top of page
  • Writer's pictureJaSie

Mitä ainesosia sinun tyylireseptisi sisältää?

Mitkä ovat ne ainesosat, jotka luovat ainutlaatuisen tyylisi? Miten määrittelisit oman tyylisi?


Joku puhuu tyylilauseista tai pelkästään tyylistä, mutta minä haluan puhua reseptistä. Aivan, kuten hyvä kakku tarvitsee kunnollisen reseptin, niin myös tyylisi ansaitsee sellaisen parhaine mahdollisine ainesosineen. Haluan auttaa sinua määrittämään tyylireseptisi jakamalla kanssasi joitain yksinkertaisia ohjeita.


Kakun tekeminen, vatkaus, täyttö ja koristelu.
Tyylisi on kuin kakun teko - tarvitset siihen oikeat ainesosat.

Miksi reseptillä on väliä?


Olen havainnut vuosien aikana, että mitä paremmin voit määrittää henkilökohtaisen tyylisi, sitä parempia ostovalintoja voit tehdä. Tulet rakastamaan vaatekaappiasi vieläkin enemmän, koska vaatteet todella heijastavat sinua. Sitä, mitä on sisälläsi – aitoa sinua - omaa persoonallisuuttasi.


  • Kun päätät ostaa uuden tuotteen, nämä ovat ainesosat, joista näet, tekevätkö ne tyylistäsi maukkaamman vai ei niin maukasta.

  • Kun pukeudut joka päivä ja jos vaatteet eivät sovi reseptiisi, tunnet olosi epämukavaksi. Ei todellakaan tunnu sinulle itsellesi tai voi tuntua jopa ahdistavalta.

  • Kun päätät, pitäisikö sinun säilyttää vaatekaapissasi jo jonkin aikaa olleet vaatteet, jos ne eivät vastaa nykyistä tyylireseptiäsi - ja se muuttuu ajan myötä - anna niiden mennä. Tällaiset vaatteet vievät vain arvokasta tilaa – eikä vain vaatekaapissasi, vaan myös päässäsi.


Miten keksit oman tyylireseptisi?


On olemassa muutamia tapoja tehdä tämä:


1. Aloita katsomalla suosikkivaatteitasi ja selvitä, mitä rakastat niissä ja miten kuvailisit niitä. Kirjoita sanat ylös.


2. Etsi lehdistä tai netistä kuvia vaatteista ja asioista, joita rakastat ja jotka todella innostavat sinua. Katso sitten, mitkä sanat kuvaavat niitä.


3. Katso kotonasi joitain esineitä, joita rakastat - taiteesta huonekaluihin, asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Miten kuvailisit näitä esineitä?


4. Ajattele väriä, jota rakastat. Kuvaile värin ominaisuuksia – kuvaavatko nämä myös sinua?


5. Kirjoita muistiin paljon sanoja, jotka edustavat persoonallisuuttasi, myös sanoja, jotka liittyvät siihen, miten haluaisit tulla koetuksi.


Kirjoita kaikki sanat ylös ja kirjoita aluksi kaikki sellaiset sanat, jotka tulevat mieleesi. Kun olet saanut kaikki nämä sanat paperille, ala yksitellen hylkäämään niitä, joista et ole todella innostunut. Tämä auttaa sinua löytämään tyylireseptisi. Etsi lopuista 2–6 sanaa, jotka ovat sinun ainesosia omaan tyylireseptiisi.


Tee oma inspiraatiotaulusi


Voit etsiä edellä mainittuja asioita myös kuvista. Esimerkiksi Pinterest tai Canva ovat oikein hyviä paikkoja etsiä tyylikuvia. Voit tehdä myös ns. aarrekarttatyyppisen tyylikartan lehdistä leikkaamillasi kuvilla.


Kun saat kaikki kuvat paikoilleen, kirjoita omat tyylisanasi kuvista.


Tässä sinulle muutamia tyylisanoja avuksesi

Boho

elegantti

oversize

rento

Haute Couture

klassinen

räätälöity

lumouksellinen

glamouria

vintage

dramaattinen

istuva

urheilullinen

värikäs

muodollinen

sotilaallinen

vartalonmukainen

hehkuva

yksinkertainen

epäsymmetrinen

romanttinen

itsevarma

rohkea

metallinen

minimalistinen

luonnollinen

siisti

arkkitehtooninen

intohimoinen

eloisa

tyylikäs

joustava

geometrinen

uniikki

ajaton

trendikäs

kestävä

raidallinen

rohkea

ylevä

naisellinen

vaivaton

puhdas

kokeileva

hienostunut

maskuliininen

omituinen

mukava

seksikäs

ammattimainen

urbaani

jännittävä

hauska

käytännöllinen

jumalallinen

mysteerinen

dynaaminen

yllättävä

mairitteleva

lähestyttävä


Minun tyylireseptini


Tässä on minun tyylireseptisanani:


• Erikoinen

• Elegantti

• Värikäs

• Hienostunut

• Räätälöity


Alapuolelta voit nähdä, kuinka nämä kuvat muodostavat minun tyylireseptini, enkä tietenkään joka päivä käytä jokaista elementtiä, mutta ne vaikuttavat siihen, mitä minulla on päälläni. Ne ovat vaatteita ja asuja, jotka tekevät minut todella onnelliseksi. Vaatteissani pitää olla aina jokin juju, enkä pidä siitä, että joka toisella vastaantulijalla on samanlainen vaate yllään kuin minulla.


Toki kotioloissa minullakin on aivan toisenlaiset vaatteet päällä ja siksi minulla onkin useampi tyyliresepti. Yllä oleva resepti on enemmän “työresepti”. Ongelmana on se, että tämän tyyppisiä vaatteita on hyvin vaikea löytää kaupoista eikä ainakaan suuremmissa kokonumeroissa. Onnekseni itselläni on ompelutaitoa, joten voin tehdä kaikki vaatteet itselleni.


Inspiraatiotaulu, jossa kuvia eri vaatteita ja väreistä.
Jaanan tyylireseptin inspiraatiotaulu.

“Tyyli on keskeneräinen taideteos – me kaikki olemme aina vain keskeneräisiä taideteoksia, emme ole koskaan valmiita!”

Reseptit muuttuvat ja vaihtuvat


Olen sitä mieltä, että tyyli on matka, ei määränpää. Muutumme ihmisinä ja myös muoti muuttuu, joten myös tyylimme muuttuu ja vaihtuu ajan myötä. Jotkut ihmiset pitävät kiinni tietystä tyylistä koko elämänsä ajan, toiset muuttavat tapaansa radikaalimmin. Et varmaan halua kuitenkaan pukeutua kuten teinivuosinasi?


Käytä tätä ajattelua matkalla olemisesta sen sijaan, että etsisit sellaista tyylireseptiä, joka ei koskaan muutu. Mielestäni on tärkeää ymmärtää, että sanat, jotka valitset edustamaan tyyliäsi, muuttuvat ajan myötä ja joillakin meistä voi olla jopa useita reseptejä, riippuen siitä, miltä meistä tuntuu tiettynä päivänä tai mitä roolia tai toimintaa harjoitamme sillä hetkellä.


Oikeastaan luot elämäsi aikana kokonaisen tyylireseptikirjan, vähän kuin valmistaisit useamman ruokalajin kuin vain yhden elämäsi aikana. Eikö olisikin todella tylsää syödä samaa ruokaa joka päivä koko elämäsi ajan!

Itselläni on useita tyylireseptejä, koska minulla toiminta liittyy niin moniin eri elementteihin ja nykyisin myös mukavuuteen - inhoan olla epämukavissa vaatteissa. Vaatteiden täytyy toimia tavalla, joka saa minut tuntemaan oloni hyväksi ja tyylikkääksi. Kyse on siitä, että vaatekappale on todella minun näköiseni.


Älä siis turhaan vaivaudu täydellisen tyylireseptin löytämiseen kerralla, vaan etsi sanoja, jotka puhuttelevat sinua nyt. Muista, että olet taideteos – jossakin prosessin kohdassa menossa!


Mitä ainesosia sinun tyylireseptisi sisältää?


Kerro minulle, kuinka määrittelet nykyisen tyylireseptisi? Mitä ainesosia sinun tyylireseptisi sisältää?


Haluaisin, että jaat tyylisanasi – ja linkin mihin tahansa kuvaan, joka heijastaa suosikkiasuasi ja joka edustaa loistavasti juuri sinun tyyliäsi. Ole hyvä ja jaa kommenteissa, sillä olisi mielenkiintoista nähdä eri tyylejä.

 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Lataa itsellesi "Viisi askelta upeaan vaatekaappiin - budjettisi rajoissa" E -kirja ja liity samalla uutiskirjeen tilaajaksi. Saat joka keskiviikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.


Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady

käsinkirjoitettu allekirjoitus

PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki.


KuvatAiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page