top of page
  • Writer's pictureJaSie

Vartalonmuodot - Asujesi siluetti

Asuideat alkavat ainutlaatuisen vartalosi ja sen mittasuhteiden tuntemisesta.


Tässä postauksessa kerron sinulle, kuinka luoda tasapainoisia asukokonaisuuksia, minkä muotoiset vaatteet sopivat yhteen ja kuinka löydät itsellesi parhaiten sopivat siluetit.


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
Erilaisia asujen siluetteja

Kerron myös, kuinka valitset oikeantyyppiset kengät mihin tahansa siluettityyppiin, jonka valitset tai olet valinnut itsellesi. Kaikki eivät näytä hyvältä kapeissa farkuissa, paksuissa saappaissa ja ylisuuressa villapaidassa. Aion näyttää sinulle miksi.


Suosittelen lukemaan tämän postauksen ennen kuin lähdet vaate- tai kenkäostoksille. Se säästää vuoden aikana tonneja rahaa ja aikaa, jonka muuten käyttäisit asujen luomiseen, jotka eivät imartele luonnollista kauneuttasi.


Mikä on siluetti

Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
Asusi siluetti

Siluetti eli silhuetti on varjokuva tai ääriviivakuva, joka tavallisesti esittää ihmistä, eläintä, esinettä, maisemaa tai tapahtumaa.


Kun puhutaan vaatetuksesta, on siluetti asusi luoma figuurisi kokonaismuoto eli ääriviivakuva.


Yhdistelemällä erilaisia ylä- ja alaosien siluetteja – kuten ”oikeat” farkut ja ”oikea” toppi – voit luoda erilaisia siluetteja.Koko vaatetus voidaan siluettien osalta jakaa kolmeen muotoon – kapea – suora – leveä siluetti.


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
Perussiluetit

Kapea muoto on suunniteltu siten, että se myötäilee oman kehosi muotoja ja näyttää kehosi sellaisena, kun se on.


Suorassa muodossa on leveämmät olkapäät ja hihat ja se näyttää kehosi suorana neliön/suorakaiteen muotoisena. Siinä jää tilaa ihon ja kankaan väliin. Voit vielä nähdä kehosi muodon, mutta et niin selvästi kuin kapeassa muodossa.


Leveä muoto tarjoaa volyymia ja paljon tilaa ihosi ja kankaan väliin. Tämä muoto yleensä peittää kehosi muodon kokonaan, joten et saa selvää kehosi muodoista. Hameet voivat olla harkitun leveitä ja niissä voi olla paljon volyymia. Nämä ovat perussiluetteja.


Katsotaanpa näitä kaikkia siluetteja vielä erikseen.


Kapea siluetti

Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
Kapea siluetti

Mikäli asusi koostuu kapeamuotoisesta ylä- ja alaosasta, luot kapean siluetin. Kapeassa siluetissa kaikki asusi vaatteet - myös kengät - ovat muodoiltaan kapeita ja ne tuovat esille vartalosi ääriviivat.


Suora siluetti


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
Suora siluetti

Mikäli asusi koostuu suorasta ylä- ja alaosasta, luot suoran siluetin. Suorassa siluetissa kaikki käyttämäsi vaatteet ja kengät ovat muodoltaan suoria - vähän laatikkomaisia.


Leveä siluetti


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
Leveä siluetti

Ja jos asusi koostuvat leveästä ylä- ja alaosasta, luot luonnollisestikin leveän siluetin. Leveässä siluetissa vaatteesi ja kenkäsi ovat hyvin leveitä.


9 eri siluettityyppiä


Mikäli sekoitat eri leikkauksia yhteen asuun, saat erilaisia sekoitettuja siluetteja asuihisi. Eli saat yhdeksän erilaista siluettia

  • kapean, kapean-suoran, kapean-leveän

  • suoran, suoran-kapean, suoran-leveän

  • leveän, leveän-kapean ja leveän-suoran


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
9 eri siluettityyppiä

Pidä mielessäsi, että jos lisäät yläosaan vaikka eri siluettia olevan takin, koko siluetti muuttuu.


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti

Tässä esimerkissä on kapea pusero ja leveät housut eli tämä on kapea-leveä siluetti, mutta kun asuun lisätään ns. oversize -mallinen bleiseri, muuttuu koko siluetti leveäksi. Mikäli hän riisuu bleiserin pois, on hänen asunsa Kapea-Leveä.Oman siluetin valinta


Valitessasi omaa siluettiasi, sinun pitää ymmärtää oma mukavuusalueesi taso. Oman mukavuusalueesi tason ja itsesi tunteminen on hyvin tärkeää. Kun tunnet olosi hyväksi asussasi, näytät automaattisesti asussasi luonnollisemmalta ja olet itsevarmempi.


Minkä mallisia yläosia, hameita, housuja, mekkoja ja takkeja tykkäät pitää? Minkä muotoisia vaatteita et voi sietää? Minkälaisista leikkauksista et pidä?


Minä esimerkiksi en pidä yhtään leveistä vaatteista ja asuista. En voisi ikikuuna päivänä kuvitella pukeutuvani leveään moodiin - toki ei kannata varmaan vannoa, koska eihän sitä koskaan tiedä. Pidän suorasta siluetista, mutta voin käyttää myös yhdistelmiä kapean siluetin kanssa. Olen joskus nuorempana käyttänyt myös leveän siluetin hameita, mutta huomasin, että ne eivät kuitenkaan sovi minun vartalotyyppiini eikä varsinkaan omaan tyylipersoonaani, joka on Dramaattinen - Klassinen.


Seuraa persoonallista tyyliäsi


Jotta saat selville oman mukavuusalueesi siluetin, sinun pitäisi tuntea oma persoonallinen tyylisi. Jokaisella tyylillä on nimittäin oma siluettinsa: City Chicit, Klassiset ja Romanttiset tyylipersoonat eivät yleensä pidä liian isoista tai leveistä vaatteista. He ovat hyvin feminiinisiä ja pitävät kapeasta siluetista. Muutamia poikkeuksia tietenkin löytyy, esimerkiksi leveät röyhelöhameet.


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
Klassisen ja Romanttisen tyylin siluetit

Päinvastoin kuin he, Sporttisen ja Urbaanin tyylin edustajat rakastavat pukeutua leveämpiin asuihin. Dramaattisen tyylin edustaja taas tykkää enemmän suorista, laatikkomallisista asuista ja Boheemi sekä Luonnollinen käyttävät yleensä eri sekoituksia.


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
Urbaanin tyylin ja City Chicin siluetit

Kengät


Puhutaanpa hetki oikeiden kenkien valitsemisesta eri siluettityyppeihin. Voimme jakaa myös kenkien muodot kolmeen kategoriaan: kapeat, keskileveät ja leveät/paksut.


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
Kenkien siluetit

Kapeat kengät istuvat tiukasti jalkaasi ja niissä on kaunis muoto. Tämä muoto on täydellinen kapealle/suoralle/kapea-suoralle/suora-kapealle/ sekä leveä - kapealle.


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
Kapeat kenkäsiluetit

Keskileveät kengät näyttävät hiukan raskaammilta ja niissä onkin yleensä paksumpi pohja, isompi neliömäinen korko, hieman leveämpi istuvuus tai ne ovat muutoin leveämmät. Keskileveä muoto sopii parhaiten suoralle / kapea-suoralle / kapea-leveälle / leveä-suoralle / suora-leveälle.


Keskileveät kengät näyttävät hyvältä kerrospukeutumisen kanssa. Ne auttavat myös tasapainottamaan isoa yläosaa ja kapeaa alaosaa.


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
Keskileveät kenkäsiluetit

Leveät kengät näyttävät tilavilta ja niissä on leveä istuvuus, ne antavat volyymia ja saavat jalat näyttämään isoilta, varsinkin kapeiden alaosien kanssa. Tämä kenkämuoto sopii parhaiten leveiden asujen kanssa tai sellaisten sekoitettujen asujen, joissa on leveä yläosa. Myös tämä muoto tasapainottaa visuaalisesti leveää asua.


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti
Leveät kenkäsiluetit

Katsotaan joitakin esimerkkejä...


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti

Näissä kuvissa kaikilla on samat leveäsiluettiset kengät, mutta erisiluettiset asut. Kengät sopivat todella hyvin ensimmäisen kuvan asun kanssa, joka on kokonaisuudessaan leveä ja siten kaikki on harmoniassa. Keskimmäisessä kuvassa on suorasiluettinen pusero ja kapeasiluettiset housut, jolloin leveät kengät eivät näytä kovin hyvältä vaan aivan liian "vahvoilta". Asu ei ole harmoninen. Kolmannessa kuvassa on leveäsiluettinen pusero ja suorasiluettiset housut, jolloin leveät kengät menettelevät vielä joten kuten, mutta eivät täydellisesti. Paremmat kengät asuun olisivat keskileveät kengät.


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti

Näissä kuvissa on kaksi suoraa siluettia ja yksi leveä siluetti. Suorassa siluetissa ei ole paljon volyymia, joten paras valinta kengiksi on keskileveät tennarit. Toisesta kuvasta huomaat, että leveät tennarit eivät ole harmoniset suoran siluetin kanssa, vaan näyttävät liian paksuilta. Kolmannessa kuvassa on leveä siluetti, joten leveät kengät sopivat täydellisesti.


Vartalonmuodot - Asujesi siluetti

Tässä kuvassa on kolmea asua, joissa jokaisessa on suoraleikkauksinen hame; leveä-suora siluetti leveäsiluettisilla kengillä, leveä-suora siluetti kapeasiluettisilla kengillä sekä kapea-suora siluetti keskileveillä kengillä.


Suora alaosa kertoo, että kaikkein harmonisimmat kengät olisivat kapeat tai keskileveät kengät. Sinun täytyy kuitenkin ottaa huomioon yläosan leikkaus. Ensimmäisessä kuvassa villapaita on leveä, joten leveät kengät sopivat kuitenkin asuun. Toisessa kuvassa on myös leveä yläosa ja kapeasiluettiset kengät, joten tämä asu ei ole lainkaan tasapainossa. Keskileveät tai leveät kengät näyttäisivät paljon paremmalta. Viimeisessä kuvassa on kapea pusero ja suora hame, samoin kuin suora takki. Parhaat kengät tähän asuun olisivat siis joko kapeat tai juurikin nuo keskileveät saappaat, jotka hänellä on jalassa. Tämä asu on harmoninen.


Kuten huomaat, kenkiesi siluetti vaikuttaa suuresti koko asuusi ja sen siluettiin.


"Kenkäsi voivat siis tuhota täysin harmonisen asusi."

Minkä mallisia kenkiä sinulla on vaatekaapissasi? Minkä mallisten asujen kanssa voit pitää niitä?


Olet nyt oppinut

  • 9 eri siluettityyppiä

  • 3 eri siluettia kengistäsi

  • miten voit löytää ja kehittää henkilökohtaista tyyliäsi

  • miten luot minkä tahansa asun itsevarmasti ja helposti - kenkien kera

  • tunnistat välittömästi vartaloosi ja tyyliisi parhaiten sopivat leikkaukset ja siluetit


Jos tarvitset apua asujesi siluettimäärittelyyn ja oikeiden siluettien löytämiseen, henkilökohtainen verkkoneuvonta saattaa olla sinulle paikallaan.


Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka keskiviikkoaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.Lumoudu tyylistäsiTyylilady JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.Kuvat

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page