top of page
  • Writer's pictureJaSie

Vaatekaappi - 6 loistavaa strategiaa täydellisen vaatekaapin luomiseen osa 1

Tässä kolmiosaisessa artikkelisarjassa kerron sinulle, miten saat luotua täydellisen vaatekaapin itsellesi. Tässä osassa 1 opit miten hankit unelmiesi vaatekaapin, miten mukautat vaatteet vartaloosi sopiviksi, miten sovitat vaatekaapin sisältösi omaan elämäntyyliisi, alat miettimään, sopivatko vaatteesi omaan persoonallisuuteesi ja kuvaako vaatekaappisi sisältö sinua.


6 loistavaa strategiaa täydellisen vaatekaapin luomiseen osa
Osta vaatekaappiisi vain vaatteita, joita rakastat ja vaatteesi rakastavat sinua!

6 loistavaa strategiaa täydellisen vaatekaapin luomiseen


👗 Onko sinulla vaatekaappi täynnä vaatteita, joita käytät, mutta et rakasta niitä?

👗 Onko sinulla vaatekaappi täynnä rumia vaatteita?

👗 Pidätkö joistakin vaatteistasi, mutta monet muut ovat vain "ihan sama"?

👗 Saako vaatteesi sinut tuntemaan olosi upeaksi, luottavaiseksi ja ilmaisevatko ne sen, kuka olet?

👗 Haluatko luoda täydellisen vaatekaapin sisällön?

Ostamasi vaatteet eivät innosta sinua, eivät imartele sinua tai eivät vain kerro kuka olet, mutta sinä oletkin varmaan kiireinen nainen, jolla on vähän aikaa tehdä ostoksia tai et vain ole varma, mitä valita. Totta, eikö?


Miten hankit unelmiesi vaatekaapin?


"Vaatekaapin, jossa on vaatteita, joita rakastat ja vaatteesi rakastavat sinua!"

Täydellinen vaatekaappi sinulle?


Tässä osassa 1, tästä kolmiosaisesta sarjasta, jota voisi kutsua myös “Kuinka saada vaatekaappi täyteen vaatteita, joita rakastat ja vaatteesi rakastavat sinua”, kerron vuosien kokemuksestani asiakkaiden ja heidän vaatekaappiensa kanssa työskentelystä. Mitä minä olen oppinut, jotta voin alkaa auttamaan sinua saamaan vaatekaappisi muotoon, joka tekee sinut todella onnelliseksi. Tässä ensimmäinen vinkki täydellisen vaatekaapin luomiseen.


1. Sopiiko se?


Mukauta vartaloosi sopivaksi


Sopivatko vaatteesi tämän päivän vartalollesi - ei eilen, ei viime viikolla, ei viime vuonna tai viime vuosikymmenellä – vaan tänään? Mikäli et tiedä vartalosi muotoa lue, kuinka voit määrittää vartalon muotosi . Ei ole mitään järkeä pitää kiinni vaatteista, jotka eivät sovi nykyiseen vartaloosi. Kehon muoto muuttuu iän ja hormonien myötä. Synnytys voi rasittaa vyötäröäsi. Vaihdevuodet on myös toinen aika, joka muuttaa ylimääräisten kilojen paikkaa, saatat menettää kilosi lantiosta ja reisistä ja vaihdevuodet saa ne liikkumaan ylöspäin vartaloasi. Ainakin minulle on käynyt näin.


Valmistajat valmistavat vaatteita "sopimaan" useimpiin ihmisiin. Kun he puhuvat istuvuudesta, he tarkoittavat sitä, että "voinko todella laittaa tämän vaatteen vartaloni päälle" eivät siitä "sopiiko tämä ainutlaatuiseen vartaloni muotoon, mittasuhteisiini ja variaatioihini ja tasoittaa niitä?" Mikä on kysymys, joka sinun pitäisi kysyä itseltäsi, kun kokeilet vaatetta päällesi? He eivät suunnittele vaatteita erityisesti juuri sinulle sopiviksi.


Kainaloaukot voidaan tehdä suuremmiksi, jotta vaatteeseen saadaan mahtumaan mahdollisimman paljon erikokoisia käsivarsia. Sinulle ne voivat olla liian suuria tai liian tiukkoja. Vyötärö voi olla sinulle väärässä paikassa (ei mittasuhteittesi mukaisesti). Hartiat voivat olla liian leveät tai liian kapeat. Ympärysmitta voi olla liian tiukka tai löysä. Vyötärönauha kaivautuu kiinni ihoosi tai aukeaa.


Vaatteessa on niin monia istuvuuskohtia, enkä usko, että voit vain kävellä kauppaan ja saada kaiken tai minkä tahansa juuri sinulle sopivana valmisvaatteena. Toki jotkut vaatteet istuvat paremmin kuin toiset. Ja luultavasti tarvitset muutosta siellä täällä luodaksesi hyvän istuvuuden ainutlaatuiselle vartalollesi. Räätälöinti on siis avainasemassa, kun vaatekaappi on täynnä rakastamiasi vaatteita. Sillä, jos vaate ei istu hyvin, et koskaan tule rakastamaan sitä - eikä se todellakaan rakasta sinua.


6 loistavaa strategiaa täydellisen vaatekaapin luomiseen osa
Osta omaan elämäntyyliisi sopivia vaatteita.

Sovita elämäntyyliisi


Kyllä, se, miten vietät aikaasi, vaikuttaa siihen, millaisia vaatteita tarvitset. Monilla meistä on vaatteita, jotka eivät enää sovi nykyiseen elämäämme. Olen nähnyt bisnesvaatteita kotona oleskelevien äitien vaatekaapissa, vaikka he eivät aio palata takaisin työelämään lähiaikoina. Ja voin kertoa, että ne vaatteet ovat yleensä menneet jo muodista tai muuten ohi heistä ja kun he palaavat takaisin töihin, ovat vaatteet jo auttamattomasti vanhentuneet.


"Vietä aikaa miettiäksesi, mitä keskimääräisesti teet viikossa. Miten vietät aikaasi? Millaisia vaatteita tarvitset, jotta näytät ja tunnet olosi hyväksi?"


Haluat ehkä jakaa vaatetarpeesi moneen eri kategoriaan:


1. Muodolliset vaatteet (esim. kansanedustaja tms.)

2. Yritystoiminta (muodolliset vaatteet, esim. jakkupuku)

3. Rento liiketoiminta (Casual Business)

4. Rento jokapäiväinen pukeutuminen (Smart Casual)

5. Vapaa-ajan vaatetus

6. Urheilu- tai harrastusvaatteet


Voit tehdä taulukon ja lisätä siihen prosenttiosuuksia, kuinka paljon aikaa käytät kussakin vaateluokassa. Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka paljon kutakin vaatetyyppiä tarvitset vaatekaappiisi.


Vilkaise vaatekaappiasi ja katso, onko sinulla enemmän kuin tarvitset jotakin yllä olevista luokista vai onko sinulla tarpeeksi. Sen käyttöajan prosenttiosuuden tulee heijastaa omistamiesi ja käyttämiesi vaatteiden prosenttiosuutta. Ei ole mitään järkeä omistaa valtavaa vapaa-ajan vaatemäärää, jos vietät suurimman osan ajasta Smart casual -vaatteissa.


Selvitä, mitä todella tarvitset nykyisen elämäntapasi mukaan ja ala sitten työskennellä sen puolesta, että vaatekaappisi heijastelee tätä.


2. Sovita persoonallisuutesi


Sopivatko vaatteesi persoonaasi?


Vaatteet kommunikoivat ja antavat infoa muille ihmisille niin yksityiskohdillaan kuin designillaan.


Ne kertovat paljon sinusta ihmisenä, kun päätit käyttää näitä vaatteita. Kuka sinä olet, mikä persoonallisuutesi on - kaikki ilmaistaan sillä, mitä puet päällesi. Kuten, oletko konservatiivinen, rohkea, helposti lähestyttävä, kapinallinen, hienostunut tai hoivaaja (vain muutamia esimerkkejä).


6 loistavaa strategiaa täydellisen vaatekaapin luomiseen osa
Ole se, kuka olet.


Kun ajattelet sitä - miten haluat tulla nähdyksi, kuka olet, mitä edustat, ajatuksiasi ja uskomuksiasi, arvojasi - vaatteiden pitäisi kertoa maailmalle positiivisimmat puolet siitä, kuka olet. Jos vaatteesi ovat kuluneet tai tahraiset – mitä se kertoo maailmalle? Jos olet pehmeä ja hoitajatyyppinen, mutta pukeudut päästä varpaisiin mustiin vaatteisiin, saattaa olla, ettemme näe sitä pehmeää ja hoitavaa puoltasi.


Jos vaatteesi eivät kuvasta sitä, kuka olet ihmisenä, lähetätkö sekavia viestejä itsestäsi?


Voit oppia ymmärtämään vaatteiden kieltä ja persoonallista tyyliä. Jos haluat oppia asiasta syvällisemmin, kannattaa varata tyylianalyysi tai vain persoonallisen tyylin testi ja sen tulkinta. Voin kertoa, että se on erittäin tärkeää, koska persoonallisuutesi vaikuttaa paljon enemmän pukeutumiseesi kuin vartalonmuotosi tai värisi.


Jos haluat lukea lisää eri tyylipersoonista, löydät ne tästä.Kuvaavatko vaatekaappisi vaatteet sinua tällä hetkellä? Kuka olet tänään? Miten haluat tulla nähdyksi?


Jos ne eivät sovi nykyiseen persoonallisuuteesi ja mikä on sinulle tärkeää – pitäisikö sinun pitää ne? Ne eivät rakasta sinua tarvitsemallasi tavalla.


"Haluat vaatteesi olevan kuin loistava aviomies - ei mikään huono poikaystävä."

Tässä osa 1 – lue osa 2 ja osa 3 myöhemmin! Kerro minulle, mitä olet oppinut siitä, kuinka nykyinen vaatekaappisi sopii sinulle, joka olet tänään?


Nyt tiedät osan siitä, miten toimia, jotta saat vaatekaapin, jossa on vaatteita, joita rakastat ja vaatteesi rakastavat sinua.


Ajatuksia? Mietteitä? Kysymyksiä?


Jos tarvitset apua tyylipersoonasi määrittelyyn, varaa itsellesi Persoonallisen tyylin testi ja tulkinta, sillä se saattaa olla sinulle paikallaan.

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.

Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka keskiviikkoaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady Jaana


PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page