top of page
  • Writer's pictureJaSie

5 syytä, miksi vaatekaappisi pursuilee

5 syytä, miksi vaatekaappisi pursuilee ja mitä sille voi tehdä! Kun avaat vaatekaappisi ja arvioit, mitä siellä on, onko ensimmäinen ajatuksesi: ”Rakastan vaatteitani. Voin pukeutua kaikkiin tilaisuuksiin ja käytän kaikkia vaatteitani.”


Vai kiiltävätkö silmäsi ja ajattelet: "Hyi hitsi! Miten ihmeessä olen kerännyt näitä vaatteita näin paljon ja miksi yleensä käytän samoja vaatteita aina uudelleen ja uudelleen?


Tämä on hyvin tyypillistä ja toinen skenaario on se, jonka kuulen useimmin. On helppoa, että on hyvät aikomukset täyttää kaappisi vaatteilla, joita käytät, mutta aina se ei ole todellisuutta? Mitä voit tehdä muuttaaksesi sen?

5 syytä, miksi vaatekaappisi pursuilee

Katsotaanpa 5 syytä, miksi vaatekaappisi pursuilee ja on niin täynnä sekä mitä voit tehdä.


1. Saatat tarvita sitä vielä joskus


SAATAT on tässä se tärkein sana. Se osoittaa, että olet epävarma ja olet huolissasi siitä, että jos pääset eroon jostakin, toivot saavasi sen takaisin.


Tärkeintä on pystyä arvioimaan vaatekappaletta, jotta TIEDÄT, tarvitsetko sitä koskaan ja käytätkö sitä. Se on epävarmuus, joka pitää sinut kiinni vaatteessa.


Ratkaisu


Kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä ja sinun on vastattava KYLLÄ kaikkiin viiteen varmistaaksesi, että tarvitset sitä:


  1. Onko väri hyvä sinulle?

  2. Sopiiko/istuuko se kunnolla tai voiko sitä muuttaa sopivaksi?

  3. Voitko täydentää jonkun toisen asun sillä?

  4. Onko sinulla tilaisuuksia, missä käytät sitä?

  5. Rakastatko sitä - onko se vähintään 8,5 rakkauden asteikolla 1-10?


Yllä olevissa kysymyksissä ei ole neuvotteluvaraa. Koskaan ei ole sellaista paikkaa eikä aikaa, jolloin synkkä tai ns. väärä väri saa sinut tuntemaan olosi upeaksi, kun käytät sitä. Tai, jos et pysty tekemään tai teettämään siitä täydellistä asua, sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sitä. Ehkä se tuntuu liian puseromaiselta tai hihat ovat liian isot tai se ei ole sinun tyylisesi tai se ei ole muuten vain mukava.


Ratkaisu

Vaikka pidät esimerkiksi väristä, mutta, jos vastaat EI kaikkiin muihin kysymyksiin tai edes yhteen kysymykseen, niin vaatteen on aika mennä tai se pitää ainakin siirtää pois vaatekaapistasi.


2. Tyydyt ns. tarpeeksi hyvään, koska kaupoista on liian vaikeaa löytää jotain upeaa


On useita syitä, miksi tyydyt vain riittävän hyvään


  1. Inhoat ostoksilla käyntiä ja haluat päästä sisään ja ulos kaupasta mahdollisimman nopeasti. Ostat jotain, mikä on kohtalaisen ok tai "ei niin kauhea" vain tehdäksesi ostokset nopeasti ja tuodaksesi kotiin edes jotain.

  2. Sinun on vaikea löytää hyllystä vaatteita, jotka tuntuvat istuvan oikein. Jokin näyttää aina huonolta – vaate on liian lyhyt/pitkä, joissain paikoissa liian laatikkomainen ja toisissa tiukka. Joten tyydyt siihen, mikä tuntuu riittävän hyvältä.

  3. Jompikumpi tai molemmat yllä olevista syistä pitävät paikkansa, joten lykkäät ostoksia epätoivoisesti. Kuitenkin, jossain vaiheessa sinun on ostettava jotain, vaikka se ei innostaisi, koska muuten sinulla ei ole mitään päälle pantavaa.


Ratkaisu

Ymmärrys siitä, kuinka tehdä hyviä valintoja itsellesi, merkitsee enemmän menestystä ostoksilla ja lisää itseluottamustasi.


4 asiaa, jotka auttavat:


1. Tiedät, mitkä värit näyttävät hyvältä päälläsi. Tällöin voit ohittaa kokonaisia väriosastoja kaupoissa, joissa on värejä, joita et halua ostaa. Tämä virtaviivaistaa ostoprosessia ja tarkoittaa, että mitä tahansa ostat, se sopii muiden kaapissasi olevien vaatteiden kanssa. Itse kävelen aina kaikkien mustien vaatteiden ohi.


2. Tunnet oman vartalotyyppisi ja persoonallisen tyylisi. Tällöin tiedät tasan tarkkaan, minkälaista tai minkä mallista vaatetta olet etsimässä. Ostoskierroksesi on nopea, kun et edes mene sellaisiin kauppoihin, joissa ei ole sinun vartalollesi tai tyylillesi sopivia vaatteita.


3. Käytä räätäliä/ompelijaa. Tämä on ratkaisevan tärkeää. Käytätpä sitten 20 tai 200 euroa johonkin, mikä on nopea säätö, kuten hihojen lyhentäminen tai sisäänotto sivuilta, jotta se istuu paremmin - se on aina rahan arvoista.


4. Etsi uusia ostospaikkoja. Joskus on pakko kokeilla muuta. Suosikkikauppasi sisäänostaja saattaa tehdä vääriä päätöksiä jonkun kauden aikana tai hän täyttää myymälän väreillä tai malleilla, jotka eivät sovi sinulle lainkaan ja jos sinun on valittava vain niistä, jolloin tunnet olosi turhautuneeksi.


Tarvitset 4-5 myymälää - joko kivijalka- tai verkkokauppaa - joissa on ainakin muutamia asioita, joista pidät ja jotka ovat omaa hintaluokkaasi. Tämä antaa sinulle vaihtoehtoja, kun yksi tai useampi liikkeistä päättää myydä vaatteita, jotka ovat sinusta kammottavia tai eivät ole lainkaan tyyliäsi.


3. Painosi vaihtelee


Lupaan, ettet ole yksin, jos vaatekaapissasi on useampi kuin yksi koko vaatteita. Huh huh! Kyllä, saatat tarvita eri kokoja ajoittain. Ongelma syntyy, kun pidät vaatekaapissasi vaatteita, jotka eivät sovi sinulle juuri nyt.


Tämä vaikuttaa muutamaan asiaan:


1. Luulet, että sinulla on enemmän vaatteita käytettävissä kuin todellisuudessa on, koska kaikki kaapissasi olevat vaatteet eivät sovi sinulle.


2. Sinun on suodatettava monta vaatetta läpi ennen kuin löydät jotain, mikä toimii. Seurauksena on, että jotkin mahdollisuudet vain jäävät vaatekaappiisi käyttämättöminä, koska niiden löytäminen vie liian paljon aikaa.


3. Tunnet olosi huonoksi, kun et voi käyttää joitain omistamistasi tavaroista ja tämä vaikuttaa kehoosi stressaantumisena.


Ratkaisu

Siirrä kaapistasi pois kaikki, mitkä eivät sovi sinulle juuri nyt. Älä luovu niistä, jos et ole valmis siihen, vaan laita ne toiseen kaappiin tai pakkaa ne pois.


Toinen näkökohta, joka voi vaikuttaa vaatekaappiisi - käytät edelleen samaa kokoa kuin 5, 10 tai 15 vuotta sitten. Ainoa ongelma tässä on, että on helppoa vain lisätä vaatteita vaatekaappiisi luopumatta mistään, koska kaikki sopii sinulle edelleen. Ajan myötä tämä tekee juurikin sen pursuilevan vaatekaapin!


Ratkaisu

Tee inventaario joka kausi siitä, mitä tarvitset ja pysy siinä. Käytä vaatteitasi yhä uudelleen ja uudelleen, kunnes ne ovat kuluneet ja sitten olet valmis vaihtamaan ne. Tai käytä seuraavaa sääntöä: yksi sisään ja yksi ulos, jotta vaatekaappisi koko pysyy hallittavissa ja mahdollistaa uusien vaatteiden lisäämisen.


5 syytä, miksi vaatekaappisi pursuilee

4. Joku sanoi sinulle, että se näyttää hyvältä päälläsi


Kun ostoksia tehdessäsi olet epävarma vaatevalinnan tekemisestä, on luonnollista pyytää jotakuta auttamaan sinua päätöksenteossa. Joskus se voi saada sinut ulos tyyliongelmistasi tai lisätä itseluottamustasi ja voi tuntua jopa hauskalta.


Mutta joskus - vaikka joku muu saattaa olla innostunut antamaan mielipiteensä - usein heidän näkemyksensä siitä voi olla enemmän sitä, mistä he pitävät, kuin sitä, mikä tuntuu hyvältä SINULLE.


Tämä on juuri sitä, kun menet kotiin jonkun vaatteen kanssa ja se päätyy vain pölyttymään kaapissasi. Vaikka se näyttää hyvältä päälläsi, jos se ei heijasta persoonallisuuttasi, et koskaan tunne olosi mukavaksi sitä käyttäessäsi.


Eräänä päivänä olin ostoksilla paikallisessa vaateliikkeessä. Myyjä oli ihastuttava ja innokas miellyttämään minua ja toi minulle useita vaatteita, joita en edes halunnut kokeilla. Olen aina ollut sitä mieltä, että älä koskaan sano ei ja olen aina valmis kokeilemaan jotain uutta, joten laitoin ne päälleni.


Oli yksi mekko, joka yllättävästi istui täydellisesti, mutta värit olivat todella omituiset ja jos en olisi tiennyt paremmin, olisin ostanut sen ja mennyt sen kanssa kotiin. Mutta, mekon värit olivat oliivin vihreällä pohjalla keltaisia ja beigejä kuvioita ja minä olen viileiden värien Kesä - onnekseni tiesin tämän. Myyjä kehui maasta taivaaseen, kuinka hyvältä mekko päälläni näytti. Kiitin häntä suuresti ja kerroin, että oli todella hauskaa kokeilla sitä, mutta en ostanut sitä.


Ratkaisu

Sulje silmäsi ja fiilistele, miltä sinusta tuntuu vaatteessa. Oletko innostunut käyttämään sitä vai ostatko sen vain miellyttääksesi muita ja koska sinusta tuntuu, että heidän täytyy tietää paremmin kuin sinä?


5. Käytit ostokseen paljon rahaa


Kun olet käyttänyt rahaa johonkin, varsinkin, jos se oli enemmän kuin yleensä kulutat, irti päästäminen tuntuu vaikeammalta. Mutta, jos et käytä sitä, se on jatkuva, ärsyttävä muistutus siitä, että käytit rahaa johonkin, jota et koskaan käytä. Sekään ei ole hauskaa!


Ratkaisu

Joko keksit nyt, miten käytät sitä tavalla, joka vastaa kyllä kaikkiin yllä oleviin kysymyksiin ja saa sinut todella nauttimaan vaatteen käyttämisestä tai sitten vain hyväksyt menetyksesi.


Mutta ennen kuin teet sen, ajattele siihen käyttämääsi rahaa koulutuskuluina. Kun ymmärrät, miksi se ei koskaan toimi (ehkä vyötärönauha osuu väärään paikkaan tai painatuskuvio on liian suurikontrastinen tai väri ei ole niin imarteleva kuin ennen jne.), voit oppia siitä.


Tämän jälkeen tiedät, ettet osta noita samoja tyylejä tai värejä uudelleen. Kirjoita oppimasi muistiin, jotta muistat, ettet kuluta enempää rahaa samaan tyyliin uudelleen. Laita vaate sitten vain kylmästi pois.


5 syytä, miksi vaatekaappisi pursuilee

Tässä sinulle 5 syytä, miksi vaatekaappisi pursuilee.


Valitse jokin näistä viidestä yllä olevasta asiasta ja aloita vaatekaappisi siistiminen siitä. Voit ehkä alkaa siirtämään vaatteita - jotka eivät mahdu sinulle - ulos kaapistasi. Tai kirjoita ylös viisi kysymystä esitettäväksi itsellesi ja teippaa se vaatekaapin oveen tai säilytä se käsilaukussa seuraavaa ostoseikkailuasi varten.


"Jokaisen positiivisen edistysaskeleen myötä kaappisi alkaa supistua vain niihin vaatteisiin, joista pidät ja vaatekaapin avaaminen tuntuu paljon paremmalta ja iloisemmalta asialta."
 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka keskiviikkoaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.



Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady

5 syytä, miksi vaatekaappisi pursuilee





PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin .


Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki.



43 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page