top of page
 • Writer's pictureJaSie

Vartalonmuodot – X -muotoinen "tiimalasi"

Eri vartalotyypeille sopivat vaatetuksessa eri leikkaukset, erilaiset materiaalit, kuviot ja muodot sekä mittasuhteet, joten samat vaatteet eivät sovi jokaiselle, vaan näyttävät täysin erilaisilta erimallisten ja eri muotoisten ihmisten päällä.


Jokaisen pitäisi oppia tuntemaan oma vartalonsa, vartalotyyppinsä ja sen ominaispiirteet, jotta oppisi korostamaan vartalonsa hyviä ominaisuuksia oikeanlaisilla vaatteilla tai piilottamaan niitä huonoja ominaisuuksia optisen illuusion avulla. Vaatteiden värin lisäksi nämä ovat niitä ominaisuuksia, joilla saadaan vartalo näyttämään joko todella upealta tai sitten joltain aivan päinvastaiselta.


Opi tuntemaan oma vartalosi, vartalotyyppisi ja sen ominaispiirteet.

Viime viikolla kävin läpi 8 -muotoisen vartalon ominaisuuksia ja sain teiltä ihanilta asiakkailta monen monta kommenttia siitä, että olette juuri 8- muotoisia. Ihana asia teille, sillä teidän ei tarvitse käyttää pukeutumisessanne optista illuusiota ja voitte käyttää melkein minkälaisia vaatteita tahansa ja näytätte aina hyvältä. Osa on kuitenkin sekoittanut vartalonsa x -muotoiseen vartaloon. Nämä kaksi tyyppiä ovat hyvin lähellä toisiaan, joten on hyvä oppia erottamaan ne toisistaan. Joten tarkastelkaapas vartaloanne uudestaan ja uusin silmin, sillä kummallakin vartalotyypillä on kuitenkin hiukan eri tyyppiset vaatetukset.
Useimmilla naisilla on x -muotoinen vartalo.
8 -muotoisen ja x -muotoisen vartalon ero.


Kun sitä omaa vartalotyyppiään alkaa tunnistamaan, kannattaa analysoida ensin muutamia vartalon tunnuspiirteitä. Omaa vartaloaan voi tutkia vaikkapa peilin edessä vartalonmyötäisiin (alus)vaatteisiin pukeutuneena. Voit analysoida myös valokuvasta, mikäli siitä vartalon muoto ja mittasuhteet näkyvät selvästä.Tutki ja kirjoita asia ylös, jotta muistat ne myöhemminkin


 • onko vartalosi muodoltaan kulmikas vai kaareva vai jopa suoran mallinen?

 • onko luustosi rakenne raskas, keveä vai normaali?

 • minkä pituinen olet, oletko pieni, keskikokoinen vai suuri?

 • onko hartialinjasi suora vai kaareva muuhun vartaloon verrattuna?

 • onko selässäsi notko ja onko takamuksesi kaareva vai onko selkäsi suora ja takamuksesi pikemminkin litteä?

 • onko lantiosi edestä katsottuna leveämpi kuin hartiasi vai kenties päinvastoin?

 • onko sinulla selkeä vyötärö vai onko vyötärösi ja lantiosi olleet aina lähes tasaleveät?

 • kuinka sopusuhtainen vartalosi on, onko jokin kohta vartalostasi pitkä tai jokin lyhyt, esim. selkä?

 • ovatko sääresi hoikat vai pyöreät tai jopa tasapaksut?

 • onko haarasi pituussuuntaan nähden keskellä vai peräti ylempänä tai alempana?X -muodon määrittäminen


X-muotoisessa vartalossa olkapäät ja lantio ovat suhteellisen saman levyiset ja vyötärö erottuu selkeästi. Vartalon levein osa on edestä katsottuna reidet, ei takamus, kuten usein ajatellaan. Juuri tämä on määrittelevä kohta 8 -muotoisen ja X -muotoisen erottamisessa.


X -muotoinen on juurikin se missivartalo 92 - 60 - 92, mistä useimmat meistä vain haaveilevat.


X-muodon rinnat


Rinnat voivat olla suuret, keskikokoiset tai pienet. Rinnat eivät ole ratkaiseva tekijä vartalonmuodon määrittämisessä. Tärkeämpää on hartioittesi luuston rakenne, vyötärösi erottuvuus ja lantiosi suhde hartioihisi.Vartalonmuotosi määrittämisessä ei rintojesi koolla ole merkitystä!X-muodon vyötärö


Vyötärösi on vähintään 20 cm pienempi kuin lantiosi tai hartiasi ja sen pitää myös näkyä selvästi edestä katsottuna.


Sinulla voi mittanauhalla mitattuna olla vyötärö 20 cm pienempi, mutta se ei välttämättä näy, kun vartaloasi katsotaan edestä päin. Tämä luku on sinulle vain karkeaksi oppaaksi, mutta oikea vyötärön ja lantion ero riippuu siitä, missä vartalosi painopisteet ovat. Lue lisää painopisteistä täältä.


Vyötärösi tulisi siis näyttää edestä katsottuna huomattavasti pienemmältä kuin lantiosi ja hartiasi.
X-muodon lantio


Lantiosi on leveimmillään reiden yläosassa ja vyötärö kaareutuu kauniisti lantiolle Jos et ole vieläkään täysin varma - tutustu tähän postaukseen, jossa on kuvia, jotka osoittavat eron X- ja 8-muotoisen lantion välillä.


Kun kokeilet käsilläsi, tunnet lantion vyötäröltä alaspäin ja käden tulisi liukua kaarevasti ja tasaisesti alaspäin. Vyötärön alapuolella ei ole ”hyllyä”, kuten 8 -muotoisella on.
valitse omaan vaatekaappiisi sinulle sopivia ja oikeanvärisiä vaatteita.
Sopivan mallisia vaatteita X -vartaloisen vaatekaappiin.Nämä sopivat X-muotoiselle


 • Valitse kynähame, A-malli tai kellotettu hame

 • Kietaisumekot sopivat erinomaisesti vartaloosi, koska ne korostavat vyötäröäsi ja myötäilevät kauniisti kurvejasi.

 • Bootcut -farkut ovat kaikkein mairittelevammat, koska ne tasapainottavat lantiotasi. Varmista, että ne eivät kapene liikaa polviesi kohdalta, vaan putoavat suorempina reidestä polviin ja lahkeissa on sitten pieni levennys.

 • Housujen tulee olla joko suorat tai bootcut, myös leveälahkeiset housut sopivat sinulle, mikäli sääresi ovat pitkät. Lahkeiden keskellä oleva prässi ohentaa ja pidentää jalkojasi.

 • Lisää yksityiskohtia ylävartaloosi ja pidä yksityiskohdat yksinkertaisina alavartalossasi, etenkin lantion ympärillä, joten farkuissa tai housuissa ei kannata olla paikkataskuja.

 • Takeissa ja villatakeissa ei myöskään suuria taskuja lantion kohdalla eikä pitkiä leveitä hihansuita siten, että ne leventävät lantiota.

 • Jos haluat käyttää alaosassa kuvioita, kuten printtihameita, etsi pienikuvioisia tai raidallisia materiaaleja, ota sitten vaaleampi tai joku kirkkaampi väri kuviosta ja käytä sitä yläosassasi.

 • Käytä A-linjan hameita ja vyötäröä määritteleviä vaatteita - esitä, että sinulla on pieni ja kapea vyötärö. Isonna hartioitasi ja kiinnitä huomio kasvoihin pitämällä leveämpiä päänteitä, kuten venepääntietä, neliötä ja sydämen mallista.

 • Yläosien ja takkien tulee päättyä vyötärölle, lantion luun kieppeille. Jos pidät pidempiä lantiolle päättyviä takkeja ja paitoja, ne kiinnittävät huomion reisiesi kokoon ja reitesi näyttävät suuremmalta.

 • Pitkien takkien tulisi päättyä hiukan polven yläpuolelle, mikäli sinulla ei ole pitkiä sääriä.

 • Takissa taskujen kannattaa olla huomaamattomasti takin saumoissa ja parasta olisi, mikäli ne olisivat vyötärön korkeudella


Vältä näitä


 • Vaakasuoria linjoja lantiolla

 • Suoria yläosia, jotka kätkevät vyötärön

 • Monikerroksisuutta tai säkkimäisiä vaatteita

 • Kapeita housuja tai hameita, jos et halua näyttää kurvikkaalta

 • Matalaa housun/hameen vyötäröä, esim. lantiofarkut

 • Erittäin tiukat kapealahkeiset farkut/housut eivät ole parhaita ystäviäsi. Käytä tällaisten housujen kanssa tyylikästä, pidemmän mallista neuletakkia, joka putoaa lantiolta vähintään reiden puoliväliin asti.Laatikkomalliset vaatteet etvä tsovi x-vartaloiselle.
Vältä tällaisia vaatteita, ne eivät sovi x -vartaloisellle!


Mikäli haluat ammatillisen mielipiteeni kehosi muodosta - ota yhteyttä tai osta Tyylianalyysi JaSie Shopista (myös yhdessä värianalyysin kanssa). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.Lumoudu tyylistä


Jaana


Kuvat

https://www.pinterest.de/pin/448811919092212561/

https://www.pinterest.de/pin/20407004548467559/

https://www.pinterest.de/pin/201887995786302079/


851 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa uutiskirjeemme

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

bottom of page