top of page
  • Writer's pictureJaSie

Vinkki -Vaatteiden tarkistuslista

Monet naiset haluavat tietää, kuinka tehdä upeita asukokonaisuuksia, jotka huomataan. Haluat siis tietää, mitkä värit sopivat yhteen, mitkä leikkaukset, mikä näyttää hyvältä ja mikä sopii erilaisiin aktiviteetteihin. Tämä on mahdollista oppia!


Vinkki -Vaatteiden tarkistuslista
Iso vartalopeili on tärkeä pukeutumisessa.

Kaikessa upean asun luomisessa on kyse tasapainostakiinnostuksen tasapainosta, värien tasapainosta, leikkausten tasapainosta, tekstuurin tasapainosta, pukeutumistason tasapainosta ja asusteiden tasapainosta. Käydään läpi tärkeimmät kohdat, joita voit kysyä itseltäsi jokaisen asun yhteydessä. Tee tämä intuitiivisesti, niin et tarvitse käyttää luetteloa ikuisesti, mutta pidä tämä luettelo aluksi saatavilla kätevänä tarkistuslistana.


Vinkki

"Käytä leveää, täyspitkää peiliä! On hämmästyttävää, kuinka monet naiset luottavat kapeisiin pieniin peileihin. Tarvitset peilin, jonka leveys on vähintään 60-90 senttiä ja sen on oltava täyspitkä. Et voi ilman kunnon peiliä saada täyttä käsitystä ulkonäöstäsi ja siitä, miltä asusi näyttävät."

1. Kiinnostuksen tasapaino


Jokainen asu kaipaa kiinnostusta siihen eli asun pitää olla kiinnostava. Kiinnostus syntyy käyttämällä jotakin näistä elementeistä: väri, kuvio, rakenne tai kiilto.


Yhdistä kiinnostava vaate johonkin yksinkertaiseen. Yleensä, mitä enemmän vaate kiinnostaa, sitä yksinkertaisempaa sen kanssa yhdistämisen pitäisi olla. Yksinkertainen valkoinen pukeutumispaita tai hihaton toppi vaikkapa painetun maxi -hameen kanssa.


Pidä asusi yksinkertaisina! Se tekee niistä tyylikkäitä ja pitää katseen sinussa - sen sijaan, että kaikki vain katsoisivat asuasi. Toisin sanoen, älä käytä asussa liikaa elementtejä – älä käytä liikaa väriä, kuviota, rakennetta tai kiiltoa.


2. Värien tasapaino


Pidä asussasi värejä enintään 2 tai 3. Korkeintaan 4. Neljä eri väriä samassa asussa voi olla jo aikamoinen sekametelisoppa, mutta jos neljäs väri on neutraali perusväri, niin silloin neljä väriäkin menettelee.


Toista väriä, joka on sama tai samanlainen kuin hiustesi väri. Jos et sisällytä asuusi hiustesi väriä, käytä vähemmän värejä asussasi - rajoita vain yhteen tai kahteen väriin. Näin hiustesi väri lasketaan toiseksi väriksi. Mikäli käytät asussasi liikaa värejä hiusvärisi päälle, näytät siltä, että asussasi tapahtuu aivan liikaa ja asusi ei näytä visuaalisesti sinuun liittyvältä.


Tämän hiusvärisi toistamisen periaatteen ansiosta huomaat, että hyödyllisimmät ja eniten käytetyt vaatteesi ovat hiusvärisi kaltaiset värit. Ne sitovat muut sävyt sinuun – sinun väritykseesi!


3. Leikkausten tasapaino


Täydennä löysempiä, aaltoilevia vaatteita tiukemmilla, vartalonmyötäisillä vaatteilla.


Esittele ihoasi strategisesti valitsemalla esille yksi kehonosa – dekoltee TAI jalat TAI kädet jne.


Se, kuinka "paljastettu" olet, on oltava tasapainossa sekä visuaalisesti, muiden silmissä että myös tunteissasi. Esimerkiksi lyhyet shortsit tuntuvat paljon kauniimmilta ja mukavammilta, kun niitä käytetään täysin peittävän topin ja kenkien kanssa.


Harkitse asussasi olevien vaatteiden määrää ja hiuksiasi. Käytä esimerkiksi tilavaa pallomaista midi –hametta sekä tyylikästä toppia, jonka helma on laitettu hameen sisään vyötäröltä ja hiukset voivat olla korkealla nutturalla. Jos pidät hiuksiasi kiharana auki takin tai puseron kanssa, lisää se yläosasi volyymia, jolloin kannattaa pukeutua kapeisiin farkkuihin tasapainottamaan yläosaasi!


4. Tekstuurin tasapaino


Aivan kuten et halua, että asussasi on liikaa värejä, et myöskään halua liikaa tekstuureja. Ole tietoinen kaikista asusi tekstuureista varmistaaksesi, ettei niitä ole liikaa.


Harkitse kontrastien yhdistämistä — pue jotain herkkää, kuten pitsiä tai silkkiä ja kaveriksi jotain paksumpaa, kuten nahkaa. Tai jotain nypyllistä, kuten tweediä tai paksua neulosta ja kaveriksi jotain sileää, kuten silkkiä, farkkuja tai kiiltonahkaa. Tai voisit laittaa jotain raikasta, kuten nappipaita, ja sen kanssa jotain naisellista, kuten vaikka sifonkihame.


5. Pukeutumistason tasapaino


Kun suunnittelet asua, tulee sinun valita se tiettyyn aktiviteettiluokkaan – viikonloppuun, lounaalle, töihin, päivälliselle, tyylikäs tai aktiivinen.


Mieti, kuinka eri vaatteiden yhdistelmät vaikuttavat asun pukeutumisen tasoon. Muutamia yleisiä sääntöjä, jotka on hyvä tietää: T-paidan yhdistäminen tekee asustasi rennomman ja bleiserin yhdistäminen pukee asusi ja antaa sille rakennetta.



Vinkki -Vaatteiden tarkistuslista
Asusteilla on iso vaikutus asuusi.

6. Asusteiden tasapaino


Yhdistä asusteiden (kengät, laukku, korut, hattu jne.) värit vaatteidesi kanssa – käytä niin sanottua sekoitus tai pop -periaatteita! Käytä joko samanlaista väriä vaatteillesi (sekoitus) tai erilaista/kontrastista väriä vaatteillesi (pop – nousee esiin).


Sinun ei välttämättä tarvitse pitää kaikkia asussasi olevia metalleja samana – kultaa tai hopeaa. Voit sekoittaa metalleja, ole vain tietoinen siitä, mitkä metallit ovat asussasi ja katso, miltä ne näyttävät yhdessä. Mikäli haluat olla todella tyylikäs, en suosittele metallien sekoittamista.


Monissa asusteissa on useampi kuin yksi väri, se ei haittaa! Mieti, mikä on jonkin asian yleisväri ja miten se väri sopii asuusi. Älä kuitenkaan käytä enempää kuin kolmea väriä yhtä aikaa.


Usein on mukavaa sovittaa yhteen kenkien, laukkujen tai korujen väri hiustesi ja/tai silmiesi väriin. Nudet kengät ja vaaleat hiukset tai siniset korvakorut sinisillä silmillä jne.


Asusteidesi pukeutumistason tulee olla suunnilleen sama kuin asusi. Rento laukku tennareilla ja lippalakilla. Avokkaat helmikaulakorulla ja strukturoidulla naisellisella käsilaukulla.


Myös asusteiden tyylin tulee sopia yhteen. Rennot sandaalit hippilaukulla. Hienostuneet avokkaat, naisellinen käsilaukku ja tyylikkäät korvakorut. Koristeelliset saappaat ja tyylikkäät korut.


Vinkki


"Kun yhdistät vaatteita ja asusteita, pidä niitä yhdessä vierekkäin, jotta näet ne kunnolla. Sinun täytyy nähdä ne fyysisesti yhdessä – älä vain kuvittele yhdistelmää päässäsi."

Huomaa, että jopa kokeneet stylistit tekevät näin. Aseta esineet yhteen nähdäksesi, näyttävätkö ne hyviltä yhdessä tai kokeile niitä päällesi.


Suosittelen ottamaan valokuvan jokaisesta asustasi kaikkine asusteineen, sillä silloin on hyvä kokoelma valmiita asuja kuvina ja niistä on helppo valita asu oikeaan käyttötarkoitukseen.


Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka keskiviikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta. Myös nettikaupan viikon tarjous tulee samassa kirjeessä.



Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady





PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.





Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page