top of page
  • Writer's pictureJaSie

Persoonallinen tyyli – mitä se on?

"Muotimaailmassa tyylillä tarkoitetaan henkilön erityistä tapaa ilmaista itseään, yleensä henkilökohtaista tyyliä tai tapaa, jolla yksilö ilmaisee itseään esteettisillä valinnoilla, kuten vaatetuksella, asusteilla, kampauksella ja asun kokoamisella.""Tyyli vaikuttaa ensivaikutelmaan!"

Oma persoonallinen tyyli on sitä, kuinka valitset vaatteesi, miten ehostat itsesi ja kokoat itsellesi sopivia asukokonaisuuksia. Tyyli on myös tunteita, joten, kun tarpeesi muuttuvat, niin sinun persoonallinen tyylisikin muuttuu. Vallitsevien piirteidemme ansiosta tunnemme olevamme ”kotona” tietyssä tyylissä, mutta persoonallisuutemme ja fyysiset piirteemme, kuten vartalon ja kasvojen muodot, voivat luoda meille kahden tyylin risteytyksen.Persoonallinen tyyli – mitä se on?
Persoonallinen tyyli.

Avain oman persoonallisen tyylin löytämiseen on itsensä tunteminen!


Muoti ja tyyli ovat saman kolikon kaksi eri puolta. Muoti on jotakin, mikä on modernia tiettynä aikana, tyylissä on kyse yksilöllisyyden näkymisestä pukeutumisessa.


"Tyyli ON yksilöllisyyttä."

Tyyli on ajaton. Tyylikäs ihminen voi seurata tai olla seuraamatta muotivirtauksia, mutta hän pysyy aina uskollisena omalle estetiikalleen. Henkilökohtaisessa tyylissä on kyse pikemminkin itsetuntemuksen kehittämisestä kuin pelkän trendien omaksumisesta. Henkilökohtainen tyyli vastaa suunnilleen henkilön muotitajua.


Jotkut ihmiset ovat hyvin tietoisia omasta tyylistään, joka voi olla hyvinkin yksityiskohtainen ja suunniteltu, mukaan lukien tietyt merkit, kuosit ja suunnittelijat. Toisilla ihmisillä taas on yksinkertaisesti esiin nouseva tyyli, jota he eivät ehkä pysty ilmaisemaan, mutta jota he käyttävät alitajuisesti vaatteiden valinnassa. Henkilön tyylitaju liittyy usein hänen sosiaalisiin ryhmiinsä, kiinnostuksen kohteisiinsa ja ikäänsä sekä usein myös muihin yksilöllisiin tekijöihin.Persoonallinen tyyli – mitä se on?
Yksilöllistä pukeutumista ja tyyliä.

Muodista ja vaatteista kiinnostuneet ihmiset ovat usein hyvin ylpeitä henkilökohtaisesta muodista. Näillä ihmisillä on todennäköisesti jatkuvasti kehittyvä tyylitaju. Joskus ihmiset, joilla on hyvin kehittynyt henkilökohtainen tyyli, dokumentoivat vaatekappaleita tai muita inspiroivia esineitä ja käyttävät näitä tallenteita henkilökohtaisen makunsa kehittämisessä.


Toisaalta monet ihmiset eivät pysty sanallisesti erittelemään henkilökohtaista tyyliään ilman merkittävää pohdintaa. Useimmilla ihmisillä on mieltymyksiä tiettyihin väreihin, kuvioihin tai vaatekategorioihin, mutta jotkut saattavat valita kokonaisia vaatekaapillisia, jotka ovat huomattavan temaattisia näiden mieltymysten perusteella, tietämättään. Ne, jotka ovat läheisiä sellaisen henkilön kanssa, jolla ei ole selkeää tyyliä, voivat helposti osoittaa hänen vaatekaapissaan esiintyviä johdonmukaisuuksia ja tätäkin voidaan pitää henkilökohtaisena tyylinä.


Vaatetus on yksi yleisimmistä tavoista, joilla ihmiset ilmaisevat itseään, joten henkilön muotitaju voi olla suoraan yhteydessä hänen elämäänsä ja sosiaalisiin ryhmiinsä. Tämän vuoksi tietyt pukeutumistavat liittyvät niin läheisesti tiettyihin asenteisiin, erityisesti nuorilla ihmisillä. Ryhmillä, jotka ovat erityisen huolissaan muista ikätovereistaan erottautumisesta, on taipumus käyttää radikaalisti poikkeavia pukeutumismuotoja, kuten ihmiset, jotka käyttivät punk-vaatteita silloin, kun punk oli vielä hyvin kiistanalainen. Jopa näiden sosiaalisten ryhmien sisällä vaatteiden valintaan liittyy kuitenkin edelleen henkilökohtaista makua.


Muita henkilökohtaiseen tyyliin vaikuttavia tekijöitä voivat olla hiusten muotoilu ja väritys, meikki, asusteet, ilmeet ja muut maneerit. Henkilökohtainen tyyli ei ehkä ole ihmiselle kovin tärkeä, mutta suuri osa ensivaikutelmasta muodostuu vaatetuksesta ja itsensä esittämisestä. Monet ihmiset pitävät henkilökohtaista muotitajua hyvin paljastavana persoonallisuudesta. Ihmiset, jotka ovat tietoisia tyylitajustaan, kykenevät usein muuttamaan tätä muotitajua myönteisten tulosten saavuttamiseksi, kun sosiaaliset tai henkilökohtaiset syyt sitä vaativat. Tämä voi olla arvokasta monissa tärkeissä tilanteissa, että henkilökohtaisten muotitottumusten huomioimista voidaan pitää sosiaalisena taitona.Persoonallinen tyyli – mitä se on?
Tyyliin liittyvät myös asusteet, korut, hiukset yms.


Minulle tyyli ei ole vain uusimpia trendejä tai muotisuunnittelijoita. Kyse on siitä, miten haluat maailman näkevän sinut. Se antaa sinulle vallan antaa ihmisten nähdä, kuka olet, mitä ajattelet ja mitä haluat tehdä.


Nuoruudessani tyylini vaihteli biker-tyylistä eli t-paidasta, farkuista ja moottoripyöräsaappaista ”tantta”-tyyliin eli mekkoihin ja kaikkeen siltä väliltä. Minulta kesti jonkin aikaa tuntea oloni mukavaksi omassa nahassani, mikä lopulta johti siihen, että tunnen oloni mukavaksi nykypäivän tyylissäni.


Koska emme ole sarjakuvahahmoja, vaatteemme muuttuvat, mutta henkilökohtainen tyyli on jotain, jonka kerran kehitettyään on aina olemassa. Se on sinun henkilökohtainen tyylisi, jonka ihmiset huomaavat, olipa päälläsi mitä tahansa.5 askelta - kuinka löytää henkilökohtainen tyylisi


Henkilökohtaisen tyylin löytäminen ei onnistu hetkessä. On kuitenkin olemassa strategioita, joiden avulla voit oppia lisää itsellesi sopivista vaatteista.1. Tutustu omaan vaatekaappiisi


Mieti, mitkä vaatteesi tekevät sinut onnelliseksi. Mitkä ovat suosikkivaatteitasi vaatekaapissasi? Ota nämä vaatekappaleet esiin ja mieti, miksi ne saavat sinut voimaan hyvin. Huomaa, mitä yhteistä niillä on.Persoonallinen tyyli – mitä se on?
Tutustu oman vaatekaappisi sisältöön.


2. Etsi muoti-inspiraatiota


Kun etsit muoti-inspiraatiota, aloita perheestä ja ystävistä, joiden tyyliä ihailet. Vietä aikaa sosiaalisessa mediassa ja tarkkaile, miten ystävät ja julkkikset pukeutuvat, aina rennoista asuista, kuten topeista ja legginseistä, työasuun sopiviin bleisereihin ja poolopaitoihin. Blogit ovat täynnä muotivinkkejä ja inspiraatiota, joten etsi muutama muotibloggaaja, joiden tyyli kiinnostaa sinua ja etsi heidän arkistoistaan suosikkiasujasi. Jos on julkkis tai vaikuttaja, jonka tyylistä pidät, yritä selvittää, kuka on kyseisen julkkiksen stylisti ja hae häneltä inspiraatiota. Muotilehdet ovat toinen hyvä lähde. Tutustu erilaisiin tyylityyppeihin ja tunnista ne, jotka sopivat sinulle parhaiten.


3. Luo muotitaulu


Muotitaulu on loistava tapa kehittää henkilökohtaista tyyliäsi. Kun olet kerännyt muoti-inspiraatiota, kokoa kuvat muotitauluksi - vaikkapa Pinterestiin tai kartongille. Vaikka inspiraatiosi tuntuisi olevan hajallaan, saatat huomata, että monilla malleilla on farkut, monilla maximekot ja monilla röyhelöiset topit - se on silti yleinen tunnelma, jota tavoittelet. Valitse kaksi tai kolme kuvaa, jotka edustavat sinulle sopivaa estetiikkaa, ja pidä nämä kuvat puhelimessasi, jotta voit katsoa niitä, kun olet ostoksilla.

4. Luo kapselivaatekaappi


Kapselivaatekaappi on kokoelma perusvaatteita, joita voit yhdistellä ja sovittaa toisiinsa luodaksesi vaivattomia lookeja. Nämä ovat klassisia, neutraalin värisiä vaatekappaleita, jotka sopivat kaiken kanssa: pieni harmaa/tummansininen/musta (jos sinulle sopii musta) mekko, farkkutakki, yksinkertaiset T-paidat, nahkahame, farkut tai suorat housut. Sinulla saattaa jo olla joitakin näistä vaatekaapissasi: Pidä ne, jotka saavat sinut tuntemaan olosi upeaksi, ja vaihda kaikki muut peruskappaleisiin, jotka todella sopivat sinulle. Nämä vaatekappaleet voivat olla yksinkertaisia, mutta ne auttavat sinua tuomaan esiin ainutlaatuisen tyylisi tarjoamalla perustan jännittävämmille kappaleille.


5. Kokeile ainutlaatuisia tyylivalintoja


Kun olet rakentanut kapselikokoelmasi, on aika lisätä vaatekaappiisi ainutlaatuisia vaatekappaleita, jotka tuovat esiin tyylipersoonallisuutesi. Tämä saattaa vaatia jonkin verran kokeiluja, joten muista, että ei haittaa, jos muutat mielesi. Henkilökohtaisessa tyylissä on kyse muodin kanssa leikkimisestä ja siitä, mitkä vaatteet saavat sinut tuntemaan itsesi parhaaksi mahdolliseksi. Aloita rohkeilla asusteilla ja väripaloilla ja harjoittele sitten printtien ja tekstuurien sekoittamista ja yhdistämistä.


Tyylipersoonat


Tähän artikkelisarjaan kuuluu 8 eri persoonallista tyyliä, jotka käyn läpi yksitellen, joten pysy siis kanavalla ja voit saada ahaa-elämyksen. Nyt vain kaivelemaan omaa vaatekaappiasi ja etsimään vähintäänkin ne neutraalit vaatekappaleet, joissa sinun on hyvä olla ja tunnet itsesi upeaksi.


15.11.2022 Luonnollinen tyyli

13.12.2022 Luova / BohemChic -tyyliLumoudu tyylistäsi


Tyylilyyli JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page