Jatkoa postaukselleni, joka käsitteli työskentelyä matalakontrastisten värien kanssa. Lue myös artikkelini Miten löydät omat värikontrastisi - helppo kolmivaiheinen prosessi!, jotta ymmärrät ja löydät omat henkilökohtaiset kontrastisi. Mikäli huomaat, ettet ole matala- etkä mediumkontrastinen, kurkkaa, jos olisitkin korkeakontrastinen.
Tässä on muutamia esimerkkejä medium- eli keskikontrastisista asuista, jotta saat inspiraatiota omaan pukeutumiseesi!
Medium tummuusastekontrasti
Medium tummuusastekontrasti – Kuviot
Tarkastellaanpa vähän kuvioiden kontrasteja.
Kuten tästä kuvasta näet, vaikka tummuusastekontrasti olisi mediumia eli keskitasoa, sinun on silti otettava huomioon värikontrasti.
Henkilökohtaisen värikontrastisi kanssa samankaltaiset värit ovat imartelevimpia, mutta me kaikki voimme leikkiä värikontrastimme ylä- ja alapuolella (ja jos olet luova persoonallisuus, voit halutessasi ylittää "sääntösi" reilusti).
Muista: Vaikka kuviossa olisi sekä vaaleita että tummia värejä, sillä on medium tummuusastekontrasti, jos se sisältää myös medium -värejä.
Luo medium tummuusastekontrasteja asuihisi
Ota oman vuodenaikasi mukainen keskitumma alaosa – hame tai housut – ja luo yläosilla erilaisia tummuusastekontrasteja ja varsinkin värikontrasteja.
Tässä esimerkissä siis keskitumma farkkuhame, jonka kanssa tummemman sininen paita luo keskitumman tummuusastekontrastin (kuten kaikki muutkin yläosat) sekä monokromaattisen värin eli ei ole värikontrastia lainkaan. Sama tuon vaaleamman sininen puseron kanssa, ei ole värikontrastia ja tummuusastekontrasti pysyy mediumina.
Kun valitset analogiset eli vierekkäiset värit väripyörältä, saat hyvin erilaiset värikontrastit asuusi. Samoin triadic (kolmio) –väreillä eli tässä tapauksessa siis sininen, punainen ja keltainen, jotka tekevät väriympyrällä kolmion, saat upeita värikontrasteja.
Vastaväri on aina houkutteleva, vaikka silloin yhdistyy sekä lämmin että viileä väri tai neutraali väri. Toki esimerkiksi tämä hame lasketaan neutraaleihin väreihin, joten tämä vastaväriasu sopii lämpimälle iholle. Muista valita värit aina oman vuodenaikasi Talven, Kevään, Kesän tai Syksyn mukaisesti (tässä esimerkissä ei vuodenaikoja ole otettu huomioon).
Käytä asusteita oikean kontrastin luomiseen
Olipa henkilökohtainen kontrastisi mikä tahansa - voit käyttää asusteita luodaksesi oikean tason kontrastia, olipa kyse sitten tummuusaste- tai värikontrastista.
Jos työskentelet toimistoympäristössä, jossa vietät suurimman osan ajastasi pöydän tai kirjoituspöydän takana istuen (kokouksissa), varmista, että kontrastitasosi näkyy kaikille - takki ja toppi tai kaulakoru tai huivi - ylävartalossasi.
"Jos työskentelet alalla, jossa seisot suuremman osan ajasta - kuten opettajana tai vaikka prinsessana (ehkä prinsessat lukee tätä blogia 😆), voit luoda oikean kontrastin käyttämällä asusteita, kuten vyötä!"
Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.
Liity myös uutiskirjeen tilaajaksi ja saat joka maanantaiaamu lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta. Myös nettikaupan viikon tarjous tulee samassa kirjeessä.
Lumoudu tyylistäsi
Tyylilady Jaana
PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.
Comments