top of page
  • Writer's pictureJaSie

Löydä värisi- värikylläisyys- kirkas vai murrettu


Löydä värisi - värikylläisyys - kirkas vai murrettu
Kirkkaita ja murrettuja sävyjä

Toivottavasti olet tehnyt väritestini ja sinulla on nyt jonkinlainen käsitys siitä, oletko lämmin vai viileä. Nyt on aika selvittää intensiteettisi - mikä on intensiteetti eli värin voimakkuus?Mikä on intensiteetti eli värin voimakkuus?Intensiteetti on värin kylläisyys, kirkkaus tai tummuus. Albert Munsell oli mies, joka tajusi, että väri ei ollut vain yksi asia - vaan useiden elementtien yhdistelmä. Hän alkoi kutsumaan intensiteettiä kromaksi.Mikä on kroma?Värejä kutsutaan kromaattisiksi. Mustaa, valkoista ja harmaata kutsutaan akromaattiseksi. Joten kroma-asteikko on värin sävyaste sen kirkkaimmasta voimakkuudesta (korkein kylläisyys tai puhtain väri) pisteeseen, jossa se on harmaan versio, jossa väriä on enää vain hiukkasen jäljellä.Tästä kuvasta näet, että vihreä menee kirkkaammasta alas tummaksi harmaata kohti.


Suomeksi kromasta käytetään sanaa värikylläisyys (intensiteetti) ja käydäänpä vielä tarkasti läpi, mitä se tarkoittaa. Kroma tarkoittaa siis värin voimakkuutta, intensiteettiä ja puhtautta. Korkean värikylläisyyden omaava väri on vahva, puhdas ja helposti määriteltävissä. Matalan värikylläisyyden omaava väri on lähestyy harmaita sävyjä, minkä vuoksi sen määrittely on vaikeampaa. Korkean värikylläisyyden värit ovat lähempänä päävärejä ja siksi näemme ne lämpimämpinä. Matalan värikylläisyyden omaavat värit ovat kauempana pääväreistä ja siksi näemme ne kylmempinä.Luonnollinen kirkkausKun olet noin 20 -vuotias, olet luonnollisesti kirkkaimmillasi - jos sinulla on kirkkaat silmät, kirkas iho ja hiuksesi ovat voimakkaan väriset (ruskeat, mustat, kirkkaat blondit), voit todennäköisesti käyttää kirkkaita tai voimakkaita värejä.


Kun alat ikääntymään ja hiuksesi alkaa harmaantumaan, huono uutinen on se, että menetät paitsi pigmenttiä hiuksistasi, menetät pigmenttejä myös iholtasi ja silmistäsi, jolloin myös kasvosi alkavat "harmaantumaan". Mikäli haluat näyttää kauniilta ja harmoniselta myös myöhemmällä iälläsi, on aloitettava pehmentämään värejä. Korkean intensiteetin värit alkavat käyttämään sinua sen sijaan, että sinä käyttäisit niitä.


- älä käytä punaista huulipunaa -
voit aina käyttää punaista huulipunaa, mutta ei ehkä niin kirkasta kuin mitä käytit kaksikymppisenä.

Siksi niin monet tietyn ikäiset naiset kokevat tulevansa näkymättömiksi, koska harmaa on väistyvä väri. "Harmaahiirulaiset" ovat vähemmän näkyviä, kun taas kaikki kirkkaan väriset "nuorten asiat" saa nuoret näyttämään upealta. Mutta ei hätää, me voimme korjata asian valitsemillamme väreillä!Samanaikainen kontrasti


Ja nyt ajattelet että, eikö myös minun pitäisi iän myötä käyttää kirkkaita värejä, jotta minut nähtäisiin paremmin? Vastaus on samanaikaisen kontrastin käsitteessä.


Löydä värisi - värikylläisyys - kirkas vai murrettu
Vastakkaisia eli kontrastisia värejä.


Eli väriäsi vastaavan voimakkuuden omaavien värien käyttäminen saa sinut näyttämään kirkkaammalta. Huomaa, kuinka kuvassa keskipisteet näyttävät olevan eri voimakkuudella sen mukaan, minkä värin keskellä ne ovat. Joten harmaa piste on kirkkain, kun se on tumman / tummimman harmaan vieressä, kun taas oranssi piste on kirkkain koboltinsinisen vieressä ja tämä on vastakkaisten värien käsite, jota voit käyttää kirkastamaan silmiäsi ja värejäsi. Tästä lisää seuraavassa väripostauksessani.Löydä värisi – värikylläisyys - kirkas vai murrettuVärivuodenajoilla on omat intensiteettinsä eli Talvi ja Kevät ovat intensiteetiltään kirkkaita ja Kesä ja Syksy murrettuja. Vaikka et tietäisikään omaa värivuodenaikaasi, voit silti kokeilla eri intensiteettejä itsellesi.Joten etsi värejä - joko lämmin tai viileä riippuen, kumpi sinulle sopii - eri intensiteeteillä ja kokeile niitä ja tee "vilkkumistesti ''. Sulje silmäsi ja avaa ne sitten (seiso peilin edessä) ja katso kumman näet ensin - kasvosi vai värin (esimerkiksi huivin).


Jos näet värin, voi värin voimakkuus olla liian kirkas sinulle ja poistaa huomion kasvoiltasi. Jos siis asetat kirkkaamman värin vartalollesi kohtaan, jota et halua ihmisten huomaavan, mitä tapahtuu - huomio kiinnittyy juuri sinne. Jos haluat, että ihmiset kiinnittävät huomion kasvoihisi, valitse sellainen värin voimakkuus, joka toimii sinulle. Näin ollen ihmiset eivät huomaa sitä kehon osaa, jonka haluat piilottaa, vaan huomaavat kauniit kasvosi.Hiukset ja intensiteetti45 - 60 -vuotiaiden hiusten värjääminen takaisin "luonnolliseen" väriin ei ehkä enää sovi sinulle. Ihosi ja silmäsi ovat menettäneet intensiteettiään, joka toimi hyvin sen luonnollisen värin kanssa, joka sinulla oli 20 -vuotiaana. Nykyinen luonnollinen väri - useimmiten harmaa - on oma hiustesi väri, joten sinun on ehkä vähennettävä ja pehmennettävä hiusväriä ikääntyessäsi, jotta se ei ole niin kova ihollesi. Esimerkiksi minulla on nuorena ollut täysin luonnonvaaleat hiukset, jotka noin 40 -vuotiaana värjäsin sinisenmustaksi ja nyt ne ovat jo melkein täysin harmaat. Nyt annan hiusteni olla harmaana ja laitatan vain joitakin raitoja ja otsahiuksiin väriä. Tällä hetkellä raitavärinäni on tumma violetti, joka antaa hiukan ryhtiä, mutta ei kadota väriä kasvoistani. En halua enää käyttää mustaa hiuksissani, sillä kasvoni "katoavat" täysin ja kaikki ryppyni ja juonteeni tulevat esille.
Kuvissa ikäeroa neljä vuotta ja vaaleampi omanvärinen hius on paljon parempi kuin täysi musta. Tumma violetti reunustaa kivasti kasvoja ja antaa "potkua".


Meikki ja intensiteettiMyös meikkivärivalinta heijastuu intensiteettiisi, joten nuoruutesi kirkkaat huulipunat häikäisevät kasvoillasi imartelemattomasti ikääntyessäsi. Valitse pehmeämpi ja luonnollisempi väri, joka imartelee enemmän. Koska me kaikki ikäännymme ja värimuutoksemme vaihtelevat eri ikäkausina, ei ole yhtä ajankohtaa, josta voit sanoa - älä käytä punaista huulipunaa - voit aina käyttää punaista huulipunaa, mutta se ei ehkä ole niin kirkas kuin mitä käytit kaksikymppisenä.Oletko itse huomannut, että värit, joita nuorempana käytit ja rakastit, eivät enää sovi sinulle? Mitkä värit sopivat sinulle; kirkkaat puhtaat värit, keskikirkkaat värit vai täysin murretut värit? Kerro minulle kommenteissa.Lumoudu väreistä


JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit varata ajan värianalyysiin ja ostaa sen JaSie Shopista. Mikäli haluat värisi ja tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page