top of page
  • Writer's pictureJaSie

Kontrastit - Korkea kontrasti

Korkea kontrasti on kontrasteista helpoin hallita, koska se on kaikkein ilmeisin. Löydät lisätietoja kontrastin löytämisestä täältä. Työskentely matalan kontrastin kanssa täältä ja keskikontrastin (medium) kanssa täältä. Mikäli et vielä tiedä omaa kontrastitasoasi, löydät täältä vinkit siihen.

Tässä meillä on akromaattinen (mustavalkoinen) korkea tummuusastekontrasti.

Monokromaattinen (yhtä värisävyä) korkea tummuusastekontrasti.

Komplementaarinen (suuri värikontrasti) asu.

Vaalean ja tumman väriä voidaan haluttaessa käyttää korvaamaan vaalean ja tumman tummuusasteyhdistelmää.


Mieti sitten kuvioita ja etsi sellaisia, joissa värien välinen ero on suuri

Tässä meillä on monokromaattinen korkea tummuusastekontrasti. Vasemmalla olevassa mekossa on sinisen eri sävyjä ja oikeapuoleisessa pinkin eri sävyjä, jolloin saadaan korkeaa tummuusastekontrastia aikaiseksi.


Oikeanpuoleisissa mekoissa on myös korkea tummuusastekontrasti, mutta myös korkea värikontrasti. Myös käytettävät kengät lisäävät kontrastisuutta.Voit tietysti luoda suuren kontrastin asuusi myös eri väreillä.Yllä olevan kuvan värimaailmassa on käytetty pehmeämpiä ja savuisempia värejä, jotta korkea kontrasti ei näyttäisi niin dramaattiselta ja ilmeiseltä kuin kirkkaammissa/selkeämmissä väreissä.

Asusteiden kanssa vaatepari muuttuu täysin toisenlaiseksi. Mikäli käyttäisit vaikka todella tummanvihreitä helmiä - kuten hame on - olisi tummuusastekontrasti jokaisen paidan kohdalla paljon dramaattisempi. Myös huiveilla ja laukuilla voit muuttaa asujesi kontrastisuutta todella paljon. Itse pysyisin kuitenkin samoissa värisävyissä, enkä lisäisi enää kolmatta väriä yhteenkään yläpuolella olevaan asuun.


Muuta työasusi kontrasteja asusteilla


Jos työskentelet työympäristössä, jossa vietät suurimman osan ajastasi pöydän tai kirjoituspöydän takana istuen, varmista, että kontrastitasosi näkyy kaikille - kontrastivärinen vaate esim. kaulus, takki ja toppi tai kaulakoru tai huivi - ylävartalossasi.


Se voi olla tärkeää erityisesti, jos työskentelet toimistossa (muista, ettet ole prinsessa) ja istut pöydän tai neuvotteluhuoneen pöydän takana, jolloin näemme sinut vain vyötärön yläpuolelta. Haluat siis varmistaa, että vyötärön yläpuolella on oikea kontrasti. Korkea kontrasti antaa sinulle enemmän auktoriteettia ja asiantuntemusta, joten jos sinun on näytettävä voimakkaammalta töissä.


Nyt on kaikki kontrastitasot käyty läpi ja toivon, että olet löytänyt omasi.


"Kontrastien avulla luot erilaisia vaikutuksia eli tuotat erilaisia mielleyhtymiä, mielikuvia ja tunnelmia."

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka maanantaiaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta. Myös nettikaupan viikon tarjous tulee samassa kirjeessä.Lumoudu tyylistäsi


Tyylilady JaanaPS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page