• JaSie

Vartalonmuodot – O -muotoinen (omena)


Omena oo, ompompoo - on toinen vartalonmuodoista, joista sanotaan, että ne on ns. itse hankittu! Timantti on toinen vartalonmuoto ja siitä kerron seuraavalla kerralla. Mutta sanotaanhan sitä niinkin, että saavutettuja linjoja ei saa menettää.


Joka tapauksessa, sinä olet kaunis, oli linjasi, mitä tahansa!


Vartalonmuodot - O -vartaloinen, omenavartaloinen
Empiremalli sekä leveä ja syvä kaula-aukko sopivat O -vartaloiselle.


Omenamuotoa näkee kansainvälisesti vähiten, mutta Suomessa se on hyvinkin yleinen vartalonmuoto. En tiedä, liekö suomalaisten geeneissä joku perimä, joka vaikuttaa. Tämä ilmiö näkyy naisilla varsinkin vaihdevuosien jälkeen, kun estrogeenia ei enää tuoteta samoissa määrin kuin ennen ja tällöin monet naiset "paksuuntuvat" vyötärönsä kohdalta.


O on todennäköisesti ollut aikoinaan H -muotoinen, mutta on nykyään ylipainoinen. On epätodennäköistä, että X, A tai 8 muuttuisi O: ksi, koska heillä on pidemmät vartalot, joilla on taipumus säilyttää "vyötäröinen" muoto.


"Sinä olet kaunis, olivatpa linjasi, mitä tahansa!"

O-muotoisella keskiosa eli vatsan seutu on leveämpi kuin lantio ja hartiat. Ylävartalosi on siis suurempi kuin alavartalosi ja myös hartiasi ovat leveämmät. Paino on keskittynyt keskivartaloosi eikä vyötärösi erotu selkeästi. Edestä päin katsottuna omenavartaloisella ei näy vyötäröä lainkaan, vaan vyötärön seutu on enemmänkin ulospäin "pullistunut". Sivulta katsottuna varsinkin pallean kohta on muuta vartaloa voimakkaampi.