• JaSie

Vartalonmuodot – X -muotoinen "tiimalasi"

Eri vartalotyypeille sopivat vaatetuksessa eri leikkaukset, erilaiset materiaalit, kuviot ja muodot sekä mittasuhteet, joten samat vaatteet eivät sovi jokaiselle, vaan näyttävät täysin erilaisilta erimallisten ja eri muotoisten ihmisten päällä.


Jokaisen pitäisi oppia tuntemaan oma vartalonsa, vartalotyyppinsä ja sen ominaispiirteet, jotta oppisi korostamaan vartalonsa hyviä ominaisuuksia oikeanlaisilla vaatteilla tai piilottamaan niitä huonoja ominaisuuksia optisen illuusion avulla. Vaatteiden värin lisäksi nämä ovat niitä ominaisuuksia, joilla saadaan vartalo näyttämään joko todella upealta tai sitten joltain aivan päinvastaiselta.


Opi tuntemaan oma vartalosi, vartalotyyppisi ja sen ominaispiirteet.

Viime viikolla kävin läpi 8 -muotoisen vartalon ominaisuuksia ja sain teiltä ihanilta asiakkailta monen monta kommenttia siitä, että olette juuri 8- muotoisia. Ihana asia teille, sillä teidän ei tarvitse käyttää pukeutumisessanne optista illuusiota ja voitte käyttää melkein minkälaisia vaatteita tahansa ja näytätte aina hyvältä. Osa on kuitenkin sekoittanut vartalonsa x -muotoiseen vartaloon. Nämä kaksi tyyppiä ovat hyvin lähellä toisiaan, joten on hyvä oppia erottamaan ne toisistaan. Joten tarkastelkaapas vartaloanne uudestaan ja uusin silmin, sillä kummallakin vartalotyypillä on kuitenkin hiukan eri tyyppiset vaatetukset.
Useimmilla naisilla on x -muotoinen vartalo.
8 -muotoisen ja x -muotoisen vartalon ero.