top of page
  • Writer's pictureJaSie

Kasvot - 8 erilaista kasvojen muotoa

Oletko miettinyt, minkä muotoiset kasvot sinulla on?


Ihmisillä on erilaisia kasvojen muotoja - pyöreästä soikeaan ja soikeasta timanttiseen kasvojen muotoon. Pelkän hauskan tiedon lisäksi se, että tiedät, minkä muotoiset kasvot sinulla on, voi tieto auttaa sinua tekemään parempia valintoja kampausten, meikkien ja silmälasien suhteen ja näin voit korostaa ulkonäköäsi vieläkin enemmän.


Tässä artikkelissa kerron sinulle, miten voit määrittää kasvomuotosi ja tarjoan kampaus- ja meikkivinkkejä, jotka sopivat parhaiten eri kasvojen muotoihin. Lisäksi opit 8 erilaista kasvojen muotoa.


Kasvot - 8 erilaista kasvojen muotoa
Kuva: Pinterest

Kasvojen muotoa määriteltäessä on otettava huomioon joitakin olennaisia seikkoja. Tartu peiliin ja noudata näitä ohjeita.


1. Etsi kasvojen levein kohta


Otsa

Jos kasvojesi levein kohta on otsa, joka kapenee hitaasti kapeaksi tai kulmikkaaksi leuaksi, sinulla on todennäköisesti sydämen tai käänteisen kolmion muotoiset kasvot. Saat tästä lisää tietoa vaiheessa 2.


Poskipäät

Jos kasvojesi levein kohta on poskiluut, sinulla on todennäköisesti soikeat, pyöreät, sydämen-muotoiset tai timantinmuotoiset kasvot.


Leuka

Kasvosi ovat päärynän tai kolmion muotoiset, jos leukasi on kasvojen levein osa.


Yhtä suuri

Jos otsasi, poskipääsi ja leukasi ovat lähes yhtä leveät, sinulla on todennäköisesti neliön, pyöreän tai soikean muotoiset kasvot.2. Määritä leukasi muoto


Pyöreä

Pyöreä leuka tarkoittaa, että sinulla on pitkät, pyöreät tai soikeat kasvot.


Terävä

Jos leukasi on teräväkärkinen ja poskiluut leveät ja otsa on kapea, sinulla on timantinmuotoiset kasvot. Ja jos leukasi on enemmän kulmikas ja terävä, kasvosi ovat sydämenmuotoiset tai kuin käänteinen kolmio.


Neliö

Vahva, leveä leuka on merkki neliönmuotoisista kasvoista. Jos leuka ei ole liian selväpiirteinen, kyseessä voi olla päärynä- tai timanttikasvot. Ja jos otsa, leuka ja poskiluut ovat yhtä leveät, on selvää, että sinulla on neliönmuotoiset kasvot.3. Selvitä kasvojen pituus


Lyhyt

Jos kasvojen pituus ja leveys ovat yhtä pitkät ja leuka pyöreä, sinulla on useimmiten pyöreät kasvot. Helppo tapa selvittää kasvojen pituus on piirtää vaakasuora kuvitteellinen viiva.


Piirrä viiva silmien alapuolelle ja pystysuora viiva pään yläosasta leukaan. Jos vaakasuoran ja pystysuoran suhde on yksi yhteen, sinulla on todennäköisesti pyöreät kasvot.


Keskimääräinen

Keskimääräiset kasvot ovat kasvoja, joiden pituus on suurempi kuin leveys. Jos siis vaakasuoran ja pystysuoran suhde on yksi yli yhteen, se on merkki keskimääräisestä kasvojen muodosta. Jos kasvojesi levein osa on poskipäissäsi ja sinulla on pyöreä leuka, sinulla on useimmiten soikeat kasvot.


Ja jos sinulla on teräväkärkinen leuka yhdessä aiemmin mainittujen kohtien kanssa, kyseessä ovat todennäköisesti sydämenmuotoiset tai käänteisen kolmion muotoiset kasvot.


Pitkä

Jos kasvojesi pituus on selvästi pidempi kuin leveys, sinulla on useimmiten pitkät tai pitkänomaiset kasvot. Poskipäittesi, leukasi ja otsasi tulisi olla yhtä leveät yhdessä pyöristetyn leuan kanssa.4. Tarkista, onko sinulla ”leskenhuippu”


”Leskenhuippu” on erottuva, V:n muotoinen hiusraja.


Kasvot - 8 erilaista kasvojen muotoa
"Lesken huippu"

Jos poskiluut ja otsa ovat kasvojesi levein osa, ja jos sinulla on leskenhuippu, sinulla on ehkä sydämenmuotoiset kasvot.


Jos leskenhuippua ei ole, mutta leuka on teräväkärkinen ja otsa on leveä, se voi olla merkki käänteisen kolmion kasvojen muodosta.8 erilaista kasvojen muotoa


Kasvojen muoto voi vaikuttaa merkittävästi valitsemaasi kampaukseen tai asusteisiin. Kasvonmuodot jaetaan kulmikkaisiin ja pyöreisiin kasvonmuotoihin ja ne ovat ns. sisäisen linjasi.


"Toistamalla kulmikkaita tai pyöreitä muotoja koruissa, kaulakoruissa, kuvioissa, silmälaseissa, hatuissa ja kampauksissa, luomme persoonallisemman ja houkuttelevamman tyylin."

On olemassa viisi kulmikasta ja viisi pyöreätä kasvojen muotoa.


Katsotaanpa joitakin kasvomuotoja sekä joitakin hius-, meikki- ja kauneusvinkkejä, jotka voivat korostaa ainutlaatuisia piirteitäsi.Ovaalit kasvot


Kasvot - 8 erilaista kasvojen muotoa
Blake Lively

Ominaisuudet:

Otsa: Korkea otsa, jonka leveys on hiukan leveämpi kuin kaareva leuka ja poskipäät. Kuvittele kananmunaa ylösalaisin.


Poskipäät: Ne ovat kasvojen levein osa.


Leukalinja: Leuassa ja leukalinjassa ei ole teräviä kulmia. Leuka on kapeampi kuin poskipäät.


Kasvot: Kasvojen pituus on hieman suurempi kuin leveys.


Hiusvinkit:

Soikea kasvojenmuoto on ns. täydellinen muoto eli sinun ei tarvitse korjata mitään kohtaa kasvoistasi. Suhteellisuutensa vuoksi soikeaan kasvojen muotoon sopii lähes täydellisesti minkä tahansa pituinen kampaus - pitkistä, hiukan laineisista jopa kulmikkaisiin hiustyyleihin. Lisää kerroksia leuan, poskipäiden tai huulten lähelle korostaaksesi kyseistä piirrettä, mutta vältä liikaa korkeutta, sillä se voi saada kasvosi näyttämään pitkulaisilta.


Meikkivinkkejä:

Yritä löytää tasapaino huulten ja silmien välillä. Jos esimerkiksi valitset jotain raskasta, kuten smokey eys, valitse yksinkertaiset nude-huulet ja kaarevat kulmakarvat. Voit myös käyttää korostusväriä korostamaan joitakin kasvonpiirteitä, kuten nenäsiltaa, otsaa ja poskipäitä.


Sopivat silmälasit:

Nelikulmaiset, suorakulmaiset tai geometrisen muotoiset kehykset, mutta ei liian terävinä kulmina, vaan pyöristettynä.


Pyöreät kasvot


Kasvot - 8 erilaista kasvojen muotoa
Michelle Williams

Ominaisuudet:

Otsa: Pyöreä otsa, jolle on ominaista leveä hiusraja.


Poskipäät: Ne ovat kasvojen levein osa ja poskipäiden alla on täyteläisyyttä.


Leukalinja: Pyöreä leuka ja leukalinja, jossa on hyvin pehmeät ”kulmat”.


Kasvot: Kasvojen pituus on lähes sama kuin leveys. Kasvojen sivut kaartuvat hieman ulospäin sen sijaan, että ne olisivat suorat.Hiusvinkit:

Pyöreät kasvonmuodot näyttävät parhaimmalta pitkillä kerroksellisilla hiuksilla. Sivulle leveä otsatukka voi myös auttaa lisäämään pituutta kasvoihin, kun taas lyhyet kerrokset auttavat korostamaan pyöreyttä. Pehmeät, kasvoja kehystävät kerrokset ja pitkät tai leuan pituiset polkkatukat ovat loistavia kampauksia pyöreille kasvonmuodoille. Jos jätät hiukset auki, vältä niiden työntämistä korvien taakse.


Meikkivinkit:

Kaarevat kulmakarvat näyttävät hyvältä pyöreillä kasvoilla, sillä ne auttavat lisäämään linjoja ja määritelmää kasvoihin. Koska posket ovat pyöreiden kasvojen levein osa, rajaus voi lisätä syvyyttä ja saada kulmat korostumaan. Lisää hieman hohtavaa poskipunaa korostamaan poskia ja antamaan niille tervettä hehkua.


Sopivat lasit:

Silmälasiesi kehysten tulisi olla enemmän kasvoja pidentävät kuin leventävät, eivätkä ne saa olla leveämmät kuin kasvosi. Suorakulmaiset kehykset, kulmikkaat tai geometriset kehykset, mikäli haluat vastakohdan pyöreydelle. Mikäli haluat lasien kulkevan omien pyöreiden linjojesi mukaisesti, valitse hieman pyöristetyt kehykset. Myös ylöspäin suuntautuvat kehykset, kuten cat-eye tai d-kehykset sopivat sinulle mainiosti.


Nelikulmaiset kasvotKasvot - 8 erilaista kasvojen muotoa
Cameron Diaz

Ominaisuudet:

Otsa: Leveä, suora hiusraja, otsa on lähes leuan levyinen.


Poskipäät: Neliönmuotoisten kasvojen poskipäiden leveys on sama kuin otsan ja leuan leveys.


Leukalinja: Vahva, leveä ja neliömäinen leukalinja, joka on hieman kulmikas ja jossa on minimaalinen käyrä.


Kasvot: Kasvojen sivut noudattavat suoraa linjaa otsasta leukaan, ja kasvojen pituus on lähes sama kuin leveys.


Hiusvinkit:

Hiusmallin tulisi lisätä volyymiä päälaelle ja olla sivuilta tasaisen litteä. Neliönmuotoisille kasvoille sopivat parhaiten kampaukset, jotka ovat pehmeät kulmista ja täyteläiset sivuilta. Teksturoidut pitkät kerrokset, joissa on sivulle levenevä otsatukka, voivat korostaa teräviä piirteitä ja tuoda tasapainoa neliön muotoon. Vältä neliskulmaisia kampauksia (polkkatukka), jotka leventävät leukaasi. Vältä myös jakausta keskellä tai suoraa otsatukkaa, jotka lyhentävät kasvojasi, samoin pitkää ja suoraa mallia hiuksissasi.


Meikkivinkkejä:

Käytä rajausta pehmentämään teräviä kulmia ja lisää korostusväriä korostamaan tiettyjä kasvonpiirteitä. Voit myös käyttää kevyesti sävytettyä peitevoidetta poskipäiden syvennysten alla ja otsalla. Toinen paras tapa viedä huomio pois leuasta olisi kiinnittää enemmän huomiota huuliin. Valitse dramaattisia värejä, kuten korallia, violettia tai kirkkaanpunaista oman väripersoonasi mukaisesti.


Sopivat lasit:

Silmälasiesi kehysten tulisi olla hieman kapeammat kuin kasvosi ja niiden tulisi saada

kasvosi näyttämään pidemmiltä. Pyöreät lasit tai soikea kehys, mikäli haluat vastakohdan kasvojesi neliömäisyydelle. Mikäli taas haluat korostaa kasvojesi muotoja, valitse hiukan teräväreunaisempi malli. Vältä kuitenkin tiukan geometrisia ja neliskulmaisia kehyksiä sekä matalaa nenäsiltaa.


Timanttiset kasvotKasvot - 8 erilaista kasvojen muotoa
Ashley Greene

Ominaisuudet:

Otsa: Timantin muotoisilla kasvoilla otsan leveys on pienempi kuin poskiluun leveys.


Poskipäät: Poskiluut ovat korkeat ja huomattavasti leukalinjaa ja otsaa leveämmät.


Leukalinja: Leukalinja on kapea ja leuka on voimakas ja terävä.


Kasvot: Kasvojen pituus ja leveys ovat lähes samat. Jos hiusrajan keskipisteestä vedetään viivat poskipäihin ja leukaan, se kuvastaa timantin muotoa.


Hiusvinkkejä:

Hiusmallisi tulisi leventää otsaa ja leukaa sekä vähentää poskipäiden leveyttä. Lähes kaikki mallit sopivat, mutta lyhyen hiusmallin tulisi olla runsaampi niskasta tasapainon vuoksi. Pitkät kerrokset ja sivulle työntyvä otsatukka voivat täydentää timantinmuotoisia kasvoja. Kampaukset, joissa on kapeat sivut ja täyteläisyyttä leuan kohdalla, sopivat parhaiten timantinmuotoisille kasvoille. Bob on hyvä esimerkki.


Voit myös lisätä suoria, pehmeitä hapsuja lyhentämään kasvoja. Pitkä hiuspituus voi pehmentää timantinmuotoisten kasvojen kulmia, ja voit työntää hiukset korvien taakse korostamaan näkyviä poskipäitä.


Meikkivinkit:

Muhkeat huulet, muotoillut sivut ja kasvonpiirteiden korostaminen ovat parhaita meikkitekniikoita, joita voit käyttää timantinmuotoisilla kasvoilla.


Sopivat lasit:

Kissansilmälasit, soikeat tai suorakulmaiset kehykset. Vältä liian pieniä kehyksiä, jotka vetävät huomion kapeaan otsaan.Sydämenmuotoiset kasvotKasvot - 8 erilaista kasvojen muotoa
Chloë Grace Moretz

Ominaisuudet:

Otsa: Sydämenmuotoisissa kasvoissa on tyypillistä leukalinjaa leveämpi otsa. Melkein kuin ylösalaisin oleva kolmio. Pyöreä hiusraja, jossa on V:n muotoinen kärki otsan keskellä, joka tunnetaan myös nimellä leskenhuippu, on toinen tunnusomainen piirre.


Poskipäät: Poskipäiden leveys on lähes sama kuin otsan, ja molemmat ovat leukalinjaa leveämmät.


Leukalinja: Kapea leukalinja, jossa on vahva, kapea ja terävä leuka.


Kasvot: Kasvojen pituus on hieman pidempi kuin niiden leveys.


Hiusvinkit:

Sydämenmuotoisten kasvojen leveän otsan leveyttä voi peittää sivulle levenevällä otsatukalla. Leukalinjan kohdalta täyteläisempi kampaus voi myös auttaa lisäämään painoa kapealle leualle. Pitkät kerrokset, pixie-leikkaukset ja kulmia rajaavat hapsut ovat muita esimerkkejä. Yritä välttää kampauksia, jotka korostavat otsan tai poskipäiden leveyttä.


Meikkivinkit:

Jos sinulla on sydämenmuotoiset kasvot, sinulla on todennäköisesti kulmikas leuka. Smokey eys -meikki voi olla täydellinen tapa tasapainottaa tätä terävää piirrettä. Voit käyttää ns. pronssirajausta antaaksesi pehmeän ilmeen, sillä sydämenmuotoisilla kasvoilla on jo jonkin verran syvyyttä ja määritelmää. Ripsiin voi olla hyvä lisäys voimakas, tuuhea ripsiväri.


Sopivat lasit:

Ovaalinmuotoiset kehykset, vaaleat tai kehyksettömät kehykset, pohjapainoiset kehykset, kehykset, joissa on matalat ohimot. Kapeasankaisten silmälasiesi tulisi leventää kasvojasi silmien alapuolelta. Valitse siroja pyöreitä tai soikeita kehyksiä, joissa on pehmeät, kaarevat linjat ja jotka kaventavat leveää otsaasi.


Päärynän/pisaran (A -kolmio) muotoiset kasvotKasvot - 8 erilaista kasvojen muotoa
Minnie Driver

Ominaisuudet:

Otsa: Päärynänmuotoisille kasvoille on ominaista kapea ja pieni otsa ja leveä leukalinja.


Poskipäät: Poskipäät ovat lähes yhtä kapeat kuin otsa.


Leukalinja: Päärynänmuotoisille kasvoille on ominaista, että leuka ovat kasvojen levein osa.


Kasvot: Kasvojen pituus on pidempi kuin leveys.


Hiusvinkit:

Hiuksissasi on hyvä olla runsautta sekä ohimoilla että ohimoiden yläpuolella ja hiusmallisi saa kaveta alaspäin. Jos siis harkitset lyhyempää kampausta, valitse sellainen, joka lisää täyteläisyyttä kasvojen yläosaan ja luo illuusion leveämmästä otsasta. Valitse kampaus, joka minimoi leukaviivan leveyden ja pehmentää reunoja. Sinulle sopii jakaus sivulle ja ylös nostettu poikamainen, villimpi hiusmalli, joka antaa runsautta ylöspäin. Vältä päälaelta litteitä kampauksia


Meikkivinkit:

Konturointi (contouring)on paras meikkitekniikka päärynänmuotoisille kasvoille. Vältä kuitenkin ääriviivojen rajausta otsalla, sillä se on jo valmiiksi melko kapea. Voit käyttää poskipäissäsi ja otsallasi korostusväriä tai hohtoa, jotta ne korostuvat.


Sopivat lasit:

Kissansilmälasit, D-kehykset, lentäjälasit.


Pitkänomaiset kasvotKasvot - 8 erilaista kasvojen muotoa
Sarah Jessica Parker

Ominaisuudet:

Otsa: Pitkänomaisille kasvoille on ominaista pitkä ja kapea luusto sekä korkea otsa. Hiusraja noudattaa suoraa linjaa, ja otsa on lähes yhtä leveä kuin leuka.


Poskipäät: Poskipäiden leveys on lähes sama kuin leuan ja otsan leveys.


Leukalinja: Tälle kasvojen muodolle on ominaista vahva leukalinja, jossa on hieman kaareva leuka.


Kasvot: Kasvojen pituus on jopa kaksi kertaa sen leveyttä pidempi, lähes kuin pitkänomaiset neliönmuotoiset kasvot. Kasvojen sivut noudattavat suoraa linjaa otsasta leukaan.


Hiusvinkkejä:

Valitse kampaus, joka lisää täyteläisyyttä sivuille ja pitää volyymin korvien yläpuolella. Pitkät hiukset voivat vetää kasvoja alaspäin ja saada ne näyttämään vielä pidemmiltä. Näin ollen lyhyet kampaukset tai lyhyempien kerrosten lisääminen voivat auttaa kehystämään kasvoja ja tasapainottamaan niiden muotoa. Kiharat ja aallot voivat myös saada kasvot näyttämään leveämmiltä. Vältä suoria, litteitä hiuksia, joissa ei ole liikettä tai volyymia.


Meikkivinkit:

Pitkänomaisten kasvojen kohdalla temppu on pehmentää ohimoita ja leukoja. Konturointi ja bronzer ovat siis parhaita vaihtoehtoja. Tämän lisäksi siipimäinen linerilinja voi auttaa saamaan silmät näyttämään suuremmilta ja leveämmiltä, kun taas poskipuna poskille voi tuoda kauniin värin.


Sopivat lasit:

Silmälasiesi kehysten tulisi olla hieman leveämmät kuin kasvosi. Kissansilmät, suorakulmaiset kehykset, korkeat ja leveät kehykset, joissa on värikkäät koristeelliset ohimot.


On olemassa myös pitkänomaisten kasvojen kulmikas muoto eli suorakulmio, joka on muuten samanlainen, mutta piirteet ovat kulmikkaat.


Nyt siis vain peilin eteen tutkimaan kasvojesi muotoa ja ota vinkit talteen, jotta voit näyttää vieläkin upeammalta!Lumoudu tyylistäsiTyylilyyli JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Tulevia blogiartikkeleita


22.3. Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page