top of page
  • Writer's pictureJaSie

Mitä partaöljy tekee ja miten käytät sitä ?

Kun olet tehnyt päätöksen parran kasvattamisesta, olet ottanut ensimmäisen askeleen ”kasvokarvojen” villiin ja ihmeelliseen maailmaan. Hyvin pian huomaat kuitenkin, että vaikka ”kasvokarvat” saattavat kasvaa hyvin helposti, niiden pitäminen terveinä ja parhaimman näköisinä vaatii hieman työtä. Huomaat pian, että parran säännöllinen hoitaminen öljyllä on yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä pitääksesi partasi upean ja kauniin näköisenä.


Mitä partaöljy tekee ja miten käytät sitä
Pikätukkainen ja parrakas hoidetun näköinen mies

Partaöljy on tärkein parranhoitotuote, piste. Ilman sitä parta tuntuu kuivalta ja rapealta, ja se on altis katkeamaan ja rikkoutumaan kampaamisen aikana. Varsinkin pesun jälkeen parta tarvitsee uutta kosteutta.


Partaöljyjen maailma voi olla hämmentävä, varsinkin jos olet uusi parran kasvattaja, etkä ole koskaan käyttänyt mitään partaöljytuotteita.


Tämän vuoksi ajattelin sukeltaa nyt partaöljyä koskeviin kysymyksiin.


Mitä partaöljy tekee?


Partaöljy toimii parran ja ennen kaikkea sen alla olevan ihon hoitoaineena. Kaikkien ihmisten iho tuottaa luonnollista taliöljyä ja tali on ratkaisevan tärkeää parran yleisen terveyden, kunnon ja ulkonäön kannalta. Tali kuitenkin poistuu suihkussa tavallisissa saippuoissa olevien kovien pesuaineiden vaikutuksesta. Partaöljy auttaa jäljittelemään tuota öljyä ja estää partaasi kuivumasta hauraaksi ja ohueksi lisäten samalla tuoksua ja kevyttä kiiltoa.


Partaöljyn ainesosien ymmärtäminen


Partaöljyt koostuvat pääasiassa niin sanottujen kantajaöljyjen ja eteeristen öljyjen yhdistelmästä. Kantajaöljyt ovat ainesosia, jotka tekevät suurimman osan raskaasta työstä, kun on kyse ihon ja parran hoitamisesta, kosteuttamisesta ja pehmentämisestä. Eteeriset öljyt lisäävät tuoksukomponentin, joka tekee partaöljyn käytöstä entistäkin miellyttävämpää. Eteeriset öljyt sisältävät yleensä myös joitakin tulehdusta ehkäiseviä ja antibakteerisia ominaisuuksia.


Jojoba- ja risiiniöljy ovat kaksi parasta ja yleisimmin käytettyä kantajaöljyä. Löydät nämä kaksi ainesosaa useimmista partaöljyistä, mutta alla on joitakin muita yleisesti käytettyjä kantajaöljyjä.


Yleiset kantajaöljyt:

Jojobaöljy

Risiiniöljy

Kookosöljy

Arganöljy

Makea manteliöljy

Viinirypäleen siemenöljy

Auringonkukkaöljy

Aprikoosiöljy


Lopettaako partaöljy kutinan?


Kyllä, partaöljy auttaa ehkäisemään ja lopettamaan kutinan. Yleisin parran kutinatyyppi esiintyy parran kasvun ensimmäisten viikkojen aikana, kun karvat alkavat kihartua ja tökkiä ihoa. Tänä aikana ihosi saattaa tarvita apua uuteen kasvuun sopeutumisessa, eikä se välttämättä tuota vielä tarpeeksi talia, jolloin ihosi on tavallista kuivempi. Partaöljy auttaa pehmentämällä partakarvoja ja lisäämällä kasvojen kosteutta.


Parran kutina pidemmällä parralla


Jos sinulla on kutinaa pidemmän parran kanssa, se on todennäköisesti merkki sekä ihon että hiusten liiallisesta kuivuudesta. Käytä parranpesu- ja pehmitinainetta, joka on suunniteltu riittävän hellävaraiseksi kasvoille. Varo pesemästä liian usein. Lisää partaöljyä hoitorutiineihisi, jotta partasi karvat ja iho saavat lisää hoitoa. Kuori parran alla oleva iho kuorinta-aineella (suositeltava) tai karkeahkolla harjalla. Tämä auttaa poistamaan karvojen alle jääneen kuolleen ihon ja levittämään öljyn paremmin koko partaan.


Parran hilse on hilsettä, joka tulee parrasta. Useimmissa tapauksissa parran hilse on merkki siitä, että sinun on kuorittava parran alla oleva ihosi. Käsittele sitä samalla tavalla kuin pidempää partaa, jota kutittaa - käytä parranpesu- ja pehmitinainetta, harjaa ja kuori partasi alla oleva iho kuorinta-aineella tai partaharjalla ja lisää partaöljyä hoitorutiineihisi.


Onko partaöljyllä sivuvaikutuksia?


Joillakin ihmisillä voi esiintyä allergisia reaktioita partaöljyissä käytetyille ainesosille. Kasveista ja hedelmistä saadut öljyt ovat joillekin ihmisille allergisoivia, mutta tämä on mahdollinen sivuvaikutus kaikissa kosmetiikkatuotteissa - ei ainoastaan partaöljyssä. Partaöljyn kaltaisissa kosmetiikkatuotteissa esiintyvät tuoksusekoitukset voivat myös aiheuttaa ärsytystä ihmisille, joilla on herkkä iho.


Milloin sinun pitäisi käyttää partaöljyä?


Partaöljyä tulisi käyttää päivittäin aamulla kasvojen pesun jälkeen. Jos asut kuivemmassa ilmastossa, voit harkita muutaman pisaran lisäämistä partaöljyä myöhemmin päivällä tai ennen nukkumaanmenoa. Lisäksi suosittelen partaöljyn käytön aloittamista heti, kun alat kasvattaa partaasi. Tämä auttaa karvojasi kasvamaan pehmeämmin ja vähentää kutinaa.Mitä partaöljy tekee ja miten käytät sitä
Erilaisia parranhoitovälineitä.

Kuinka paljon partaöljyä käytetään?


Parran pituus määrittää partaöljyn määrän. Aivan lyhyelle parralle tai jos olet vasta aloittamassa parran kasvattamisen, riittää pari kolme tippaa päivittäin. Puolipitkä parta vaatii jo kolmesta kuuteen tippaa päivittäin. Todella pitkä parta tarvitsee jopa 12 tippaa pari kertaa päivässä. Mikään ei kuitenkaan estä sinua käyttämästä niin monta tippaa päivässä kuin tarvitset.


Miten käytät partaöljyä?


Annostele öljyä käteesi ja lämmitä se sitten kämmentesi välissä.

Levitä öljyä suoraan parran alla olevalle iholle ja sitten karvoihin.

Käytä partakampaa, jotta öljy jakautuu tasaisesti ja parta muotoutuu haluamallasi tavalla.


Kuinka kauan kestää ennen kuin partaöljy vaikuttaa?


Partaöljyn käytön pääasialliset hyödyt (parran kosteuttaminen ja tuoksun lisääminen) alkavat vaikuttaa heti käytön jälkeen. Partaöljyn pitäisi olla kevyt ja rasvaton, ja parran pitäisi imeä sitä kuin sieni. Voi kuitenkin kestää jopa muutaman viikon ennen, kuin pehmentävät ja hoitavat vaikutukset näkyvät - etenkin jos sinulla on pidempi parta.


Voiko partaöljy saada parran kasvamaan nopeammin tai täyteläisemmäksi?


Jotkut yritykset väittävät, että niiden öljy auttaa stimuloimaan parran kasvua, mutta näitä väitteitä tukevaa tieteellistä näyttöä on vain vähän. Se, mitä partaöljy voi tehdä, on auttaa partaasi kasvamaan täyteen potentiaaliinsa. Parran kasvu riippuu kuitenkin genetiikasta, eivätkä partaöljyn kaltaiset ajankohtaiset tuotteet voi muuttaa DNA:tasi ja tehdä sinusta viikinkiä, jos et jo ole sellainen.


Suhtaudun epäilevästi partaöljyjen kykyyn saada partaasi kasvamaan nopeammin tai täyteläisemmäksi, mutta on joitakin asioita, joita voit kokeilla, jos haluat antaa parrallesi vauhtia.


Biotiini

Biotiini parantaa elimistön keratiini-infrastruktuuria, ja keratiini on tärkeä proteiini, joka muodostaa hiukset, ihon ja kynnet. Tuloksena on terveemmät ja paksummat hiukset sekä päänahassa että kasvoilla. Biotiini ei muuta parran genetiikkaa, mutta jos et saa tätä vitamiinia riittävästi päivittäisestä ruokavaliostasi, biotiinilisä voi auttaa partaasi kasvamaan täydellä teholla.


Minoksidiili

Minoksidiilia käytetään hiustenlähtötuotteissa, kuten Rogainessa. Sen tehokkuudesta kasvokarvojen kasvun edistämisessä on vain vähän tutkimustietoa, mutta yhä useammat miehet väittävät menestyneensä sen avulla. Minoksidiilia kannattaa kokeilla, jos mikään muu ei auta.


Mikä on paras partaöljy?


Partaöljyjä on nykyään saatavilla niin paljon, että parhaan partaöljyn määrittäminen perustuu siihen, mikä sopii parhaiten omalle parrallesi ja mikä on tuoksultaan sellainen, josta pidät. Minun mielestäni Madame Chicin - luomupartaöljy, jossa on ainutlaatuinen sekoitus jojoba-, kookos-, sesam -, argan -, ja ruotsalaista kauraöljyä, on ehdottomasti paras - vaikka itselläni ei partaa olekaan.


Mitä partaöljy tekee ja miten käytät sitä
Madame Chic Mr Beard Oil - luomupartaöljy

Miten löydät sinulle parhaiten sopivan partaöljyn?


Etsi hyvämaineisia yrityksiä - monet ihmiset ovat yrittäneet hyötyä parran suosiosta ja tehdä nopeaa rahaa halvalla tehdyillä öljyillä.

Lue arvosteluja - Partaöljy, jolla on tuhansia viiden tähden arvosteluja, on luotettava osoitus laadusta ja tehokkuudesta.

Kokeile muutamaa - et koskaan tiedä, miltä partaöljy todella tuoksuu ja miten se toimii, ennen kuin se on parrassasi.

Lue ainesosien merkinnät - etsi ainesosaluettelon kärjestä laadukkaat kantajaöljyt, kuten jojoba, argan tai makea manteli.

Mieti pulloa - jotkut pitävät partaöljystä, jonka voi kaataa kädelle, kun taas toiset pitävät partaöljyistä, joissa on pipetti annostelemassa öljyä.


Mitä partaöljyn ainesosia tulee välttää?


Silikonit

Nämä muovit voivat antaa kiiltävän ja terveen parran vaikutelman, mutta ne peittävät karvojen varren ja estävät tärkeiden ravintoaineiden pääsyn partaan. Vältä ainesosia, jotka päättyvät sanaan "cone/con".


Sulfaatit

Natriumlauryylisulfaatteja käytetään monissa halvoissa kosmetiikkatuotteissa. Nämä ankarat puhdistusaineet poistavat liikaa öljyä, jolloin partakarvasi jäävät kuiviksi ja hauraiksi.


Parabeenit

Näitä kemikaaleja käytetään säilöntäaineina monissa kosmetiikkatuotteissa. Jotkut uskovat, että parabeenit voivat olla yhteydessä terveysongelmiin, mutta asiasta ei ole olemassa vakuuttavia todisteita.


Näillä ohjeilla pääset jo tosi pitkälle partasi hoidon kanssa, jotta sekä sinä että partasi voivat hyvin!


Miehet ovat yleensä aika huonoja käyttämään kosmetiikkaa ja siksi sinun kannattaa lukea myös vinkit talvi-ihon hoitoon.


Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka maanantaiaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin ihonhoidosta ja meikkauksesta. Myös nettikaupan viikon tarjous tulee samassa kirjeessä.Lumoudu kauneudestasiTyylilady JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit varata ajan värianalyysiin ja ostaa sen JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.

15 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa uutiskirjeemme

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

bottom of page