top of page
  • Writer's pictureJaSie

Mitä vaatekaappikapselit ovat?

Useimmat naiset haluavat hyvin toimivan vaatekaapin, mutta eivät ole varmoja, miten sellaisen saisivat. He haluavat lopettaa rahan tuhlaamisen vaatteisiin, mutta tekevät silti ostoksia satunnaisesti ilman ostoslistaa ja päämäärää. Ja sitten he ihmettelevät, miksi heillä on vaatekaappi täynnä vaatteita, mutta ei mitään päälle pantavaa.


Mitä vaatekaappikapselit ovat

Jos tämä kuulostaa ollenkaan sinulta, suosittelen lukemaan tämän postauksen loppuun asti. Ensin sinun pitää ymmärtää, mitä vaatekaappikapselit ovat. Ja, jos noudatat Vaatekaappikapseli -kaavaani, saat upean vaatekaapin, jossa on vähemmän vaatteita, mutta kaikkia vaatekaapissasi olevia vaatteita voidaan sekoittaa – miksata ja mätsätä – keskenään.

"Kapselivaatekaappi tarjoaa sinulle lukemattomia erilaisia pukeutumisvaihtoehtoja."

 

Tässä postauksessa opit:

 

 

Mitä vaatekaappikapselit ovat?


Vaatekaappikapselit ovat helppo tapa luoda vaateryhmiä, joita voidaan sekoittaa kaikkien kapselissa olevien vaatteiden kanssa ja ne sopivat aina yhteen. Näin saat useita asuja vähemmästä määrästä vaatteita, kuin jos säilyttäisit vaatteitasi asuina tai ostaisit päämäärättömästi, mitä tahansa vaatekaappiisi.

 

Yksi kapseli voi olla minkä kokoinen tahansa eli siinä voi olla 12 vaatetta tai 52 vaatetta, riippuen siitä, mitä laskee kapseliin mukaan. Itse en laske esimerkiksi alusvaatteita ja sukkia omiin kapseleihini.

 

Voit siis rakentaa useita pieniä kapseleita ja yhdistää niitä, mikäli otat jokaiseen saman värimaailman – joka on siis koko vaatekapseleiden idea.

 

Kapselit ovat erityisen hyödyllisiä, jos rakennat - tai aloitat rakentamaan uudelleen -vaatekaappiasi painonpudotuksen tai lihomisen, elämäntapojen, vartalon muodon, värianalyysin tai minkä tahansa syyn vuoksi. Kun aloitat tyhjästä, on se ehdottomasti oikea tapa edetä. Ja tietenkin hyödynnät ainakin osan aikaisemman vaatekaappisi sisällöstä.


Kuinka monta vaatetta todella tarvitset vaatekaappiisi?

 

Mieti ihan oikeasti, kuinka monta vaatetta todella tarvitset vaatekaappiisi? Riittääkö sinulle esimerkiksi vain kahdet housut vai pitääkö housuja olla kymmenet? Vai käytätkö enemmän hameita tai mekkoja kuin housuja? Täältä voit lukea, kuinka monta vaatetta naisella pitäisi olla.

 

Jotkut haluavat järjestää vaatekaappinsa ja pitää myös kaappinsa järjestyksessä vaatekapselien avulla. Toisille valmiit asukokonaisuudet ovat parempia vaihtoehtoja. Jos pidät ajatuksesta, että voisit tehdä vaatekaappikapseleita, suosittelen, että luet tämän ennen kuin heität kaiken pois, sillä vaatekapselit eivät ole kaikkien juttu.

 

Jos olet kyllästynyt miettimään, mikä vaate sopii minkäkin kanssa, on vaatekaappikapseli loistava tapa rajoittaa valintojasi - jotta et väsy päätöksiin - ja samalla saat pienen ja ekologisen vaatekaapin. Tilaa tästä ilmainen opas, miten siivoat vaatekaappisi ennen vaatekapselien tekemistä.


Mitä vaatekaappikapselit ovat

 

Miten vaatekaappikapseli rakennetaan?

 

Tässä pari esimerkkiä siistien työ- ja vapaa-ajan vaatekapseleiden luomisesta sekä talven että kesän tarpeisiin riippumatta siitä, työskenteletkö kotona vai muualla ja mikä värivuodenaika olet. Osa vaatteista käy myös työhön, osa vain vapaa-aikaan – työn muodollisuudesta riippuen.

 

Kehotan aina kaikkia asiakkaitani valitsemaan kaksi perusväriä kapselivaatekaappinsa perustaksi ja se onkin helppoa, mikäli sinulle on tehty värianalyysi ja sinulla on oma väripaletti. Mikäli sinulle ei ole tehty värianalyysia, valitse kaksi hyvin neutraalia väriä, jotka käyvät kaikille – esimerkiksi Navy, harmaa, Off White tai Taupe.

 

Vaatekapselikaava, jota käytän on seuraava:

 

  •       2 x jakkua tai neuletakkia (päällyskerrokset)

  •       4 x alaosaa (hameet/housut)

  •       6 x yläosaa (topit ja puserot)

  •       1 x mekko

  •       Jokaisen takin on toimittava kaikkien ylä- ja alaosien kanssa.

  •       Jokaisen yläosan on toimittava kaikkien alaosien kanssa.

 

Katsotaanpa ensin tätä talvella käytettävää vaatekapselia. Näissä esimerkkikapseleissa ei ole otettu huomioon vartalonmuotoa. Tähän talvikapseliin olen valinnut perusväreiksi Navyn ja Taupen.


Mitä vaatekaappikapselit ovat

Ja tässä kesän ajalle vaatekapseli, johon olen valinnut harmaan ja vaaleamman farkkusinisen.

Mitä vaatekaappikapselit ovat

Kun rakennat syksyn vaatekapselia, huomaat, että voit ottaa mukaan jotain sekä kesän että talven kapselista ja rakentaa niiden mukaan syksykapselin. Esimerkiksi talven vaatekapselista tummansiniset farkut ja kesän kapselista harmaan villatakin.

 

Kuinka kaikki laitetaan yhteen?


1. Kaksi neutraalia väriä/kapseli – Valitsisin Navyn ja Taupen neutraaliksi perusväriksi talviajan vaatekapseliin. Kesäajan vaatekapseliin valitsin keskitumman harmaan ja vaalean farkkusinisen. Voit valita perusväriksi minkä tahansa neutraalin. Emme huomaa neutraaleja samalla lailla kuin värejä, joten voit helposti käyttää neutraaleja vaatteita monta kertaa viikossa, eikä kukaan kiinnitä niihin huomiota.

 

2. Korostusvärit – Korostusvärit, rohkeat, eri sävyiset punaiset, sinisen sävyt ja sinivihreät toimivat kauniisti laivastonsinisen ja neutraalin ruskean pohjan kanssa ja toimivat hyvin myös keskenään. Kesän vaatekapseliin otin samoja värejä vaaleammissa sävyissä sekä ihanan sitruunankeltaisen raikastamaan vaatekapselia.

 

3. Kuviot – talven vaatekapseliin en valinnut lainkaan kuvioita, mutta kesän vaatekapseliin otin pari yläosaa kuviollisena. Myös ihanan raikas ja naisellinen kesämekko on kuviollinen. Farkkutakki ja neuletakki, tavalliset hameet ja housut, helpottaa kuviollisen yhdistämistä. Ja mekko sopii yhteen kaikkien jakkujen ja villatakkien kanssa, kuten pitääkin.

 

4. Monipuolisuus – valitsemieni ylä- ja alaosien tyylit antavat mahdollisuuden pukea niitä joko arkisesti tai hienostuneesti. Kynähameesta lyhyisiin shortseihin, farkkutakista laivastonsiniseen jakkuun tai tummansinisiin farkkuihin – valikoima antaa mahdollisuuden siirtyä rennosta pukeutumistyylistä vähän muodollisempaan tyyliin erittäin helposti.

 

5. Kahta samanlaista vaatetta ei ole – olisi ollut erittäin helppoa valita yksi T –paita ja ottaa se 6 eri värissä, mutta silloin tuntuu, että käytät samoja vaatteita yhä uudelleen ja uudelleen. Valitsin erilaisia, pidemmillä ja lyhyemmillä hihoilla, erilaisia kankaita, leikkauksia ja päänteitä, jotta saat parhaan mahdollisuuden muuttaa jokaisen asun ulkoasua.


Näistä 13 vaatteesta saat helposti peräti 75 asua!


Eihän ihan heti uskoisi, että näistä 13 vaatteesta saat helposti peräti 75 asua? 1 ylimääräinen yläosa vie asuvaihtoehtosi 87 asuun tai 1 ylimääräinen neuletakki tai -takki 99 asuun! Lisää eri asuja saat erilaisilla kengillä sekä muilla asusteilla ja koruilla. Tähän kapseliin eivät sisälly ulkovaatteet, vaan niitä varten voi tehdä oman kapselin.


Mitä vaatekaappikapselit ovat

Itse asiassa asuja tulee vieläkin enemmän, sillä vaaleanpunaista neuletta, vaaleansinistä neuletta sekä tummansinistä neuletta voi käyttää myös päällyspaitana, jonka alle voit laittaa joko magentan värisen rusettipaidan tai sinivihreän kauluspaidan.


Vaatekapselit matkoilla

 

Vaatekapselit ovat erityisen hyödyllisiä myös, kun olet matkoilla tai sinulla on rajoitettu budjetti vaatteiden ostamisessa. Esimerkiksi vain 12 vaatetta, jotka voidaan sekoittaa keskenään ja luoda 72 asua.

 

Yhden vaatteen lisääminen kapseliin voi viedä tämän määrän jopa 96 asuun. Tämä tarkoittaa, että matkustamalla muutaman viikon kerrallaan vaatekaappikapselin kanssa, voit pakata kevyesti, mutta tehokkaasti.

 

Mihin vaatekapselit käyvät?

 

Voit luoda vaatekaappikapseleita erilaisiin tilaisuuksiin ja aktiviteetteihin. Rakenna ne kaikki elämäntapasi ympärille. Voit tehdä niitä

 

  • työtä

  • vapaa-aikaa

  • juhlimista tai

  • muuta sosiaalista elämää varten

 

Ajattele suurempia kapseleita tai useita yhdistettäviä kapseleita toimintoihin, joihin käytät enemmän aikaa ja pienempiä kapseleita niihin asioihin, joihin käytät vähemmän aikaa. Voit luoda monia erilaisia kapseleita sekä elämäntapasi että vuodenaikojen mukaan. Näillä parilla kapselilla voi työskennellä kotona tai rennossa ympäristössä – ehkä jopa hiukan muodollisissakin.


Vaatekapselit antavat mahdollisuuden pukeutua arkisemmin tai hieman hienommin, mikäli haluat näyttää tyylikkäältä tai jos sinun täytyy olla mukana vaikkapa työpaikan juhlatilaisuudessa, mutta silti pysyä mukavissa vaatteissa.

 

Neuvoja kapselivaatekaappiin

 

  1. Jos rakennat kapselia, sinun kannattaa miettiä, mitkä värit valitset – katso ohjeita tästä postauksesta.

  2. Kapseleiden ei tarvitse olla tylsiä tai vain yksivärisiä, vaan voit ottaa mukaan myös erilaisia printtejä. Tai voit vain luoda kapselin kuviollisen sankarivaatteen ympärille.

  3. Kuten huomaat, mitä enemmän sisällytät kapseliin vaatteita, jotka voidaan kerrostaa muiden kanssa, sitä enemmän asuvaihtoehtoja saat!

  4. Muista, että jos käytät housuja, ei ole mitään järkeä sisällyttää kapseliin hameita, jos taas et käytä niitä - ja tietysti päinvastoin.



Mitä vaatekaappikapselit ovat

Mikäli tarvitset apua vaatekapselien luomiseen, ota rohkeasti yhteyttä.


Tai jos edelleenkin tarvitset apua värivuodenaikasi määrittelyyn, varaa itsellesi joko henkilökohtainen analyysi tai verkkoanalyysi.


Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös Täydellisen tyylin työkalut -uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka keskiviikkoaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.



Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady

Mitä vaatekaappikapselit ovat





PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi).


Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki.



Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page