top of page
  • Writer's pictureJaSie

Vartalonmuodot - tasapainota vartalosi pituussuunnassa

Tässä postauksessa autan sinua määrittämään pystysuoran vartalonmuotosi ja löytämään sen, kuinka voit vaatteillasi tasapainottaa omaa muotoasi ihanteellisen muodon saavuttamiseksi.


Käytät paljon aikaa, jotta oppisit pukeutumaan oman vartalotyyppisi mukaisesti. Kaiken kaikkiaan nämä tiedot liittyvät kehosi tasapainottamiseen vaakasuunnassa, vaikka yhtä tärkeää on tasapainottaa vartalosi myös pystysuunnassa - toisin sanoen pukea lyhyt tai pitkä vartalo.

Vartalonmuodot - tasapainota vartalosi pituussuunnassa
Paidan pituudella on merkityksensä.

Pystysuorat kehosi mittasuhteet ovat toinen tärkeä osa hyvää pukeutumista.


Pystysuorat mittasuhteet kertovat kehosi osien suhteesta toisiinsa ja kokonaisuutena. Jalkojesi pituus verrattuna ylävartaloon, vyötärölinja, pään koko ja kaulan pituus vaikuttavat kaikki pystysuoraan mittasuhteeseen. Kaikilla mahdollisilla pituuksilla ja yhdistelmillä, vartalon muodoilla ja koilla saat satoja vartalovariaatioita, jotka on puettava eri tavalla.


Mietitkö, mikä on täydellinen pituus omien vaatteidesi ylä- ja alaosille? Pystysuorat mittasuhteesi ovat välttämättömiä, jotta voit määrittää oikean pituiset vaatteet omalle vartalotyypillesi.


Ah, mutta mistä tiedät onko sinulla lyhyt vai pitkä vartalo?


Naisten pystysuoraa tai ns. pituussuuntaista mittaa on kolmea tyyppiä:


1. lyhyet jalat ja pitkä yläosa

2. tasapainoinen vartalo

3. pitkät jalat ja lyhyt yläosa


Kun tiedät pystysuoran muotosi, voit alkaa luoda illuusion täydellisestä kehosta valitsemalla vaatteet, jotka sopivat ihanteellisiin mittasuhteisiisi. Kun ymmärrät vartalosi mittasuhteet, voit visuaalisesti tasapainottaa myös pituussuuntaisen vartalosi muodon imartelemaan vartaloasi.


Olipa vartalotyyppisi mikä tahansa, voit sanoa, että sinulla on matala tai korkea vyötärö, ehkä pitkät tai lyhyet jalat tai ehkä olet pienikokoinen. Joskus on kuitenkin vaikea ymmärtää, kuinka tämä vaikuttaa vaatteiden käyttöön.


Kun näet kuinka kehosi mittasuhteet toimivat yhdessä, huomaat, että jopa pieni säätö toppien/puseroiden pituuteen tai helman linjaan vaikuttaa merkittävästi kokonaiskuvaan.


Vaikka hyvin harvoilla naisilla on "täydelliset" mittasuhteet, yleisesti ajatellaan, että vartalo on noin 7,5- 8 kertaa pään pituus. Joten pääsi koko kertoo, kuinka pitkä todennäköisesti olet.


Näin se toimi


Vartalonmuodot - tasapainota vartalosi pituussuunnassa
Ihmisen keho on noin 7,5-8 kertaa pään pituinen.

• Päälaelta leuan alaosaan on 1 pää


• Leuasta rintoihin on myös 1 pää


• Rinnoista luonnolliseen vyötärölinjaan on 1 pää


• Vyötäröstä jalkojen taitekohtaan (lantiolle eli ns. Leg break-asento) on 1 pää


• Jalkojen taitekohdasta polven taivutuskohtaan on 2 päätä


• Polvesta lattiaan on myös 2 päätä


Kun mittailet itseäsi, älä jää roikkumaan senttimetreihin, mutta jos etäisyydet vaihtelevat hieman pään mittaan nähden, olet lyhyempi tai pidempi kyseiseltä alueelta esim. sinulla voi olla matala tai korkea vyötärö.

Jalkasi ovat noin puolet pituudestasi


Vartalonmuodot - tasapainota vartalosi pituussuunnassa
Jalkojen ja kehon taitekohta.


ns. Leg Break -taitekohta - jossa jalka luonnollisesti nousee ylös - on siinä, mistä kehosi luonnollisesti taipuu.


Mittaa päälaelta Leg break -kohtaasi - sitten Leg break –kohdasta lattiaan, jonka mukaan voit päättää, onko sinulla:


• TASAPAINOINEN KEHO PITUUSSUUNNASSA

- molemmat mitat ovat suunnilleen samat


• PITKÄ YLÄOSA LYHYET JALAT

– yläosan mitta on suurempi


• LYHYT YLÄOSA, PITKÄT JALAT

– alaosan mitta on suurempi


Pituudesta riippumatta voit tasapainottaa pystyvartalosi


Pituudestasi riippumatta voit oppia tasapainottamaan vartaloasi pituussuunnassa.


Tämä kuva osoittaa, kuinka samanpituisilla naisilla voi olla täysin erilaiset mittasuhteet ja nämä mittasuhteet vaikuttavat siihen, kuinka valitset vaatteitasi. Se on aivan kuin käyttäisit vartalotyyppisi mukaisia parhaita vaatteita, mutta tällä kertaa kyse on pystysuorasta pituussuuntaisesta vartalostasi.


Mutta riippumatta siitä, miten kehosi on jaettu, on mahdollista pidentää visuaalisesti ylä- tai alapuoliskoasi muokkaamalla käyttämiesi vaatteiden linjoja, tyylejä ja muotoja.Tasapainoinen vartalo


Vaikka tasapainoinen pystysuora vartalon muoto - kun kaksi puolikasta ovat suunnilleen yhtä suuret - on teoriassa "ihanteellinen", sinun on silti valittava vaatteesi huolellisesti. Vyötärön tai helman pituus voi silti visuaalisesti muuttaa muotoasi ja lyhentää jalkojasi.


Tavoite:

Jos ylävartalosi pituus on suunnilleen sama kuin alavartalosi pituus, tavoitteesi on pidentää vartalon keskiosaa.


Valitse asusteita, jotka nostavat katsetta kohti kasvoja ja olkapäitä - keskipitkiä toppeja, samanvärisiä toppeja ja alaosia, vyötärön yli kulkevia puseroita ja mekkoja, kapea tai ei ollenkaan vyötärönauhaa, suorat ja levenevät hameet, suorat tai levenevät housut.


Vältä lyhyitä ja empiremallisia toppeja, leveitä vöitä ja korkeaa vyötärönauhaa.


Pitkä yläosa / lyhyet jalat


Riippumatta pituudestasi, lyhyet jalat voivat antaa vaikutelman, että olet lyhyempi kuin todellisuudessa olet. Pienellä huomiolla voit kuitenkin pidentää jalkojasi visuaalisesti valitsemalla asusi ja helman pituudet huolellisesti.


Tavoite: Jos lantiolinjasi korkeus on alle puolet pituudestasi, päätavoitteesi on luoda illuusio pidemmistä jaloista ja lyhyemmästä vartalosta.


Valitse asusteita, jotka nostavat katseet ylöspäin olkapäitä ja kasvoja kohti, lyhyitä tai keskipitkiä yläosia, kerroksellisia toppeja, suoria hameita, keskikokoisia tai kevyitä yläosia, polvipituisia housuja ja hameita, empire-mallisia mekkoja, korkeavyötäröisiä hameita ja shortseja, lyhyitä takkeja ja takkeja, josta saa hihat käärittyä kyynärpäähän, keskikorkoiset kengät, maahan asti olevat housujen lahkeet ja korkeavyötäröiset housut.


Vältä pitkiä toppeja, pudonnutta vyötärönauhaa, tiukkoja ja kapenevia alaosia ja lyhennettyjä eli ns. Culottes -housuja.


Lyhyt yläosa / pitkät jalat


Pitkät jalat ovat aina houkuttelevat, joten näytät pidemmältä ja hoikemmalta kuin todennäköisesti olet. Mutta meidän on silti tasapainotettava vartaloa visuaalisesti kaikkein houkuttelevimpien mittasuhteiden saavuttamiseksi.


Tavoite: Jos jalkasi ovat pidemmät kuin ylävartalosi, tavoitteesi on luoda visuaalinen tasapaino illuusion pitemmästä keskivartalosta ja lyhyemmistä jaloista. Ellet siis välttämättä halua korostaa pitkiä jalkojasi.


Valitse malleja, jotka vetävät silmät alaspäin, alaosat, jotka ovat kevyempiä kuin yläosat, keskipitkät tai pitkät yläosat, vyötärön yli kulkevat topit ja mekot, suorat ja levenevät hameet, kietaisumekot, pitkät neuletakit, pitkät takit ja bleiserit, matalavyötäröiset housut, suorat ja levenevät housut.


Vältä kohdistamasta katsetta ylöspäin, kapeita raitoja, lyhyitä toppeja, empire-linjoja, leveitä vöitä, korkeaa vyötärönauhaa, kapenevia housuja ja hameita.Vartalonmuodot - tasapainota vartalosi pituussuunnassa
Voit helposti tasapainottaa pituussuuntaista vartaloasi, olitpa minkä mittainen tahansa.

Jos haluat illuusion pitkistä jaloista...


Vältä vaakasuuntaisten viivojen luomista kehosi alaosaan... joten valitse...


• korkea vyötärölinja

• pidä topit ja takit lyhyinä

• seuraa housujen/hameen väriä sukkahousuihin ja kenkiin

• vältä nilkkapituisia housuja

• leveälahkeiset housut pysyy ilmavana ja hoikentavana

• pidä laukkusi koko suhteessa omaan kokoosi

• vältä paksupohjaisia kenkiä

• vältä laukkuja, jonka hihnan laitat olan yli toiselle puolelle


"Suurin temppu onkin yhdistää kehosi muotoa ja pystysuuntaisia mittasuhteita koskevat suositukset tyyliisi, persoonallisuutesi ja elämäntyyliisi. Oikea yhdistelmä on pitkälti oma persoonallinen tyylisi."

Kommentoi alle, jos sinulla on kysyttävää.


Jos tarvitset apua vartalosi määrittelyyn ja oikeiden vaatteiden löytämiseen, henkilökohtainen verkkoneuvonta saattaa olla sinulle paikallaan.


Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka keskiviikkoaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.Lumoudu tyylistäsiTyylilady JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


Kuvat


Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page