top of page
  • Writer's pictureJaSie

Värivuodenajat - Kesä

Päivitetty 26.6.2023


Kun kuvaan kesän väripalettia, ajattelen suomalaista maaseutupuutarhaa - pehmeää, murrettua ja utuista. Kesäkuukaudet tuovat muutoksen värin laatuun. Aurinko polttaa kasvit kuumuudellaan ja saa aikaan pehmeitä ja murrettuja sävyjä, kun taas kesäsateet puhdistavat kaikki pölyt kasveista ja luovat näin upeanvärisiä kukkia, jotka loistavat rehevässä puutarhassa. Vaikka kesällä on paljon vihreää lehvästöä, on vihreys ja vehreys myös jo hiukan samentunut. Se on kuin maisema olisi pesty rauhoittavalla laventelilla, joka tuo rentoutumisen tunnetta ja rauhaa. Siksi kesäkauden ihmisillä on usein pehmeä ja rauhallinen luonne.Värivuodenajat - Kesä
Ihanan eteerinen laventeli!

Värivuodenajat - Kesä


Kaikista väripaleteista kaunein on luultavasti KESÄn väripersoonan paletti, jossa on herkullisia ja herkkiä sävyjä. Kun Kevään kirkkaat, raikkaat ja lämpimät sävyt antavat tien kesän unisille päiville, värit muuttuvat pehmeiksi ja unelmoiviksi, aivan kuin katsoisi "lämpösumun" läpi.


Vaalea, Medium ja Kontrastinen kesä -väripaletit


Kesän väritys


Kesän värit ovat viileitä, jauhemaisia ja eikä niin voimakkaita sävyjä. Ihmisillä, jotka sopivat kesän väripalettiin, on vaaleanpunainen, ruusuinen ja sinipunainen ihonväri ja harmaat, ruskeat tai vaaleat hiukset. 12 värivuodenajan järjestelmässä paletit on kesätyypillä seuraavat: vaalea kesä, medium kesä ja kontrastinen kesä. Tämän ansiosta saat väripalettiisi juuri sinulle parhaiten sopivia värejä.


Kesän väripersoona


Kesän väripersoonilla on yleensä yhteistä lempeä energia. He ovat usein hiljaisia, vastuullisia, käytännöllisiä, tehokkaita, organisoituja, ymmärtäväisiä ja diplomaattisia. Vaikka he ovat yleensä pehmeitä ulkoiselta olemukseltaan, heillä on päättäväisyyttä, mikä voi yllättää sinut, koska monet ovat myös itsepäisiä ja heillä on hyvin vahva tahto. Monet ovat yleensä säästäväisiä ja myös keräilijöitä - he eivät halua heittää pois hyvää tavaraa. Yksi piirre, jota pidän melkein universaalina, on se, että he tekevät päätöksiä hitaasti ja saattavat jäädä jumiin yksityiskohtiin. Jos olet Värivuodenajat - Kesä, et välttämättä sovi kaikkiin näihin kuvauksiin ja adjektiiveihin, koska ne ovat pelkkiä yleistyksiä.


Värivuodenajat - Kesä
Jennifer Aniston kuuluu kesän väripersooniin.

Oletko eteerinen Kesä?


Kesällä on matala värikylläisyys, mutta ei niin kontrastinen tai neutraali kuten talvella, vaatteiden värit ovat keskivahvoja, enemmän pehmennetyissä sävyissä kuten syksyllä. Kesän värit kuuluvat viileään väriskaalaan kuten talven värit. Kesä on yleisväritykseltään vaaleampi, kuten kevät.


Suomalaisista naisista suurin osa kuuluu kesän väripersoonaan. Oletkin varmaan monesti kuullut puhuttavan harmaahiirulaisista tai maantien värisistä naisista. Kesät ovat juuri noita naisia! Se ei kuitenkaan tarkoita, että kesät olisivat tylsiä tai huomaamattomia pukeutumisessaan!


"Se ei kuitenkaan tarkoita, että kesät olisivat tylsiä tai huomaamattomia pukeutumisessaan!"


Ihosi


Kesän ihonväri on pehmeä ja vaalea, vaihtelemalla vaaleimmasta posliinista vaalean kalpeaan tai neutraalin beigeen. Heillä on myös läpikuultava ihon sävy, sinipunainen, ruusuinen tai vaaleanpunaisen sävyinen. Jos posliininen ihosi ei kestä aurinkoa tai sinulla on norsunluun värinen iho, jossa on pisamia, mutta rusketus haalistuu nopeasti, olet todennäköisesti kesä. Kesän iho myös palaa helposti auringossa.


Kesä, jolla on vaaleanpunaisen beige iho, saattaa ruskettua nopeasti, mutta hänelle tulee yleensä ihoonsa vaaleanpunainen sävy, ei ruskeaa. Suurimman osan ajasta heillä on vaaleanpunaiset posket, ja jos heillä on pisamia, ne ovat ruusuisia tai jopa hiilen harmaita.


"Kesän iho palaa helposti auringossa."

Hiuksesi


Useimmilla Kesillä on vaaleat hiukset; vaaleat, ruskeat tai harmaat - maantien harmaat. Vaaleat hiukset voivat olla tuhkan vaaleasta tummaan tuhkaan, mutta niissä ei ole kultaista sävyä. Jos saat paljon aurinkoa, hiuksissasi voi olla jopa kastanjanruskeita vivahteita.


Toisaalta ruskeat hiukset voivat olla vaaleat, keskiruskeat, tummat tai jopa hiirenruskeat ja tumman harmahtavat. Useimmilla Kesillä on utuinen ja murrettu viileä hiusväri, mutta tiedätkö, että ne myös harmaantuvat kauniisti helmenvalkoiseksi tai siniharmaiksi?Värivuodenajat - Kesä
Kesän hiusvärit

Silmäsi


Tiedätkö, ettei ole olemassa täysin ruskeasilmäisiä kesiä, vaan vain sinisen ja vihreän sävyisiä? Silmät saattavat olla kuitenkin pehmeät pähkinänvihreät/hasselpähkinän väriset tai pehmeät harmaat, mutta silmän iiris on utuinen ja iiriksen ympärillä on harmaa rengas. Lisäksi sen pähkinänsävy on samea ja viileä, nojaten kohti sinistä, vihreää tai harmaata.Värivuodenajat - Kesä
Kesän silmien värit

Kesän väripaletti


Kesällä on eteerinen ja herkkä väritys, joka sopii parhaiten viileisiin, kevyisiin ja pehmeisiin sävyihin. Valitettavasti mustat ja muut tummat värit, samoin kuin neonvärit ja voimakkaat viileät sävyt ovat liikaa sinulle. Voit myös täysin ohittaa maanläheiset lämpimät keltapohjaiset sävyt.


Kesän väripaletti koostuu siis pehmeistä, viileistä, hennoista pastelliväreistä, aina sinisen ja roosan sävyisenä kuin keskikesän taivas. Monet värit taittavat harmaan valkoiseen.


Kesävärit ovat kylmiä ja murrettuja, pehmeitä ja puuterimaisia ja niissä on sinertävä pohjasävy, punaisen sävyissä sininen vivahdus. Kesällä koemme luonnon haalistunein sinipohjaisin värein.


Värivuodenajat - Kesä
Päästä varpaisiin samassa värissä!

Vaalealla Kesällä on eteerinen laatu ihonsa suhteen. He ovat hyvin matalakontrastisia ja voivat käyttää erittäin vaaleansävyisiä vaatteita. Vaalea Kesä näyttää parhaimmalta samanvärisissä vaatteissa eli sinä voit pukeutua vaikka päästä varpaisiin samaan vaaleapunaiseen sävyyn.


Medium Kesä on nimensä mukaisesti keskinkertainen väritykseltään ja kontrastisuudeltaan eli sinulle sopii hyvin keskitummat vaatteet, ei liian vaaleita eikä liian tummia. Medium Kesän parhaat vaatevärit ovat saman värin eri sävyjä, esimerkiksi tummemman siniset farkut ja hieman vaaleampi (ei vaalein) samanvärinen paita.


Kontrastisella Kesällä on enemmän kontrastia kuin muilla kesäversioilla, värit virtaavat jopa hiukan talviluokkaan ja ne sisältää hyvinkin tummia sävyjä. Kontrastisen Kesän kannattaa käyttää vaatetuksessaan kontrastisia sävyjä, jotka saavat sinut loistamaan, esimerkiksi tumman harmaat housut ja vaaleanpunainen pusero.


Parhaat värisiVärivuodenajat - Kesä
Parhaat Kesälle sopivat värit

Vältä näitä värejäVärivuodenajat - Kesä
Nämä värit eivät sovi sinulle, joka olet Kesä.

Haluatko tietää myös muiden värivuodenaikojen erityispiirteet? Löydät ne tästä:


Värivuodenajat - Talvi

Värivuodenajat - Kevät

Värivuodenajat - Syksy

 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille tyylistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Lataa itsellesi "Viisi askelta upeaan vaatekaappiin - budjettisi rajoissa" E -kirja ja liity samalla uutiskirjeen tilaajaksi. Saat joka keskiviikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.


Lumoudu väreistäsi


Tyylilady

Värivuodenajat - Kesä

PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit varata ajan värianalyysiin ja ostaa sen JaSie Shopista. Mikäli haluat värisi ja tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.Kuvat

https://www.hawtcelebs.com/wp-content/uploads/2019/06/jennifer-aniston-at-murder-mystery-premiere-in-los-angeles-06-10-2019-0.jpg

https://fi.pinterest.com/pin/175218241728401303/7 455 katselukertaa0 kommenttia

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa uutiskirjeemme

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

bottom of page