top of page
  • Writer's pictureJaSie

Kontrastit - Matala kontrasti

Tämä on jatkoa postaukselleni Miten löydät omat värikontrastisi – helppo kolmivaiheinen prosessi, ja tähän olen laittanut muutamia esimerkkejä asujen kokoamisesta ja kuvioiden valitsemisesta sinulle, jolla on matala kontrasti. Kurkkaa myös mediumkontrastinen ja korkeakontrastinen.


Kontrastit - Matala kontrasti

Olipa kyseessä analoginen tai neutraali + väri, voit luoda matalan tummuusastekontrastin niin vaaleilla, keski- tai tummilla väreillä.


Tässä olen käyttänyt niin sanottua väripylvästä, joka myös auttaa pitämään kontrastin matalana ja saa sinut näyttämään pidemmältä ja hoikemmalta - bonus!


Kontrastit - Matala kontrasti

Tässä on kaksi kuviota, joissa molemmissa on matala värikontrasti, mutta toinen on tummuusasteeltaan medium, koska siinä on vaaleaa ruskeaa, keskiruskeaa ja tummaa ruskeaa - asteittaisia värejä, mutta kaikki ruskean sävyjä. Toinen on tumma sininen ja lisäksi vaaleampi sinertävä kuvio, jolloin kuviossa on matala kontrasti.

Kontrastit - Matala kontrasti

Voit luoda erilaisia kontrastitasoja sen mukaan, mitä yhdistelet. Tähän esimerkkiin olen ottanut medium -värisen ruutuhameen, joka on myös tummuusasteeltaan medium ja olen luonut erilaisia kontrastivaihtoehtoja yläosasta riippuen.


Tumma - musta yläosa on tummempi kuin hame, joten se luo pienemmän tummuusastekontrastin kuin vaalea yläosa, joka on tummuusasteeltaan korkeakontrastinen, vaikka hameessa onkin samaa valkoista.


Tumman harmaa, neutraali pusero “sulautuu” hameeseen täysin ja se onkin hyvin matalakontrasteinen.


Vaaleampi harmaa “sulautuu” hameeseen siten, että asua voisi pitää monokromaattisena ja silloin kontrasti on matala.


Analogisesti eri okran sävyiset puserot antavat asulle hieman suuremman kontrastin tunteen, vaikka se on edelleen melko matala tai korkeintaan mediumkontrasti värikontrastiasteikolla.


"Älä unohda, että värien pitäminen samassa perheessä - yksivärisinä eli monokromaattisena - vähentää värikontrastia."

Sama vaikutus on myös sillä, että käytät samankaltaisia neutraaleja sävyjä. Ole tietoinen tummuusastekontrastista, kun käytät kaikkia neutraaleja värejä ja varmista, että ne sopivat värisävyihisi ja persoonallisuuteesi.


Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka maanantaiaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta. Myös nettikaupan viikon tarjous tulee samassa kirjeessä.Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page