top of page
  • Writer's pictureJaSie

Värien psykologiaa - Valkoinen

Valkoinen – tuo eteerinen valon, pilvien, lumen ja vaahtopäiden väri. Sen ajatellaan usein liittyvän viileään talvi-ilmastoon juuri lumen vuoksi. Siitä huokuu puhtaus, hygieenisyys, raikkaus ja uutuus.


Valkoinen joutsen astelee lumella ja symbolisoi valkoista viattomuutta
Valkoinen mielletään usein talveen ja lumeen. Myös joutsen symbolisoi valkoista viattomuutta.

Se on kuin tuore uusi paperi – tyhjä sivu, valmis kirjoitettavaksi. Länsimaissa se on perinteisen morsiuspuvun väri, puhtaudeltaan neitseellinen. Itämaissa se taas on surun väri.


Valkoisella värillä on useita merkityksiä ja assosiaatioita, vaikka ne voivat vaihdella yksilön ja kulttuurin mukaan, jossa he elävät. Joitakin tärkeimpiä valkoiseen väriin usein liittyviä assosiaatioita ovat puhtaus, viattomuus, tyhjyys, kylmyys, tyhjyys, yksinkertaisuus ja minimalismi.


Värien psykologiaa - Valkoinen


Valkoinen on juuri pestyjen lakanoiden ja kevätsiivouksen puhdas tuoksu. Valkoinen on totuuden symboli, jota ei vääristä epärehellisyys. Valkoinen voi sokeuttaa niitä, jotka ovat tottuneet pimeyteen. Valkoinen on ihanteellinen väri – kontrasti, jota vastaan kaikki muut värit näyttävät elävämmiltä.


Valkoinen valaisee, auttaa mieltämme keskittymään ja auttaa organisoinnissa. Valkoinen auttaa mielen selkeyttämisessä, rohkaisee meitä poistamaan sotkua tai esteitä ja saa aikaan ajatusten tai tekojen puhdistumisen. Valkoinen on selkeä, tuo selkeyttä ja merkitsee määrättyjä rajoja, mutta liiallinen valkoinen voi olla epämukavaa, jopa sokaisevaa.


Valkoinen on akromaattinen väri eli se on väri ilman sävyä. Tai itse asiassa sanotaan, ettei se ole lainkaan väri, kuten ei mustakaan. Valkoista pidetään useimmissa tapauksissa neutraalina värinä.


Siinä on yhtä suuri määrä kaikkia spektrin värejä. Joten se sisältää sekä niiden positiiviset että negatiiviset puolet. Mutta, ehkä valkoisen paras ominaisuus on se, että se on puolueeton, riippumaton ja neutraali kaikkeen.


Valkoinen on pyhä ja puhdas väri – enkelten ja jumalten väri


Läpi historian valkoista on valittu hyvyyden, henkisyyden, puhtauden, jumalallisuuden ja pyhyyden symboliksi. Muinaiset egyptiläiset jumalat, kreikkalaiset jumalat ja roomalaiset jumalattaret kuvattiin valkoiseen pukeutuneena symboloimaan heidän jumaluuttaan.


"Valkoinen ja musta yhdessä muodostavat hyvän ja pahan, yön ja päivän, valon ja pimeyden."

Valkoinen on vaalein väri ja sitä pidetään mustan symbolisena vastakohtana ja nämä kaksi väriä yhdessä muodostavat hyvän ja pahan, yön ja päivän, valon ja pimeyden symboleja jne. Antiikista lähtien sitä ovat käyttäneet jopa ylipapit erittäin tärkeissä rituaaleissa.


Valkoisen värin psykologia ja merkitys


Länsimaisissa kulttuureissa valkoinen on hääpukujen klassinen väri, jolla kuvataan tulevan vaimon puhtautta ja joka symboloi viattomuutta ja puhtautta, kun taas monissa aasialaisissa kulttuureissa valkoinen on surun ja menetyksen väri.


Sen katsotaan edustavan täydellisyyttä, koska se on puhtain ja täydellisin väri. Se on kuin valkoinen paperi, jota ei ole vielä kirjoitettu tai väritetty. Se jättää mielen avoimeksi ja vapaaksi kaikelle. Sanotaan, että jokainen syntyvä vauva tulee tähän maailmaan puhtaan valkoisena, joka lopulta maalataan hänen elämänkokemustensa ja valintojensa antamalla värillä.


Se tehostaa heijastusprosesseja, luovuutta ja heräämistä. Sitä on huono käyttää peitteenä piiloutuaksesi sen taakse, koska se suurentaa kaikkea ja paljastaa sinut vielä enemmän.


Valkoisella on ominaisuus tuoda rauhaa, mukavuutta ja toivoa. Se toimii kuin todellinen lääke, joka rauhoittaa loukkaantunutta mieltä. Se antaa elämällesi järjestyksen ja merkityksen tunteen auttaen irrottautumaan kaikista negatiivisista puolista. Se tarjoaa sisäisen puhdistuksen ajatuksillesi ja sielullesi, koska se on äärimmäinen puhtaan energian lähde.


Mutta liian suurella määrällä siitä voi tulla negatiivinen tyhjyys ja eristyneisyys, steriili ja tietämätön ympäristö. Jos useimmissa kulttuureissa valkoinen merkitsee elämän alkua, niin joissain sitä käytetään hautajaisvärinä. Varsinkin niissä maissa, jotka eivät pidä kuolemaa loppuna, vaan matkan päänä, koska uusi elämä alkaa heti sen jälkeen, kun ihminen lähtee tästä maailmasta.


Valkoinen on indikaattori elämäsi syklin päättymisestä ja uuden alkamisesta. Jos olet tarpeeksi hereillä, saatat huomata, että sinulla on vetovoimaa valkoisia vaatteita tai asusteita kohtaan - varsinkin aikana, jolloin teet merkittäviä muutoksia. Voit matkustaa johonkin uuteen paikkaan, saada uuden työn ja aloittaa uuden suhteen tai toiminnan.


Kuten jo tiedät, väriä käytetään erittäin paljon lääketieteellisissä kabineteissa puhtaan ja steriilin ympäristön osoituksena. Usein se kuitenkin antaa potilaille sen vaikutelman, että lääkäri on kylmä eikä tule koskaan olemaan todellisessa yhteydessä heihin. Tulee siis tunne liiallisesta valkoisuudesta eli tässä tapauksessa liian puhdasta ja kliinistä.


Värien psykologiaa - Valkoisen värin ominaisuuksia

Valkoisen positiiviset ominaisuudet


Valkoisen positiivisia ominaisuuksia ovat neutraalius, hygieenisyys, puhtaus, raikkaus, viattomuus, yksinkertaisuus, rauhallisuus, hienostuneisuus, siisteys, avoimuus, toivo, optimistisyys ja uudet alut.


Valkoinen väri vaikuttaa usein tyhjältä pöydältä, joka symboloi uutta alkua.


Tasapainoisissa suhteissa käytettynä se voi olla pelastajamme pimeältä puolelta hädän aikoina. Se edustaa puhdasta tulevaisuutta ja sitä, että meillä on muutos parempaan alkuun. Se on tehokas, osoittaa erinomaista organisointia ja järjestystajua.


Valkoisen negatiiviset ominaisuudet


Värillä on myös negatiivinen osa, joka korostaa piirteitä, kuten tietämättömyys, hedelmättömyys, etäisyys, tylsyys, kylmyys, tyhjyys tai kriittisyys. Valkoinen voi tuntua kaukaiselta, karulta, persoonattomalta ja kylmältä. Mieti, kuinka suuri, valkoinen, tyhjä huone voi tuntua tylsältä, tylsältä ja karulta.


Valkoinen ja pukeutuminen


Muodissa valkoista väriä käytetään usein herättämään puhtauden, viattomuuden tai tuoreuden tunnetta. Koska valkoinen heijastaa valoa, sitä käytetään usein vaatteissa kesäkuukausina, jotta pysyisi viileänä. Sillä on kuitenkin myös maine nopeasti likaantuvana tai tahraantuvana, mikä tarkoittaa, että se ei ole ihanteellinen fyysisen työn parissa eikä tilanteissa, joissa henkilö viettää aikaa aktiivisena.


Koska se on yhdistelmä kaikkia värejä ja se on neutraali, pidetään sitä konservatiivisena ja sitä käytetään perinteisesti bisnesasuissa, esimerkiksi perinteinen valkoinen paita. Pieni määrä valkoista asussasi saa sinut näyttämään puhtaalta ja asiantuntevalta. Liian paljon valkoista asussasi voi saada sinut näyttämään laiskalta - et halua, että asusi likaantuu työnteosta.


Valkoinen luo tilaa vaatteiden muotoihin ja sen käyttö korostaa ympäröivien värien vaikutuksia. Kirkas värikontrasti valkoisen kanssa on voimakas yhdistelmä.


Valkoinen voi saada muut värit myös näyttämään liian eloisilta ja jyrkkä kontrasti voi olla ylivoimainen.


Puhdas valkoinen väri sopii vain Talven värivuodenajalle, sillä muille värivuodenajoille se on liian puhdas ja kirkas.


Värien psykologiaa - Valkoinen kaunis pitsinen hääpuku morsiamen yllä.
Puhtauden ja viattomuuden merkki - valkoinen hääpuku.

Mitä valkoinen kertoo persoonallisuudestasi



Jos valkoinen on suosikkivärisi, se voi tarkoittaa seuraavaa:


Jos valkoinen on suosikkivärisi, se saattaa tarkoittaa, että pidät enemmän väreistä, jotka herättävät rauhallisuuden tai yksinkertaisuuden tunteen. Tai se voi yksinkertaisesti tarkoittaa, että olet muodostanut positiivisia assosiaatioita väriin aiemmin.


Persoonallisuuden valkoinen väri tarkoittaa, että olet luonnostaan positiivinen ja optimistinen. Näet usein lasin puoliksi täynnä ja ihmiset nauttivat siitä, että olet lähelläsi.


Kirkkaan aurasi ansiosta tuot valoa muille ja valaiset heidän polkunsa, kun he eivät enää löydä sitä.


Olet viisas ja huomaamaton henkilö, joka yrittää tehdä maailmasta paremman paikan.


Vilpittömyytesi ja puolueettomuutesi kautta yrität rauhanomaisesti auttaa niitä, jotka tarvitsevat viisaita neuvojasi. Viihdyt mieluummin yksin kuin ryhmässä.


Vaikka olet itsenäinen henki, saatat olla toisinaan liian yksinäinen.


Lisäksi olet ymmärtävä ihminen, joka arvostaa yksinkertaista eleganssia ja järjestystä.



Jos et pidä valkoisesta väristä, se voi tarkoittaa seuraavaa:


Et ole kaikkein järjestelmällisin ihminen. Kotisi ei välttämättä ole täysin puhdas koko ajan.


Olet impulsiivinen ja ryhdyt toimiin ennen kuin harkitset vaihtoehtojasi.


Saatat olla ulospäinsuuntautunut ja hyvin ekstrovertti ihminen.


Valkoinen on väri, joka näyttää liian miedolta sinulle.



Haluatko tietää lisää muista väreistä ja niiden merkityksistä?






 

Mikäli tykkäsit tästä postauksesta, jaathan sen myös kavereillesi ja muille väreistään kiinnostuneille sivun alareunassa olevilla jakonapeilla, kiitos.


Lataa itsellesi "Viisi askelta upeaan vaatekaappiin - budjettisi rajoissa" E -kirja ja liity samalla uutiskirjeen tilaajaksi. Saat joka keskiviikko lisää tietoa ja vinkkejä niin väreistä, tyylistä kuin meikkauksesta.



Lumoudu väreistäsi


Tyylilady

käsin kirjoitettu allekirjoitus





PS. Jos et ole varma sinulle sopivista väreistä ja haluat ammattimaisen mielipiteeni, voit ostaa Lumoudu väreistäsi -värianalyysin JaSie Shopista. Mikäli haluat sekä värisi että tyylisi kuntoon kerralla, voit ostaa myös Lumoudu tyylistäsi -tyylianalyysin. Koko paketin saat 20 % edullisemmin (sisältää henkilökohtaisen värianalyysin sekä lisätietoja kehon muodosta, mittasuhteista, kasvojen piirteet ja tietysti kuinka persoonallisuutesi vaikuttaa tyyliisi). Molemmat analyysit voidaan tehdä myös verkon välityksellä.


PPS. Käy kurkkaamassa Jasien Insta, sieltäkin saattaa löytyä jokunen vinkki tai tarjous.


Kuvat



Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Tilaa Täydellisen tyylin työkalut sähköpostiisi

Kiitos uutiskirjeen tilaamisesta!

P.S. Ei huolta, pääset listalta pois halutessasi helposti koska tahansa ja tietosi ovat turvassa.

bottom of page