top of page
  • Writer's pictureJaSie

Vältä 10 kallista ostovirhettä

On virkistävää ja tavallistakin uusia vaatteita aina silloin tällöin, mutta kaikki tämä maksaa niin aikaa kuin rahaa.


Vältä 10 kallista ostovirhettä

Monet meistä ostavat liikaa vaatteita ja meillä voi olla vaatekaapissa sellaisiakin vaatteita, joita emme edes muista olevan. Ajattele myös ympäristöystävällisesti – se on trendikästä. Kiinnitä huomiota ostamiesi vaatteidesi alkuperään ja kestävyyteen. Ja muista kultainen sääntö – vähemmän on enemmän (paitsi joskus enemmän on enemmän 😀).


Lue kuinka voit uusia vaatekaappiasi, mutta välttää pahimmat 10 virhettä ostamisessa


1. Myyjä, jolle maksetaan siitä, että hän saa sinut ostamaan vaatteita - riippumatta siitä, sopivatko ne sinulle vai eivät - vaikuttaa sinuun.


Vaatemyyjille maksetaan siitä, että he myyvät sinulle vaatteita. Joillekin maksetaan jopa ylimääräisiä palkkioita sen mukaan, kuinka paljon he myyvät. Heidän etunsa on siis se, että ostat mahdollisimman paljon, sopivatpa ne sinulle tai eivät. Olen käynyt ostoksilla asiakkaiden kanssa ja sanonut asiakkaalle, että jokin ei sovi hänelle ja että hänen pitäisi ottaa se pois päältänsä ja kokeilla jotain toista vaatetta. Hetkeä myöhemmin myyjä tulee ja sanoo, että se näyttää upealta sinun päälläsi. Kuka puhuu totta? Kumpaa uskot?


Vältä 10 kallista ostovirhettä
Myyjä ei ole aina oikeassa.

2. Et vaivaudu sovittamaan vaatteita.


Monilla naisilla ei ole aikaa, joten sovittamisen sijaan he valitsevat vaatteen, jonka kokoa he pitävät "omana kokonaan", vievät sen kotiin ja perustelevat itselleen, että jos se ei sovi, he palauttavat sen. Paljon jää kuitenkin palauttamatta, koska he eivät ehdi palauttaa niitä. Sen sijaan, että he olisivat säästäneet aikaa (sovittamalla vaatteita kaupassa), he ovat nyt tuhlanneet aikaa, joka kului kauppaan menemiseen ja tuhlanneet rahaa, kun eivät ole palauttaneet epämiellyttävää vaatetta.


Sovita vaatteita aina, aina, aina, aina kaupassa. Kyllä, se voi näyttää hyvältä henkarissa, mutta usein leikkaus on hieman väärä, eikä se välttämättä sovi sinun vartalollesi. Älä lankea tähän ansaan.


Vältä 10 kallista ostovirhettä
Kokeile vaatetta aina päällesi.

3. Otat vain yhden koon sovituskoppiin


On totta, että joissakin liikkeissä sovituskoppiin saa viedä kerralla vain 5 tai 6 vaatetta tai -kokoa, joten tuntuu, että sinun on oltava todella valikoiva sen suhteen, mitä otat mukaan. Älä ole, ota mukaan paljon vaatteita ja monen kokoisia. Voit pyytää myyjää tuomaan sinulle lisää kokoja ja eri tyylisiä vaatteita, joita haluat kokeilla, sen sijaan, että joudut pukemaan välillä päällesi ja poistumaan sovituskopista. Tosin nykyään et välttämättä tätä palvelua saa.


Kokeile 20 vaatetta kerrallaan, älä viittä, niin onnistut paremmin. Kokeile useamman kokoisia vaatteita, sillä jopa samassa liikkeessä vaatteiden koot vaihtelevat.


Vältä 10 kallista ostovirhettä
Ota sovituskoppiin paljon erikokoisia vaatteita.

4. Ostat kokomerkinnän mukaan, et sen mukaan, mikä sopii sinulle.


Olen nähnyt joitakin katastrofaalisia ostoksia ihmisten vaatekaapeissa, koska he ovat ostaneet kokoa, joka ei sovi heille. Katso, se on kokoa 38! He kertovat minulle innoissaan, vaikka vatsamakkarat ovat pullistuneet vaatteen yli ja oikea koko olisi ollut 42 tai jopa 44. Kukaan ei välitä koosta, haloo - kokoetiketti on vaatteen sisäpuolella, ei ulkopuolella, joten kenenkään muun ei tarvitse koskaan tietää kokoa. Jos et pidä koosta, leikkaa etiketti pois, kun olet ostanut vaatteen.


Näytät paljon paremmalta, kun vaatteesi istuvat sinulle hyvin, etkä tee ostopäätöksiäsi numeron perusteella, joka on täysin mielivaltainen ja vaihtelee kaupasta toiseen. Sinä et ole numero!


Vältä 10 kallista ostovirhettä
Osta oikean kokoisia vaatteita.

5. Ostat siksi, että se on design- tai merkkivaate, et siksi, että se sopii sinulle.


Okei, tähän ansaan on helppo langeta - me kaikki rakastamme luksusta ja joskus saatamme ostaa vaatteen - ei siksi, että se sopii meille - vaan siksi, että se on design - merkkiä. Ostat vaatteen, koska haluat sen pienen luksuksen elämääsi, mutta varo vain, koska se on vain brändi, se ei tarkoita, että se sopii sinulle, elämäntyyliisi, siluettiisi tai väreihisi - ja lopulta se voi olla kallis virhe.


"Osta merkkivaatteita vasta sitten, kun tiedät, mikä todella sopii sinulle - silloin investointi voi olla kannattava."

6. Ostat vaatteen, koska se on alennuksessa, etkä siksi, että tarvitset sitä.


Monet meistä rakastavat löytöjä - meissä on metsästäjä, joka väijyy saalista ja etsii parasta saalista. Mutta se, että jokin on halpaa, ei tarkoita, että se on oikeasti halpa. Vaatteiden ostaminen, joita et koskaan käytä, on rahan tuhlausta, vaikka ne olisivat kuinka halpoja, jos ne vain vievät tilaa vaatekaapistasi ja päätyvät lopulta kaatopaikalle.


Varmista, että jos ostat jotain alennuksesta, et osta sitä vain tunteella, vaan kysy itseltäsi, täyttääkö se todella aukon vaatekaapissasi vai jääkö se vaatekaapin “orvoksi”?


Vältä 10 kallista ostovirhettä
Se, että jokin on halpaa, ei tarkoita, että se on oikeasti halpa.

7. Et ymmärrä vartalosi siluettia ja sitä, mikä sille sopii.


Värisävyn, vartalonmuodon ja mittasuhteiden ymmärtäminen (sekä lukemattomat muut tekijät, jotka sinun on tiedettävä siitä, mikä sopii sinulle) ovat avainasemassa sen suhteen, mitä vaatteita sinun kannattaa ostaa. Sinulle sopivat vaatteet saavat sinut näyttämään ja tuntemaan olosi upeaksi. Eri vartalonmuodolle tarkoitetut vaatteet eivät imartele, etkä koskaan tunne oloasi upeaksi niissä. Investointi sen selvittämiseen, mikä sopii ainutlaatuiselle vartalollesi, maksaa itsensä takaisin kerta toisensa jälkeen, kun et enää tuhlaa rahaa vaatteisiin, jotka eivät sovi sinulle. Lisäksi ostosten tekeminen on helpompaa, kun tiedät, mitä kannattaa sovittaa ja mitä välttää.


Mikset lukisi blogistani eri vartalonmuodoista, jotta tiedät, mitä etsiä, kun seuraavan kerran menet ostoksille.8. Et laadi listaa ennen ostoksille menoa


Vaatekaappi vaatekaapin jälkeen näen, että samoja vaatekappaleita on useita. Niiden omistajat huudahtavat usein yllättyneinä "oi, unohdin, että minulla oli tuo", kun löydämme vaatteita piilotettuna laatikoiden perältä. Niin paljon rahaa menee hukkaan sellaisten vaatteiden ostamiseen, joita et tarvitse ja jotka eivät tuo lisäarvoa vaatekaappiin, täytä aukkoja ja laajenna asuja. Sen sijaan vaatekaapit täyttyvät orvoista vaatekaapeista ja samojen vaatekappaleiden monistuksista.


Ennen kuin teet ostoksia, sinun on tutkittava vaatekaappisi ja selvitettävä, mitä todella tarvitset, jotta et tuhlaa enää senttiäkään sellaiseen, mitä et tarvitse.


"oi, unohdin, että minulla oli tuo"


9. Ostetaan "erilaista" erilaisuuden vuoksi.


Kyllä, on helppoa juuttua tyylirutiineihin, sillä meillä on tapana ostaa sitä, mikä tuntuu toimivan tai joskus vain ostaa samaa vaatetta eri väreissä, jolloin siitä tulee niin tylsää. Niinpä irrottaudumme rutiinista ja valitsemme jotain täysin erilaista, mutta kun saamme sen kotiin, emme koskaan käytä sitä, koska se ei todellakaan ole "meidän".


Vaatteiden persoonallisuustyylit liittyvät läheisesti persoonallisuuteemme ja jos olemme liian kaukana persoonallisuudestamme, emme voi tuntea oloamme hyväksi valitsemissamme vaatteissa. Kokeile mieluummin hieman erilaista kuin radikaalisti erilaista, niin menestyt paremmin. Jos et ole varma siitä, kuka olet ja miten ilmaista sitä vaatteillasi, suosittelen lämpimästi väri- ja tyylianalyysia, jotka antavat sinulle työkalut, joita tarvitset.


Vältä 10 kallista ostovirhettä
Älä valitse liian erilaista!

10. Menet ostoksille ilman, että olet valmistautunut ensin


Vaatteiden ostaminen tarkoittaa sitä, että vietämme aikaa katsoen itseämme peilistä. Varmista siis ennen ostoksille menoa, että olet laittanut hiuksesi ja kevyen meikin - laittaudu - niin voit arvioida, miltä vaatteet oikeasti näyttävät. Muutoin vain ajattelet, että näytät kamalalta – varsinkin, kun valaistus joissakin sovituskopeissa on muutenkin karu ja epäimarteleva - anna itsellesi kaikki mahdollinen apu!Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka maanantaiaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta. Myös nettikaupan viikon tarjous tulee samassa kirjeessä.Lumoudu tyylistäsiTyylilady JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page