top of page
  • Writer's pictureJaSie

Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?

Jos sinulla on henkilökohtaisen värianalyysin perusteella laadittu väripaletti, tekee tämä työkalu värien valitsemisesta erittäin helppoa. Mutta, vaikka sinulla olisikin paletti, mistä aloittaa?Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?
Henkilökohtainen väripaletti helpottaa vaatekapselin rakentamista.


Aloita hiustesi väristä


Kun valitset neutraaleja sävyjä vaatekaapin perustaksi, ensimmäinen paikka, josta kannattaa aloittaa, on hiusvärisi. Voit valita 1 tai 2 neutraalia sävyä, jotka sopivat hiuksiisi. Jos sinulla on monisävyiset hiukset, kuten monilla harmaantuvilla leideillä on tai jos sinulla on korostuksia, raitoja yms., nämä ovat hyvä kohtia aloittaa, sillä niiden sävyt sopivat hyvin yhteen kanssasi!Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?

- Jos sinulla on mustat hiukset, valitse musta.

- Hopeatukka? Valitse oman hiustesi värisiä neutraaleja, mikäli hiuksesi ovat aivan hopeiset, valitse hopeaa.Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?

- Vaalea? Etsi sellainen neutraali, joka sopii hyvin hiusväriisi. Viileälle viileää tai neutraalia vaaleaa ja lämpimälle beessiä.Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?

- Ruskeat hiukset, valitse samanlainen ruskean sävy.


Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?

- Punaiset hiukset, valitse konjakinvärinen tai ruskehtava sävy, joka on samanlainen kuin sinun versiosi punaisesta."Yksinkertaista!"

Katso silmiisi


Toinen kohta löytää hyviä neutraaleja värejä on toistaa värejä, jotka ovat silmissäsi.Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?

Jos sinulla on siniset silmät, pehmeämmät harmaan siniset ja laivastonsävyt voivat olla täydellinen valinta – tietenkin ihosi sävystä riippuen joko viileänä tai lämpöisenä.


Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?

Vihreät silmät? Jos ne ovat lämpimät, etsi oliivinvärisiä sekä vaaleampia että tummempia sävyjä. Jos silmäsi ovat kylmät vihreät, etsi syviä metsänvihreitä tai jaden sävyjä.Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?

Ruskeat silmät voivat olla ruskeat, punaisenruskeat tai kultaisenruskeat, joten tarkista omasi ja etsi ruskean sävyjä, jotka ovat samankaltaisia ja tarjoavat täydellisen taustan väreillesi.


"Toista sitten silmiesi väri myös erilaisissa vaatteissa - tosin värikkäämmissä ja vähemmän neutraaleissa versioissa."

Mitkä ovat ihoasi ja huuliasi vahvistavat värit?


Ihoa ja huulia vahvistavat värit liittyvät tietenkin ihosi ja huuliesi sävyyn. Ne voivat olla oranssin, korallin, vaaleanpunaisen, punaisen, viininpunaisen ja jopa punavioletin sävyjä ihostasi riippuen. Hämmästyisit, jos tietäisit, miten monenlaisia värejä ihmisten ihossa ja huulissa onkaan.Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?

Jos sinulla on lämmin pohjaväri, valitse lämpimämpiä oranssin, vaaleanpunaisen, korallin, punaisen ja viininpunaisen sävyjä.Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?

Jos olet viileä, viileämmät pinkit, punaiset ja luumut saavat sinut näyttämään terveeltä ja eloisalta.


Rakenna vaatekapselisi värit kuviollisen vaatteen ympärille.


Jos haluat vaikeusastetta vaatekapselisi rakentamiseen, etsi rakastamallasi kuviolla varustettu vaate, jossa on vähintään kaksi sinulle ominaista väriä - joko silmäsi, hiustesi, ihosi tai huuliesi värejä. Aloita sitten kapselin rakentaminen tämän kuviollisen vaatteen värien ympärille.


Tässä on neljä esimerkkiä, joissa olen käyttänyt kuviollisia hameita värimaailman perustana ja tarkastellaan niitä nyt jokaista erikseen.Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?


1. Tämä kapseli sopii henkilölle, jolla on lämpimän, kultaisen vaaleat hiukset ja vihreät silmät sekä lämmin ihon- ja huulten sävy.Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?2. Tämä kapseli sopisi henkilölle, jolla on vaaleanruskeat tai vaaleat viileänsävyiset hiukset, vaalea ruusunpunainen iho ja huulet sekä siniset tai sinivihreät silmät.

Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?
3. Tämä sopii henkilölle, jolla on lämpimät ruskeat hiukset ja siniset, ruskeat tai vihreät silmät sekä lämmin ihonsävy.


Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?4.Tämä sopii henkilölle, jolla on mustanruskeat tai mustat hiukset, vihreät tai siniset silmät sekä vaalea, viileä iho ja punaiset huulet.


Kapselia rakentaessasi on tärkeää muistaa, että kaikkien yläosien värien ei välttämättä tarvitse sopia yhteen, sillä et todennäköisesti käytä niitä samaan aikaan. Yläosien on toimittava yhdessä alaosien ja ulompien kerrosten (neuletakit/takit/takit) kanssa, jotta ne olisivat mahdollisimman monipuolisia. Eli puseroiden on siis toimittava myös jakkujen kanssa.


Esimerkkejä vaatekapselin värimaailmasta


Olen koonnut pari kapselia, yhden lämpimän ja yhden viileän, jotta voit tutustua tarkemmin kapselin rakentamiseen värien ympärille ja myös kuvioiden käyttöön, sillä usein ihmiset kokevat, etteivät he voi käyttää kuvioita kapseleissaan.


Vaatekapseli lämpimille vihreille silmille ja keskiruskeille hiuksille


Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?

Tässä kapselissa on runsaasti vihreitä ja kuten huomaat peiliin katsoessasi, että silmissäsi on useita eri vihreän sävyjä. Voit valita niistä muutaman sävyn ja ne ovat hyvä pohja, jonka ympärille voit rakentaa kapselisi.


Olen valinnut kaksi vihreään pohjautuvaa kuviollista hametta, toisen ruudukkaisen, jossa on vaaleansinistä ja keltaista ruudukkoa sekä toisen villin viidakkohameen, jossa on paljon eri värejä. Siitä olen löytänyt oranssin värisen, ihoa korostavan topin, keltaisen topin, joka sopii väriltään hyvin yhteen molempien hameiden kanssa ja lämpimän sinisen topin, jonka väri on ruutuhameen ruuduissa. Keltainenkin jakku sopii kaikkien alaosien ja puseroiden kanssa käytettäväksi.


Olen myös valinnut kolme takkia, yhden oliivinvihreän (silmät) ja toisen ruskean, joka olisi hiuksia korostava. Ruskea sopii myös kenkien, takkien, laukkujen ja vöiden väriksi. Lisäksi valitsin vielä räväkän lämpimän keltaisen nahkajakun, joka antaa väriä ja aurinkoa harmaisiin päiviin ja toimii mainiosti korostevärinä.


Sitten olen valinnut muutamia asusteita, joiden ei tarvitse sopia yhteen jokaisen vaatekappaleen kanssa ja voit halutessasi lisätä kiinnostavuutta, kuviota ja väriä kapseliin käyttämällä erilaisia asusteita ja koruja.


Vaatekapseli viileille sinivihreille silmille ja harmaille hiuksille


Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi?

Tämä kapseli on tarkoitettu harmaahiuksiselle henkilölle, jolla on viileä ihon pohjasävy ja sinivihreät silmät. Sinivihreille silmille käyvät sekä siniset, että vihreät sävyt....luonnollisesti.


Koska sininen on tunnusomainen väri, olen toistanut sitä useilla eri tavoilla kapselissa: siniset farkut, sininen ja viinin punainen pusero, siniset farkut ja farkkutakki sekä siniset asusteet. Samoin olen ottanut kapseliin sinivihreät housut, nahkatakin ja saappaat, jotka sopivat yhteen kaikkien vaatekappaleiden kanssa


Sitten olen toistanut todennäköisimmin monisävyistä harmaata hiusväriä (useimmat harmaat päät eivät ole vain yhtä hiusväriä vaan monia vaaleampia ja tummempia harmaan sävyjä), minkä vuoksi olen valinnut harmaata taustaa olevat kuviolliset hameet - yhden ruudullisen ja yhden leopardikuvioisen, jossa on erilaisia vaaleampia ja tummempia harmaita sävyjä. Ruudullisella hameessa on myös kahta harmaan sävyä sekä viininpunaiset ruudukot.


Harmaat housut ovat myös kahta eri harmaata sävyä, mikä antaa niille harmonisoivan monivärisen vaikutelman. Sitten olen toistanut harmaata harmailla avokkailla (kun kenkä on hiusvärin mukainen, syntyy ylhäältä alaspäin suuntautuva vaikutus, joka on esteettisesti erittäin miellyttävä.

Muissa yläosissa on ihoa ja huulia korostavia vaaleanpunaisia ja punaisia sävyjä sekä joitakin huiveja ja asusteita, joissa on tämän kapselin värejä ja jotka liittyvät näihin tuotteisiin.Väripaletin käyttäminen

Jos sinulla on henkilökohtaisen värianalyysin perusteella laadittu väripaletti, ensimmäiset värit, joita kannattaa etsiä, ovat omat tunnusvärisi - toivottavasti ne on merkitty sinulle - eli silmien-, hiusten- ja ihonvärisi/huulten värisi sekä tehostevärit. Nämä tehostevärit ovat värejä, jotka täydentävät toisiaan väriympyrässä ja saavat värin näyttämään voimakkaammalta - esimerkiksi määrätty vihreä saa punaiset hiuksesi näyttämään kirkkaammilta. Väripyörää voit käyttää omien värivalintojesi tukena, varsinkin mikäli haluat hiukan leikitellä väreillä.


Jos sinulle on merkitty myös tehostevärit, tämän oppaan noudattaminen on todella helppoa (olen melkein tehnyt sen puolestasi). Jos sinulla ei ole merkintöjä, käy läpi väripalettisi katsomalla peiliin hyvässä luonnonvalaistuksessa ja poimi paletistasi ne värit, jotka näkyvät ihossasi, huulissasi, silmissäsi ja hiuksissasi - nämä ovat sinun henkilökohtaisia värejäsi. Täältä löydät lisää vinkkejä tehostevärin löytämiseen.


Väripaletin värit on suunniteltu toimimaan hyvin yhdessä, koska niillä on samat väriominaisuudet,

Jos haluat löytää parhaat värisi - ne, jotka sopivat sinulle tänään, eivät ne, jotka toimivat 10 tai 20 vuotta sitten - teen värianalyysin itsenäisenä verkkopalveluna sekä henkilökohtaisena palveluna.


Haluatko lisää vinkkejä järkevän vaatekaapin luomiseen? Tässä ovat suosituimmat vaatekaappipostaukseni!
Tulevia artikkeleja:


Tähän artikkelisarjaan kuuluu 8 eri persoonallista tyyliä, jotka käyn läpi yksitellen, joten pysy siis kanavalla ja voit saada ahaa-elämyksen. Nyt vain kaivelemaan omaa vaatekaappiasi ja etsimään vähintäänkin ne neutraalit vaatekappaleet, joissa sinun on hyvä olla, tunnet itsesi upeaksi ja pystyt rakentamaan vaatekapselin niiden ympärille.


5.4.2022 Rento / Sporttinen tyyli

31.5.2022 Klassinen tyyli

28.6.2022 Trendikäs / Urbaani tyyli

23.8.2022 Modernin tyylikäs / Citychic –tyyli

4.10.2022 Romanttinen / Naisellinen –tyyli

15.11.2022 Luonnollinen tyyli

13.12.2022 Luova / BohemChic -tyyliLumoudu väreistäsi ja tyylistäsiTyylilyyli JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


Kuvat:Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page