top of page
  • Writer's pictureJaSie

Vaatekaappi - aloitusopas vaatekapseleiden luomiseen

Internetissä on todella paljon tietoa kapselipukeutumisesta ja kapselivaatekaapin rakentamisesta, varsinkin englanninkielisenä. Suomenkielisenäkin näyttää löytyvän tietoa ihan mukavasti.Vaatekaappi - aloitusopas vaatekapseleiden luomiseen

Kirjoituksia ja oppaita on kaikkialla ja blogikirjoituksissa on satoja ellei jopa tuhansia neuvoja ihanteellisen kapselin luomiseen. Siitä huolimatta tästä kysellään minulta ihan jatkuvasti.


Mutta huomaan, että niin monet näistä kapseleista eivät todellakaan ole kapseleita siten, kun minä ajattelen kapselipukeutumisen.


Yleensä kapselivaatekaapit ovat 30-50 vaatetta (periaatteessa sopivan kokoinen vaatekaappi), jotka eivät kaikki toimi yhdessä. Se ei ole minun mielestäni vaatekaappikapseli.Mikä vaatekaappikapseli todella on?


Kapseli on pieni määrä vaatteita – esimerkiksi 10–15 vaatetta, jotka toimivat yhdessä ja joita voidaan käyttää lukemattomilla eri tavoilla ja tietysti kapselit ovat ihanteellisia myös matkoille.


Hyvin harvat meistä haluavat elää vain yhden kapselin kanssa elämässään. Mutta, jos olet rakentamassa vaatekaappia nollasta, sinun täytyy luoda äitiysvaatekapseli, aiot matkustaa paljon tai sitten vain pidät ajatuksesta saada todella monipuolinen mix-and-match -vaatekaappi, silloin tällainen 50 vaatteen kapseli on ihanteellinen.


Useimmat meistä tarvitsevat vaatekaappiinsa useita erilaisia kapseleita. Saatamme tarvita työkapselin, kotikapselin, sosiaalisten tapahtumien kapselin, eri vuodenaikojen kapselin (koska elämme kausiluonteisessa ympäristössä, jossa kesä on selvästi erilainen kuin talvi).


Yksi kapseli ei siis sovi kaikkiin tilanteisiin. Joten, sinulla voi siis olla useampia kapseleita. Kaikkein hienointa on, mikäli nämä useat kapselit sopivat keskenään toistensa kanssa. Silloin ei koskaan tarvitse miettiä, mitä päällensä laittaisi.


Kuinka rakentaa kapselivaatekaappi?


Aloita suunnitelmalla. Sinulla saattaa jo olla muutamia vaatekappaleita, jotka ovat kapseleidesi perusta. Käy vaatekaapistasi kaikki läpi ja katso, mitkä vaatteet sopisivat tulevaan kapseliisi.


Merkitse suunnitelmaan, mitä sinulla on ja mitä tarvitset. Tämä auttaa sinua laatimaan ostoslistan vaatteista, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota. Tämä auttaa sinua myös luomaan tehokkaan kapselin, joka toimii yhdessä ja se on avain kapselipukeutumiseen.Valitse väripaletti kapselivaatekaappiisiVaatekaappi - aloitusopas vaatekapseleiden luomiseen
Esimerkkejä, miten voit valita värit kapseliisi.

Yhdessä toimivan väripaletin löytäminen on paras tapa aloittaa prosessi.

Voit valita värimallisi omasta väripaletistasi, mikäli sinulle on tehty värianalyysi tai vain valitset värivalikoiman, joka toimii hyvin yhdessä. Seuraavassa Vaatekaappi -artikkelissani 22.3.2022 kerron Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi.Kapselivaatekaapin ei tarvitse olla tylsä


Ei ole mitään syytä, miksi kapselin pitäisi olla tylsä tai siinä ei voisi olla kuvioita, värejä tai se voisi olla kiinnostava. Voit luoda kapselin ns. sankarivaatteen ympärille ja jopa sekoittaa printtejä kapselissasi, se on sinun valintasi ja liittyy omaan henkilökohtaiseen tyyliisi.


Luo erilaisia kapseleita elämäntyylisi eri osa-alueille


Suunnittele kapselit miettien elämäsi eri alueita:


1. Työ

  • saatat tarvita 2-4 kapselia kutakin vuodenaikaa kohden riippuen siitä, kuinka monta päivää viikossa työskentelet ja mitä teet työksesi

  • saatat tarvita työsi vuoksi myös erilaisia kapseleita eri vuodenajoille

  • tai jopa kapselin rentoihin perjantai-illanviettoihin, mikäli olet yrityksen kapselissa koko työviikon ajan

2. Rento asu kotona/viikonloppuisin

  • saatat tarvita näitä parikin kapselia, jos vietät paljon aikaa kotona, esim. kiireisenä äitinä

3. Smart Casual/ulkona käyminen

  • Kaupungilla käymiseen, kyläilyyn ja ravintolaruokailuihin voi tarvita oman kapselinsa, mikäli työ on jotain muuta kuin esim. toimistotyötä.

4. Jumppa

  • Jumppaa ja urheiluun pitää ehdottomasti olla omat kapselinsa

5. Muodollisuudet/juhlinnat

  • Näissä kapseleissa voi olla päällekkäisiä vaatteita


Ja osa kapseleistasi on suurempia, toiset pienempiä riippuen siitä, miten käytät aikaasi.Päivitä vaatekaappisi kapselit kausiluonteisesti


Surullinen tosiasia on, että vaatteet kuluvat ja menevät pois muodista. Joten sinun on lisättävä vaatteita (ja otettava muutama pois) ajan myötä, jotta kapselit pysyvät tuoreina ja toimivat hyvin.


Kun huomaat, että vaatteet menevät ohuiksi, ryppyisiksi, haalistuneiksi tai tahraisiksi, lisää tuote ostoslistallesi. Näin voit nauttia uusien ja parannettujen versioiden shoppailusta, kun seuraavan kerran menet kauppoihin ostoksille. Sinun ei todellakaan tarvitse päivittää koko kapseliasi joka kausi. Mutta muutama uusi kappale silloin tällöin puhaltaa asuusi uutta elämää ja pitää sinut muodikkaana ja modernina.


Työskentelemällä kapselikonseptin kanssa vältyt ostamasta vaatekaappiorpoja, jotka voivat olla kalliita virheitä.Älä unohda asusteita


En pidä asusteita osana kapselia. Ne ovat kirsikkana kakun päällä ja antavat sinun todella hyödyntää kapseliasi parhaalla mahdollisella tavalla, muuttamalla kunkin asun ulkonäköä niin, että sinulla on ylläsi jotain erilaista.
Vaatekaappi - aloitusopas vaatekapseleiden luomiseen

Asusteet voivat lisätä väriä ja mielenkiintoa kapselivaatekaappiinValikoima huiveja ja kaulakoruja, jotka voit laittaa ns. perusasusteisiisi (ja väreihisi) eri väreinä ja eri tyyppisinä, auttaa sinua saamaan kapselistasi todella suurimman hyödyn. Asusteesi voivat myös todella auttaa sinua tekemään kapselistasi monipuolisemman.


Älä rajoita itseäsi vain muutamiin asusteisiin. Etsi erilaisia värejä ja tyylejä laajentaaksesi kapselin värimaailmaa. Ei ole mitään syytä, miksi jokaisen asusteen täytyy sopia jokaisen asun kanssa. Kun käytät punaista huivia yhtenä päivänä valkoisen topin kanssa, sitten sinistä kaulakorua toisena ja sitten vaaleanpunaista ja keltaista huivia, näyttää siltä, ​​että sinulla on paljon enemmän vaatteita kuin todellisuudessa onkaan.


Tässä sinulle nyt muutama ohje, joilla pääset alkuun. Lisää postauksia on tulossa myös kapselipukeutumisesta.Tulevia blogikirjoituksia:


Mitkä ovat hopeakettujen parhaat neutraalit? 11.1.2022

Kasvonmuodot 25.1.2022

Tyylipersoona - Dramaattinen 8.2.2022

Mitkä ovat mustatukkien parhaat neutraalit? 22.2.2022

Miesten arkipuvusto 8.3.2022

Kuinka valitset värit omaan kapselivaatekaappiisi? 22.3.2022


Ota blogini seurantaan, mikäli aiheet kiinnostavat sinua.
Tyylikkäin terveisinTyylilyyli JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit varata ajan värianalyysiin ja ostaa sen JaSie Shopista. Mikäli haluat värisi ja tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Analyysit sopivat mainiosti vaikkapa synttäripakettiin LAHJAKORTTINA.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page