top of page
  • Writer's pictureJaSie

Mitä teen, kun kehoni muoto ei ole "standardi"?

Tästä postauksesta opit, mitä voit tehdä, kun kehosi muoto ei ole "standardi". Löydät myös linkit kaikkiin määritettyihin vartalonmuotoihin, saat tietoosi, mitä vartalonmuotojen ohjeet ovat ja mikä niin sanottu on kehon yhtälö, miten löydät oman yhtälösi. Lisäksi saat pari vinkkiä, miten littanapeppuni ja omppumassuni vaikuttavat omaan pukeutumiseeni. Lopuksi vielä huomaat, että kehosi ei ole epätavallinen, mutta se on ainutlaatuinen.


Mitä teen, kun kehoni muoto ei ole "standardi"?

Mitä teen, kun kehoni muoto ei ole "standardi"?


Kuinka selvittää vartalotyyppisi, jos sinulla on merkittävä ero tavallisiin ominaisuuksiin verrattuna? Mitä pukeutumisohjeita sinun tulee noudattaa?


Minulla on esimerkiksi erittäin leveä ja paksu ”Berliininmakkara” ylälantiollani, hieman vyötäröä, keskipitkä lantio edestä katsottuna, täysin littana peppu sivusta katsottuna, erittäin kapea alalantio ja kohtalaisen hyvänkokoiset rinnat ja hartiat. Jos teen vartalomuotojen testejä, minut laitetaan joka kerta ”omenaksi” tai joskus jopa ”päärynäksi”, vaikka alalantioni on kapea. En ole kumpaakaan. En ole ns. tavallisen naisen muotoinen.


Sivulta katsottuna näytän kyllä omenalta ja takaa katsottuna vähän kahdeksikolta. Edestä katsottuna olisin ilman tuota ”Berliininmakkaraani” aivan ehdottomasti kahdeksikko, mutta nyt en ole.


"Joten, kun etu- ja takaosa eivät täsmää, mihin tyyliin sinun pitäisi pyrkiä?"

Onneksi Lumoudu tyylistäsi vartalonmuotoihin kuuluu myös minun vartalooni lähelle iskevä muoto, jota en ole muissa vartalonmuotojen testeissä tavannut eli – Timantti.


Lue myös muista vartalomuodoista:Mitä teen, kun kehoni muoto ei ole "standardi"?

Vartalonmuotojen ohjeet


Sarjakuvahahmoa Paavo Pesusientä lukuun ottamatta ihmiset eivät ole standardoituja geometrisia muotoja eikä missään nimessä kurvikkaita Barbeja.


Tästä syystä kehon muotoja koskevat ohjeet ovat:


1. vain ohjeita - ei tiukkoja ja nopeita sääntöjä

2. vain yksi pieni pala tyylin palapelissä

3. yleisiä ja sinun on luotava omat erityiset ohjeet, jotka sopivat ainutlaatuiselle kehollesi


Mikä on kehon yhtälö?

Mitä teen, kun kehoni muoto ei ole "standardi"?

Vartalosi muoto on siluetti edestä katsottuna (ei sivulta tai takaa). Vartalosi muotoa koskevat ohjeet kertovat vain, mihin voit lisätä vaakasuuntaisia yksityiskohtia siluetin tasapainottamiseksi ja mihin pystysuuntaisia yksityiskohtia siluetin pidentämiseksi. Ne kertovat hieman tyyleistä, mutta eivät todellakaan kaikkea siitä, mikä imartelee vartaloasi.


Vartalon eri variaatiot ovat muita vartalollasi olevia palasia, kuten littana tai muhkean pyöreä takamus, esiin työntyvä vatsa, suuret rinnat, täyteläiset käsivarret, jenkkakahvat, paksut kaarevat pohkeet jne. Vartalovariaatiot kertovat, mihin voit lisätä yksityiskohtia (mikäli haluat korostaa ) tai pysyä neutraalina (mikäli haluat naamioida) ja miten tasapainottaa vartaloasi vaatteen ominaisuuksien, valittavien kankaiden ja huomaamattomien asusteiden avulla.


Vartalon mittasuhteet ovat myös yhtä tärkeitä, nämä ovat pidemmät tai lyhyemmät jalat, pidempi tai lyhyempi yläosa, dekoltee jne. Vartalon mittasuhteet kertovat, mihin päätät vaatteidesi helmat – topit, hameet, hihat, housun lahkeet. Vartalon mittasuhteet kertovat myös, mihin voit myös lisätä pystysuoria leikkauksia jalkojesi tai kehosi pidentämiseksi sekä yksityiskohtia, joilla korostat määrättyjä kohtia.


Ilman kaikkia näitä, mitkään "vartalon muotosäännöt" eivät anna ainutlaatuiselle vartalollesi oikeita neuvoja.Löydä kehosi yhtälö


Joten, hajotetaan kehosi palasiksi ja löydetään sen muoto.


Mikset mittaisi vartaloasi ja käytä sitä kehon muodon selvittämiseen?

No, koska se ei toimi (ja puhun nyt kokemuksistani yli 7 vuoden ajalta satojen asiakkaiden kanssa työskennellessäni). Tai se toimii kyllä - missikisoihin osallistujille - ei muille 90-60-90.


Mittanauhalla mittaaminen ei kerro, missä vartalosi menee ulos ja missä sisään - se kertoo vain ympärysmittasi. Tämä on hyödyllinen tieto valittaessa vaatteen kokoa niin, että se istuu kehoosi, mutta muuten täysin turha tieto.


Edestä katsottuna minulla on leveämpi ylälantio kuin alalantio ja vain hieman vyötäröä – tämä on Timantinmuotoinen vartalon muoto – joten se on minun vartaloni muoto.


Sivulta ja takaapäin katsottuna minulla on littana peppu – tämä on vartalovariaatio, jolle minun täytyy tehdä jotain vippaskonsteja, jotta vaate imartelisi vartaloani, mutta se ei muuta vartaloni muotoa. Samoin sivusta katsottuna minulla on hiukan eteenpäin työntyvä ylävatsa, joka on myös vartalovariaatio, jolle tulee tehdä vaattein joku illuusio.


En ole maininnut mitään jalkojeni tai vartaloni pituudesta, sillä tässä ei ole mitään tavallisuudesta poikkeavaa, mutta se on hyödyllistä tietää, sillä vartalon mittasuhteet kertovat, mihin päätän hameiden, toppien ja takkien helmat jne. Olen pituussuunnassa tasapainoinen eikä minulla ole pitkiä jalkoja eikä pitkää yläkroppaa. Olen 178 cm pitkä.


Apua, mitä teen, kun kehoni muoto ei ole "standardi"?


Katso siis peiliin ja käy läpi kaikki kohdat: Vartalosi muoto + Vartalosi eri variaatiot + Vartalosi mittasuhteet. Kirjoita ylös kaikki kohdat, jotta muistat ne oikein. Sen jälkeen päätät, haluatko korostaa vai naamioida joitakin vartalosi variaatioita. Otat pukeutumiseesi kaikista osioista ne parhaat puolet.


Mitä littana peppuni muuttaa vaatteissani?


No ei paljoa mitään, paitsi, jos haluan sen näyttävän pyöreämmältä. Voin siis korostaa sitä tai naamioida sen. En halua ainakaan korostaa sitä, joten mieluummin naamioin sen. Mikäli haluaisin tehdä pepustani pyöreämmän, voisin käyttää sellaisia housuja, joiden takataskut on aseteltu niin, että peppu näyttää pyöreämmältä. Laittaisin suuria taskuja alalantioni kohdalle, jotta se näyttäisi leveämmältä ja jättäisin ylälantion kohdan ihan täysin ilman mitään krumeluureja.


Minun on vaikea löytää hyvin istuvia housuja, koska yleensä naisten housut on mitoitettu siten, että ne ovat alalantion kohdalta leveämmät ja kapenevat vyötäröä kohti. Joudun ottamaan tosi ison koon, jotta housut mahtuvat vyötäröltäni ja ylälantioltani kiinni ja sitten pepun ja alalantion kohdalla on 10 senttiä ylimääräistä kangasta. Naisten normaalimitoitus on D ja joskus harvoin löytää C -mitoitusta. Minä tarvitsisin jopa B -mitoituksen housuihini, mutta sellaista ei kaupoista löydy.


Minulle parhaat housumallit löytyisivätkin ehkä miesten mallistosta! Koska haluan naamioida pienen alalantioni, käytän suoria housuja, jotka laskeutuvat alas leveimmästä kohdasta lantiotani ja lahkeet ovat joko täysin suorat tai bootcut tai levenevät, jolloin ne tasapainottavat kehoani. Minulle eivät sovi tiukat, ihoa myötäilevät housut.


Paras ratkaisu tähän on kuitenkin mekkojen ja hameiden käyttö, sillä niistä saa helpommin istuvia kuin housuista.


Mitä omenamassuni muuttaa vaatteissani?


Tämä on monen aikuisen naisen ongelma - ei vain minun. Minä en peitä omenamassuani suuriin telttamallisiin mekkoihin ja tunikoihin - en enää, vaikka aikoinaan niin teinkin. En myöskään käytä sellaisia mekkoja, jotka ovat rypytettyjä heti rintojen alta, sillä ne vain suurentavat omppumassua. Se massu ei näytä yhtään isommalta vartalonmyötäisessä kietaisumallisessa puserossa tai mekossa kuin yliväljässä puserossa - päinvastoin.


Eli massuni ei juuri muuta vaatteitani, ainakaan isommiksi, mutta myöskään liian kireä vaate ei ole kaunis. Muotoilevat alusasut auttavat tähän(kin) ongelmaan ihan kivasti.


Mitä teen, kun kehoni muoto ei ole "standardi"?

Vartalosi ei ole epätavallinen, mutta se on ainutlaatuinen


Jos maailmassa on noin 4 miljardia naista, on siitä määrästä paljon naisia, jotka eivät sovi täsmälleen mihinkään vartalon muotosuositukseen. Tästä syystä on hyödyllistä kokeilla eri vartalotyyppien ohjeita ja selvittää, mikä todella toimii sinulle.


Kaikki vartalon muotoa koskevat ohjeet ovat yleisiä ja jokaisen tulee ottaa niistä kaikki se, mikä itsellään toimii ja heittää loput pois.


Joillakin meistä on enemmän vartaloon suhteutettuja puolia (korkea tai matala vyötärö jne.), jotka vaikuttavat tyylipäätöksiimme, toisilla meistä on joukko vartalomuunnelmia (isot rinnat, täyteläiset käsivarret, lyhyt kaula jne.), jotka vaikuttavat siihen, mitä valitsemme vaatteiksemme. Tämä on vain osa ihmisenä olemista – ei Barbie-nukkea.


Saatat tuntea, että vartalosi ei "sovi" muotosääntöihin, mutta se on täysin normaalia!


Muista, että tyylisi on kerroksellista ja siinä on kaikki ainutlaatuiset ominaisuudet, mittakaava, vartalon muoto, mittasuhteet ja muunnelmat sekä tietysti myös persoonallisuutesi.


"Tyylipalapelin kaikki eri näkökohdat vaikuttavat tyylisi luomiseen."

Etkö ole varma vartalonmuodostasi?


Jos olet epävarma vartalonmuodostasi ja haluat ammatillisen mielipiteeni vartalostasi, mittasuhteistasi ja variaatioistasi, ota yhteyttä, sillä olen täällä juuri sinua varten. Tehdään sinulle tyylianalyysi, jossa selvitetään kehosi yhtälö ja saat pukeutumisohjeet ongelmiisi.


Kerro, miten voisin olla apunasi ja mikä vartalonmuotosi löytymisessä on suurin haasteesi tällä hetkellä?

 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka keskiviikkoaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.Lumoudu tyylistäsiTyylilady Jaana

Mitä teen, kun kehoni muoto ei ole "standardi"?

PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki.Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page