittelen tätä aurinkovoidetta kaikille, jotka etsivät kätevää ja tehokasta vaihtoehtoa.

 

#9. Trendien jahtaaminen

 

Yhdeksäntenä listalla asioista, joita ei enää tarvitse tehdä, on trendien jahtaaminen.

 

Tämä konsepti liittyy ajatukseen ostaa sitä, mistä aidosti pidät, ja pukeutua itsellesi sen sijaan, että ottaisit vaikutteita muista. Vaikka on täysin hienoa olla tietoinen tämän hetkisistä trendeistä, on tarpeetonta uppoutua pikamuotipyörään.

 

Päästä irti nopeasta muotikierrosta

 

Vogue ja muut muotijulkaisut esittelevät usein uusia tyylejä ja sanelevat, mikä on "in" ja "out". Muista kuitenkin, että heidän ensisijaisena tavoitteenaan on kannustaa jatkuvaan muutokseen ja kulutukseen. Jatkuvasti trendejä jahtaamalla löydät itsesi loputtomasta vaatteiden hamsteripyörästä.


Eräs nettivaatekauppa julkaisee joka päivä uudet muotituotteet ja se ei mielestäni ole oikein kestävää kehitystä.

 

Keskity sen sijaan sellaisten tuotteiden ostamiseen, jotka saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi, onnelliseksi ja luottavaiseksi. On tärkeää kehittää oma ainutlaatuinen tyylitaju, joka resonoi persoonallisuutesi kanssa.


Pidä vaatekaappisi raikkaana ja merkityksellisenä

 

Harkitse muutaman uuden tuotteen ostamista joka kausi pitääksesi vaatekaappisi raikkaana ja modernina. Tämä lähestymistapa auttaa sinua säilyttämään merkityksellisyyden tunteen pakottamatta sinua jatkuvasti jahtaamaan uusimpia trendejä. Säästät aikaa ja rahaa ja luot vaatekaapin, joka heijastaa tyyliäsi.

 

Mutta muista – kun tuot yhden uuden vaatteen vaatekaappiisi, jonkun vanhan pitää lähteä, muutoin vaatekaappisi pursuilee taas kohta yli äyräiden.


10 asiaa, joita sinun ei enää yli viisikymppisenä tarvitse käyttää

#10. Liian monien asusteiden yhtäaikainen käyttäminen

 

Viimeinen eli numero 10 tällä listallani liittyy liian monien asusteiden käyttämisen sudenkuopan välttämiseen. On tärkeää löytää oikea tasapaino asustamisen ja yli laidan menemisen välillä. Saatat muistaa kuuluisan sitaatin (vaikka en muista, kuka sen sanoi), joka kuuluu suunnilleen näin: "Pukeudu päästä jalkoihin, pue kaikki asusteet päällesi ja ota sitten vain yksi asuste pois."

 

Tasapainon löytäminen asusteistasi

 

Mitä tulee asusteisiin, sinun ei tarvitse laittaa kaulakorua, korvakoruja, rannekorua ja sormuksia jokaiseen sormeen näyttääksesi upealta – paitsi, jos se on persoonallinen tyylisi. Itse asiassa nykytrendi kallistuu hillitympään ja minimalistiseen lähestymistapaan asusteiden lisäämisessä.

 

Sen sijaan, että ylikuormittaisit itseäsi koruilla, yritä keskittyä yhteen tai kahteen avainkappaleeseen, jotka parantavat asuasi. Tämä pitää lookisi tyylikkäänä ja raikkaana ja antaa vapauden ja mukavuuden tunteen.

 

Kevyempi, ilmavampi tyyli

 

Valitsemalla kevyemmän, ilmavamman tyylin huomaat, että vähemmän on todellakin enemmän. Sinun ei tarvitse uhrata persoonallisuuttasi tai ainutlaatuista tyyliäsi - kiinnitä enemmän huomiota asusteisiin, joita valitset.

 

Joten - tässä se on!

 


10 asiaa, joita sinun ei enää yli viisikymppisenä tarvitse käyttää. Ikääntyessäsi keskity tuntemaan olosi mukavaksi ja luottavaiseksi tyylivalintoihisi. Omaksu luonnollinen kauneutesi, yksinkertaista rutiinejasi ja pysy uskollisena henkilökohtaiselle tyylillesi.


 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille väreistään ja tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Lataa itsellesi "Viisi askelta upeaan vaatekaappiin - budjettisi rajoissa" E -kirja ja liity samalla "Täydellisen tyylin työkalut" -viikkokirjeen tilaajaksi. Saat joka keskiviikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.


Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady

10 asiaa, joita sinun ei enää yli viisikymppisenä tarvitse käyttää

PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi).

Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki tai tarjous.


10 asiaa, joita sinun ei enää yli viisikymppisenä tarvitse käyttää


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page