top of page
 • Writer's pictureJaSie

Vartalonmuodot – I -muotoinen

eli kapea suora vartalo.


Tämä on mannekiinien ja mallien vartalonmuoto, jota monet kutsuisivat nimellä "poikamainen".


Sinulla on hoikka ja suora vartalonmuoto, aivan kuten malleilla! Lantiosi ja rinnanseutusi ovat tasapainossa, mutta sinulla ei ole selkeää vyötäröä ja rintasi ovat pienet. Takamus voi olla litteä.


I -vartalon muotoisilla on yleensä yhtä leveät hartiat ja lantio, mutta ei juurikaan vyötäröä. Olet yleisesti hyvin laiha ja koet usein, että sinulta puuttuu naiselliset muodot.


I -vartaloisella ei ole sellaisia muotoja kuten 8 -vartaloisella, X -muotoisella tiimalasilla tai A- tai V- vartaloisella. I -vartaloinen muistuttaa paljon H -vartaloista, mutta on paljon sirompi ja kevyempirakenteinen."Tämä on mannekiinien ja mallien vartalonmuoto, jota monet kutsuisivat nimellä "poikamainen"."
Vartalonmuodot – I -muotoinen eli kapea suora vartalo
Cameron Diaz on I -vartaloinen


Tavoite


Tavoitteena on tasapainottaa ylä- ja alavartalosi mittasuhteet oikein ja luoda illuusio vyötäröstä. Saavuttaaksesi vaikutelman kurvikkaammasta vartalosta, sinun on lisättävä volyymiä sekä ylä- että alaosaan. Voit myös luoda itsellesi kurveja käyttämällä vyötäröä korostavia vaatteita. Nosta hyvät ominaisuutesi esiin: hoikat sääret, leveät hartiat, kaunis rinnanseutu jne.


"Monet I -muotoisista haluaisi lisätä kurveja kehoonsa, jotta näyttäisi naisellisemmalta."

Saat lisää kurveja vartalollesi, kun ajattelet yksityiskohtien lisäämistä sinne, missä naispuolisella on normaalisti kurveja ja vartalo kaartuu - rintojen kohta, vyötärö, takapuoli ja reidet. Varmista, että käyttämäsi kankaat eivät ole liian pehmeitä ja verhoavia. Etsi jäykempiä kankaita, jotta saat lisää volyymia.


Mekko, jossa on tulppaanihameen tai jonkinlainen ympyränmuotoinen alaosa, A-linjainen tai levenevä hame, lisää kurveja lantiollesi. Pidennetyt olka- ja hihasaumat myös laajentavat hartioita antamaan illuusion siitä, että vartalolla on enemmän kaarevuutta. Sydämenmuotoinen pääntie voi myös toimia, samoin kuin venekaula-aukot.


Monet vaatteet, jotka näyttävät hyvältä henkareissa, toimivat sinulle ja vartalonmuodollesi täydellisesti.Vartalonmuodot – I -muotoinen eli kapea suora vartalo
Kate Hudson on I -vartaloinen


Parhaat yläosasi


Käytä toppeja, jotka tekevät ylävartalosi kurvikkaamman näköiseksi ja korostavat vyötäröäsi joko normaalisti tai heti rintojen alapuolella. Pääntiesi voi olla avara, olkapään paljastava, venepääntie, U- tai V-mallinen. Huomioi kasvojesi muoto! Valitse olkapäitä korostava toppi: kuviot, olkatop-paukset, puhvi- tai lepakkohihat – korosta hartioitasi!


Kietaisutopit antavat hienon vaikutelman vyötäröstä, leveä V-kaula-aukko antaa sinulle illuusion leveämmistä hartioista ja kapeammasta vyötäröstä. Yksityiskohdat rintojen alueella saavat sinut näyttämään kaarevammalta ylöspäin. Joustavan kankaan geometriset kuviot lisäävät myös muo-dokkuutta, mikäli kuvio on koko vartalosi alueella.


Kilpikonnakauluksinen toppi, jossa on rypytetyt hihat, lisää muotoja ja volyymia rintojesi alueelle.

Takeissa voi olla taskuja, vyö ja muita yksityiskohtia. Kaksiriviset napitukset toimivat myös hyvin muodoillesi.


Jos sinulla on luiseva dekolteen alue, saatat kokea, että korkea pääntie toimii sinulle paremmin kuin matala. Valitse mandariinikaulus, kilpikonnakaulus, venepääntie tai halterneck, sillä ne kaikki toimivat.

Chanel -tyyliset takit ja kaksiriviset takit voivat toimia mainiosti ja niin sanottu poikaystävän takki (oversize) on kuin tehty sinulle. Takit ja jakut, joissa on vyö, toimivat todella hyvin sinulle, joten kokoa joukko erinäköisiä trenssejä itsellesi! Peplum-takit eivät toimi, koska ne ovat liian muotoiltuja vartaloosi nähden.


Käytä koruja, shaaleja tai volangeja rinnanseudulla luodaksesi enemmän muotoja. Valitse vartalon-myötäinen toppi/takki, jossa on vyö tai muuten selkeä vyötärö. Takkisi voi olla kevyesti vartalosi muotoja korostava tai jossa on vyö. Valitse hieman tyköistuva takki, joka ulottuu vyötärön ala-puolelle. Vyösi saavat olla mieluummin leveitä kuin kapeita.


Parhaat alaosasi


Käytä alaosia, jotka luovat sinulle muotoja ja saavat vartalosi näyttämään tiimalasilta.


Housut voivat olla leveälahkeiset tai lahkeet leventyä alaspäin. Voit valita housut, joissa on tasku-läpät tai taskuissa muita yksityiskohtia. Farkut ja housut tarvitsevat aina taskut lantiolla. Voit myös käyttää edestä laskostettuja housuja, taskuläppiä farkuissa ja muita koristeita, kuten kirjontaa.


Vapaa-ajan housuissa voi olla suuret etu- ja takataskut. Jos sinulla on tiukat farkut tai trikoot, valitse huomiota herättävät kengät tasapainottaaksesi lantiota. Jos sinulla on korkeavyötäröinen hame tai housut, käytä samanväristä yläosaa.


Hameita voi olla monenlaisia; leveitä, kellomaisia, vekkihameita tai A-mallisia, tulppaaneista suoriin, ympyränmuotoisiin, mustalaismaisiin ja leveneviin. Laskokset ja rypytykset toimivat myös sinulle.Vartalonmuodot – I -muotoinen eli kapea suora vartalo
Tulppaanin mallinen mekko


Mekot, jotka sopivat sinulle parhaiten, lisäävät lantion ja rinnan muotoja, joten etsi vaakasuoria yksityiskohtia, kuten taskut lantioille sekä vyöt. Röyhelöt ja frillat yläosissa ja hameissa lisäävät naisellisia muotojasi.


Kerrospukeutuminen toimii sinulla todella hyvineikä sinun ei tarvitse välttää vaakasuoria raitoja. Vältä kuitenkin liian korkeakorkoisia kenkiä - varsinkin tolppakorkoisia, sillä ne näyttävät raskailta jaloissasi.


Käytä


 • Koruja tai huiveja, jotka vetävät huomion kasvoihin

 • Ylä- ja alaosa samaa väriä.

 • Keskipitkiä yläosia.


Vältä


 • Matalavyötäröisiä farkkuja, jotka saavat ylävartalosi näyttämään liian pitkältä.

 • Kapeita leninkejä, joissa ei ole muotoja.

 • Ylisuuria vaatteita, jotka hävittävät illuusion muodokkaasta vartalosta.

 • Lyhyitä yläosia.

 • Rinnan alta leikattuja tunikoita ja mekkoja.

 • Korkeavyötäröisiä housuja ja hameita.

 • Hyvin muodokkaita vaatteita, joiden täyttämiseen tarvitaan enemmän muotoja


Lumoudu tyylistäsi


Tyylilyyli Jaana


KuvatAiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page